עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. אז ככה יש לי דיסק של טושיבה נפח 3 TB ששירת אותי בנאמנות איפשהו מ2013 בערך , הכונן הכיל תמונות וסרטונים משפחתי בעיקר ואיזה טרה למשחקים הדיסק כבר נשאר לו איזה 30GB מקום פנוי אתמול התוכנה של אינטל לכוננים קשיחים התריעה על ארוע SMART בדיסק הנ"ל ולאחר חצי יום הדיסק התנתק , בקיצור פתחתי את המארז הוצאתי את הדיסק והוא היה חם מאד ו וגם הSSD רתח , וכנראה שזה הסיבה לבעיה , חיכתי שיתקרר וחיברתי ליציאה אחרת והדיסק עבד כרגיל אז כיבתי את המחשב וניתקתי מהמחשב ושמרתי בצד (אני אקנה מאורר שיקרר את אזור הHHD - יש לי מארז Antec GX500 ATX ) בדיקת תקינות אני אעשה אחרי שאגבה את הדיסק , למעשה אני לא אקח סיכון ואני אקנה קשיח חדש בנפח מכובד שיספיק לעוד כמה שנים +…

• 0 תגובות
    • 955 צפיות
  2. אני מעוניין ליצור גיבוי לשני מחשבים בבית, לא מדובר בנפחים רציניים, מקסימום טרה של חומר. הנחות בסיס ותקנו אותי בבקשה אם אני טועה. למיטב ידיעתי נכון להיום. הפתרון היקר הוא NAS, הפתרון הזול הוא כונן USB כל שהוא עם תוכנת גיבוי. שרת NAS - יתרון - יבצע את הגיבויים בימים/ שעות שנקבעו. חיסרון - במקרה שהרשת הביתית נגועה בוירוס/ כופר כל שהוא אז גם השרת יסבול. כונן USB -יתרון - במקרה של וירוס/ כופר כל שהוא הכונן מנותק מהמערכת. חיסרון - יש לחבר לכל אחד מהמחשבים בנפרד ולהריץ את תוכנת הגיבוי. האם ההנחות שלי נכונות ? תודה

3. קינגסטון חושפת את הכוננים החיצוניים שלה, בעיצוב מעניין ועם קריצה לחובבי הגיימינג במחשבים וגם בקונסולות לכתבה

4. Started by OrBen91,

ברשותי מחשב נייד של חבר packard bell עם מעבד i5 (אני חושב מדור 4) עם 4 ג'יגה ראם, וכונן מכאני. המחשב לרוב איטי להחריד, ומשמש רק לצורך של לימודים (אופיס, אינטרנט, נטלפיקס וכו'..) האם שדרוג לכונן SSD ישפר משמעותית את פעולות המחשב? במידה וכן, אשמח להמלצה לכונן 250gb, והאם יש חנות מוכרת (כגון KSP / IVORY) שמבצעים גם את ההחלפה? (כולל העברת המידע מהכונן הישן לחדש) והאם יחייבו אותי עלות התקנת ווינדוס חדש? או שפשוט עושים העתק הדבק מכונן ישן לחדש?

• 0 תגובות
    • 934 צפיות
  5. שבבי ה-NAND מהדור החדש ממשיכים את כניסתם ההדרגתית והמדודה לשוק בתור יורשי ה-TLC - הפעם גם במסגרת דגמים זריזים במיוחד שמנצלים את ממשק ה-PCI-Express 3.0x4 לכתבה

6. המתחרה הגדולה שלה Seagate הבטיחה לספק לנו כונני 16 טרה-בייט לפני סוף השנה הנוכחית - ובינתיים אנחנו מקבלים שיא חדש בדמות כוננים מכאניים בנפח 15 טרה-בייט, או שבעה אחוזים יותר ממה שהיה זמין עד היום לכתבה

7. שלומות , ב-15 השנים האחרונות השתמשתי בכוננים המכניים ה-"ירוקים" של WD לצורך כונני גיבוי / משנה . הגיע הזמן לרענן את מערך הכוננים (אולי בתפיסת מבצע טוב ב-BLACK FRIDAY ) , ואני מחפש מה לקנות. מסקירה ראשונית אני מבין שמה שמשתלם היום מבחינת כסף-מול-תועלת זה כונני 6-8 טרה . מה שאני לא מבין זה מה בדיוק הולך בשוק ? חברת WD הוציא כוננים במגוון "צבעים" , כשחלק מהם מיועדים לשרתים ומצלמות אבטחה . לצערי, חוץ מאיזה כונן מסכן של 3 טרה , אני בקושי רואה כוננים ירוקים באמזון ... -- אמזון אשר מפוצץ בכוננים מכניים בכל הגדלים של חברת "סיגייט" (שאני לא ממש חסיד שלה) . אז מה קורה בשוק הכוננים המכניים ? האם הירוק של WD נמחק או שיש פשוט מחסור ? יש חלופה טובה לירוק מבחינת עמידות…

8. שלום לכולם, מחפש מתאם מתאים בכדי לחבר הארד דיסק של מחשב נייד AsusX200MA (באתר של אסוס כתוב שהוא 2.5" לא שזה אומר לי הרבה) דרך USB למחשב נייח לצורך שימוש כהארד דיסק חיצוני. אם תוכלו להפנות אותי למתאם כזה שיתאים לעוד סוגי קשיחים(של מחשב נייח) ו\או SSD, מה טוב. אם אפשר USB מהיר מה שיותר, יותר טוב. תודה לכולם.

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. היי, יש לי מחשב נייד שיש בו מקום ל- M.2 NVME וכונן 2.5 אינץ' סטנדרטי. כרגע מה שיש לי במחשב זה 128GB NVME ודיסק קשיח בעל קיבולת של 1TB איטי להחריד (5600RPM) אני סובל מהקיבולת של שניהם (בעיקר מה- SSD) ומהאיטיות של הדיסק הקשיח. חשבתי להשקיע משהו באזור ה-200$ (בערך) ואני מתלבט איך שווה לי לגשת לזה. אני חוקר את הנושא הזה הרבה זמן והנטייה שלי כשקניתי את המחשב הייתה רק להחליף את ה- NVME ואח"כ חשבתי רק להחליף את הכונן 2.5 אינץ' ב- SSD. כרגע הנטייה היא לשדרג את ה- NVME בכונן בקיבולת של 240-512GB (מתלבט אם ללכת לכיוון של 512-1TB QLC או ללכת על 240-512GB TLC) ובנוסף ללכת על 2.5inch SSD בעל קיבולת דומה (למשל Samsung 970EVO 1TB) החסרון בגישה ה…

• 0 תגובות
    • 997 צפיות
  10. דווקא בזמן שצמד המתחרות הגדולות ביותר בשוק נאבקות ביישום מסחרי של טכנולוגיות הדור הבא - מגיחה טושיבה הצנועה וגונבת את ההצגה עם נפח שיא עבור שיטת האחסון הישנה והמוכרת לכתבה

11. יש לי דיסקים נשלפים המשמשים לגיבוי ובזמן האחרון הופיעה תופעה מוזרה. כאשר אני מכניס אחד מהדיסקים הוא מזוהה ע"י המחשב (מותקנת לי תוכנת USB safely remove אשר מזהה את כל כל ההתקנים הנשלפים) כסוג הדיסק (למשל ST2000DM-001) ולא ע"י שמו במערכת (דיסקי הגיבוי אצלי נחשבים ככונן :X) ואני לא יכול לגשת לדיסק. אני חייב לגשת ל Disk management בה הדיסק מופיע ולבצע שינוי אות הכונן ל X כדי שאוכל לגשת לכונן. מישהו יודע איך לפתור את הבעייה הזו? (היא הופיעה לפני מספר חודשים, עד אז הכנסת הכונן זוהתה כדיסק הנכון מייד)

12. היי יש לי SSD 1TB שמחולק ל 2 מחיצות,עכשיו אני רוצה להעביר מקום מ d ל C איך ניתן מבלי לפרמט? תודה מראש לעוזרים

13. https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=ICXdWzgmLmQ רכשתי מאמזון כונן קשיח חיצוני של ווסטרן דיגיטל 8T. כאשר הוא כותב נשמע קול עמום מוזר כמו ששומעים בסרטון. האם זה טבעי ? מדובר בקול עמום, האם יתכן בשל הקופסה החיצונית הפלסטית העוטפת את הכונן ? תודה

• 0 תגובות
    • 996 צפיות
  14. Started by Yaniv Debbi,

מבקש חוות דעתכם על שרת ביתי מתלבט בין 2 דגמים QNAP TS-231P 2-bay NAS Western Digital MY CLOUD EXPERT SERIES EX2 ULTRA 2-Bay ישנו הבדל של 200 ש'ח ביניהם ניסיתי לבדוק השוואות של המוצרים אבל לא קיבלתי תשובות חד משמעיות יש לי 3 מחשבים ועוד 5 מכשירי אנדרואיד, אני רוצה להיות מסוגל לגשת לסרטים ולמוסיקה בכל אחד מהמכשירים, בנוסף יש לי 2 אתרים שמאוחסנים כרגע בחברת איחסון, וכן מצלמת אבטחה שמעלה את ההקלטות דרך כתובת אפ טי פי הייתי מעוניין לקבל פתרון כולל לכל הדרישות האלו, יש לי נתב של הוט במהירות 200 מגה בנוסף האם חובה לרכוש הארד דיסק יחד עם המארז כדי שיפעל,? האם אפשר לחבר לו הארד דיסק חיצוני והוא יוכל לעבוד בלי פנימי אשמח אם למישהו יש שרת ויכול …

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by יניב אליאסי,

שלום לכולם יש לי כרטיס זכרון שלאחרונה התמונות בו נהפכו להיות בצבע אפור כמו סוג של וירוס איך אתם ממליצים לי לנקות תכרטיס בלי למחוק תתמונות

16. היי לכולם, מחפש כונן חדש לעבודה, 500 GB לפחות ובמחיר באיזור ה-500 שח משהומומלץ? אולי יש משהו מקביל ב NVMe? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 760 צפיות
  17. היצרנית האמריקאית מחזקת את נוכחותה בשוק החם עם השקת סדרת KC2000 לכתבה

18. Started by FRT,

שלום, מישהו יודע על דרך להעביר אפליקציות לאחסון חיצוני (sd card) שמוגדר כפנימי באנדרואיד? מדובר באפליקציות שאין בהם אפשרות "change" ב storage.

• 0 תגובות
    • 826 צפיות
  19. Started by dror_gh,

שלום לכולם יש לחבר שלי NAS מדגם QNAP TS-253A הוא רוצה שבכל פעם שהוא נכנס הביתה המכשיר יגובה אוטומטית לNAS שלו. הוא הבין מחבר שלו שזה אפשרי. האם אפשרי לעשות כזה דבר? תודה רבה

• 0 תגובות
    • 881 צפיות
  20. שלום, אני מעוניין לקנות עוד ארדיסק חיצוני ואולי SSD חיצוני במקום אם תשכנעו אותי גודל: 2TB/1TB ... או.... שעדיף להשקיע ב NAS או בשרת ביתי (חומרה+ ארדיסקים ) התלבטות קנייה: אייבורי/KSP . אבל אני פתוח לעוד הצעות. כמה כל הסיפור הזה אמור לעלות לי?

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by haim.hdd,

מי יותר טוב: 1)Western Digital WD BLUE 3D NAND SATA 500GB. או 2) Crucial MX500 500GB SATA III . בנוסף: 1) שמתי לב שכונני SANDISK זולים הרבה יותר. זה לא נראה לכם חשוד??? 2) שמתי לב שתמיד כונני Samsung 860 Pro יותר יקרים. מה מייחד אותם שתג המחיר שלהם גבוה יותר? האם הם באמת יותר משתלמים?

• 0 תגובות
    • 901 צפיות
  22. אהלן, אני מתכנן קניה של מחשב חדש בסביבות 10K לא כולל מסך וציוד נלווה. (לא מחפש לחסוך בתקציב). זה המפרט: (חסרים כוננים לאחסון) מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD 3rd Gen RYZEN 9 3900X AM4 BOX כמות: 1 - מחיר: ₪ 2280 קירור למעבדים: Corsair Hydro H115i RGB PLATINUM 280mm Liquid CPU Cooler כמות: 1 - מחיר: ₪ 676 לוחות אם: Gigabyte X570 AORUS ULTRA כמות: 1 - מחיר: ₪ 1432 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3000 CL15 VENGEANCE RGB CMR16GX4M2C3000C15 כמות: 2 - מחיר: ₪ 948 מארזים: Corsair Obsidian 500D RGB Premium TG Mid-Tower Case כמות:…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by פבלו,

שלום, אני מתכוון לקנות בקרוב כונן SSD מסוג M.2. יש לי כבר אחד שיושב במחשב, אבל הוא 500 GB. מערכת ההפעלה עובדת עליו, פלוס תוכנות וכל זה, מה שלא משאיר לי הרבה מקום. אני עובד הרבה על פרימייר לעריכת וידיאו ואפטר אפקס, וחושב שאם אני אשים את חומר הגלם שלי על SSD מהיר של 1 או 2 טרה זה יעשה לי חיים קלים בהרבה. כמה שאלות: 1. אם כבר יש לי כונן SSD אחד שיושב על הלוחם אם, פלוס 4 זיכרונות, מעב + מאוורר מעבד, וכרטיס מסך, האם יהיה מקום לכונן נוסף? 2. אני רואה שבאייבורי יש שני כוננים כאלה, אבל ההבדל הוא בעיקר בממשק, ואני לא כזה בטוח מה עדיף. זה היקר יותר: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=26251 הזול יותר: https://www.ivory.co.il/catalog.ph…

• 0 תגובות
    • 950 צפיות
  24. שלום, יש לי כרטיס mSD של סוני שהפך לcorrupted בטלפון. לאחר שנסיון תיקון באנדרואיד לא צלח ניסיתי לפרמט במחשב אבל אני מקבל הודעה: The disk is write protected. אפילו לא יכול למחוק קבצים ידנית למרות שיש גישה ואפשרות copy. מה אפשר לעשות?

• 0 תגובות
    • 960 צפיות
  25. שלום, אשמח לקבל המלצה לכונן חיצוני אמין ככל הניתן לצורך שכבת גיבוי במשרד שבו אני עובד. נפח אחסון לפחות 3TB. אציין שנקנו כבר 2 כונני seagate Maxtor שהתגלו מאד לא אמינים וכבר הוחלפו פעמיים באחריות, לכן אשמח למשהו איכותי יותר. הרעיון לשלבו במערך הגיבוי במשרד בנוסף לגיבוי בענן (DropBox), כאשר אחת לתקופה של נניח שבועיים נחבר אותו למחשב נגבה וננתק. אשמח גם לדעתכם לגבי מערך הגיבוי. תודה

• 0 תגובות
    • 913 צפיות

דיונים חדשים בפורומים