אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,918 דיונים בפורום זה
-
שלום, יש לי הארד דיסק פנימי ישן ואני מעוניין לקנות לו כונן חיצוני (IDE - 3.5) ולהשתמש בו באופן שוטף - ע"י חיבורו למחשב נייד. כלומר לא לצורך גיבוי - המטרה היא למעשה שישמש כ-הארד דיסק ראשי. אמנם הוא לא יכיל את מערכת ההפעלה ה-window אבל כן יהיו עליו קבצי pst של outlook, ומסמכים שאני יוצר ישמרו עליו, כמו גם קבצי שאני מוריד מתוכנות שיתוף למיניהם. האם זה "בריא" להשתמש בכונון לצורך הזה? גם מהבחינה הזו שהשנאי יהיה תקוע בשקע באופן רציף כל הזמן. וגם מהבחינה הזו שה"כתיבה" בו תהיה די מאסיבית - קבצי outlook, קבצים הורדה ומסמכים ישמרו עליו תול כדי עבודה. מה דעתכם? תודה! ארז
-
- 3 תגובות
- 748 צפיות
-
-
ההארד דיסק שלי הולך למות (s.m.a.r.t) מצאתי את הכונןהחיצוני הזה : http://www.getit.co.il/Prod/63429/ אם אני אפרק את המארז בפנים יתחבא לו הארד דיסק שיכול להתאים לנייד שלי ?
-
- 0 תגובות
- 847 צפיות
-
-
יש לי WD ELEMENTS 12T איך אפשר להפוך אותו לכונן רשת/ענן ביתי ??
-
- 0 תגובות
- 471 צפיות
-
-
שלום חברים, אני מעוניינת לרכוש כונן קשיח חיצוני ולהשתמש בו כדי לאחסן ולגבות את כל הקבצים החשובים שיש לי על המחשב (מוסיקה, תמונות, מסמכים וכו'). עד כה השתמשתי במספר DOKים כדי לעשות זאת, אבל הדברים הקטנים והחמקמקים האלה כל כך שבריריים ולא יציבים שזה פשוט פחד אלוהים לסמוך רק עליהם בתוך גיבוי, מה גם שגודל הנפח שלהם קטן ולא מספיק מה שיוצר בלאגן גדול. גם כל שירותי הענן למיניהם לא באים בחשבון מבחינתי, מאחר והשימוש בהם לרוב עולה כסף והרבה (ולא, אני לא רוצה להשתעבד לניסוי החינמי של בזק שאלוהים יודע מתי הוא יפסיק להיות כזה ויצריך אותי לשלם ביוקר על כל ג'יגה) ומה גם שאין לי באמת צורך בשיתוף קבצים. המטרה שלי כאמור היא אחסון וגיבוי בלבד. ברצוני "לעלות כיתה" ולעבור לכונן חיצוני טוב …
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום. יש לי בלוח אם(P35-DS4) אפשרות לחבר מבחוץ בחיבור e-sata כונן קשיח רגיל ויש גם חיבור חשמל. חשבתי להשתמש בכונן כזה לגיבוי ולשים אותו בצד(אחרי הגבוי). השאלה אם יש סיכון להניח את הכונן על השולחן סתם כך בזמן הגבוי או שהוא עלול לקבל מכה אח"כ כשהוא במגירה? באופן כללי אני חוסך מעצמי בכך קניה של כונן קשיח נוסף (חיצוני). תודה.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום. שניהם SATA. שמעתי שניתן לעשות זאת. השאלה - איזה מתאם עלי לחפש? תודה!
-
- 5 תגובות
- 918 צפיות
-
-
אף פעם לא יצא לי להיתעסק עם 2 כוננים או יותר השאלה שלי איך אני בוחר בכונן אחד שיהיה C והשני יהיה D והכונן השלישי יהיה F, האם בפירמוט זה נותן את האפשריות הללו? נכון לרגע זה אין לי צורך במספר כוננים.
-
- 9 תגובות
- 901 צפיות
-
-
יש לי נגן מסוג- IAudio X5L וכל השירים שלי עליו, ולא במחשב... שאלתי היא- האם זה טוב להשתמש בו בתור הארד-דיסק חיצוני, כמעט קבוע לגמרי...? לנגן שירים במחשב מהנגן... וכד' האם זה יכול לגרום לנזק כלשהו לנגן? האם זה טוב? אשמח לשמוע את דעתכם... גיא.
-
- 2 תגובות
- 622 צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת האם ניתן להשתמש בפן דרייב(נפח 1-2 GB) כאיזור מוקצה לפייג'ינג פייל("זיכרון וירטואלי"), ראיתי לא מזמן שאינטל הגיעה עם טכנולוגיה לניצול שמקצרת עד מאוד את זמני הטעינה של משחקים. אולי זאת בורות מצדי לשאול - האם המהירויות של זכרון(קריאה\כתיבה) פלאש גבוההות יותר משל דיסק קשיח? האם אפשר לכתוב ולקרוא ממנו כ"כ הרבה?(אם אכן אפשר לייעד אותו להקצאה הזאת, מן הראוי שהוא יעמוד בכ"כ הרבה קריאות וכתיבות).
-
- 3 תגובות
- 634 צפיות
-
-
-
אני במצב כזה שיש לי כונן DVD וצורב. ה-DVD שאמור לשמש ככונן רגיל, הינו איטי ביותר ולא ניתן לעבוד איתו. כתוצאה מכך אני משתמש בצורב Plextor 241040A, ככונן רגיל, למרות שכמו שקראתי בכמה מקומות הוא לא משהו בקטע הזה, אבל בכל אופן, טוב יותר מהDVD. השאלה שלי היא האם זה פוגע בצורב? או בדיסק? או במשהו? תודה מראש!
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אני בקרוב אקנה מחשב חדש, אני בעיקר אשתמש בו לתוכנות עריכה פשוטות כמו סוני וגאס או פוטושופ ובנוסף משחקים כבדים, אני מעוניין לדעת האם שימוש בקשיח בטכנולוגיית SATA 2 לא יפגע לי במחשב, עדיף לי כבר לקנות קשיח בעל SATA 3? חשבתי אולי גם לשים SSD של 128GB ולהשתמש בכונן בעל הSATA 2 לאיחסון. תודה לעוזרים !
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי לוח אם MSI x99a gaming pro carbon. ללוח זה יש סלוט m.2 יחיד. רציתי לשאול את דעתכם לגבי אפשרות להקמת RAID 0 כאשר כונן אחד בסלוט m.2 הקיים ואילו השני בסלוט pcie על גבי כרטיס מתאם m.2 ל pcie. האם הדבר אפשרי ? אשמח לשמוע את דעתכם,
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי כרגע שני כוננים אחד של 160 מגה השני של 250.. רציתי לדעת מה זה בעצם רייד והאם זה יכול לשמש אותי איכשהו? תודה..
-
- 1 תגובה
- 651 צפיות
-
-
שלום יש לי כבר שנים מארז ישן לשני דיסקים שיודע לעשות ביניהם JBOD ואני משתמש בזה לגיבוי המחשב שלי. אלא שהחיבור שלו הוא USB 2 והזמנים שזה לוקח נעשו לא הגיוניים (יותר מחמש שעות גיבוי מלא, כשעה וחצי גיבוי אינקרמנטלי). אז החלטתי לשדרג ל-USB 3 והתחלתי לחפש. עכשיו, ראיתי שישנם שני פתרונות. האחד הוא מארז דומה למה שהיה לי רק שתומך ב-USB 3 ואלו עולים בסביבות 500 שקל לכל הפחות (באיביי ניתן להשיג גם באזור 350). מצד שני יש כאלו תחנות עגינה לשני דיסקים כדוגמת זו: http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=3UBT6 יש עוד הרבה יצרנים ווריאציות של המוצר הזה, כשבחלק מהמקומות קוראים לו disk copier. לא ברור לי האם כשמחברים את זה למחשב הוא רואה את שני הדיסקים כדיסק אחד גדול (כמו ה-JBOD שלי) או שי…
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום. יש לי SSD בנפח של 120GB וכונן קשיח של 500GB. שמתי לב בזמן האחרון שה-PF usage עומד על 9394MB, וזה נראה לי דיי גבוה. מה הגודל הסביר לשימוש בקובץ החלפה?
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים! מס שאלות למבינים: רציתי לדעת האם אני עלול להתקל בבעיות בהעברה של ההארד דיסק הנ"ל לPC (גירסת ה 4 TB ) האם הוא מפורמט בצורה מיוחדת? תודה! טוב אז לעדכן : דבר ראשון יש על שני הכוננים JUMPER שכופה עליו לעבוד במצב לגאסי 1.5 אז צריך להוציא אותו. ושנית למארז הקטן יש הצפנה על הכוננים אז אם רוצים להעביר את ההארד דיסקים למחשב צריך לפרמט אותם אז באמצעות הDisk Management מחקתי כלמני מחיצות הזויות שהיו עליהם ופירמטתי אותם . (כמובן שיש לחלץ מידע חשוב לפני) וזהו =)
-
- 1 תגובה
- 999 צפיות
-
-
שלום רב, ברשותי דיסק חיצוני של WD, שמשום מה נפגע, ולא הייתה שום אפשרות לגשת למידע שעליו. בסופו של דבר הצלחתי לחלץ ממנו בהצלחה את מרבית המידע החיוני, אולם כעת נשאלת השאלה- מה עושים עם הדיסק הזה. כמובן שעכשיו אני יכול לאתחל את הדיסק, פעולה שממנה השתדלתי להימנע קודם, עד אשר המידע שעליו חולץ בבטחה. אבל כיצד ניתן לדעת שהדיסק הזה בטוח לשימוש, וכי מה שקרה קודם, לא יחזור על עצמו שנית? האם יש כלי מסוים, שיכול לבדוק את התקינות הפיסית של הדיסק, ובהתאם לתוצאות הבדיקה, אוכל לדעת האם ניתן להשתמש בו שוב לגיבוי מידע חיוני, או שהדבר אינו מומלץ? תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 741 צפיות
-
-
כרגע יש לי שני כונני אחד מחובר למחשב ומשמש למערכת ההפעלה והשני סתם זרוק בחוץ. מה כדאי לעשות איתו? חשבתי על RAID1 להגדלת ביצועים, הוא נתמך ע"י כרטיס בקר SATA שיש לי וכנראה גם ע"י לוח האם. האם ניתן ליצר RAID ללא התקנת הווינדוס מחדש? אם לא, האם ניתן לבצע שיכפול (Disk cloning) לדיסק אחר, להתקין את ה RAID ולהחזיר את מערכת ההפעלה? -האם ישנו מתאם בין דיסק 3.5 לסלוט של כוננן דיסקטים ישן? -האם ישנה בדיקה לאורך החיים הצפוי של הדיסק (כמו קריאת נתוני SMART)?
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן חברים, יש לי שאלה, קראתי את המדריך שבאתר על איך להוציא את המקסימום מהכונן. ומעבר לכך אני גם קורא עוד כל מיני טיפים והמלצות באינטרנט, אחד הדברים שנתקלתי בהם זה העברה של תיקיית המשתמש לכונן מכני. בתור התחלה, רציתי לדעת אם זה באמת כל כך משנה, ואם כן אז האם המדריך הבא הוא טוב ואמין ואפשר לעקוב אחריו. קישור למדריך: http://blogs.microsoft.co.il/blogs/support/archive/2012/03/21/how-to-change-the-default-location-for-saving-files-on-internet-explorer.aspx חוצמזה, אני אשמח לעוד טיפים והמלצות לכונני SSD. אחלה שבת לכולנו.
-
- 2 תגובות
- 844 צפיות
-
-
זו תופעה מוכרת- אחרי שימושים כבדים וכל מה שקשור בזה, בלי שבהכרח אתה באמת מכניס קבצים חדשים לדיסק- המערכת צורכת כמויות גדולות של נפח וזה מסוגל להגיע למצב ש-10 ג'יגה תמימים נשרפים בשעה אחת ורק ניקוי דיסק דרך הווינדוס יכול להחזיר אותם. אני יודע, מדובר בעיקרון בקבצים זמניים אבל זה נורא בעייתי, וגם לא נראה לי נורמלי שזה לוקח כל כך הרבה. למישהו יש מושג איך מתמודדים עם זה או איך אפשר להמנע? הגדרה, משהו? אני שואל כי בקרוב אני אעבוד עם מחשב שבו המערכת תותקן על SSD בעל נפח של 80 ג'יגה בלבד, ואם בכך מדובר הרי שתוך זמן קצר אני עלול למצוא את עצמי עם מליון בועות low disk space (שכבר הורידו משפיותי כמויות נכבדות. )
-
- 0 תגובות
- 601 צפיות
-
-
ראשית אני ממש אשמח למדריך מסודר (בין אם בעברית או באנגלית) אשר עובר על כל ההגדרות הנכונות של SSD בווינדוס 7. מה כדאי לבטל, אילו פעולות כדאי להעביר לכונן רגיל (כדוגמת tmp) וכדומה. שנית אני צריך הבהרה בנוגע לדרך הפעילות של הSSD. אם התוכנה מותקנת על ה-ssd אך הקובץ אותו אני מפעיל נמצא על כונן רגיל, האם יהיה שיפור בביצועים? לדוגמא: סרט/שיר/ קובץ וורד/ תמונה נמצאים על הכונן הקשיח אך phtoshop/word/winamp/mpc נמצאים על כונן ה-ssd. במצב כזה, כאשר אני מפעיל את הקובץ, אני אזכה למהירות של הכונן הקשיח או של הSSD? תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ראיתי הרבה אתרים שמסבירים איזה הגדרות יש לבטל/להפעיל או דרכי שימוש וכדומה כדי להשפיע על הביצועים ואורך חיים של כונן SSD פנימי אך לא מצאתי מידע בנוגע לכונן חיצוני אשמח לקבל מידע או קישורים מתאימים SanDisk 250GB Extreme
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי ניידים המגיעים עם דיסק קשיח בנפח 160G אני מבקש לשאול את מומחי הפורום האם ידוע לכם על כלי המאפשר לשנות את הנפח הנראה למשתמש ל-100G ולא באמצעות חלוקה למחיצות.
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
התקנתי עוד הרדיסק ( שלישי במספר) לפי זה 2 ההרדיסקים היו מחולקים לC,D,E ועכשיו ההרדיסק השלישי ( משומש לא חדש) היה מחולק ל2 לכן נוספו עוד שתי אותיות רק שהבעיה שאחד מהם לקח את האות D ובעצם הD הישן הפך לI... אני רוצה להחזיר אותו להיות D אז נכנסתי לכלי ניהול ההרידסקים של ויסטה ושיניתי את הD החדש לאות אחרת כדי שD יהיה שוב פנוי ואז אני יחזיר את הישן לD אבל למרות שכרגע אין שום כונן עם האות D הוא לא מאפשר לי לבחור באות הזאת.. מישהו יודע אולי מה פשר העיניין?
-
- 7 תגובות
- 916 צפיות
-