עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by rank,

אני לאחרונה שמעתי על sad שמתחברים לחריץ של הכרטיס מסך ואני לא יודע שום דבר אליהם . אם אני קונה ocz sad revodrive 540 /480 רק צריך לחבר את זה ללוח אם וזה יפעל ? והאם יוצר לי ציור בקבוק בגלל מעבד פחות טוב ?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by aviran_n,

אני מעוניין לרכוש מחר הארד דיסק 250 ג'יגה וצורב DVD. הצורב DVD שהוצע לי הוא של חברת Pioneer והדגם הוא 116. בקשר להארד דיסק, אני יודע שהייתה פה ביקורת על הארד דיסקים של 250 ג'יגה אבל שמעתי כמה טענות שסותרות את הביקורת ושמעתי גם שלא את כל הדיסקים שנסקרו ניתן להשיג בקלות. הייתי רוצה לקבל כאן הצעות מניסיון של אנשים לדיסק אמין, לא רועש מידיי, ושווה ביחס למחירו. עקב הניסיון המצויין שלי עם WD אני נוטה לכיוון שלהם, אבל החלטתי לתת צ'אנס גם לשאר ולהתייעץ איתכם המומחים. עכשיו 2 שאלות: 1. הייתי רוצה לדעת מה ההבדל בין הצורב שהוצע לי (116) לבין ה111 שקראתי עליו פה כמה וכמה פעמים. 2. איזה HD 250 ג'יגה כדאי לי לקנות כשהדרישות שלי הן הדרישות שציינתי למעלה (אמינות, לא רועש מידיי ויחס מחיר …

• 2 תגובות
    • 660 צפיות
  3. Started by zuriiii,

יש לי את הצורב הזה מלפני שבועיים ויש לי שאלות בקשר אליו: 1. קניתי דסקים ריקים של dvd-r ו dvd+r שניהם בגודל 4.7 ג'יגה!וכשאני מכניס אותם למחשב כתוב שהם 4.38 גיגה! עכשיו זה לא כזה נורא פחות 200 ומשה מגה אבל זה ממש מוזר ואולי תקלה? 2.קניתי סילבר ליין dvd+r שכתוב עלים מהירות8 והצורב הזה אמור לצרוב עד מהירות 16 דיסקים!והוא נותן לי לצרוב על הסלבר ליין מקסימום מהירות 4! בבקשה תעזרו! תודה מראש!

• 4 תגובות
    • 725 צפיות
  4. היי אני חדש פה ויש לי שאלה וסיפור ארוך (וקצת עצוב) לפני זמן מה קניתי את ההארד דיסק הנ"ל בנוסף לHD 80GB שהיה לי במחשב (המע' הפעלה מותקנת על ה80GB, לא על ה500) והוא תפקד טוב בערך שבועיים, אחרי שבועיים-שלוש הוא קרס ושבק חיים ונאלצתי ללכת לשחזר את המידע אליו לHD אחר, את הHD שקרס הלכתי לחנות שקניתי אותו ממנה והם החליפו לי לאחד אחר, בדיוק אותו דגם... כרגע אני עם הHD החדש (אותו דגם) בערך חודשיים-שלוש והוא מתחיל לעשות לי שוב בעיות כמו - אם אני צופה בסרט שנמצא עליו אחרי בערך מחצית הסרט המחשב נתקע וצריך לעשות "Hard Reset" (ללחוץ על הכיבוי למטה) אבל אם אני צופה בסרט שנמצא על הHD של הם 80GB הוא לא נתקע, אותו הדבר אם אני מעביר קבצים גדולים (מה500 ל80 אחרי זמן מה המחשב נתקע, אבל ההפך ז…

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by ITSIK86,

יש לי לוח עם IDE וגם עם SATA 2 אז איזה צורב כדאי לי לקנות ומאיזה חנות אני גר בקריות שמתי לב שאלו של הSATA עולים יותר,מה ההבדל? וא הבנתי מהמדוק מומלצים מה הכ כדאי בעצם תעזרו בבקשה

• 3 תגובות
    • 582 צפיות
  6. Started by overload,

3 שאלות פשוטות: -אם אני צורב דיסקDVD לדיסק DVD אחר האיכות תירד? -נגיד שיש לי את הסרט על המחשב, האיכות עדין תהיה נמוכה יותר מDVD מקורי בחנות אם אני יצרוב את הסרט לDVD. -האם התוכנות לצריבת DVD הם חוקיות בארץ? אני יודע שיש מדינות שכן ויש שלא. *אני רק רוצה להבהיר כדי שלא יהיה אי הבנות שאני לא צורב DVD (חוקי ולא חוקי) ואני גם לא מוריד סרטים למחשב.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by ORBIT,

ערכתי חיפוש בנושא וקראתי מספר הודעות. בשורה התחתונה, לא כל כך הבנתי אם זה כדאי או לא, התשובות לא היו מחד ברורות ומאידך לא חד משמעיות. דוגמא: OCZ Solid Series SATA II 2.5" SSD 30GB - 155MB/S מה מייצג הנתון 155MB/S? (אגב, בסידרה הזאת זה מגיע עד 230MB/S) אני משער שזה מתייחס למהירות כתיבה או קריאה, אם כן, מה ההבדל בין המהירות הנ"ל לבין המהירות בפועל של דיסק קשיח מצוי כגון סאטא 500GB של סיגייט. שאלות נוספות בהמשך.... תודה

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by hio,

שלום אני משתמש בתוכנת NERO 6 ויש לי מס' שאלות על מושגים שנתקלתי בהם: 1. מה זה צריבה בסימולציה? מה תפקידה ואיך אני משתמש בה? 2. מה זה UNDERRUN BUFFER? הבנתי שחשוב שזה יהיה אבל מה תפקידו? 3. מה פירוש המלה ISO כי כל פעם שאני צורב דיסק זה מופיע לי כ- ISO. מה ראשי התיבות ולמה בכולם זה מופיע? 4. קראתי שיש 2 שיטות צריבה. אחת, iso data in XA והשניה mode 1. מה ההבדל? תודה רבה לכל המשיבים...

• 2 תגובות
    • 721 צפיות
  9. בשעה טובה ומוצלחת קבלתי היום את הצורב DVD שלי Pioneer DVR-A06 שאלתי כיצד אני צורב עימו בתוכנת ה Nero 6 ??? ועוד שאלה האם יש הבדלים תכלס בין המדיות של ה + והמדיות של ה - יש עדיפות מסויימת לאחד מהם?

• 51 תגובות
    • 3.9k צפיות
  10. Started by ksn1981,

שלום לכולם, עד שננעלתי על Vertex3 Max IOPS, אני קורא יותר ויותר על בעיות איתו! (תודה לאל שההגעה הרשמית שלו המשיכה להידחות).. חשבתי שהחלופה תהיה ה-M4.. גם שם אני מתחיל לקרוא על אותן הבעיות.. כשראיתי ש- CORSAIR נכנסו לתמונה, אמרתי הם בטח יהיו מצויינים.. שוב אותן בעיות.. כבר עשו RECALL.. נראה לי שזה עניין הבקר.. לא? אז עם מה נשארתי? INTEL 510? אחר? תודה רבה מראש דרישות: - נפח - כיוון ה-120GB.. (מערכת הפעלה ותוכנות) ואם זה יעזור שקבצי SAMPLES של אודיו ווידאו ישבו גם הם על SSD.. אז אלך על שניים כאלה או על אחד בנפח כפול (אם זה טוב יותר שיישבו על אותו דרייב אך בפארטישן נפרד).. - אמינות - ללא תקיעות / ריסטים / מחיקות מידע לא רצויות / חוסר יכולת של מחיקה בפועל (TRIM.…

• 7 תגובות
    • 847 צפיות
  11. Started by borg,

מה זה DMA? מה זה UDMA? אני יודע שראשי התיבות של DMA זה Direct Memory Access, ו-UDMA זה Ultra DMA. אבל אני לא ממש יודע מה פירוש הדבר. מה בדיוק ההבדל בין PIO ל-DMA? בכמה מסתכם ההבדל במהירות? איזה סוגים של DMA יש, ומה ההבדל ביניהם? אני מניח שאם אני מגדיר כונן כ-DMA, אז הוא אמור לעבוד יותר מהר. האם הדבר נכון גם לגבי כוננים אופטיים וגם לגבי דיסקים קשיחים? האם כדי שהכונן יעבוד יותר מהר, שני הכוננים שמוחברים על אותו כבל צריכים להיות מוגדרים כ-DMA, או שאפשר להגדיר רק אחד מהכוננים כ-DMA? איך אפשר להגדיר כ-DMA דיסקים קשיחים שמחוברים לבקר PCI IDE? החל מאיזו שנה תקן ה-DMA קיים בתפוצה נרחבת? האם אני יכול להסיק שכוננים אופטיים ודיסקים קשיחים שנקנו לפני 3 שנים בערך תומכים ב-DMA ואין חשש…

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  12. Started by Drazick,

קניתי אותו לאחרונה. יש לי 3 שאלות: 1. איך ניתן להפוך אותו ל- Region Free? 2. מה זה Mount Rainier? 3. מה זה Book Type Settings? תודה.

• 4 תגובות
    • 660 צפיות
  13. Started by hardgore1,

הי, אז ככה, - כשהוינדוס עולה, זה קשור למהירות קריאה, נכון? - וכשאני מתקין תוכנה, זה קשור למהירות כתיבה, כן? עכשיו, יש את הקריאה וכתיבה random וה iops שלא הבנתי איך קוראים אתזה, זה לא מגה הרי.. לדוגמא, סמסונג 850 איבו, random read 4KB, QD32 97,000 IOPS מה אלה בדיוק, והאם זה נתון חשוב? .. - על מה צריך להסתכל בעצם בבחירת ssd? תודה

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  14. Started by Kirma,

אתמול רכשתי SSD חדש, ראשון שלי למעשה לאחר קריאת ביקורות ברשת ראיתי את זה בביקורת של Guru3D ביצעתי בדיקה באמצעות AS SSD לפני השינוי ואחרי השינוי אשמח אם מישהו יסביר לי בקצרה למה ACHI נותן שיפור בביצועים והאם בכללי הביצועים שלי טובים (בהתחשב בעובדה שה SSD מחובר ב SATA II, עד לשדרוג המחשב בקרוב)

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by hezi508,

שלום לכולם אני זקוק למחשב לעבודה באינטרנט בשוק ההון הצורך המיוחד שלי הוא לחבר בסופו של דבר 4 מסכים (שני כרטיס מסך) לאותו מחשב שבהם אני רואה בעיקר גרפים בזמן אמת. לאור העובדה שהמחשב ישמש אותי לעבודה אני רוצה שיורכב מחלקים אמינים ככל האפשר ושקטים ככל האפשר אני מצרף מפרט שבניתי בעצמי באתר של נעה מחשבים שהומלץ ע"י חבר אשמח לשמוע תגובות נוספות בקשר לחנות זו. אין לי יותר מידי ידע רק מה שקראתי באתרים שונים. WD 250GB 7200RPM 16MB RAID SATA2, יחידות 2 ¤600 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=127 האם יש דיסק קשיח שעובד בתצורת RAID עם זיכרון BUFFER גדול יותר לדוגמא 32MB האם יש דגמים עדיפים על זה שבחרתי ? המחשב פועל אצלי לעיתים 24 שעות רצוף SAMSUNG DVDRW SH-S223F BLACK 22…

• 8 תגובות
    • 756 צפיות
  16. Started by Wile E Coyote,

הדיסק הקשיח המדובר נקנה לפני כשנה. מדובר ב- 80G של WD עם חיבור IDE. הדיסק הותקן במחשב פנטיום 3. לפני מספר שבועות הדיסק החל להראות סימני "תשישות": הוא היה נתקע מדי פעם, לעיתים המחשב לא היה מצליח להעלות את Windows בפעם הראשונה (אלא לאחר אתחול נוסף או שניים)... עד שיום אחד הוא פשוט הפסיק לעבוד. ראוי שוב להדגיש, שהדיסק עבר תקופה ארוכה של "תשישות" (כל מיני סימפטומים מוזרים), שנמשכה מספר ימים, עד שהושבת סופית. במילים אחרות: זה לא קרה בבת אחת. בחנות שבה קניתי את הדיסק נאמר לי, שהדיסק גמר את חייו (לא נורא... יש אחריות). האבחנה היתה "שלא מגיע אליו חשמל". אני בעצמי הסכמתי עם האבחנה, מאחר שגם בדיקה שעשיתי בביתי העלתה, שהדיסק אינו פועל כלל. מאחר שהדיסק הוא יחסית חדש, התחלתי לחשוד בס…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. 1. מה זה dual layer ו-dual sided, ומה ההבדל ביניהם? 2. יש דיסקים רב פעמיים (RW) של לפחות 8.5 ג'יגה (DVD9)? אם כן, איפה אפשר לקנות? 3. רוב נגני ה-DVD תומכים ב-DVD9/10 וכו'? או שאלה פורמטים שנחשבים "נדירים" ורק נגנים מסוימים תומכים בהם? 4. הבנתי שהדיסקים של VERBATIM הם הכי איכותיים - למה? ולמה רק אלה שיוצרו ביפן? זו עדיין אותה חברה גם אם הדיסקים יוצרו בסין, לא?

• 2 תגובות
    • 699 צפיות
  18. שלום, ראיתי שיש עכשיו חיבורי SATA2 וSATA3, השאלה היא האם יש הבדל מהותי בין השניים? ואם אני קונה כונן קשיח חיצוני עם SATA3 איך אני אדע שהוא יתחבר למחשב? אני צריך לבדוק תמיכה בלוח אם??? עכשיו לגבי הכונן, אני מעוניין לקנות כונן קשיח פנימי 2TB וראיתי שיש בפורום המלצה חמה על HD204UI, ושמתי לב שהBuffer זה 32MB בזמן שיש כוננים אחרים במחירים דומים עם 64MB וגם מהירות סיבוב יותר גבוהה (7200rpm) לעומת ה5400 של הכונן אז למה הכונן בדיוק מומלץ? יש את הכונן הקשיח DeskStar 2TB 7200RPM 64MB Sata III ‎ במחיר דומה אשמח אם מישהו יבהיר לי את העניינים, תודה

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. סוף סוף קניתי במחיר מעולה 250 ג'יגה ווסטרן דיג'יטל עם 8 מגה באפר!! דגם הקאוויר wd250jb-98gvao 7200rpm האאאאא איזו הקלה!!! מעכשיו אני יוכל להוריד בשקט מבלי כול יומיים לצרוב דיוידי רציתי לשאול המן שאלות לאור בעיות ותהיות רבות שלי-אך ורק למבינים!!! *לכמה מחיצות כדי לחלק אותו? *האם אפשר לבדוק שהוא אכן מקורי מהחברה ולא איזה refubrish או משהו ממוחזר? יעני תוכנה שבודקת-יש דבר כזה? *האם אפשר לחבר את הארד דיסק נוסף במקום הסידירום שלי וזה יעבוד טוב? + יש לי בעיה רצינית ההארד דיסק שלי הוא 250 ג'יגה בייט שמצריך: mode lba 48 שזה אומר הרחבה של הגבלת ה137 גיגה בייט שיש בכול מחשב בווינדוס אקס פי סרבר פאק 1 הlba 48 כבר מותקן אבל זה מצריך עדכון ביוס של הלוח אם והזיין הוא שאני לא מוצא באף…

20. Started by bluenote,

שלום לכולם, יש מצב שאוכל לשים את ידי על 8 דיסקים קשיחים מסוג 146GB 10K SAS של חברת HP (בגודל 2.5") וחשבתי אולי אוכל לבנות מהם שרת NAS ביתי במקום לקנות את אחד השרתים היקרים של QNAP או SYNOLOGY. אני לא ממש מכיר את טכנולוגית ה-SAS ולא יודע בדיוק מה זה אומר. הבנתי שזה בעצם SCSI, אבל אשמח לקבל קצת הסבר וקצת עצות לגבי איך אני ניגש לפרויקט כזה והאם זה בכלל משתלם ועדיף על פני המצורים המוכנים בשוק. תודה!

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by Bar1234,

תגידו מה כדאי לי? זיכרון של WD 80GB 7200RPM 8MB JD SATA ב-360 ש"ח *************או************** זיכרון של WD 160GB 7200RPM 8MB SATAII ב- 535 ש"ח תודה רבה לכולם.......

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. אף פעם לא הבנתי את הקטע עם החשמל המיוחד שיש לכונני SATA, מה ההבדל בינו לבין החיבור הרגיל. בספקים שיש חיבור SATA החיבור מכיל 5 גידים - 12V, 5V, 3.3V, GND, GND בעוד שהמתאם מכיל רק 4 גידים (ללא ה-3.3V) מה ההבדל בין חיבור SATA מהספק לשימוש במתאם? מתי לא כדאי להשתמש במתאם? פשוט אין לי מספיק חיבורי SATA בספק ואני לא מצליח להבין את זה תודה מראש

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by tgen,

חלק מהחומר שיש לי במחשב מאוד חשוב לי וחשבתי לעשות גיבוי בצורת raid 1. רציתי לדעת, במידה ומערך כזה מאט את העברת המידע במחשב, אם אפשר לעשות מערך raid של 2 כונני הארדיסק בנוסף להארדיסק שבו נמצאת מערכת ההפעלה שלא יהיה קשור אליהם. גם הבנתי שבקר ה-raid המובנה בלוחות האם לא כל כך אמין. איך זה מתבטא והאם באמת כדאי להשקיע בבקר רייד נפרד.

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by OmerNeu,

שלום לכולם וצהריים טובים. יש לי HD ישן שעובד WD800 עם 80GB ואני רוצה להפוך אותו לחיצוני. אחד השאלות היא איכות המארז החיצוני חשובה? (או פשוט לקנות משהו פשוט מKSP?) מה יהיה ההבדל בין איכות המארזים? ואם איכות המארז חשובה אשמח לקבל המלצה למארז לא יקר שיעשה את העבודה. תודה רבה, עומר

• 3 תגובות
    • 755 צפיות
  25. קראתי באחד האתרים את ההוראות הבאות: לגבי ההתקנה: 1. כאשר אתה מתקין WIN7 על SSD שלך, מומלץ להשאיר מקום של 5% מגודל הכונן לא מפורמט - מאריך את חיי ה-SSD 2. לאחר התקנה תעביר את קבצי ה-TEMP ו- PAGE FILE לאיפשהו, לא על ה-SSD. מומלץ לבנות על דיסק כשיח יחסית מהיר מחיצה של כ-15 גיגה, מפורמטת ב-FAT32 ולעשות את זה עליה. 3. לוודות, שכל הSERVICES שלא אמורים להיות מופעלים, מנותקים. אלו הם: Intexing service Defragmenter System Restore (בדרך כלל אישי, אבל מומלץ לנתקו) Prefetch/Superfetch - לגבי שניים האלה עדיין קיים ויקוח, אם לנתקם או לא. אני לא מנתק. 4. לבדוק, שה-TRIM עובד (ב-CMD מריצים פקודה "fsutil behavior query disabledeletenotify", אם התוצאה 'DisableDeleteNotify = 0' - הTRIM עובד)…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים