עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. (*תרד זה נכתב במקביל למידע שפורסם בתרד שעוסק ב250AAKS, עקב נושא בדיקה שונה). הנה במיוחד לפורום, בדיקת HDTECH ל 320 AAKS אל מול ה250KS הרגיל (שניהם 16 מגה באפר) שביצעתי היום. הבדיקה היא הבדיקה הארוכה של HDTACH. ניתן לראות בבירור שה320AAKS הוא כוכב חדש בעל ביצועים מעולים , מבין כל מה שאני ראיתי, הכי טוב (בבדיקה הזו) מבין כל ה320, זאת כמובן עקב הפלטות הענקיות של 160 גיגה. ניתן גם לראות שהKS מתחיל מ65 מגה לשנייה והAAKS מתחיל מ85 מגה לשנייה. בהתחשב בעובדה שמדובר באחד הכוננים השקטים שיש ביחד עם מחיר לא רע כנראה הכונן הוא קנייה מאוד משתלמת למי שמחפש גם ביצועים טובים בנוסף להכל. ההבדל בין שני הכוננים הוא 14.4 מגה נוספים לשנייה בחישוב ביצועי קריאה ממוצעים, מדובר בקרוב ל 30 אחוז ש…

• 1 תגובה
    • 793 צפיות
  2. שלום. שמתי את ההרדדסיק שלי מצד שמאל למקום שבדרך כלל שמים אותם עם ברגים במצב ישר זה ביין הכוננים של ההרדדסיק לבין הדלת הימנית אם מסתכלים מקדימה על המארז יש שם רווח כזה שמתאים בידיוק להרדדסיק להיכנס אבל בשכיבה על הצד רציתי לשאול אם אני שם אותו ככה זה בסדר ? והאם הביצועים והעברת הנתונים לא תפגע ? דרך אגב אני ישים שם גם מאוור עליו דרך חור במארז. בתודה מראש.

• 3 תגובות
    • 678 צפיות
  3. Started by DrLEON,

שלום, יש לי דיסק קשיח SATA של מקסטור 200GB, אני חשבתי לקנות WD 250GB ב480 רק SATA 2 (יעבוד אם אני אחבר לחיבור SATA 1 כSATA 1, נכון?)ו אני רוצה לחבר אותם בראייד שאני לא ממש מבין בזה אז תסבירו לי מה כדאי לקנות..אני הבנתי שהשני יהפוך לגודל של הדיסק הקטן 200 ג'"ב אבל זה לא מפריע לי. תודה.

• 9 תגובות
    • 892 צפיות
  4. Started by Xebu,

שלום לכולם, יש לי שאלה שלא הצלחתי למצוא מענה בשבילה והחלטתי להתייעץ פה יש לי כרגע ספק של SeaSonic 430W שמחזיק 2 HDD הראשון של 500GB WB 7200RPM והשני הוא 2TB של סמסונג HD204UI אני רוצה לרכוש כעת HDD נוסף (כנראה של 2TB או 3TB) אבל פוחד שהספק אולי לא יצליח להחזיק את כל ה3 דיסקים. האם יש בסיס לחשש שלי? או שניתן לרכוש עוד HDD בלב שקט? אם יש צורך במידע על רכיבים אחרים של המע' אנא אמרו. תודה רבה לכם.

• 3 תגובות
    • 623 צפיות
  5. Started by yonir,

איזה צורב מוצלח יש ל-LG שתומך ב-lightscribe ? אני רוצה בעיקרון משהו פשוט, כמו GSA-H62N שהוא נפוץ, רק עם תמיכה ב-lightscribe. (אני לא חושב שיש בארץ את GSA-H62L) האם הצורבים האחרים (לא 62N) שתומכים ב-LS פחות טובים במשהו מה-62N ? תודה

• 2 תגובות
    • 659 צפיות
  6. Started by yoav1000,

אחרי קצת שיעמום, וHD עם הרבה בעיות החלטתי לפרק את הHD: תמונות: [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 868 צפיות
  7. קיבלנו כונן מכאני בנפח גדול של חברת Western Digital-HGST ולקחנו אותו לנסיעת מבחן אל מול כמה סוגים של אמצעי אחסון שוק הכוננים הקשיחים עומד כעת בנקודת תפנית מעניינת למדי: מצד אחד, כונני ה-SSD מאיימים להחליף אותם באמצעות נפחים שהולכים וגדלים עד לכדי רמתם של הקשיחים, וכאשר אנחנו מדברים על SSD בעל נפח של דיסק קשיח אנחנו מדברים למעשה על מכונת עבודה ששום כונן, גם לא מסוג NAS, לא יכול להתחרות בה. מצד שני, גם לכונני ה-SSD הגדולים כיום וגם לאלו המאיימים לבוא יש נקודת תורפה: המחיר, וגם להם יש מגבלות נפח, אותם שוק הכוננים הקשיחים עומד לפרוץ. לכן לשוק הכוננים הקשיחים עוד נשארה תקווה, ולא אסתכן ואומר שהם ישארו איתנו לפחות לעוד עשור אחד שופע בנפח. להמשך: https:…

• 0 תגובות
    • 628 צפיות
  8. יצרנית הדיסקים הקשיחים ווסטרן דיגיטל הצליחה לפתח כונן מהיר, יעיל וגדול יותר - בנפח של עד 6 טרה-בייט. הפתרון? דחיסת הליום לתוך הכונן במקום אוויר רגיל חושבים שכל הדיבורים על החשיבות של שטחי אחסון זה אוויר חם? ובכן, אתם צודקים - אבל זה הולך להשתנות. יצרנית הדיסקים הקשיחים Western Digital הכריזה כי היא תשיק ב-2013 סדרה חדשה של דיסקים שיהיו מלאים בגז הליום - דבר שצפוי לאפשר ליצירת דיסקים מהירים, גדולים וחסכוניים יותר באנרגיה, בנפח של עד 6 טרה-בייט. הליום הוא גז ואינרטי, אבל בניגוד למימן הוא אינו נפיץ. מכיוון שהוא היסוד השני הכי קל ביקום, השימוש העיקרי בו הוא במילוי בלוני גז, כמו בלון פורח. החברה הסבירה כי מכיוון שהגז הוא אינרטי, הדבר מוריד בצורה משמעותית את החיכוך עם האוויר שנ…

• 0 תגובות
    • 721 צפיות
  9. Started by pazer005,

כתוב פה שזה כונן SSD: http://www.plonter.com/detail.tmpl?sku=HDP725032GLA360 נראה מאוד זול לעומת הכמות שיש בו, אז דבר ראשון, האם זה הגיוני. דבר שני בלי קשר, עד כמה שינוי לכונן SSD שתהיה עליו מערכת ההפעלה, תתרום למהירות המחשב.

• 2 תגובות
    • 854 צפיות
  10. מאמר מתורגם שנלקח מ - Chief Magazine לאחרונה ה - Perpendicular recording הוא הכוכב העולה בעולם הדיסקים. קצת הסברים, מתוך מאמר של יאן מטיס בקומפיוטר-וורלד, להלן. הצריבה הניצבת מסוגלת להגדיל את קיבולתם של מצעים מגנטיים עד פי 10. כלומר, מיקרו-דיסקים בהם השתמשו לאחסון 3,000 שירים יכולים לספק מקום לכ-30,000. במונחים טכניים יותר, יהיה אפשר לאחסן כ-230GB לאינץ' מרובע, או עד 20GB במיקרו-דיסק של 1 אינץ'. זהו סוג ההתקדמות על פי חוק מור שיצרני דיסקים פחדו שלא יהיה בר ביצוע. מאז הופעת הדיסקים הקשיחים ב-1956 (עם ה-RAMAC של IBM) ועד היום, קיבולת הדיסקים גדלה בחזקות. הקיבולות כמעט הוכפלו מדי שנה למשך העשור הראשון אחרי RAMAC, והאיטו את קצב הגדילה למשך כ-20 שנה. הקצב הואץ חזרה בשנות …

• 3 תגובות
    • 997 צפיות
  11. Started by Symbore,

שלום רב. בקצרה כונן הישמש להרצת סרטי בלוריי יסבול בגלל היותו מהליין הירוק של ווסטרן דיגיטל לעומת הגרסה השחורה שהינה יותר מהירה? תודה מראש לעונים

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. היי, הדיסק המדובר מדגם HD204UI. לאחרונה כשאני מעביר אליו או ממנו קבצים זה קורה בקצב של 2-30 מגהבייטס לשנייה. עשיתי לו בדיקה עם SEATOOLS ועם LIFEGUARD של WD והוא עובר את כל הבדיקות באופן תקין. לא מצאתי כלי של סמסונג לבדיקה, הבנתי שSEAGATE קנו את חטיבת הדיסקים של סמסונג או משהו כזה למישהו יש רעיון איך לאמת עליו? הוא די תוקע לי את המערכת כל פעם. תודה מראש

• 4 תגובות
    • 859 צפיות
  13. אני צריך דיסק קשיח נייד לצורך אחסון לכידת וידאו גם בבית וגם במעונות בלימודים. עשיתי חיפוש ועדיין לא הצלחתי להבין מה יותר טוב בשבילי: מוצר קומפלט סדרתי או לקנות מארז בנפרד ודיסק בנפרד ולהרכיב. האם מארז חיצוני טוב מאלומיניום ללא מאוורר (כגון vantec thermaltake) טוב יותר נגיד מהמארז של WD עם המאוורר? נ.ב. - אם אני הולך על קניה בנפרד של מארז סביר להניח שאני כבר אשתמש בWD6400AAKS שיושב אצלי במגירה סגור באריזה- אבל אין לי בעיה לקנות משהו נוסף אם זה יהיה יותר טוב בגלל שזה לצורכי וידאו נראה לי אני אוותר על גדלי 2.5" בכלל הסלד הנמוך. בלפטופ אין ברירה ואני אסתפק בחיבור USB2 , בבית אני מעדיף ESATA ולכן מחפש מוצר שכולל הכל בבאנדל.

• 5 תגובות
    • 726 צפיות
  14. מענין לקנות כונן SSD משהו בסביבות ה 120GB~ או אפילו 240GB ~ מתלבט כרגע בין 3 חברות: Intel - עם הדגם 330 או 520 Crucial - עם הדגם M4 SSD2 Samsung - עם הדגם 830 השאלה מה הכי כדאי לבחור - (מבחינת אמינות ביצועים) ? המחיר לא חשוב.

• 54 תגובות
    • 11.4k צפיות
  15. Started by GREATTHUNDER,

אני מחפש חיבור שמשנה את היציאה של HD רגיל(IDE) ליציאה של USB אני יודע שדיברו על זה בפורום והרצתי חיפוש אבל מצאתי כל מיני דברים שדומים אבל הם לא מה שאני מחפש. אני צריך רק כבל שישנה חיבור IDE לחיבור USB (ושיתמוך בUSB 2 ) אני גם צריך מקום שבו אני יוכל לקנות את זה (אם זה לא נגד חוקי הפורום להגיד) אני חושב שיש באינטרנט אבל בכללי אני קצת פארנואיד בלתת את מספר כרטיס האשראי שלי באינטרנט...(אתם חושבים שיש לזה הצדקה?)

• 2 תגובות
    • 915 צפיות
  16. 1. INTEL RAID 2. INTEL MATRIX STORGE 3. JMICRON CONTROLLER הלוח הוא ASUS P5B DELUXE WI-FI. אשמח לקבל עזרה.תודה.

• 4 תגובות
    • 700 צפיות
  17. Started by elad-k1,

שלום.. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בהגדלת המחציה בתוכנה פרטישן מג'יק ! מה השלבים בבקשה! תודה [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by DennisZ,

שלום, קיבלתי במקרה הארדיסק חדש מהשקית מדגם Hitachi GST Deskstar HDP725025GLAT80. כשפתחתי אותו גיליתי שאין בו חיבור SATA אלא יש בו חיבור ATA ישן כלשהו (לפי מה שהבנתי זה ATA133, אבל זה לא בטוח). תמונה: http://pasteboard.co/1CaKl3yw.jpg אשמח אם תוכלו להציע דרך לחבר אותו למחשב באמצעות כבל SATA עם מתאם כלשהו (שיוזמן כנראה מאייבי). אם תוכלו לצרף קישור למתאם מתאים באייבי זה יהיה נחמד. תודה מראש! עריכה: בטעות פתחתי את הנושא בפורום כרטיסי מסך במקום באמצעי אחסון, אשמח אם תעבירו את הנושא לאמצעי אחסון.

• 3 תגובות
    • 878 צפיות
  19. Started by AMD 64,

ככה, זה התחיל לא מזמן. קורה לי לא מעט שפתאום, בלי שום פעולה שביצעתי במחשב, הנורית שמראה שהאר דיסק מבצע פעולה, נדלקת באופן קבוע ולא מפסיקה. ואז, אחרי כמה דקות, קורה אחד משני הדברים הבאים(או שניהם ביחד): 1. או שאותו האר דיסק נעלם(טרה וחצי של ווסטרן דיגיטל) 2. או שהמחשב נתקע פתאום ואז חייב ריסט. ואז אחרי הכיבוי, אני מנתק את הכבל סטה והחשמל מHD, מחבר מחדש, והכל עובד כרגיל עד הפעם הבאה שזה קורה(בד"כ אחרי כמה ימים ספורים). ניסיתי לפרמט ועשיתי אינספור סריקות אנטי וירוס וספיי וורים למיניהם ולא מצאתי כלום... מישהו יודע מה הבעיה?

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by EliranB,

ברצוני לקנות את הכבל הנ"ל בשביל לחבר 2 צורבים הנ"ל Nec 3540A x16 Dual x8 LITEON CDRW 52x32x52 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=946_630_1346&products_id=7909 האם הכבל יתאים לחיבור הכוננים אלה ? תודה לעונים

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. שלום, באחד מהמחשבים שיש לי בבית חלה מאתמול תופעה מוזרה מאוד של ההארד דיסק במחשב, ההארד דיסק עצמו לא כל כך חדש (30GB) אך המחשב עצמו משודרג.. משום מה, הוא מתחיל לעשות בלי הפסקה צלילים של קריסה/כיבוי כל שניה, לפעמים אפשר להמשיך להשתמש במחשב (המחשב פועל כרגיל) אך לפעמים המחשב נתקע.. אני לא הבנתי עדיין ממה זה נובע, למה זה קורה, מה זה מסמל ומה צריך לעשות. אשמח מאוד לכל תגובה בנושא. תודה רבה מראש

• 3 תגובות
    • 620 צפיות
  22. Started by gjook,

שלום אני רוצה לקנות אותו מt.ms .הבעיה שנראה לי עדיף sata , ואני לא מכיר כל כך את הsata שיש שם.. בכל מקרה מישהו יכול להגיד לי מה הצורב הכי טוב שם ?... http://tms.co.il/index.php?cPath=86_70_92 ראיתי שהמחירים די דומים אז זה לא כזה משנה...

• 10 תגובות
    • 860 צפיות
  23. Started by langa,

ואני רוצה לשאול. ראיתי בהגדרות שצריך לבחור (REGIOEN) איזורים ויש עד חמש החלפות. האם זה באמת ינעל לאחר חמש החלפות? איך פותחים את זה?

• 2 תגובות
    • 727 צפיות
  24. שלום לכולם! לאחרונה, ניסיתי לצרוב דיסק DVD-R במהירות *8 ומשום מה הצורב צרב במהירות *4. ניסיתי לעדכן בעזרת הקושחה האחרונה 1.02 ומשום מה, כשאני לוחץ על קובץ ההפעלה, הוא פותח חלון שחור למשך שנייה ולא מעדכן כלום. הדיסק הנ"ל הוא של סילבר ליין ויכול להיות שהבעיה היא דווקא בו(?). כמו-כן, ראיתי שאמורה להיות אפשרות של עדכון בלייב של הקושחות, איפה אני מוריד תוכנה שתעשה את זה? בדקתי מנהל ההתקנים שהפקודה להשתמש ב-DMA מופיעה. אני ממש אעריך את העזרה שלכם, זה ממש מעצבן אותי, אני כבר חושב לחזור לחנות שקניתי ממנה ולהחליף את הצורב.

• 1 תגובה
    • 577 צפיות
  25. Started by UncleRico,

כל מי שיש לו NEC 3540, מוזמן לשים פה תוצאות סריקה... אין לי מושג מה הלך עם הצריבה הראשונה שלי בצורב הזה, אנא תגובתכם... צרבתי על VERBATIM DVD-R X16 (מהחבילה של 25 יחידות - אופיס דיפו.) NERO 6.6.0.16. מהירות הצריבה: X8 סרקתי את הדיסק באמצעות CD-SPEED 4.01 פעם ראשונה הסריקה הייתה במהירות X8 פעם שניה הסריקה במהירות X16 ... מישהו יכול לפענח את התוצאות המוזרות האלו ? [attachment deleted by admin]

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.