אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,918 דיונים בפורום זה
-
שלום... רציתי לפרמט בזמן הקרוב וחבר שלי הביא לי איזה קובץ מאתר של החברה של ה-HD שלי (WD - כתוב את השם המלא במפרט בצד) לקובץ קוראים DLGDIAG והוא אמר לי שהוא מחדש את ההגדרות של הארד דיסק ומפרמט משהו כזה לא הבנתי בדיוק...אז השאלה שלי אליכם מה זה בדיוק!?
-
- 1 תגובה
- 558 צפיות
-
-
שלום. הייתי רותה לדעת בבקשה מהו ההבדל בין SATA 3 לSATA 2 (אני יודע על זה שSATA 3 = SATA 6.0GB/S אך אני פשוט לא מבין למה הוא לא מעביר בכזאת מהירות כפי שמצויין). האם התקנה של הWINDOWS על SATA 3 ב-RAID0 תגביר את מהירות הפעולה של הWINDOWS? זה יעשה אותו מהיר יותר? האם משתלם לעשות את כל העבודה הזאת והכסף המושקע בכדי שתיהיה מהירות גבוהה יותר? ניסיתי לקרוא על כך באינטרנט, אבל כל פעם שאני מתחיל לקרוא משהו אני נתקע במושג אחר שמחזיר אותי כמה צעדים אחורה.
-
- 4 תגובות
- 852 צפיות
-
-
שלום לכולם, מחר מתחיל ברשת באג Black friday כלומר מוצרים ללא מע"מ וחשבתי לנצל את ההזדמנות לקנות לעצמי הראד דיסק חיצוני הם מציעים דיסק חיצוני 3.5 אינץ בנפח של 1TB של חברת LACIE בסכום של 299 ש"ח במקום 398 ש"ח רציתי לשאול האם מישהו מכיר את החברה הזו? האם היא אמינה? אני בעיקון מכיר רק את הארד דיסקים החיצונים של WD אבל הם כמובן יותר יקרים תודה לכל המגיבים!!
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי שאלה האם הצורבים האלה יעברו את ה 16 מבחינת המהירות ואיזה צורב נחשב להכי אמין עד 400 שקל? והאם כדאי להשקיע בצורב בתומך ב dvdram?
-
- 5 תגובות
- 583 צפיות
-
-
שלום לכולם, שבוע הבא אני מתכנן לקנות קשיח חדש נוסף למחשב שלי ( של טרה ) ויש לי שאלות לגבי דגמים שראיתי. 1. לגבי סדרת ה GREEN של WD. הבנתי שהם שקטים יותר שזה חשוב לי מאוד - רק הבנתי שיש להם אורח חיים קצר יותר. הכונן מתוכנן להיות כונן גיבוי ( כולל הפעלה של UTORRENT לפעמים באופן ממושך ) ולא מתוכננים להיות מותקנים עליו דברים. קרתי שפסול שתהיה עליו מערכת הפעלה, השאלה האם גם לשימוש כזה של גיבוי אורך החיים שלו קצר יותר? 2. ראיתי שיש גירסאות VIDEO PIPE LINE של סייגט - גם הן עם RPM נמוך יותר - משמע שקט יותר? האם ההבדל בין 7200 RPM ל 5900RMP באמת מורגש מבחינת רעש ( כונן שלישי במחשב )? אם לא שני אלו, האם יש הבדלים בין רמות הרעש של סיגייט ו WD? ( האמת שהסייגט שיש לי היום של 250 ג'יג…
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, יש לי שאלה לגבי מהירות העברת קבצים מ/אל DOK או דיסק חיצוני, בחיבור לשקע USB2: אני זוכר שקראתי שדיסק קשיח חיצוני בחיבור USB2 עובד מהר יותר (קצב העברת קבצים ממנו ואליו) מאשר DOK USB2. האם זה נכון? אם כן, זה אומר שמה שמגביל את ה-DOK הוא לא השקע USB2, אלא המגבלה היא ב-DOK עצמו. ולכן, השאלה היא כמה מהר יעבוד DOK USB3 (שמתוכנן לקצב העברת נתונים גבוה) כאשר הוא יחובר לשקע USB2. כלומר, האם DOK USB3 יעבוד מהר יותר מ-DOK USB2, כאשר שניהם מחוברים לשקע USB2 ? הייתי שמח אם תוכלו להפנות אותי לנתונים לגבי קצב העברת נתונים מ/אל DOK USB2, DOK USB3 ודיסק חיצוני, כאשר הם מחוברים לשקע USB2.
-
- 2 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכם, רציתי לשאול שאלה לגבי הפלייסטיישן 2 שלי. היום גיביתי דיסק עם סרטים שיצרתי במצלמה הדיגיטלית שלי למטרה אישית כמובן. השאלה שלי כזאת, הפלייסטיישן שלי קרא את הדיסק הצרוב כמובן, בלי צ'יפ, השאלה שלי אם הוא יקרא גם משחקים בלי צ'יפ? תודה מראש על התשובות.
-
- 1 תגובה
- 717 צפיות
-
-
למה שאני משנה מהגדרות > נתונים להרצה > 0*00 אז הכונן SSD מראה ביצועים טובים ושזה על ברירת מחדל התוצאות גרועות ?
-
- 7 תגובות
- 774 צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, אני ממש לפני קנייה של מחשב חדש, בגלל העלייה במחירים של הקשיחים קשה היום לבחור קשיח נורמלי במחיר נורמלי. השאלה שלי היא האם החצי טרה של טושיבה: http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=3440 מסוגל לשמש ככונן קשיח ראשי שלא יהרס בתוך שנה שנתיים ? האם אפשר לסמוך על טושיבה ?
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום רב, כיום יש לי ב PC (יחסית חדש - בן שנה, ספק 500W לא זוכר אם גנרי או לא) במארז מורכבים: HDD WD sata2 160GB - מערכת הפעלה (WIN7) והתקנות שונות HDD SAMSUNG F3 1TB - אחסון, בעיקר סרטים. אני מזרים את הסרטים ברשת דרך NFS (לא סמבה) לסטרימרים בבית (סטרימרים לא עובדים במקביל) מכיוון שה-1TB הולך ומתמלא - אני רוצה להוסיף HDD נוסף של 2TB. הPC עובד כל הזמן ולכן ירדתי מאופצית מחשב ישן שישמש כ NAS כי אין לי מקום פיזי בשביל למקם אותו (למרות כל היתרונות) השאלה היא מה עדיף - 2TB חיצוני בחיבור USB שעובד על ספק עצמאי או חיבור רגיל של HDD ישירות ב SATA ללוח? מבחינת ביצועים, מבחינת עומס על הספק. הניידות של הדיסק לא קריטית. הנטייה לשים פנימי כי זה זול יותר ומהיר יותר - אבל אני חושש מנוכח…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם יש תצורת רייד כלשהיא שמשתמשים בדיסק אחד והשני מגבה אוטומטית?
-
- 2 תגובות
- 557 צפיות
-
-
שלום! אני מעוניים לרכוש הארד דיסק 160 ג'יגה והלוח שלי לא תומך ב SATA רק בIDE. האם שווה לי לרכוש הארד דיסק ide או לרכוש SATA ואז לקנות גם בקר וכך לא יהיו לי בעיות בעתיד לגבי תמיכה ב SATA.
-
- 4 תגובות
- 778 צפיות
-
-
אהלן , יש ברשותי מחשב סמסונג דגם Q330 , הגרסה של ה I5 , רציתי לדעת אם אני יכול להחליף את הדיסק הקשיח הרגיל לדיסק SSD , גם של סמסונג דגם 830, את את כל העניין הזה של SATA2 \3 שאני לא כזה מבין , מישהו יכול לעזור?
-
- 18 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, יש לי הארד דיסק נייד שהתחיל לעשות בעיות (חלק מהספריות לא ניתנות לפתיחה/קריאה/העתקה, אין גישה אליהן) בחלק מהספריות יש לי מידע חשוב שלא גיביתי, והייתי רוצה לדעת, לפני שאשלח לחברות שחזור מידע האם יש משהו שאוכל לעשות לבד במאופן עצמאי? להפעיל תוכנת שחזור כזו או אחרת... קראתי קצת על תוכנת easy recovery, האם לדעתכם היא מתאימה? בתודה מראש,
-
- 1 תגובה
- 923 צפיות
-
-
שלום רב, יש לי CD ישן (לא היה בשמש ואין עליו שריטות). כאשר אני מכניס אותו למחשב המחשב נתקע לכמה זמן. למשל אם אני שם את הדיסק ונכנס לMy Computer אז אני צריך לעשות End Task כי הוא הופך להיות Not Responding. על הדיסק יש גיבוי של מלא תמונות חשובות שנמחקו מהHD שלי. ניסיתי לשחזר על כמה תוכנות שונות אבל כולן נתקעות כאשר הן מנסות לגשת לCD. ניסיתי את Badcopy וכל מיני תוכנות כאלה. מה עוד ניתן לעשות? אני לא רוצה לשלם מליון דולר למיצי. תודה מראש, גיא
-
- 4 תגובות
- 730 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין ליצור גיבוי באופן שוטף לתקיות החשובות במחשב הביתי שלי (בעיקר תמונות ומסמכים). קראתי את השרשור הבא: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=497890.0 ובאופן כללי, ניראה לי שאבחר בשיטה של קניית מארז קטן למיקום כונן קשיח (או שניים בהמשך) ויתחבר עם USB למחשב הנייח. השאלה שלי היא בנוגע לתכנת הגיבוי, בפוסט המליצו על תוכנת EVACopy, קראתי עליה קצת ובאופן כללי היא ניראית בסדר גמור. השאלה שלי, האם התוכנה עושה פשוט COPY-PASTE לקבצים? או מכווצת אותם בשיטת כיווץ משלה? כי כמו שכתבו שם, מה קורה אם התוכנה תעלם מהשוק מתישהו? איך אקרא את הגיבויים? המון תודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 894 צפיות
-
-
מה בדיוק הצורב עושה שונה ומה בכלל ההבדל בין שניי השיטות הנ"ל? והאם זה יתכן שהצורב יצרוב ב DAO יותר מהיר ב 10-15 שניות מאשר TAO? תודה.
-
- 2 תגובות
- 708 צפיות
-
-
אני יודע זאת שאלה קצת מטומטמת, אבל בבקשה לא לקטול אותי... תראו - יש לי במחשב הישן הרדיסק 30 GB של WD עם 5400 RPM. אני שוקל לקנות עוד הרדיסק של 20GB אבל הפעם של 7200 RPM. השאלה שלי היא, האם כאשר אני ישים את מערכת ההפעלה על ההרדיסק המהיר יותר, האם זה ישפר את ביצועי ומהירות המחשב בכלליות? כי אחרי הכל, סביבת העבודה היא ווינדוס, והוא נמצא על ההרדיסק המהיר, אז הכל אמור לעבוד יותר מהר לא?
-
- 3 תגובות
- 855 צפיות
-
-
הייי אני שמעתי שכאשר משתמשים במחשב בשני הרד דיסקים אחד חדש יחסית עם חיבור סאטה והשני עם סוג החיבור הישן יותר ( הרד דיסק כניראה מלפני איזה 5 שנים) זה גורם להאטה בביצועי המחשב . רציתי לדעת האם זה נכון ואם כן עד כמה זה מאט? יש לי את שני ההרד דיסקים האלו : שניהם של WD 1600AAJS 8MB 160GB בעל חיבור סאטה והשני הישן בהרבה הוא : wdc wd 1600jb 00gva0 והוא בעל סוג החיבור הישן בהרבה ששומש בלוחי אם ישנים ניראה לי שהוא ניקרא ATA לוח האם על מחשב זה הוא GB-M61PMS2 של גיגה בייט . אני שוקל לקנות הרד דיסק חדש ולהחליף אותם אם אכן הם משפיעים בצורה משמעותית על הביצועים. תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 837 צפיות
-
-
שלום קניתי DOK בגודל 64GB, דגם Sandisk Extreme. השאלה שלי היא לגבי השימוש בו. אני משתמש ב-WindowsXP, וחיברתי אותו אל המחשב, תוך כדי לחיצה על Shift, כדי שלא ירוץ שום דבר מה-Autorun שלו. מה שאני מקבל זה זה: ב-Windows Explorer התווסף כונן G: הקבצים שיש בו הם: אם עושים על הכונן הזה RightClick, ואז Properties, מקבלים: איך יכול להיות FAT32 בגודל 64GB? אם הולכים ל-Disk Management, רואים: למישהו יש הסבר לכך? FAT32 מוגבל לעד 4GB אם אני זוכר נכון. תודה card
-
- 37 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
שלום, השאלה שלי היא ככה: יש לי מחיצה ראשית C שהגודל שלה הוא כ-8 ג'יגה ויש בו מקום פנוי 1.5 ג'יגה ויש לי מחיצה נוספת (של אותו כונן) שהגודל שלה כ-30 ג'יגה ומקום פנוי כ-25 ג'יגה רציתי לדעת אם אפשרי לקחת 1 ג'יגה (או כל גודל אחר) מהמקום הפנוי במחיצה השנייה אל המחיצה הראשית C? (כלומר להגדיל את מחיצה C ולהקטין את המחיצה השניה בהתאם כי הם אותו כונן) השאלה גם אם אפשרי לעשות את זה פשוט עם Partition Magic ולא אמור להיות בעיה או נזק עם זה? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 590 צפיות
-
-
יש לי הארד דיסק של 250GB שמחולק לשתי מחיצות: אחת ל135 GB והשנייה כל השאר. אני רוצה להגדיל את המחיצה היותר גדולה על חשבון המחיצה הקטנה. השאלה שלי אם זה ייפגע לי בנתונים הקיימים, או שבכלל זה ימחוק לי הכל?
-
- 2 תגובות
- 712 צפיות
-
-
שלום רב לכולם. אני מעוניין לקנות כונן קשיח חדש בגלל שכמעט ונגמר לי המקום, הכונן הקשיח שיקנה ישמש ככונן קשיח היחיד (כי את הישן אני נותן לאחי) המחשב שלי יחסית חדש ומותקן עליו לוח אם K8NF-9 (Nforce4. אחרי מחקר קצר הגעתי לשתי האלטרנטיבות הבאות: http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=305316 ו- http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=382748 העניין הוא כזה, קשה לי להכריע בינהם. לשניהם יש אותו מפרט בסיסי (250GB,7200,16MB Buffer). אבל ה-KS מוכר יותר והצלחתי למצוא ביקורות עליו באינטרנט הוא גם מעט זול יותר, מצד שני יש עליו רק שלוש שנות אחריות. ה-YD דגם לא מוכר, יש עליו חמש שנות אחריות והוא גם תומך ב-RAID שכפי שכבר אמרתי אין לי בו בכלל צורך מכיוון שהכונן הזה יהיה היחיד על המחשב. מה…
-
- 7 תגובות
- 547 צפיות
-
-
כיום ניתן בקלות לבנות מערך raid5 או raid1 הודות לבקרי הרייד המשולבים בלוחות האם . אבל מה יקרה אם לוח האם יתקלקל ולא ניתן יהיה להשיג לוח זהה מפני שיצורו הופסק? האם ניתן יהיה לחבר את הדיסקים למחשב אחר, כך שתתאפשר גישה לדיסקים "ולשאוב את החומר " מאותם דיסקים ? ובכלל האם בקר הרייד שיש על לוח האם p35-ds3r שווה משהו לצורך הקמת מערך רייד 5 ?
-
- 5 תגובות
- 922 צפיות
-
-
קניתי מארז חיצוני לדיסק קשיח ואני רוצה לקנות לו דיסק מתאים. המארז מתאים ל-IDE ATA 133 או SATA 150 (לפי החוברת שבאה איתו). אני מעוניין לקנות דיסק של חצי טרה. לפי מה שראיתי, דיסקים כאלה יותר נפוצים בתצורת SATA II. האם דיסק SATA II יתאים למארז? (אין לי בעיה אם הביצועים יהיו מתחת לאופטימלי) תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 673 צפיות
-