אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,918 דיונים בפורום זה
-
שלום למומחים, מאחר והדיסקים היום הולכים וגדלים בנפחים, ומשתמש הבייתי יש כבר דיסקים בגודל של 3T רציתי לשאול מה היא הדרך הנכונה לדעתכם להשתמש בדיסק שכזה. אם נתייחס לתקלות אפשריות של דיסק כבר לא נגיש או דיסק נגיש אך בכניסה לספרייה מסויימת המחשב נתקע וכו (שאר התיקייות במחיצות אחרות נגישות), מה עדיף? לחלק 3T להמון מחיצות? להשאיר ללא מחיצות כלל? אולי למעט? מה הדרך הנכונה להשתמש בדיסק בעל נפח שכזה? תודה לעונים...
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
היי, יש לי מספר שאלות לגבי אמינות ובלאי של כונן ssd בהשוואה להארד דיסק "רגיל"/מגנטי/מכאני (לא יודע איך לקרוא לזה, אשמח לדעת מה השם ה"רשמי" ). 1. ראיתי שיש כוננים שמציינים אורך חיים בשעות. האם בשעות האלה נספרות גם השעות בהן המחשב פועל אבל אינו נמצא בשימוש (כלומר המחשב ב- idle אבל לא משתמשים בו)? האם יש הבדל מהבחינה הזו בין כונן שמשמש למערכת ההפעלה, לבין כונן נוסף שיש עליו חומר שעובדים איתו? (האם יש איזה-שהוא "כיבוי" של כונן שלא נמצא בשימוש? האם זה אפשרי רק בכונן שלא מחזיק את מערכת ההפעלה?) 2. מה המשמעות מבחינת בלאי הכוננים כאשר משאירים את המחשב דולק במשך זמן רב, בהשוואה לאפשרות לכבות את המחשב כאשר לא משתמשים בו? (האם יש הב…
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום קניתי אתמול חבילה של 25 DVD-R תוצרת TEAC מהירות כתובה X8 מראה כסוף עם לוגו של TEAC ה NERO מראה עד X12 ה NERO מראה MID=TYG02 ביצעתי גם בדיקה. השאלה האם זה מקורי או מזוייף ואיך ניתן לדעת (מניח שמהבדיקה) מה פחות או יותר אומרות הבדיקות ?? [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 614 צפיות
-
-
1) האם כדאי לוותר על צורב פנימי ולעבור לאחד חיצוני שישמש את שאר המערכות בבית 2) האם כדי להתפשר על כונן קשיח בנפח סביר ולעביר את המדיה לכרטיסי זיכרון, USB DVD או ענן, מאשר לקנות הארד דיסק חדש, בגלל המחירים של היום. איך זה משתלם מבחינת ניצול של המערכת, כספית ומבחינת נגישות?
-
- 0 תגובות
- 658 צפיות
-
-
יש לי כמה דיסקים של ורבטים DVD+R במהירות X8 שקיבלתי ממישהו... את האריזה אין לי ואין לו ככה שאין לי מושג איך אני מברר מה הארץ ייצור שלהם. יש לי את המדיה קוד שהמחשב אומר לי (ומצורף בתמונה). המדיה קוד של ורבטים מהודו שונה מהטייוואני ? או שגם אם הדיסק תוצרת הודו הוא נקרא MCC ? והאם יש דרך לדעת תוצרת איזו מדינה הדיסק הזה? תודה רבה [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 778 צפיות
-
-
שלום כולם, מזה כמה זמן כל פעם כשאני מדליק את המחשב לאחר שהXP מראה לי את ה"מסילה הנעה" הכחולה בהתחלה הוא עובר לבדיקת אחד מההארד דיסקים שלי ואחרי זה ממשיך לעלות - למה זה קורה? יש דרך לבטל את זה?
-
- 2 תגובות
- 981 צפיות
-
-
שבת שלום חברה יש לי בעיה שדי מעצבנת אותי. יש לי OCZ VERTEX 2 בעל 55.7 שטח איכסון מזוהה ע"י הווינדווס. עכשיו כשאני לוחץ לחמן ימני->מאפיינים כתוב שהשטח בשימוש הוא 34.6. כשאני נכנס לתוך התקיה ומסמן את כולה(ע"י קונטרול+a)->לחצן ימני->מאפיינים כתוב שהשטח בשימוש הוא 22.1. לאן נעלמו לי כל ה-12.5 ג'יגה?!??!?
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
האם משהו יודע עם יש הבדל ממשי בין ביצועי דיסקים במערך RAID 0 2 דיסקים של 300 גיג 15 אלף סל"ד SAS עם בקר PROMISE PCI EXPRESS X1 מול 2 דיסקים 300 גיג 10 אלף סל"ד SATA2 בבוקר שעל לוח האם השימוש העיקרי הוא מערכת הפעלה + הרצת משחקים תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 881 צפיות
-
-
שלום, עד היום עבדתי במחשב עם wd200GB JS שהיה מפוצל לשני כוננים: C:, D:. קניתי דיסק קשיח חדש בנוסף לישן (wd250YS), והשאלה שלי היא אם אני יאחד בין כונני C: וD:, האם הביצועים השתפרו או שאין הבדל ?
-
- 1 תגובה
- 549 צפיות
-
-
היי הוספתי דיסר של Seagate (ה Barracuda 2TB) הרצתי מבחן ביצועים וקיבלתי כזה: שאלות : 1. האם זה תקין? 2. למה המינימום כל כך נמוך ? 3. למה בהעתקת קבצים (מפרטישן לשני באותו דיסק) הזה לאותו דיסק מגיע לכל היותר לקצב של בין 50 ל 80MB לשניה... לא מגיע לי יותר? 4. למה התוצאות כאן טובות יותר : http://uk.hardware.info/reviews/2997/8/seagate-barracuda-720014-2tb-hard-disk-review-extremely-fast-7200-rpm-hard-drive-test-results-hd-tune-read
-
- 1 תגובה
- 874 צפיות
-
-
בעבר העליתי פה שאלת המלצה על הרדיסק נייד של WD ונאמר לי בזמנו לבדוק את עניין האחריות ולקנות רק אם האחריות היא של טק-דטה. כי החברה השנייה שנותנת אחריות פשטה רגל. כמו כן, אמרו לי שאם החנות אומרת שהאחריות עליה אז לא להאמין- כי אין חיה כזו. היום אני בונה מפרט למחשב חדש דרך FOXPC, התקשרתי אליהם לברר את עניין האחריות על ההרדיסקים הפנימיים של WD שהם מוכרים והם טוענים שהאחריות היא שלהם. עכשיו, יש לי ניסיון מאוד טוב איתם ואני מחזיק מהם חנות אמינה וזה מאוד מוזר לי. השאלה אם יכול להיות שבכל זאת יש חיה כזאת- אחריות של החנות? אם לא, אז איזה חברה אחרת של הרדיסקים ממולצת במקום WD?
-
- 1 תגובה
- 571 צפיות
-
-
יש לי כרטיס SDHC 16GB של קינגסטון class4 שאני משתמש בו בתור כרטיס הרחבה לD2+ שלי ויש לו בעיה מוזרה... כל פעם שאני מעתיק אליו שירים או קבצים אחרי שאני מוציא את הכרטיס מהמחשב ומחבר אותו שוב התיקיות עם הקבצים שהעתקתי פשוט ריקות לפעמים הוא עושה לי בעיות בהעתקה קבצים מסוימים הוא כן קורא וחלק נעלמים אחרי שמנתקים את הנגן מהמחשב האם אפשר לשכוח ממנו ולקנות חדש? או שיש פיתרון לבעיה המתוארת? תודה מראש!
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מקבל אותו מחר ויש לי שאלה לגבי ההתקנה. הבעיה שני ניתקלתי בה היא : אני מקבל גם Harddisc חדש (Maxtor 80GB 8MB Buffer תגידו לי מזל טוב),אני אמור לפרמט ולהגדיר מחיצות ב Harddisc החדש,האם אני אמור לפרמט\להגדיר מחיצות כשההארד דיסק החדש מחובר לבקר? או שאני חייב קודם כל ליגמור עם הפירמוט\הגדרת מחיצות\השתלת מערכת הפעלה שההארדדיסק מחובר ללוח אם (רגיל) ואחר כך לחבר אותו לבקר? קראתי את ה manual מהאתר של Promise וישנה רק תשובה לגבי הארד דיסק שכבר קיימת בו מערכת הפעלה. תודה.
-
- 2 תגובות
- 655 צפיות
-
-
שלום אני קונה hd חדש sata ורוצה לחבר אותו ללוח אם ide האם זה אפשרי?
-
- 2 תגובות
- 792 צפיות
-
-
שלום! יש לי לוח אם שלא תומך ב SATA. אני מעוניין לקנות בקר PCI שיוסיף לי את התמיכה ב SATA (יש לי דיסק קשיח SATA שאני מעוניין לחבר) 1. האם אוכל לבצע BOOT מהדיסק הקשיח שאחבר לבקר SATA??? 2. אני מעוניין לקנות צורב DVD חדש האם לקנות IDE או SATA (שאוכל לחבר לבקר החדש)?? 2. האם אוכל לבצע BOOT מצורב SATA שאחבר למחשב??? 3. יש הבדל מעשי בין SATA1 ל SATA2???? 4.המלצה לבקר SATA תודה ויום טוב!
-
- 1 תגובה
- 578 צפיות
-
-
תמונה מצורפת מ Hd tune מה בעצם פרוש הנתונים האלה?
-
- 1 תגובה
- 966 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לפרמט את הדיסק הקשיח שיש לי, להעביר את כל התכולה שלו לדיסק חדש, ועליו להתקין ווינדוס מחדש, האם חוץ מסתם להעתיק את הקבצים כמו מסמכים וכו', יש אולי עוד משהו שלא חשבתי עליו שצריך לגבות, בצורה אחרת? למשל אולי יש איזשהו מידע שמובנה במערכת הפעלה (שכרגע אני לא מצליח לחשוב עליו), ככה שאם אני מוחק את המערכת הפעלה, המידע הזה יילך לאיבוד (כי אני הרי מתקין ווינדוס מחדש) אלא אם אני אגבה אותו בצורה מיוחדת יותר, מאשר סתם להעתיק קבצים? אין לי ממש דוגמא.. אני מקווה שהבנתם למה אני מתכוון אבל.. תודה
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום. רציתי לדעת לגבי גיבוי , השאלה היא כזאת. יש לי כונן ssd שעליו מותקנת המערכת הפעלה win 8.1 ותוכנות, בנוסף יש לי עוד כונן רגיל 2TB שעליו מותקנים הדברים הכבדים. משחקים ותוכנות שבחרתי להתקין עליו. לצורך העניין אני מגבה באמצעות התוכנה acronic 2015 את הכונן ssd זה שעליו יושבת המערכת הפעלה כולו בנפרד. ואת הכונן השני בנפרד. האם זאת דרך תקינה או שגויה? בנוסף התוכנה acronic תמיד ממליצה לי לגבות כונן נוסף שלא קשור כשאני מסמן את הכונן של מערכת ההפעלה לגיבוי. אשמח קצת לקבל מידע איך לגבות בצורה נכונה . בדיוק אתמול רכשתי כונן חיצוני 4tb לגיבוי שיהיה לי.. תודה מראש. נתנאל.
-
- 6 תגובות
- 986 צפיות
-
-
אהלן. רציתי לדעת האם הדיסק און קי הנ"ל הינו טוב? (או בכללי האם יש אותו למישהו כאן..) http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7125&CatCode=407 תודה ואשמח לתשובה מהירה.
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש עם דיסק 500GB היברידי (8GB SSD). השאלה שלי היא האם יש משהו מיוחד שאני צריך לדעת לגבי ההתנהלות עם דיסקים היברידים? כשאני מתקין מערכת הפעלה חדשה (המחשב בא בלי OS) צריך לעשות משהו ספציפי? מה קורה אם אני מפרמט את הדיסק?
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
יש ברשותי דיסק חיצוני מדגם My Passport 320GB ורציתי לדעת האם ניתן להשתמש בכבל USB אחר בחיבור למחשב? הכבל שמגיע עם הדיסק קצר מידי אבל כשנסיתי להשתמש בכבל אחר שיש לי התחלתי לשמוע מאין נקישות מהדיסק והמחשב לא זהה אותו. האם מישהו נתקל בתופעה זאת?
-
- 1 תגובה
- 619 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות דיסק קונקי שיהיה בו 1GB מקום פנוי אז איזה אני צריך לקנות איזה סוגים אני לא מבין בכאלה .
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
שלום לפני שלושה חודשים קניתי דיסק קשיח של Seagate st3500320as, הדיסק קשיח משמיעה "קליקים" כשהוא עובד וגם יש ירידה בביצועים (למשל לוקח יותר מדקה להעתיק קובץ של 100mb מדיסק קשיח אחר), בדקתי אם HD TUNE (צירפתי תמונה). האם זה אומר שצריך להחליף את הדיסק קשיח או מצביעה על בעיה אחרת? תודה [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 753 צפיות
-
-
קניתי דיסק קשיח - WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS ובמשחב ראיתי שיש לי 465GB, בחנות אמרו לי שהיצרן מעגל את זה בעצם. האם גם לכם זה ככה?
-
- 6 תגובות
- 904 צפיות
-