עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by kugi,

קיבלתי הצעה לכונן קשיח כלשהו שיש לו "16mb Cache" מה זה הזכרון Cache הזה ומה ההבדל בין 16 ל-8?

• 3 תגובות
    • 563 צפיות
  2. שלום לכולם, רציתי לדעת אם יש מתאם בין הארד דיסק רגיל שהוא בחיבור sata לבין חיבור usb. כלומר שיהיה ניתן להשתמש בהארד דיסק רגיל (ללא חיבור usb) גם כהארד דיסק חיצוני? תודה

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by danezeq,

שלום לכולם. אני מבין שהכוננים הכי מהירים הם NVMe. האם NVMe בהכרח *לא* מתחברים בכבל SATA? הם תמיד יושבים על הלוח אם? מהו הכונן המהיר ביותר שאפשר לקנות שמתחבר דרך כבל SATA? והאם בהכרח חיבור דרך כבל SATA איטי יותר מכוננים שיובים על הלוח אם?

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. יתקנתי מערכת הפעלה וזה אמור AS SSD Benchmark 1.6.4237.30508 ------------------------------ Name: Corsair Force 3 SSD ATA Device Firmware: 1.3.2 Controller: msahci Offset: 103424 K - OK Size: 111.79 GB Date: 12/10/2011 00:32:48 ------------------------------ Sequential: ------------------------------ Read: 198.50 MB/s Write: 138.06 MB/s ------------------------------ 4K: ------------------------------ Read: 18.03 MB/s Write: 77.24 MB/s ------------------------------ 4K-64Threads: ------------------------------ Read: 90.21 MB/s Write: 132.53 MB/s ------------------------------ Access Times: ------------------------------ Read: 0.077 ms Write: 0.267 ms ----------------------…

• 26 תגובות
    • 2.6k צפיות
  5. Started by BommBoomOn,

הכונן המדובר http://www.verbatim-europe.co.uk/en_1/product_3-5-external-hard-drive-usb-2-0-1-5tb_16081.html מישהו יודע איזה הארד דיסק נמצא בתוך המארז? האם הוא שווה קנייה למול כונן נייד של סיגייט? http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=karmiel ההפרש בין הכוננים עומד על 40 ש"ח (באופיס דיפו הכונן עולה 500 ש"ח)

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  6. Started by montigo,

השאלה היא כלכלית גרידא, חיפשתי במספר חנויות את הצורבים ולהלן המחיר הכי זול שהצלחתי להשיג: LiteOn x40x12x48 - במחיר 385 ש"ח Teac x40x12x48 - במחיר 461 ש"ח LiteOn x48x12x48 - במחיר 496 ש"ח אני חושב שאני אלך על הזול ביותר... האם שווה תוספת של 110 שקל בשביל x48 (בתכלס הוא ממש מעט יותר מהיר), או של 70 שקל בשביל להשיג צורב עם 8MB באפר ושנתיים אחריות (אגב, אורך החיים הממוצע של ה-LiteOn הוא 70,000 שעות, ושל ה-Teac הוא 100,000 שעות). [נ.ב. בבקשה לא לנעול את הנושא, אני מודע להבדלים בין הצורבים וקראתי את הת'רדים הקודמים ואפילו Reviews במספר אתרים]

• 19 תגובות
    • 2.8k צפיות
  7. Started by iveco,

לקחתי SSD למשל את זה Kingston Fury Renegade 1TB יש לו מטמון SLC בנפח 396GB ויש לו עוד Overprovisioning שנועד לשפר ביצועים של SSD של 92.7 GB , כל הנפחים האלה נלקחים מה SSD לטובת שיפור ביצועים עכשיו השאלה היא כזאת אם ניקח את הדיסק הזה 369GB+92.7 ביחד זה 461 GB שנלקחים מתוך 1TB זה המון ! , לפי מה שקראתי ה SLC מטמון זה בעצם חלק מהזיכרון הפלאש TLC והוא מדמה זיכרון SLC כדי לשפר ביצועים אבל הזיכרון הפלאש שמדמה SLC הוא מטמון בלבד ולא ניתן להעתיק עליו תוכנות זה נועד נטו לשיפור ביצועים הוא מתמלא ומתרוקן משהו זמני , אז בעצם מה שנשאר מכל ה 1TB זה 539TB בלבד משמע כל השיפורים שיש ב SSD זה על חשבון נפח וזה מטורף מתוך 100 אחוז נפח אפשר להשתמש כמעט בחצי זה לא שפוי . יש כונן SSD שראית…

8. למה כשקונים הארד דיסק חדש ומפרמטים אותו בפעם הראשונה הוא תמיד מורי כמה GB מהארד דיסק לדוגמא אם יש לי הארד דיסק 120GB אז הוא לוקח איזה 10GB ואין לי מושג למה ואיפה הוא שם אותו וככל שהקיבולת של הארד דיסק יותר גדולה ככה הוא לוקח יותר מישהו יודע אולי למה זה קורה ואם אפשר להשאיר את כל הארד דיסק שלם בלי שיורידו כמה GB? תודה מראש!!

• 2 תגובות
    • 726 צפיות
  9. Started by lior_boss1,

כיום כשקונים מחשב חדש שהשימוש שלו יהיה גיימינג ועבודה מרובת שעות על המחשב הייתם בונים מפרט עם SSD ישר?, או שיש פה שיקול דעת

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by kknd,

שלום לכולם, שאלת תיאורטית: האם חלוקה או אי חלוקה של כונן קשיח לפרטישנים משפיעה על הביצועים שלו? האם מבחינת ביצועים נטו יש מניעה מלהשאיר כונן גדול (200 ג'יגה לצורך הדוגמה) מחולק רק לפרטישן אחד? אני לא מדבר על הנושא של נוחות העבודה, אלא רק מבחינת ביצועים. תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 916 צפיות
  11. Started by kobi_af,

שלום נניח יש לי קובץ עכשיו ששוקל 3 גיגה ואני מחלק אותו לכמה 850 מגה , 850 מגה אחד יכול להכנס לי בדיסק של 700 בעזרת overburn ?

• 1 תגובה
    • 631 צפיות
  12. Started by ORLY9992,

אם יש במחשב כונן קשיח רגיל ו -SSD מה טוב ומומלץ שיותקן שם ב- SSD? רק מערכת הפעלה בלבד ובקשיח הרגיל קבצים והורדות למיניהם? או שכדאי ומומלץ גם נוסף למערכת הפעלה להתקין ב-SDD תוכנות שימושות שחייבים ושמשתמשים בהם תמיד ? לא כדאי ורצוי לשים נוסף וגם כן ב -SSD קבצים והורדות למיניהן שלא יהיה להם במקרה מקום בקשיח הרגיל?

13. Started by kipi25,

שלום! רציתי לאמת מה שאמר לי טכנאי במעבדה: "לעשות DEFRAG לדיסק הקשיח כמה שפחות, כי הפעולה מקצרת את החיים שלו ועלולה לגרום לו לתקלות". הטכנאי הסביר לי שפעולת ה DEFRAG היא פעולה מאוד אינטנסיבית על הדיסק הקשיח ובכלל לא מומלץ לעשות אותה באופן תכוף, אלא פעם בלפחות חצי שנה..... מה דעתכם על כך??? תודה לעונים.. 8)

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. שלום לכולם, אני מנסה לבחור לי כונן קשיח חיצוני נייד 2.5 (בחיבור USB), ויש מלא יצרנים, הבולט שבהם הוא WD וזה גם מה שאני מכיר בתור הכי אמין, השאלה היא האם מה שאני זוכר עדיין נכון? אולי אני לא מעודכן. אני יודע שגם סיגייט סבבה, אולי גם מקסטור? יש יצרנים שכדאי להזהר מהם, בכוננים ניידים או בכלל? שאלה נוספת, מישהו מכיר איזו חנות טובה שמוכרת בפחות ממחירי זאפ? אני יודע שיש כאלו (לא בכל מוצר כמובן), השאלה היא איך מוצאים אותן... תודה :-)

• 1 תגובה
    • 966 צפיות
  15. Started by omri_ro,

אמרת לבחור בדיון הזה: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=69244.0(שננעל בנתיים) בקשר לPIONEER DVR- A07 " ייצרו אותו עם הכנה לזה - משמע, אתה יכול לעדכן את הBIOS של המכשיר באמצעות תוכנה שתופיע באתר של פיוניר, ובכך לעדכן את הצורב שלך לצריבה ב 2 שכבות. אל תשכח שעדיין לא יצאו מדיות כאלה, כך שיש עוד זמן..." יש לי את הAO6 איך אני יכול לדעת אם גם הוא עם הכנה לצריבת דיסקים "דו שיכבתיים"

• 1 תגובה
    • 764 צפיות
  16. קודם כל אני רוצה להודות לחברים הנחמדים מהפורום שעזרו לי לבחור הארד דיסק. בסופו של דבר קניתי את הדבר הכי טוב בשוק WD800JB, כי אני על איכות לא מתפשר ברצוני לשתף אתכם עם סיפור הקניה המרגיז שעבר עלי. את הרכישה ביצעתי דרך פנדה, שמעתי על החנות הרבה המלצות ודברים טובים. שהגיע השליח עם המוצר, חשבתי שעיני חשכו, אני רואה קופסא של ספק כוח!!! אמרתי לעצמי, אוף בטח טעו בחבילה. השליח פתח את החבילה והראה לי שהדיסק אכן נמצא בפנים אטום בשקית אנטי-סטטית. הייתי פשוט המום, מי לעזאזעל רצה גירסאת OEM?!?! אני כל הזמן ציפיתי לRETRAIL. באתר לא הייתה רשומה מילה אחת, על שזאת גירסאת ה OEM. מיד הרמתי טלפון אל החנות, ענתה לי איזה משהיא ואמרה שככה מגיעים כל הדיסקים הקשיחים חוץ מדגם מסויים של …

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  17. Started by zaroor,

קראתי איזה דעה של מישהו לגבי הרדיסק חדש איך שקונים לתת לו לעבוד יום שלם או יומיים רצוף בלי כל פעולה מאמצת--אז הוא אומר שזה מאריך את חיי ההרדיסק ---האם זה נכון או שטות ?

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by hackermeir,

אני מעוניין לקנות דיסק חיצוני זה. קראתי במספר מקומות שיש כמה בעיות עם הדיסק הזה: 1. XP לא מזהה את הדיסק- נשמע מאוד לא הגיוני. 2. לא ניתן לעשות הסרה בטוחה של ההתקן- כנ"ל. 3. לא ניתן להעביר קבצים ע"י גרירה פשוטה- כנ"ל. 4. המחשב לא מזהה את ההתקן מבלי להתקין דרייבר\תוכנה מסוים\ת- כנ"ל. ישנם חוות דעת שונות המזכירות דברים אלה וישנם חוות דעת שאומרות בידיוק ההפך כלומר סותרות דברים אלו. למשל בזאפ: http://www.zap.co.il/ratemodel.aspx?modelid=730225 רציתי לדעת עם הבעיות באמת נכונות או לא? או שהאם כדאי לקנות דיסק חיצוני אחר. תודה

• 1 תגובה
    • 981 צפיות
  19. שלום לכולם רכשתי מחשב עם הדיסק המדובר ואני שומע את הדיסק בכל פעולה של קריאה ממנו לדוגמא בעליית המחשב או פתיחת אפליציות שונות נאמר לי בחנות שהסדרה השחורה ידועה כרועשת ואם חשוב לי השקט לוותר במעט על הביצועים ולקחת את הסדרה הכחולה האם הדבר נכון ? ובמידה וכן האם אני בכלל ארגיש הבדל בביצועים בין 2 הדיסקים הבאים ואיפה זה יבוא לידי ביטוי: http://hdd-compare.com/en/compare/?d=wd10ealx,wd1002faex תודה מראש לעוזרים

• 3 תגובות
    • 971 צפיות
  20. מערכת ההפעלה שלי יושבת על ראפטור בודד נכון לעכשיו (הראפטור השני עדיין באריזה, לא מצאתי זמן להקים את מערך הרייד 0 שלי) מבחינת טמפ' אצלי היא בסביבות ה33-36 מעלות, עם קולר ייעודי הדבר היחידי שמפריע לי הוא הרעש שהכונן עושה מידי פעם, הרעש חזק יחסית לכונן "רגיל", אך מצד שני, הרעש אינו דומה לרעש של כונן שעומד למסור את נשמתו. מבחינת ביצועים, ישנו שיפור קל בעליית מערכת ההפעלה, ובתגובות המחשב לטעינת תוכנות\משחקים וכו'.. מה קורה אצלכם מבחינת שלושת הקריטריונים?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by tsah1982,

שלום, אז ככה לפני כמה זמן שמתי לב לבעיה מסוימת בצורב: כשהייתי צורב דיסק אצל חבר ומכניס אותו לצורב שלי אז הוא לא היה מראה את הקבצים שצרבתי על הדיסק וזה קרה יותר מפעם אחת. אז פשוט נכנסתי לאתר של nec והורדתי את העדכון קושחה האחרון בתקווה שזה יפתור את הבעיה אבל באמצע העדכון הווינדוס הוציא הודעת שגיאה והעדכון הפסיק באמצע מה שאומר שהצורב לא עובד יותר. השאלה שלי האם אפשר לתקן את זה? והאם במידה ואני ימסור את המחשב לחנות כי זה עדיין באחריות הם יכולים לדעת שזאת הסיבה שבגללה הצורב לא עובד?

• 3 תגובות
    • 673 צפיות
  22. אני רוצה לקנות דיסק )MAXTOR 250 G), לוח אם תומך SATA. האם אני אתקל בבעית עם דיסק SATA2? האם רצוי לקנות SASTA רגיל?

• 2 תגובות
    • 608 צפיות
  23. Started by aviv00,

Host Reads : 12TB Host Writes : 11TB NAND Writes : 25TB CrystalDiskInfo 6.3.0 למה אני צריך להתייחס אם אני רוצה לחשב בערך מתי ה SSD WEAR OUT ? ל HOST או WRITE ? תודה עריכה: NAND Writes : 25TB זה הכמות שנכתבה

24. http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=7981 זה פחות או יותר מה שהם רושמים, היתי שמח לדעת אם זה שווה לתח* או שזה באמת משהו חיוני ונחמד

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. שלום, לפני איזה שבועיים ה500 ג'יגה החיצוני שלי שבק חיים. או שלא ראו אותו יותר במחשב שלי, או שהוא נתן שגיאה שאני מנסה להיכנס אליו. - שגיאה של הווינדוס. אבל בניהול כן ראיתי אותו בעיקרון. לא יכולתי להיכנס אליו. (שגיאת ווינדוס) בקיצור, שלחתי אותו לחברת שיחזור מידע. הם בדקו אותו והשאר, אמרו שיש כשל לוגי חמור לקבצים שנמצאים בפנים - מה זה אומר בדיוק ? בכל אופן, עלות התיקון והשיחזור היו מאוד יקרים, אז החלטתי לשלם רק על הבדיקה, להחזיר אותו ולנסות לעשות בו שימוש שוב. לצערי הלך כל המידע, אבל זה מידע שאפשר להשיג שוב בכמה חודשים בודדים. כרגע מה שעשיתי לפני 10 ימים הוא לפרמט אותו ע''י הניהול שיש במחשב שלי..(כאילו שפותחים מחיצה חדשה) הוא עבד פיקס כאילו כחדש, הכנסתי אליו בחזרה מידע, קצת…

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים