עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. יש לי לוח עם חיבור SATA מהדור השני 3GB היתי רוצה לדעת עם ההבדל בין הדסקים הקשיחים היה שונה בצורה משמעותית... חשוב לציין שזה מחשב ש80% מהשימוש בו היה למשחקים!! אנה דברו איתי בצורה של אחוזים כמה הבדלי אחוזים ההיו... 160GB 7200RPM, 8MB, SATA II 320GB 7200RPM, 16MB, SATAII 74GB Raptor 10K, 16MB, SATA ??????

• 50 תגובות
    • 3.7k צפיות
  2. Started by Be BEN,

אחותי מתלוננת אלי כל הזמן שהמחשב שלה איטי אז בדקתי כל מיני אפשרויות עשיתי לה פירמוט לפני שבועיים ויש שיפור קליל! למרות השיפור המחשב היה שלי בעבר והוא יותר איטי מאיך שהוא היה אצלי אז בדקתי עוד אפשרויות, המחשב לא הכי יציב אבל אפשר לעבוד עליו שעות לפני שהוא נופל אז בדקתי את הכונן הקשיח של WD IDE 120GB והוא קורא ב50MB לשניה ויש לה כונן נוסף של HITCHI IDE 160GB שהוא יותר מהיר הוא קורא על 80MB לשניה אז אני מעוניין לשכפל את הכונן הישן ולשים את המהיר יותר כראשי גם אם זה ישנה אפילו במעט את מהירות המחשב אז אני מעוניין אבל אין לי ניסיון בנושא ואני צריך ללמוד 1) האם בכלל זה כדאי (האם יהיה שיפור מורגש)? 2) באיזה תוכנה להשתמש? 3) הבנתי שיש תוכנות שההפעלה שלהם היא על DOS צריך הסבר אי…

• 2 תגובות
    • 682 צפיות
  3. אני רוצה להפוך את ההארד דיסק הפנימי לחיצוני ומצאתי כבל בDX http://www.dealextreme.com/p/usb-sata-ide-cable-set-474 ניראה טוב הבעיה היחידה היא שממה שהבנתי הוא לא יתאים לשקע של ישראל המתאם הזה יעביר טוב את החשמל? http://www.dealextreme.com/p/flat-to-round-power-plug-convertor-3529 אם לא אז בקשה תמליצו לי על אחד אחר שיעבוד עם זה תודה רבה אה ועוד שאלה יש למישהו מושג מתי מחירי ההארד דיסקים יחזרו להיות נורמלים?

• 2 תגובות
    • 756 צפיות
  4. Started by cycat,

אני קונה מחשב חדש ורוצה לקנות צורב ללא CDROM. אני לא מתכוון לצרוב הרבה ולא חייב איכות מיוחדת. שמעתי כאן ש-LiteOn טובים יותר, אבל אני קונה דרך בן-אדם בקומבינה, והוא מעדיף LG. האם שווה להתעקש על LiteOn או לצורך הזה LG בהחלט מספיק טוב?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by star010101,

שלום לכולם אני מחפש חברת אחסון אתרים טובה ומומלצת שתיתן לי נפח עד 50 מגה ותעבורה גבוהה מעל 10GB או בלתי מוגבלת. אשמח לקבל המלצות תודה

• 1 תגובה
    • 761 צפיות
  6. טוב אז אחרי הרבה דם יזע ודמעות עם החנות skypc והיחס הנוראי והטיפול הגועלי שלהם בלקוחות (אני ממש לא ממליץ לאף אחד לקנות מהחנות הזו יותר) סוף סוף קיבלתי את ההארד דיסק אחרי שהראשון שהם שלחו לי היה תקול.... אז הוא הגיע חיברתי הכל טוב ויפה המחשב עולה מצויין מזהה אותו בביוס והווינדוס מזהה אותו ואומר שהותקן בהצלחה אבל אני לא רואה אותו ב"מחשב שלי" אני זוכר שהייתה לי בעיה כזאת עם כוננים אופטיים אבל אני לא זוכר איך מסדרים את זה... יש למישהו רעיון? עשיתי uninstall וזיהוי מחדש של הרכיב ועדין לא מופיע במחשב שלי מערכת הפעלה xp pro דיסק קשיח 320aaks לוח אם 965p s 3 תודה על העזרה... יכול להיות שזה קשור לזה שיש לי כבר 2 הארדיסקים שמחולקים ל 5 כוננים? אני רוצה שה 320 יהיה בכונן אחד...

• 6 תגובות
    • 895 צפיות
  7. היי אשמח לעזרה או חוות דעת - ראיתי אצל KSP את המוצר HGST Touro S HTOSEA10001BGB 1TB 7200Rpm USB 3.0 http://ksp.co.il/?uin=24222# האם הכונן מומלץ? האם השינוי בביצועים יהיה מורגש ביחס לרוב הכוננים שהינם במהירות 5400rpm? בנוסף הכונן מגיע עם שנתיים אחריות בלבד בעוד רוב המקבילים לו מגיעים עם שלוש, האם הביצועים שווים את שנת האחריות הפחותה לדעתכם? יש לכונן חסרונות כלשהן מבחינת אמינות? תודה מראש על העזרה.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. משום מה הוא מזהה את האינפורמציה בפנים כ-RAW. כונן שחבר הביא בשביל להקים מחיצה , אבל אפילו שניסיתי את כל הג'מפרים, רק באחד מהם הווינדוס זיהה אותו אבל ללא האינפורמציה-כאילו שצריך לפרמט. קראתי קצת פה וראיתי שב XP זה לא משנה עם FAT32 או NTFS...

• 0 תגובות
    • 557 צפיות
  9. אהלן, אני רואה שמתחיל להגמר לי המקום, ודי נמאס לי כל פעם לעשות את ההחלטות מה אני רוצה לשמור ומה אני מעדיף לזרוק, ולכן אני רוצה HD חדש. אני מקווה מאוד שהתקציב מאפשר גודל מכובד, ובמקרה שלו, הוא גמיש כלפי מעלה עד 500 שקל. אני לא מעוניין בכונן של Western digital מכיוון שהבנתי שיש איתם בעיות אמינות, ולי עצמי מת כונן 80GB שלהם, וזה מאוד מאוד מבאס להתקין מערכת הפעלה ודרייברים אחרי חודש של עבודה. בתודה, Screw_Master.

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by ashkenazone,

יש לי HD של סמסונג שהשתגע. מציג בריאות 60%. לא יודע מה הגודל שלו והפך מNTFS לRAW. קרה באמצע עבודה עם המחשב. המחשב נתקע באמצע עבודה ואחרי ריסט זה היה המצב. אז- א: מישהו מכיר תוכנה טובה שתצליח לחלץ החוצה את הקבצים או אפילו יותר טוב מכך תוכנה שאולי תצליח לתקן את הHD??? ניסיתי לעבוד עם TestDisk אבל לא ממש היה לי מושג איך היא עובדת אז זה לא הצליח. ב. קניתי את הHD ב12.4.09 בפנדה וכתוב על הקבלה שהאחריות נגמרת ב11.4.12 (לפני יומיים ). מישהו מכיר איזה חוק שאמור לאפשר לי לקבל אחריות עד סוף החודש או תוך שבועיים או משהו כזה? שמעתי על כל מיני דברים כאלה ואחרים. תודה לכולם.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. כונן ה-SM951 של הענקית הקוריאנית, שכבר הוכיח כי הוא יודע לנצל את מלוא יכולות ממשק ה-M.2 הטרי, מתחיל לצוץ בחנויות ברשת גם מחוץ למערכות מורכבות - אבל זול זה לא יהיה לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%9b%d7%95%d7%a0%d7%9f-%d7%94-m-2-ssd-%d7%94%d7%9e%d7%aa%d7%a7%d7%93%d7%9d-%d7%a9%d7%9c-%d7%a1%d7%9e%d7%a1%d7%95%d7%a0%d7%92-%d7%96%d7%9e%d7%99%d7%9f-%d7%9b%d7%a2%d7%aa-%d7%92%d7%9d-%d7%9c%d7%a8/

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  12. Started by freerider,

HD למחשב נייד ? קיבלתי לפני כמה חודשים לפטופ טושיבה מדגם 2650XDVD, ולפני כמה ימים ה-HD שבק חיים.. אין לי מושג בלפטופים, HD זה אוניברסאלי כמו במחשבים שולחניים ? יענו קונים איזה שרוצים או שבגלל שזה מחשב נייד יש סוגים שונים ? כמה בכלל עולה HD קטן (20/40GB) למחשב נייד ? מישהו יכול לעזור לי עם הסיפור הזה ? תודה

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by igal_nazar,

יש לי צורב R+ dvd של nec. השאלה שלי היא האם אני יכול לצרוב בצורב שלי על דיסקים שהם R- ?

• 4 תגובות
    • 693 צפיות
  14. Started by rom10,

אז כפי שאמרתי כשאני מנסה להמיר את הכונן הנ"ל ל 4551A בעזרת המדריך הזה: nechack.host.sk אני פשוט לא מצליח. אחרי שאני מפעיל את הקובץ NECBFL ובוחר לאיזה דגם להמיר והוא מתחיל בהמרה הוא ישר נסגר והכונן מהבהב. אח"כ אני עושה ריסט למחשב והביוס ממשיך לזהות את הכונן כ 3550A. אני יוצא מהביוס וממשיך לווינדוס. הווינדוס לא מזהה חומרה חדשה וכשאני מנסה לעשות לכונן שדגרוג קושחה הוא לא נותן לי בטענה שהדגם לא מתאים (BinFlash). קראתי קצת באינטרנט וגיליתי שיש עוד כלי שעושה את אותו הדבר והוא נקרא BTFLASH. כשאני מפעיל את הכלי הזה אז הוא נכשל בשליחה של צ'ק סם (check sum) ואז שואל אם לנסות שוב. אני אומר שכן אז הוא מנסה ותוך שנייה נכשל. ניסיתי את שני הכלים במצב בטוח וזה לא עבד. הנה צילום מסך של…

• 0 תגובות
    • 609 צפיות
  15. Started by kolp,

שלום רב, אני שוקל לקנות את הכונן הנייד הנ"ל (http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=750247) רציתי לדעת האם למישהו יש ניסיון כלשהו איתו ? למישהו יש המלצות אחרות ? תודה.

• 0 תגובות
    • 703 צפיות
  16. Started by eyazlaz,

אני מתלבט בין כמה דגמים של SSD. ה-BX 100 250gb של קרושיאל. ה-850evo 250gb של סמסונג. או ה-hyperx fury 240gb של קינגסטון. הקינגסטון עולה 490, הסמסונג 570-550 בערך, וה-קרושיאל 470. מה אתם ממליצים?

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  17. Started by hassid_hassid,

שלום רב. יש לי מחשב נייד עם אופציה לחיבור cardbus. חיפשתי מתאם usb3 שיתחבר משם, אולם המתאמים היחידים במצאתי שהיו "שקועים" ולא בולטים בהגזמה, היו מסוג ExpressCard. ראיתי שניתן לקנות מתאם שיעביר מחיבור cardbus לחיבור ExpressCard (כאן לדוגמה: http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=24762&catid=) תהיתי האם המתאם הזה הוא דבר יעיל, והאם אני חווה בו איבוד מהירות משמעותי או שאין בעיה להשתמש בזה. תודה רבה לכל העונים

• 1 תגובה
    • 836 צפיות
  18. Started by coorva,

שלום רב יש לי xp pro פנטיום 4 מעבד 2.8 על לוח אם קצת ישן: INTEL D850EMV2, וכונן קשיח IDE MAXTOR 40G 7200 שמתי לב שההארד דיסק שמחולק לשתי מחיצות, הוא בפורמט NTFS באחת ו- FAT32 בשנייה. כשאני עושה בדיקה לאיחוי קבצים במחיצה של ה- NTFS התוכנה אומרת שצריך איחוי אך כשאני מבצע איחוי זה כביכול מבצע איחוי אך בבדיקה חוזרת מייד לאחר מכן מומלץ שוב לעשות איחוי. מה הסיבה לתופעה זו? (במחיצה השנייה FAT32 אין בעיה). מה הגודל המקסימלי של הארד דיסק שאני יכול לשים במחשב שלי? תודה

• 2 תגובות
    • 742 צפיות
  19. Started by Zadu,

אני מחפש לקנות דיסק קשיח חיצוני חדש בנפח 2TB עם USB 3.0 ושיהיה כמה שיותר קומפקטי ועם כתיבה מהירה. איזה הכי מומלץ/מומלצים?

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  20. נפחים של 2 או 4 טרה-בייט כבר לא ממש מרשימים אתכם? בסאנדיסק מתכננים להשיק כונני SSD של 2.5 אינץ בנפחי 8 טרה-בייט כבר במהלך השנה הקרובה לכתבה: http://hwzone.co.il/סאנדיסק-מכינה-כונני-ssd-בנפח-8-טרה-בייט-לשנ/

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  21. זהו כונן של 736gb ומשום מה אני לא מבין למה הוא כמעט מלא ?לאחר בדיקה שלי על כל קובץ הגעתי לסך של 70gb נכנסתי להגדרות מתקדמות של תצוגה ובחרתי בלי קבצים מוסתרים יש למישהו כאן בבקשה פתרון ?או רעיון? בתודה מראש אמיר

• 2 תגובות
    • 881 צפיות
  22. Started by alia,

ערב טוב-לאחרונה הדיסק הקשיח כבה מעצמו ללא כל סיבה נראית לעין. wd/80gb/ide/jb ואין בעית חום:מעבד40,דיסק33,לוח35.הדיסק בן 34 חודש . אין תדירות קבועה לתופעה ,לפעמים זה כל כמה דקות ולפעמים כמה שעות,ואני צריך לאתחל. הכל התחיל לפני 3 ימים,ואין לי מושג מה ומהיכן להתחיל לבדוק. p-2.4/gigabyte sis661/1024 ram תודה מראש אגב,עשיתי בדיקות קלות עם hd tune,tech data והבדיקות תקינות

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by Diniska,

אם יש לי dvd-rom וcd-rw כיצד אני מתקין אותם במארז, מי למעלה ומי למטה, האם לחבר את שניהם כslave או אחד slave השני secondary master (יש לי דיסק קשיח אחד בלבד). האם כל השינויים האלה משנים בכלל משהו או שאין שום הבדל.

• 5 תגובות
    • 856 צפיות
  24. Started by Cha,

שלום רב.. הרכבתי מחשב חדש לגמרי... התקנתי בו ווינדוס 7 בעת ההתקנה המחשב המיג לי את הכוננים שלי והוא שאל אותי באיזה כונן אני מעוניין להתקין את הווינדוס.. 1. WD 2T 2. WD 750G 3. 160G על כל מיקרה בחרתי ב 2 T ושהווינדווס פועל ואני נכנס למחשב שלי הוא קולט רק את הכונן שהתכנתי עליו את הווינדוס ולא את שאר הדיסקים הקשיחים שאני נכנס לביוס אני רואה אותם .... מה לעשות?

• 2 תגובות
    • 633 צפיות
  25. Started by shubilmobile,

שלום לכולם, יש לי DiskOnKey עם נגן MP3, מכשיר מחברה קיברית די פרימיטיבי שמאפשר שמירת קבצים ומשמיע את קבצי ה-MP3 השמורים עליו. כאשר המכשיר מחובר הוא מופיע כ-Removable Disk אך לא ניתן להכנס אליו. Windows נותן הודעה שהדיסק דורש פירמוט אך בעת פירמוט (לא משנה באיזה פורמט -FAT, FA32, NTFS) הוא נותן הודעת שגיאה ("Windows was unabled to complete the format"). כנ"ל בעת פירמוט דרך הדוס. Partition Magic בכלל לא מזהה את הכונן לעומת ה-Windows שמראה אותו ואף נותנת לו אות. היש למישהו מושג מה ניתן לעשות? תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 972 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.