אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,921 דיונים בפורום זה
-
יש לי כונן יחסית ישן בממשק IDE, מוגדר כמאסטר ומחובר לבדו על הכבל. ניסיתי לחבר את הכונן למחשב כדי לגבות אותו, אבל הווינדוס לא מזהה אותו. הכונן די מרעיש כשהוא מחובר למחשב, אבל בביוס הוא כן מזוהה איפה יכולה להיות הבעיה ? כמה אמור לעלות שיחזור של החומר במקרה הצורך? לאן צריך לפנות?
-
- 3 תגובות
- 680 צפיות
-
-
איזה הHD כדאי WD SEAGATE Barracuda 160GB SATA2 NCQ 7200RPM 8MB 5Y ש``ח 362 WD 160GB SATA2 7200RPM 8MB BUFFER WD1600JS 3Y 367ש"ח מה יותר כדאי שימו לב הראשון עם חמש שנים אחריות והשני עם שלוש שנים אחריות
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי את הלוח שבמפרט בצד יש לי בו IDE שנועד לכוננים, להארדיסקים יש לי SATA II אבל יש ברשותי דיסק קשיח 200 ג'יגה IDE שאני רוצה לחבר האם אני יכול לחבר אותו במקום כונן אופטי שני או שאופציה כזו לא קיימת? אם אפשרי, זה יעשה לי בעיות או שיפעל חלק?
-
- 1 תגובה
- 643 צפיות
-
-
האם החיבור שונה פיזית או שזה רק עידכון חומרה? ז"א, האם אפשר לחבר תומכי SATA2 לחיבור SATA1? האם יש אפשרות לשדרג לוחות אם תומכי SATA1 ל- SATA2? בתודה מראש, אסף.
-
- 3 תגובות
- 783 צפיות
-
-
שלום. יש לי בעיה עם דיסקים מסוג CD-RW אני נכנס לתוכנה של NERO צורב סרט ב-VCD לדיסק CD-RW אני ממתין שהצריבה תסתיים אחרי שהצריבה הסתיימה, אני לוקח את הדיסק ומגלה שהדיסק לא נצרב, והוא למעשה נשאר ריק וככה קורה לי תמיד שאני מנסה לצרוב עם דיסקים של CD-RW. אם מישהו יוכל לעזור, ולהגיד לי מה הבעיה, אני מאוד אודה לו בתודה מראש
-
- 4 תגובות
- 899 צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי שהגדרתי Raid 0 משני כונני WD 250G כל אחד וקיבלתי "כונן אחד" של 500G..במידה ואני אעשה מחיצות עכשיו זה יפגע בביצועים? האם ככל שאצור יותר מחיצות הביצועים עוד יותר יקטנו(ביצועי קריאה כתיבה)? תודה
-
- 2 תגובות
- 610 צפיות
-
-
שלום לכולם, מחשב חדש [i5-2500 / 2X4GB / Win7_Pro_x64] עם צורב AD-7260S.. בהשוואה למחשב הקודם (נייד חלש), עושה הרושם שהצורב נכנס לסוג של SLEEP.. הגיוני? איך מבטלים? עזרתכם בבקשה..
-
- 5 תגובות
- 918 צפיות
-
-
לאחרונה חלה ירידה משמעותית במחירם של דיסקים חיצוניים בנפחים גדולים של 500gb וניתן להשיג די בזול (יחסית למחירם בעבר ) את אותם דיסקים חיצוניים שמיתחברים במימשק usb2 . http://www2.zap.co.il/models.asp?keyword=+My+Book&image1.x=35&image1.y=11 לעומת זאת המחיר ,של אותם דיסקים באותם נפחים , שמסוגלים לעבוד גם במימשק firewire (בנוסף ל-usb2) , הוא עדיין יקר יותר משמעותית (סדר גודל של 60-70$ ). http://www2.zap.co.il/models.asp?x=30&y=10&keyword=+Essentail השאלה האם תוספת המחיר הנידרשת עבור התמיכה ב-firewire ,היא מוצדקת וכדאי לשלמה? איזו חברה ודגם מומלצים בתחום זה של חומרה? הערה :השימוש העיקרי המתוכנן בדיסק החיצוני הוא לשם גיבוי הדיסק הפנימי ומדי פעם ברצוני גם להעתיק…
-
- 3 תגובות
- 647 צפיות
-
-
היי לכולם... קצת לפני הקניה, החלטתי לפתוח את הדיון הבא שירכז את כל הרשמים, ביצועים, עצות, חוות דעת ובעצם כל מה שחפצה נפשכם לכתוב על הרכישה הקבוצתית הגדולה של כונני ה-SSD. **המלצה חשובה**: בעבר פורסם מדריך שנקרא "איך להוציא את המקסימום מה-SSD שלכם", אני ממליץ לא לפעול לפי המדריך ולקרוא את השרשור הבא: http://hwzone.co.il/community/threads/528946-%D7%A2%D7%95%D7%9E%D7%93-%D7%9C%D7%94%D7%92%D7%9E%D7%A8-%D7%9C%D7%99-%D7%94%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%9D-%D7%91-SSD-%D7%9C%D7%90%D7%97%D7%A8-%D7%94%D7%AA%D7%A7%D7%A0%D7%AA-%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA-%D7%94%D7%A4%D7%A2%D7%9C%D7%94-%D7%95%D7%A9%D7%A0%D7%99-%D7%9E%D7%A9%D7%97%D7%A7%D7%99%D7%9D?highlight=%D7%A2%D7%95%D7%9E%D7%93+%D7%…
-
- 267 תגובות
- 44k צפיות
-
-
היי, יש לי כרגע 500GB של WD במחשב שכבר בהחלט לא מספיקים לי, לכן חשבתי לצרף עוד כונן של 500 או טרה האם ישנה אפשרות להוסיף כונן מבלי לפרט את המחשב וחלק את המקום מחדש אלה פשוט כאוד כונן במחשב? ושאלה נוספת האם 2 כוננים יכולים להיות שונים? מבחינת דגם,חברה מהירות נפח וכו'? במידה וכן אפשר לקבל המצלה לכונן טוב באזור ה350 ש"ח מKSP? (פשוט שם הכי נוח לי לקנות) תודה (:
-
- 1 תגובה
- 819 צפיות
-
-
שלום מה המלצות לכונן ssd מבחינת חברות והכי טוב? יש סמסונוג סאנדיסק וכו.הבנתי שזה הולך לפי מהירות של הכונן כרגע ווינדוס 7 32 סיביות זכרון 4 רם שאלה נוספת אני מעוניין בפירמוט מלא האם כדאי לעבור לווינדוס 8? באתר מייקרספוט כבר אין הורדה של 7 והוא מבקש מפתח תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם חיבור שני דיסקים קשיחים למחשב אחד יכולה לגרום נזק, או לעשות בעיות מסוימות במחשב?
-
- 1 תגובה
- 957 צפיות
-
-
רציתי לקבל איזה חוות דעת על הארד דיסק נייד מדגם WDG1U5000EוWestern Digital שווה לקנות? לא שווה? תודה
-
- 2 תגובות
- 900 צפיות
-
-
http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9879 "לא מומלץ לבצע הארכה של כבל MICROUSB 3.0 המחובר לדיסק קשיח חיצוני 2.5"." החיבור של ה MICROUSB בכוננים החיצוניים ממש קצר וחשבתי לחבר אותם למאריך USB3 שיתחבר לכבל המקורי (25 ס"מ). למה לא מומלץ לעשות זאת?
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בזמן האחרון, קבצי RAR שאני מוריד מFTP מסויים מכילים פה ושם CRC ERRORS. בהתחלה לא התייחסתי במיוחד, כי זה קורה. פשוט מחקתי והורדתי מחדש והכל היה בסדר. אבל אחרי בדיקה גיליתי שכשאני מוריד את אותם קבצים להארד דיסק אחר, אין שום שגיאות CRC. מן הסתם הרצתי SCANDISK על ההארד דיסק החשוד והוא לא הראה שום שגיאה... יכול להיות שזה הכל צירוף מקרים אחד גדול, ופשוט הראוטר D LINK 614+ המעפן הזה עושה לי שגיאות... אבל זה נראה לי מוזר האתר הזה תקין בוודאות, כלומר הבעיה היא מהכיוון שלי יש למישהו רעיונות?
-
- 5 תגובות
- 861 צפיות
-
-
שלום, אני מתחיל להרכיב מחשב ללמידה עמוקה בתקציב בינוני (8000-12000 שקל). אני רוצה להתיעץ עם חוכמת ההמון לגבי מידת ההשפעה של אמצעי האיחסון על ביצועי המכונה. אני מתכנן להזמין samsung 970 evo בנפח 1TB שבו יהיה מערכת ההפעלה והקבצים בו אני אשתמש לאימון המודל, (יהיה כונן קשיח HDD עם קבצים לא בשישמוש). 1. האם לדעתכם כונן יקר יותר ומהיר יותר יהיה בעל משמעות על ביצועי המכונה? 2. האם כדאי להמתין ל-GEN4 PCLE? יש כאלה בשוק אבל עדין יקרים מאוד, האם שווה להמתין? 3. האם כדאי להזמין את הגירסה samsung 970 evo plus?
-
- 0 תגובות
- 703 צפיות
-
-
אני רוצה לעשות RAID 5 עם 4 דיסקים של 10TB במחשב אבל הלוח אם לא תומך ב RAID 5. בחיפוש באמאזון ובאליאקספרס ראיתי מגוון כרטיסים מ 20$ עד אלפי $ בעלי ביצועםי ויכולות הגדלים בהתאם למחיר. איזה כרטיס יתאים לי ולא ייאט את המחשב? נגדיר תקציב עד 200$ בלחץ (אבל עדיף הרבה פחות). איזה פרמטרים חשוב לא להתפשר עליהם: ראיתי ממשקים pcie 2 ו pcie 3? האם מספיק 2? זכרון פנימי cache יש 512MB ו 1GB - האם מספיק 512? שאלות נוספות בקשר ל RAID 5: 1. האם אפשר להוסיף כונן למערך בלי למחוק את המידע ולבנות מערך מחדש? 2. במידה ונדפק הבקר RAID, האם הלך המידע או שכל בקר אחר עם RAID 5 יראה את המידע? 3. האם אוכל בעתיד להעביר את כל הכוננים ביחד ל NAS חיצוני …
-
- 0 תגובות
- 897 צפיות
-
-
הייתי מעוניין לקבל חוות דעת על הכונן החיצוני הזה: http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=730 הוא במחיר ממש טוב ... יש למישהו אותו או רשמים עליו? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
נשרף לי הלוח אם במחשב והחלטתי לקנות מחשב חדש, נשארתי עם ההארד דיסק שלי 80 ג'יגה של סיגייט בחיבור sata 1. במחשב החדש אני קונה 320 עם חיבור sata 2 מן הסתם.. וקראתי שאני יוכל לחבר אותו למחשב כדי שאני יוכל לפחות להעביר קבצים מהמחשב החדש לישן. שתי המערכות על ntfs. עכשיו רציתי לשאול אם באמת אני יוכל לחבר ולהפעיל ולהעביר קבצים בין שתי ההארד דיסקים ואם שאני יחבר את ההארד דיסק הישן אני יצטרך לשנות דברים בביוס.. אני קונה את הלוח GIGABYTE GA-P31-ES3G. תודה
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי כרטיס זכרון של ידידה שלי שטיילה בחו"ל "ובטעות" פירמטה את הכרטיס זכרון שלה דרך המצלמה (CANON) יחד עם כל התמונות. לאחר הפירמוט היא הוציאה את הכרטיס מהמצלמה ולא נגעה בו יותר כלל. כרגע הכרטיס מפורמט וריק ועולה במחשב במערכת קבצים FAT32. בעבר היה לי מקרה כזה ובו הצלחתי לשחזר את כל התמונות בשלמותם (באמצעות התוכנה Recuva). כמובן שניסיתי שוב באמצעות התוכנה הזו, אך ללא הצלחה. בנוסף לRecuva ניסיתי גם עם התוכנות הבאות: Remo Recover, Stellar Phoenix Photo Recovery, GetDataBack ו testdisk-6.14. בכל התוכנות קיבלתי את התוצאה שנמצאו 0 קבצים בכרטיס זכרון וממש נראה כאילו הכרטיס הזה יצא עכשיו מהמפעל של Sandisk. אשמח לקבל עוד עצות והצעות על מנת להציל את התמונות האבודות. תודה!
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
והאם היתרון הוא משמעותי? או שזה לא ממש משנה כי מ firmware אחת לאחרת זה משתנה? ואיזה צורב מתמודד טוב יותר עם הגנות דיסקים ועד כמה זה צריך להיות חשוב לי כשאני בוחר אחד מהם? תודה מראש.
-
- 16 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
קניתי בהתחלה את הדגם המפורסם הזה של MAXTOR D740, אחרי זה היו לי כל מיני בעיות במחשב אז החלטתי להחליף את ההרד דיסק, קיבלתי בתמורה הרד דיסק שלMAXTOR ששמו לא זכור לי כרגע (אין לי כוח להסתכל) אבל מה שמוזר בו זה שיש לו 2 ג'מפרים, אבל הוא עובד טוב יותר מן הכונן הקודם, לא שעשיתי BANCHMARK אבל אני מרגיש את זה, הוא גם שקט יותר אז מישהו יכול להסביר לי מה הביאו לי והאם הוא טוב?
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת למה באתר SKYPC הם כותבים שהדגם של ההארדיסק : 250GB AAKS הוא SATA ולא S-ATA2?
-
- 2 תגובות
- 539 צפיות
-
-
אני מחפש דיסק גיבוי 2TB בחיבור USB בגודל 2.5" (שאינו זקוק למתח חיצוני), ראיתי כמה מוצרים זולים בצורה מחשידה (לדוגמה 1TB/2TB Portable External Hard Drive Disk HD High capacity SATA USB 3.0 Storage Device Original for Computer Laptop|External Hard Drives| - AliExpress) במחיר של כ 100 ש"ח... -זה בכלל אמיתי? -ממה שראיתי כל הדיסקים הזולים דרשים כי הפירמוט יתבצע ב FET32 בלבד ולא ב NTFS כדי לא לגרום נזק לדיסק, ממה זה נובע?
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
- 2 followers
-
-
יש לי 2 כוננים ב-raid 0 שמחולקים ל-2 מחיצות : C עם מערכת הפעלה, D כל מיני דברים. אם אצתרך, בעתיד, לפרמט את C ולהתקין מחדש, מה עלי לעשות ? המחשב הורכב בחנות. האם יש צורך להכין זכרון פלאש לפני ההתקנה ? אולי מספיק להשתמש באופציית F6 בתחילת תהליך ההתקנה?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-