עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. לאחרונה רכשתי ocz agility 3, ביצעתי הגדרות לדיסק לפי מה שמצאתי בפורמים http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?63273-*-Windows-7-Ultimate-Tweaks-Utilities-*&p=442158&viewfull=1#post442158 והדיסק מקבל ציון נמוך (יחסית) 6.9, שבכל מחשב אחר שראיתי מקבלים 7.5. בלי קשר לציון, המחשב לא עובד מהר יותר פתיחת חלונות ודברים כאלה. מישהו ניתקל בזה אולי? תודה ושבת שלום

• 1 תגובה
    • 781 צפיות
  2. Started by fuck off,

ראתי מזמן באינטרנט מדריך איך לצייר על דיסק תמונה בצד של הDATA. אני חושב שכולכם שמתם לב להבדל בין החלק הכתוב ללא כתוב בצד הDATA. אז השאלה היא אם מישהו יודע איך עושים את זה או יש למישהו קישור למדריך? למה אני חרשתי את התוצאות של גוגל עד לעמוד 5.

• 16 תגובות
    • 2.5k צפיות
  3. Started by integral,

זה הציפ החדש של NEC http://www.cdrinfo.com/Sections/News/Details.aspx?NewsId=14261 ובהחלט אפשר להבין מדוע http://www.cdfreaks.com/news/12001 אולי סוף סוף נוכל להשיג DVD RAM במחירים נורמליים

• 1 תגובה
    • 829 צפיות
  4. שלום לכולם. ברשותי כונן WD BLACK CAVIAR 2TB. מכיוון שהמידע על הכונן די רגיש וחשוב לי, ברצוני לקנות כונן נוסף, WD CAVIAR GREEN 2TB ולקנפג את 2 הכוננים ב RAID 1. כמה שאלות: 1. מאחר ובכונן הקיים קיים כבר מידע, מי אחראי על העברת המידע מהכונן הקיים לחדש על מנת שיהיו מסונכרנים? האם זה מתבצע אוטומטית ע"י הבקר או שאני צריך לסנכרן בינהם לפני שאני מקנפג אותם? 2. האם מהירות הקריאה/כתיבה מוכתבת ע"י הכונן המהיר יותר או האיטי יותר? או שזה שילוב של שניהם? 3. האם קניית בקר נפרד מהלוח אם תשפר את הביצועים? אם כן, מה הקנה מידה של השיפור? תודה מראש!

• 5 תגובות
    • 732 צפיות
  5. Started by Eviljelly,

שלום, אני לא יודע אם מדובר בצירוף מקרים או בתופעה אבל לפני כחודש גסס לי כונן 500GB seagate ST3500320AS , אתמול הייתי אצל ידידה ואצלה כונן מדגם זהה מת לגמרי. המזל שלי ושלה זה שהכוננים היו עדיין במסגרת אחרית (5 שנים של סיגייט, חבל שהפסיקו ) , אבל עדיין קצת מטריד אותי, מכיוון שכבר תקופה ארוכה (טפו טפו טפו) לא שמעתי על כונן קשיח שכשל באזורי. אז לבעלי כוננים הייתי ממליץ לבדוק את מצב הכונן עם seatools, כמעט בטוח שיש גירסאת קושחה חדשה לכונן שאתם יכולים להתקין, ולדאוג לגיבויים. יום טוב

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by SOLIDUS SNAKE,

כשהמחשב עושה BOOT ולפעמים כשהWINDOWS עולה נשמע צליל קריאה חזק מהכונן משהו יודע מה הבעיה.

• 3 תגובות
    • 960 צפיות
  7. שבוע טוב לכולם. לא מזמן רכשתי את הכונן הבא: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8156&perur=4 שמתי לב לבעיה דיי מציקה. אני מתחיל להעביר קובץ, בווינדוס 7 הוא רושם בהתחלה שהוא מעביר על 100 מגה לשניה, ואחרי 10 שניות בערך הוא צונח ל 20-30 מגה לשניה. חוץ מהעברה אני לא מבצע כלום במחשב ( חוץ מהתוכנות שרצות ברקע, כולל תוכנת שיתוף ), אבל עדיין זה לא מובן איך הוא מתחיל במהירות מסויימת ופתאום צונח. אני מחבר את הכונן לחיבור USB אחורי ( הקידמי לא מפעיל את הכונן ). יש סיבה שבגללה זה קורה והאם אפשר לפתור בעיה כזאת? תודה!

• 7 תגובות
    • 860 צפיות
  8. Started by nec_000,

לא יודע מי מהחברים מודע לכך, אך במהלך החודשיים האחרונים לערך חלה צניחה דרמטית של כ- 35% במחירי כונני SSD ברמה רוחבית. למשל כונני חצי טרה שהיו מתומחרים עד לא מזמן באזור 130$ נפלו למחיר 85-89$ בלבד באמזון, הן מאת סמסומנג, הן מאת crucial, ומכל יתר היצרניות גם: https://www.amazon.com/Samsung-500GB-Internal-MZ-76E500B-AM/dp/B0781Z7Y3S/ref=sr_1_3?s=pc&ie=UTF8&qid=1538860315&sr=1-3&keywords=ssd+500gb&dpID=31CElO-B3PL&preST=_SX300_QL70_&dpSrc=srch מדובר במגמה עולמית הנובעת מהצפת השוק בשבבי nand , ולכן התוצאה. במידה והמגמה תמשכנה, צפויה במקביל גם הוזלה נגגרת במחירי זכרונות DDR: https://www…

9. החברה Apacer מקווה להשיג לעצמה נקודות זכות עם הכרזות עם כונני אחסון שמגיעים למהירויות של 13,000MBps, ללא הרבה פרטים נוספיםלכתבה

10. Started by sbtgn1,

אני רק רוצה לוודא שהבנתי נכון איך אני מבצע מעבר ל RAID 0 כשאר אני כבר ע ם מערכת עובדת כרגע יש לי WD 640 1 קונה את אותו הארד דיסק בדיוק 2 משיג עוד כונן לשמור את המידע הקיים(מחבר) 3 עושה IMAGE בעזרת אקרוניס לכונן הקיים ושם אותו על הכונן השלישי 4 מפרמט את שני הכוננים הראשונים 5 מעביר את שני הכוננים הראשונים ל RAID ב BIOS 6 פורש את את ה IMAGE דרך ה BOOTABLE של אקרוניס 7 מחזיר לחבר את הכונן השלישי

• 1 תגובה
    • 643 צפיות
  11. סמסונג, אינטל ו-ADATA מתחילות לדבר על הדור הבא של אחסון ה-NVMe - שאמור להתחיל לצבור תאוצה במהלך השנהלכתבה

12. Started by composite,

שלום לכולם... לאחר הרבה מחשבה הגעתי למסקנה שהשדרוג הבא שכדאי לעשות הוא קניית SSD. הוא ישומש בלעדית ככונן מערכת הפעלה. שימושיי העיקריים הם עבודה משרדית, ומדי פעם - גיימינג כבד. בכל מקרה, על הכונן להתאים למשחקים כבדים, גם של הדור הבא. בנוסף, עליי לציין שאני מטפל בקבצים גדולים מאוד באופן שוטף, ומעבר לכך רוב הזמן הכונן יהיה נתון לפעולות כתיבה\קריאה אינטנסיביות. הוא יותקן במחשב לצד כונן Samsung Spinpoint F1 1TB שהוא כונן האחסון, שכרגע משמש גם בתור כונן המערכת וגם בתור כונן האחסון, דבר שאני חייב להפסיק כמה שיותר מהר. לאחר שהסמסונג יהפוך בלעדית לכונן אחסון, מקווה לצרף אליו עוד אחד כזה ולהקים מערך RAID1. איני זקוק לנפח גדול במיוחד, מפני שהכונן הוא רק בעצם 'תחנת מעבר' לאותם קבצים …

• 17 תגובות
    • 2.2k צפיות
  13. Started by composite,

שלום לכולם לאחרונה גמרתי אומר להקים את מערך הרייד הראשון שלי, כדי לקיים שרידות למידע. כיוון ששרידות היא המטרה הבלעדית, באופן טבעי חשבתי על RAID1, עם שני כונני 2TB לפחות. כרגע אני מתכוון להשתמש בבקר המובנה בלוח-אם, ולא להסתבך עם בקרים. 1) בהתחשב בייעוד, האם יש מערכים עדיפים על RAID1? כרגע חשבתי על רכישה של שני כוננים, אך אם אצטרך לרכוש יותר כדי להקים מערך טוב יותר, אעשה זאת. שמעתי על דברים יותר מתקדמים כמו unRAID ו- RAID-Z, שפותרים כל מיני בעיות מובנות ב- RAID1 ׁ(ראו בהמשך). 2) מה צריך לדעת לגבי RAID1 בכלל, ולגבי חסרונות המערך ובעיותיו בפרט? מה זה ה- Write Hole הידוע לשמצה? 3) מה קורה למידע שכבר נמצא על אחד (או יותר) מהכוננים שאיתם אבנה את המערך, ברגע במתחילים לבנות את המע…

• 26 תגובות
    • 5.8k צפיות
  14. די ! אני כבר לא יכול!!! אני חייב SSD. נמאס לי רק לראות השוואות ביצועים. צפויה ירידת מחירים בזמן הקרוב? (3 חודשים) ואיזה SSD נותן תמורה הכי טובה למחיר? ואם כבר - 2 כוננים בRAID0 יתנו שיפור ביצועים משמעותי? (ששווה את המחיר?)

• 17 תגובות
    • 3k צפיות
  15. צפויה ירידת מחירים של דיסקים 8.5 ג'יגה אחרי בואו של PS3 לארץ?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  16. אני מתכוון להוציא את צורב DVD שלי (LG GSA-H10A) ממארז של מחשב, ולחבר אותו לכבל USB to IDE שיש לי (קניתי בעיקר שיהיה יותר כל לעבוד עם HD אחרים בלי לפתוח את מחשבים). רציתי לדעת האם ביצועי הצריבה צפויים לרדת (בעיקר שגיאות)? האם כדאי לצרוב במהירות נמוכה יותר (ולגבי איזה פורמטים)? פעם קראתי שהדגם שלי ניתן ל"שדרוג" ל H10N (מהיר יותר) או H10L (עם lightScribe) יש עוד אופציות "שדרוג" שנוספו מאז? האם חיבור דרך כבל ה- USB to IDE שלי ימנע או יגביל את השימוש בצורב (רוצה לדעת בעיקר לגבי lightScribe כמובן אחרי "שדרוג" אם אעשה)? האם עדיף לערוך "שדרוג" כשצורב מחובר פנימית או שזה לא משנה וניתן לעשות אותו גם כשאר הוא מחובר בכבל USB to IDE? תודה לעונים, טל

• 2 תגובות
    • 742 צפיות
  17. Started by edoson,

מישהו יודע להעריך? שווה לקנות את כונני ה8 M של היום או לחכות לS.ATA? חוץ מזה מישהו יודע כמה מהירים הם הולכים להיות?

• 7 תגובות
    • 892 צפיות
  18. ערב טוב , רציתי לדעת אם מישהו מחברי הפורום מכיר תחזיות לגביי ירידת מחירים שכזו. בפעם האחרונה שקראתי לגביי זה דיברו על ירידת מחירים באיזור Q4 2012 .

• 2 תגובות
    • 983 צפיות
  19. Started by Diniska,

שלום לכולם! נגן הDVD הביתי שלנו מדגם HU-DIV-3899 מנגן ללא בעיה סרטי DIVX שנצרבים על דיסקים CD-R וCD-RW אבל כאשר אני צורב באותה הצורה כDATA על דיסק DVD+R מספר סרטים הוא קורא רק את הסרט הנצרב ראשון, מה בדיוק הבעיה פה וכיצד ניתן לפתור אותה? אני עושה משהו לא נכון? בתודה מראש

• 0 תגובות
    • 783 צפיות
  20. היי! אני מחפש דרך לצפות בספריות של התקן כאשר הוא אינו מחובר, כלומר: נניח שאני מחבר התקן כמו DOK - אז שתהיה לי אפשרות לצפות בספריות והקבצים, גם כאשר הDOK מנותק. מישהו מכיר דרך לעשות זאת? תודה!

• 4 תגובות
    • 738 צפיות
  21. Started by yonamor,

צרבתי סרט dvd על מדיית dvd-r של teac בצורב nec ובתוכנת nero . צפיתי בדיסק הצרוב ב dvd הביתי, בימים הראשונים הדיסק הצרוב עבד חלק וכעבור כמה ימים הסרט מקרטע ומאוחר יותר הסרט נעצר לגמרי. משיהו יכול להסביר לי בבקשה מה הבעייה כאן?

• 0 תגובות
    • 512 צפיות
  22. Started by pazer005,

לא יודע אם זה הפורום אז אני מנסה. יש לי כונן חיצוני USB 2. יש לי שם סרט באיכות HD בגודל 2 ג'יגה ל-45 דקות. האם אני יכול להפעיל אותו ישירות מהכונן בלי שיהיו תקיעות או שאני חייב כונן בעל חיבור USB 3. (אין לי באמת כונן, אני פשוט רוצה לרכוש ולכן אני צריך לדעת)

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. אהלן, אני לא בטוח שזה קשור לפה אז אם לא תעבירו בבקשה למקום המתאים.. יש לי בסלון טלוויזיה מסוג Sony KDL37S5500 רציתי בהתחלה לקנות כבל HDMI ולהעביר אותו מהחדר לסלון וככה לראות סרטים על הטלוויזיה הבעיה היא שצריך כבל באורך 15 - 20 מטר, שזה גם יקר וגם האיכות יכולה להיפגע אם הבנתי נכון אז חשבתי להוסיף עוד קצת ולקנות כבר דיסק קשיח חיצוני שעליו אני אשים את הסרטים ולחבר אותו לטלוויזיה ועכשיו לשאלות שלי: 1. זה אפשרי לעשות כזה דבר? 2. אם כן איך אפשר לדעת אם הטלוויזיה שלי תומכת בזה? לפי הקישור פה: http://www.sony.co.uk/product/tv-94-37-lcd/kdl-37s5500/features#tab רשום שאפשר לצפות בתמונות ולשמוע מוזיקה באמצעות חיבור USB, ומה עם וידאו?לא אפשרי? 3. אם זה לא אפשרי, יש איזשהו פתרון אחר ח…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by Qtec,

היי במן האחרון יש צפצוף מוזר, מן "על קולי" כזה שיוצא מהמחשב. אני חושד שזה מהדיסק הקשיח כי לפעמים כשהוא טוען לפייג' פייל דברים כבדים (משחקים וכו' - אז מתחיל הצפצוף). מישהו נתקל באותה תופעה/ יודע על מה מדובר? האם הכונן שלי Seagate barracuda ST380011A - 7200rpm 2mb נדפק? ד"א- האם זה כונן טוב??

• 6 תגובות
    • 753 צפיות
  25. הורדתי את קנופיקס גירסה 5 (אני בספק אם זה קשור, אבל אני מתאר במדוייק את מהלך העניינים). צרבתי אותו על דיוידי (עם אותו צורב, אגב). הפעלתי מחדש את המחשב ושמתי את הדיוידי בכונן. הקנופיקס עלה והכל מצויין - אבל יש צליל מחריש אוזניים, צפצוף בפיטץ' גבוה מאוד כזה, מהכונן של הדיוידי. WTF??? מישהו מכיר את התופעה? יודע איך להמנע ממנה? אגב, הצפצוף הוא גם בזמן שהכונן "נח" כלומר לא בזמן קריאה. כמובן, רק אחרי שהוא התחיל לקרוא את הדיוידי של קנופיקס. עוד עובדה שלא בטוח שהיא חשובה היא, שכתבתי על הדיוידי (כמו שאני עושה הרבה פעמים) עם טוש בלתי מחיק... עריכה: אני חושב שעליתי בערך על מקור הבעיה... הצורב נעול (כלומר אני לא יכול לפתוח אותו בלחיצה על הכפתור) וזה כנראה מקור הרעש. כי הוא לא …

• 4 תגובות
    • 919 צפיות

דיונים חדשים בפורומים