עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. עקב הירידה המטורפת במחירי הדיסקים הקשיחים נראה לי כי ארכוש דיסק של 2TB לאיכסון במקום מדיות נצרבות. מיכוון שדיסק אמור להיות נשלף אני מחפש מארז מתאים. בעבר רכשתי מארז כזה אך לא ניתן להשיג אותו יותר כך שזה מביא אותי לרשימת הפרמטרים הבאים: -מארז לדיסק נשלף 3.5 SATA למגירת 5.25 בעל חיבור SATA רגיל (יתחבר ללוח האם) -אפשרות לרכישת המארז והמגירה בנפרד. בכל המארזים שרכשתי בעבר המארז והמגירה נמכרו ביחד ולא היה לי צורך ביותר ממגירה אחת במחשב אך הייתי זקוק למספר מארזים כמספר הדיסקים. -תאימות לאיזהשהו סטנדרט: *כל יצרן מייצר את המארז והמגירה בצורה יחודית לו כך שלא ניתן להשתמש במארז של יצרן אחד במגירה של יצרן אחר. *אורך חיים של מספר שנים ביצור המארז והמגירה, אם אני רוכש עתה מארז ומגי…

• 8 תגובות
    • 2.7k צפיות
  2. Started by shelley duncan,

יש לי מערכת קצת מיושן עם sata 2 כך שאין טעם לקנות ssd, הדגמים שאני שוקל הם Caviar Black של ווסטרן דיג'יטל wd1002faex, ו ה Baracuda של סיגייט st1000dm003, אמנם ה Baracuda זול יותר במאה ש"ח, (וניתן להשיג את ה 2TB שלהם במחיר של ה 1TB של WD, אך קראתי שיש כמה גרסאות של ה 2TB עם ביצועים שונים) וגם לפי הנתונים מהיר יותר מה Caviar Black, אך יש שמתלוננים לגבי האמינות של Seagate, מה גם שה Caviar Black מגיע עם 5 שנים אחריות לעומת ה Baracuda שיש רק שנתיים אחריות אז על איזה מהם ללכת?

• 6 תגובות
    • 906 צפיות
  3. Started by Jesper,

חזרתי עכשיו מטיול מגרמניה ( :'( כ"כ מדכא לחזור לארץ.. ). במהלך הטיול נגמר לי המקום במצלמה הדיגיטלית אז נכנסתי לחנות צילום באיזו עיירה, כדי שיצרבו לי את התמונות לדיסק. המוכר בחנות צרב לי את זה ב-2 עותקים, ששניהם עבדו אצלו במחשב. עכשיו במחשב בבית באתי לראות את התמונות, אבל כשהכנסתי את הדיסק למחשב הוא בכלל לא זיהה את הדיסק - הכונן ניסה וניסה לקרוא, ולא הצליח. ניסיתי את זה ב-2 הכוננים שיש לי ועם 2 העותקים שהוא צרב לי. מה נראה לכם הבעיה פה? צריבה פגומה? אולי זה בגלל המדיה - המדיה די מוזרה (הבחנתי בזה רק בארץ) - הצד האחורי שלה ממש שחור. היא של FUJIFILM וכתוב עליה: CD-R for Digital Photos. יכול להיות שזו מדיה שונה? או שהצריבה לא הייתה בסדר? מה אני צריך לעשות?

• 1 תגובה
    • 526 צפיות
  4. מה האופציה הכי טובה?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. האם ההתקן SATA משפיע המון על הביצועים של הדיסק הקשיח או שכדאי בכסף שהייתי משקיע ב-SATA לקנות נפח גדול שיותר? ובתרגום לכסף, מה עדיף? האם שווה WD 80/7200 SATA 8MB ב-450 ש"ח או כדאי לקנות WD 120GB 7200RPM 8MB BUFFER ב- 420 ש"ח (אין לי טעות במחיר)? ב. האם ניתן להתקין SATA כ MASTER ודיסק קשיח אחר ישן ב- SLAVE? האם הביצועים יופחתו? (הישן בעיקר לגיבוי)

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  6. כונן קשיח Western Digital WD3200AAKS כונן קשיח Western Digital WD3200KS מה ההבדל ביניהם?

• 3 תגובות
    • 716 צפיות
  7. לאחרונה עברתי לחלונות ויסטה ויש לי בעיה עם הצורב DVD lg gsa-h44n בחלונות XP הצורב קורא וכותב בצורה תקינה לחלוטין. בחלונות ויסטה יש את הבעיה הבאה: * מערכת החלונות ויסטה מזהה את הצורב בצורה תקינה * צורב קורא דיסקים שהוא צרב ב x4 * כאשר מכניסים דיסקים אחרים הצורב לא קורא אותם ולא רואה קבצים על הדיסק * למרות שהוא לא קורא את הדיסק - אני יכול לראות בפרמטרים כמה מקום נשאר בדיסק וכמה תפוס * לכל דיסק שהוא לא קורא הוא מתייחס כדיסק ריק ומקפיץ את אופצית הפירמוט של ה DVD בויסטה מה יכולה להיות הבעיה?

• 2 תגובות
    • 500 צפיות
  8. Started by ksn1981,

שלום לכולם, איפה ניתן לקנות vertex 3 בארץ? מישהו קנה בפועל? היו חנויות שפירסמו באתר והורידו.. ויש שעדיין מפרסמים אך אין להם.. תודה.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by Nom1fan,

אהלן! קניתי את הצורב הזה כהמלצה ממכם, וכשבאתי עכשיו לחבר אותו ראיתי שהוא מתחבר בכבל שונה מהצורבים עד היום (לא כבל HDD רגיל) ראיתי שאמנם יש לי כבל כזה שנשלח מהספק אל הכונן הקשיח, (כבל S-ATA) אבל הבעיה שהיציאה השנייה מאותו סוג יוצאת מאותו כבל שמחובר להרדיסק, ומחוברת בכבל מאוד קצר אליו, כלומר לא מגיעה עד הגובה של הצורב. השאלה, מה לעשות? אפשר פשוט לקנות מאריך S-ATA שיפתור הכל? תודה מראש!

• 9 תגובות
    • 833 צפיות
  10. יש לי בעיה מוזרה בדיסק הקשיח: דיסק של Maxtor בנפח 40 גיגה (מחולק ל- 10 ול- 30). מדובר במחיצה C אשר גודלה 10 גיגה. הבעיה: כאשר אני נכנס ל- Properties של מחיצה C בכדי לראות את תכולתה, אני רואה שהיא מנוצלת בכ- 8.9 גיגה מתוך ה- 10. כאשר אני נכנס לאותה מחיצה ומסמן את כל הקבצים והתיקיות, המחשב "טוען" שהכל ביחד מנצל 4.5 גיגה בלבד! להיכן נעלמו 4.4 גיגה??? עשיתי חשיפה של קבצים מוסתרים וזה לא עזר... עשיתי ניקוי דיסק וזה לא עזר... ביצעתי אנליזה ולפיה אין צורך לעשות איחוי דיסק (לא יודע אם זה קשור)... הדיסק פורמט לפני מספר שבועות... בבקשה עיזרו לי.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. DVD Recorders Samsung SH-S182D DVD±R x18, DL x8 שווה 170 ש"ח?

• 6 תגובות
    • 822 צפיות
  12. אהלן! יש ברשותי כונן חיצוניWD Passport.‎ ‎‏ כאשר אני מנסה להעביר אליו קבצים הוא כותב לי שהדיסק מלא למרות שיש המון מקום פנוי. איך אפשר לפתור את הבעיה? ‎

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by tomz,

חג שמח ושנה טובה אז ככה, קניתי הארד דיסק חדש, 500 גיגה של סיגייט, SATA חוץ ממנו יש לי במחשב הארד דיסק 250 גיגה גם כן SATA שכבר עובד, הוספתי את ההארד דיסק החדש, גם בבוט המחשב מזהה אותו, וגם הווינדואס עצמו ב DEVICE MANAGER מזהה אותו אבל במחשב שלי הוא לא מופיע. אשמח לעזרה תום

• 2 תגובות
    • 679 צפיות
  14. היה לי במחשב הקודם בקר ATA-133 של Promise, כרגע אני עם שני הדיסקים הקשיחים שבמפרט, ויש הבדל גדול מאוד, הדיסקים הקודמים (מקסטור IDE) שישבו לי במחשב הקודם על הבקר עבדו יותר מהר (במיוחד בהעתקת קבצים מדיסק אחד לשני), כרגע בלי בקר, על SATA שאני מעביר קובץ גדול מסוים, ונגיד אני שומע שיר ברקע, או רואה סרט, התוכנות נתקעות עד שהקובץ מסיים להעביר. האם זה דבר סטנדרטי שבזמן העתקת קבצים מדיסק אחד לשני הכל יקפא ככה? (אפילו אם זה לשניות בודדות). האם יש כבר בקר SATA II? אם למישהו יש בקר SATA ויכול להעלות כמה בנצ'מרקים? (נא לציין איזה בקר בדיוק). תודה.

• 2 תגובות
    • 735 צפיות
  15. חיבור USB2 (או 3 שעתיד לבוא)\ חיבור FIREWARE \חיבור SATA2\ ESATA ? חיבור כוננים בRAID וכו .... מה האופציה הכי מהירה ועדיין בהתחשבות למשתמש הפשוט. יש לי כונן של 160GB שנקנה פחות משנה של חברת WD, אני לא יודע מאיפה קניתי אותו אבל אני יודע שיש לי אחריות של שלוש שנים מי היבוראן שאני יכול לפנות אליו ? אגב, הבעיה בכונן היא קצת מוזרה, אני לא יודע אם יש בעיה אבל אם אני מפעיל SMART MONITORING בBIOS אז קופצת לי הודעת שגיעה לכונן וצריך ללחוץF1 כדי להמשיך. וגם הוינדוס ויסטה מקפיץ לי הודעה שהHD שלי עומד ליפול וכדאי שאני אגבה את המידע עליו. רעיונות ?

• 4 תגובות
    • 728 צפיות
  16. אדגיש מראש - אני לא מבין בעניין, ויעול להיות שכל הנאמר כאן הוא שטויות במיץ.נניח ויש לי מערך 5+0. אם אחד מהדיסקים קורס, מערך ה0 העליון לא אמור לראות בכלל את התקלה, וניתן לעשות rebuild ל5 הפנימי בו כלול הדיסק שקרס מתוך היתירות שבו. תקנו אותי אם אני טועה עד כאן. עתה, נניח שהמערך בנוי הפוך, כלומר 0+5 (זה אפשרי בכלל?). אם אחד הדיסקים קורס, המערך החיצוני היתיר בפני עצמו אמור להמשיך לעבוד, אבל איך ניתן לעשות rebuild? הרי המערך הפנימי הוא raid 0, כלומר, גם אם ה5 החיצוני מספק את כל המידע הדרוש לכך, איך הבקר יודע איך לחלק את המידע הפנימי בין הדיסקים? או שפשוט מפרמטים את התת-מערך כולו ונותנים למערך החיצוני לשחזר את תת-המערך כדיסק יחיד "נקי"? ובכלל, עד כמה מורגש הבדל המהירות בתצורה ה…

• 0 תגובות
    • 713 צפיות
  17. שלום לכולם, אני מחפש דיסק משני (מחזיק קבצי עבודה; הראש הוא SSD). מה דעתכם על הדיסק הזה ברמת ביצועים ומחיר? https://www.amazon.com/WD-Blue-6TB-Hard-Drive/dp/B013HNYVCE תודה לכל העונים!

• 0 תגובות
    • 977 צפיות
  18. שלום, רציתי לדעת איך לעשות את זה כי ניסיתי להגדיר בביאוס שהכרטיס יעשה בוטינג ראשון [על הכרטיס כשאני מעלה אותו על מחשב אחר מופיע לי סמל של xp] וזה פשוט לא הולך בבקשה זה דחווווווף תודה מראש.

19. חשבתי על זה: http://www.ebay.com/itm/Transcend-1TB-StoreJet-External-Portable-Hard-Drive-USB-3-0-2-5-25M3-/321062555387?pt=AU_HardDrives&hash=item4ac0d1cefb מה דעתכם? שאלה נוספת, איך מגבים בצורה חכמה? כלומר, שבלחיצת כפתור יגובה כל מה שהשתנה \ נוצר מאז הגיבוי האחרון.

• 13 תגובות
    • 3.4k צפיות
  20. Started by oh-da,

שלום! ברשותי נייד toshiba a300-1nd יש בו מקום ל 2 כוננים קשיחים, כאשר הוא מאוייש כעת ע"י כונן יחיד בעל 320ג'יגה, והייתי מעוניין בכונן נוסף, בגודל זהה. התקציב לא מוגבל. השאלה שלי היא א. המלצות ודעות על כונן שיתאים ל'דרישות' ב. המחשב עדיין באחריות, האם התקנת כונן נוסף באופן עצמאי תפגע באופן כלשהו באחריות? בסה"כ כיסוי פלסטיק עם בורג 1 על חלל הכונן, אך אני לא מעוניין לפגוע באחריות. תודה ויום טוב!

• 4 תגובות
    • 2.4k צפיות
  21. Started by WarNet,

אהלן אני מחפש דיסק קשיח חיצוני בגודל של 1T. הדיסק ישמש לאיחסון סרטים(בפורמט mkv). כי אני מתכווון לפרמט בקרוב ל-7 . ויש לי תיקייה של 200 GB של סרטי באיכות HD. אני מעוניין להעתיק אותה ואז לפרמט. בעתיד הדיסק הזה יתחבר למזרימדיה(שיתפקד במקום המחשב). לכן אני צריך תמיכה אליו בדקתי בFAQ לגבי מידע ולא הבנתי איך אני בודק ,האם AHCI פעיל אצלי? כי אני מעדיף חיבור eSATA שקיים אצלי בלוח אם ,כי זה יותר מהיר אין לי מועמדים תודה על העזרה.

• 4 תגובות
    • 847 צפיות
  22. Started by yitshak,

בס"ד בשעה טובה, רכשתי Seagate Barracuda 3TB ST3000DM001 מאייבורי באיילת, ב ₪542. איך אני יכול לדעת מתי יוצר הדיסק הקשיח? כתוב עליו שיש להיכנס ל www.seagate.com/beyond-2TB להשלמת ההתקנה. האם זה חשוב? אני משתמש במערכת הפעלה Windows 7 בגרסת 67 ביט שלא מותקנת על הדיסק הזה ומתכוון להשתמש בו ללא חלוקה למחיצות. אילו פעולות חשובות יש לבצע לפני השימוש בו? תודה!

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by Agepox,

יש לי HD מהמחשב הישן של אח שלי Maxtor D740X-6L מצאתי 2 תמונות : או מה שיש באתר הזה : http://maxtor.custhelp.com/cgi-bin/maxtor.cfg/php/enduser/olh_adp.php?p_faqid=602 עכשיו ניסיתי לשים את הפין כמו בתמונה הראשונה על השני משמאל ... עשיתי ריסטרט ואני לא רואה את הכונן במחשב שלי ... מה לעשות ?

• 3 תגובות
    • 726 צפיות
  24. Started by p_uriel,

שלום, במחשב שלי, ברצוני: 1. להחליף את הכונן הקשיח (Partition C הינו 100GB אך עם 90GB פנויים) בכונן SSD. משמש בעיקר לאופיס, אם כי יש עליו מספר משחקים כמו PES 2014. על כונן זה נמצאת מערכת ההפעלה 7, וכל התוכנות כמו אופיס וכו'. כל החומר החשוב שלי (מסמכים, סרטונים, תמונות וכו') נמצא ב partition D. אני יודע שממליצים על כונן סמסונג 128GB. האם הכונן גם יעבוד על גבי המחשב שלי? האם המחשב שלי תומך ב SATA3? 2. צורב ה LG שלי שבק חיים (שחור). מחפש להחליף אותו. אשמח ללינק. אני לא צורב בכלל, אך פעם בכמה חודשים יש איזה דיסק שאני קורא. תודה.

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by Check_Point,

שלום קניתי צורב דיוידי חדש של אסוס, דגם ASUS DRW-1608P3S חיברתי אותו למחשב והוא מייד זיהה אותו כמובן. משום מה נרו מאפשר לי מהירות צריבה מרבית של X12 למרות שהצורב הוא בפירוש X16. (גם לפי אתר היצרן וגם לפי אווראסט). יש לי במחשב אחר אותה גרסא של נרו, צורב דיוידי אחר של סוני גם X16 ואותו הוא כן מזהה כ-X16. מישהו יודע מה הבעיה?

• 9 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.