אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,919 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם! יש לי שאלה קטנה ואשמח אם תענו לי: מה ההבדל בין הדגם WD5000AAKS 500GB לדגם WD5000KS 500GB ?? תודה מראש לעונים!
-
- 1 תגובה
- 520 צפיות
-
-
זה כל כך טיפשי שיכול להיות לך מחשב מפלצת אבל הטכנולוגיה של ה CD תתקע לך את כל המחשב
-
- 1 תגובה
- 663 צפיות
-
-
יש אפשרות לעשות clone אני פשוט לוחץ על start וזה מעתיק לי את שתי הכוננים שיש לי כמו שהם לssd או שכדאי להתקין הכל מחדש ולהעתיק את זה בצורה רגילה את הקבצים? מה אתם אומרים? ושום דבר לא תופס לי את הssd זה יכול להדפק ככה? הוא יושב באלכסון ליד הארד דיסק שלי כנראה יהיו לו טיפה תזוזות אם אני יזיז את הכונן זה יכול להשפיע?
-
- 1 תגובה
- 794 צפיות
-
-
קניתי SSD למחשב שלי בשביל להתקין עליו את מערכת הפעלה ווינדוס 10 ומסתבר לי שהלוח אם שלי לא תומך AHCI. וגם מדובר בSATA 2 מה בדיוק המשמעות לטווח הארוך של עבודה במצב IDE? איך אוכל להגדיר את פקודת ה TRIM במצב של IDE? אולי שווה בכלל להשתמש בHDD ולנסות למכור את הSSD? מדובר על evo 850 120g
-
- 1 תגובה
- 809 צפיות
-
-
שלום, חיברתי למחשב שלי הארד דיסק ממחשב ישן, מותקן על ההארד דיסק הזה מערכת הפעלה של XP. (במחשב שלי מותקן WINDOWS 7) אני רוצה לפרמט את ההארד דיסק הזה אבל קודם לגבות את כל המידע ממנו, חיברתי אותו למחשב שלי עם מתאם USB, נפתחו לי במחשב שלי 2 הכוננים של ההארד דיסק, מכונן D שלו אני מצליח להעתיק את כל הנתונים, אבל משום מה מכונן C שלו, של מע' ההפעלה אני לא מצליח להעתיק שום דבר, כל פעם שאני מנסה, ההעתקה מתחילה ואז פשוט נסגרת... ניסיתי הכל, לקחתי OWNERSHIP שמתי לי את כל ההרשאות על ההארד דיסק ושום דבר לא עזר... פשוט לא נותן לי להעתיק את המידע מכונן C של ההארד דיסק הזה... משהו יודע מה יכולה להיות הבעיה? יש איזושהי דרך אחרת להעתיק את כל המידע מכונן C של ההארד דיסק?? תודה ענקית, וסליחה …
-
- 1 תגובה
- 781 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי מחשב נייד HP Spectre x360 דגם 4101dx המגיע עם i7-5500u ו-256GB SSD. ברצוני לשדרג את ה-SSD ל- Samsung 850 PRO 512GB או ל-Samsung 960 EVO 512GB. מישהו במקרה התנסה בשדרוג הדגם הזה לכרטיסים מהסוג הנ"ל? האם ישנו הבדל בגודל\חיבורים שלהם? האם השדרוג אפשרי? תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. לפני שבוע הזמנתי דרך האינטרנט צורב LG GSAH62N לאחר קריאת ההמלצה בסטיקי. את מול קיבלתי את הכונן והסתבר לי ששלחו לי את הדגם LG-GH22NS30 22x לא היתעצלתי וחיפשתי ביקורת ב cdrinfo הנה הלינק: http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=25053&PageId=0 לפי מה שראיתי שם, הצורב טוב בלקרוא דיסקים ודיסקים פגומים ולא ממש טוב בצריבה (אני צודק?) השאלה אם שווה לי להתחיל איתם מלחמה או שהצורב הזה גם בסדר. ועוד שאלה, את המבחנים ב cdr info עושים על דגמים מסויימים של מדיות. פה בארץ ניסיתי לחפש דיסקים לפי דגם המדיה אבל כנראה שהנושא מוזנח מחוסר עניין לציבור. הייתי רוצה לקנות מדיות שעברו את המבחן בצורה טובה, האם יש חניות שמוכרות מדיות לפי דגם ולא סתם "דיסקים …
-
- 1 תגובה
- 699 צפיות
-
-
יש לי 2 כוננים, אחד בגודל 1TB, והשני בגודל 300GB. אני מעוניין להתקין 2 מע' הפעלה (XP ו-UBUNTU). עיקר השימוש יהיה ב-XP. מע' ההפעלה השניה (UBUNTU) מיועדת רק כגבוי במידה ו-XP לא עולה מסיבה כלשהיא (וירוסים וכד'). 1. כיצד הייתם ממליצים לי לחלק את המחיצות? 2. היכן לשים את ה-SWAP FILE, והאם להתקין לו מחיצה נפרדת (גודל ה-RAM שלי הוא 4 GB)? 3. האם לשים מחיצה נפרדת ל-My Documents? 4. האם לשים מחיצה נפרדת ל-Temporary Files? תודה
-
- 1 תגובה
- 722 צפיות
-
-
אני בטוח שהנושא כבר היה אבל איך אני בודק שהדיסקים שלי הם באמת 8 מגה באפר? ומה זה הlba \large \chs שרואים בביוס ? כי יש לי שני דיסקים שניהם אמורים להיות 8 מגה באפר 80 גיגה ואחד מהם מראה lba (ככה זה היה מאז ומתמיד ואני זוכר שגם בדקתי פעם ואמרו לי שזה מה שצריך להיות) והשני מראה chs (החדש יותר ) וגם עושה הצגות של גוסס למרות שהוא בן שבוע בערך
-
- 1 תגובה
- 979 צפיות
-
-
כמובן במידה והארד דיסק החיצוני הוא USB3 וכך גם המערכת.
-
- 1 תגובה
- 864 צפיות
-
-
אני עומד לקנות מחשב חדש (למעשה כבר קניתי, הוא צריך להגיע), והתחלתי לפרק מהישן את הדברים שאני מעביר. הגעתי לצורב. הצורב די ישן... הוא צורב X4 בCDR והוא לא תומך בCDRW. הבעיה היא בחיבור שלו (או שממשק יותר מתאים?). כל הכוננים חוץ ממנו מחוברים ללוח אם. הוא מחובר לכרטיס PCI, והכבל שלו יותר עבה. רציתי לדעת מה זה אומר, שממשק הצורב הוא SCSI, והכרטיס הוא הבקר סקזי?
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה הכונן החיצוני שלי לא עובד באופן תקין. הוא לא נפל או משהו כזה בכלל... רציתי להדליק אותו ואז זה השמיע רעש של סיבובים ו"תיקים" כאלה שחוזרים על עצמם. נקנה לפני 5 שנים כך שאין אחריות כבר לדעתי. מישהו מזהה את הבעיה? המלצה למקום טוב לתיקון? נ.ב. יש לי שם חומר חשוב אז לקנות כונן חיצוני אחר לא בא בחשבון. תודה לעונים.
-
- 1 תגובה
- 883 צפיות
-
-
אני מחפש צורב למטרה עיקרית וכמעט יחידה גיבוי של סרטי די.ןי.די ורצתי המלצה בקשר לצורב אני שמעתי בעיקר על LG-4163B אני יודע שיש עליו הרבה פידבקים חיוביים ורציתי עצה החלטית בבקשה.
-
- 1 תגובה
- 855 צפיות
-
-
שלום אני שואל כאן את השאלה בהקשר לתוכנה Norton Ghost, אבל כל תוכנה בסגנון, שמאפשרת יצירת Image-ים של Partitions של ה-HD, תהיה טובה לשאלה. אם ניקח לדוגמא את התוכנה Ghost, אז ב-Hiren's Boot CD היא קיימת בשתי גרסאות: GHOST.EXE - גרסא להרצה דרך DOS GHOST32.EXE - גרסא להרצה דרך Windows. אם אני רוצה ליצור Image של כונן :C, האם זה טוב להשאר בתוך Windows, ואז להשתמש ב-Ghost32? אם סימנטק יצרו את Ghost32, אז מן הסתם זה אמור להיות בסדר.. אבל לא יודע, יש לי חששות שכאילו דרך DOS זה יותר טוב, כי ככה ה-Windows עשה ShutDown מסודר, כל התוכנות והקבצים נשמרו ונסגרו.. אבל מנגד, מצד שני, קשה לי להתעלם מהיתרונות והנוחות של יצירת Image כבר בתוך Windows, בלי הצורך לצאת ל-DOS. אז רציתי לשאול מה א…
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
אני יש לי נרו ואני רוצה לצרוב דיסק של 90 דקות אבל בתוכנה זה שם לי את הקו האדום אל 80 דקות מה אני צריך לעשות בשביל לצרוב 90 דקות? יש לי נרו 6
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי בעיה אז ככה אני לקחתי את הארד דיסק של מחשב אחר שעובד ושמתי אותו על המחשב שלי רק בישביל לעשות פורמט אז הכל עבד טוב והפורמט סיים אז שבאיתי להתקין את הWIN XP PRO 32BIT SP2 שיש לי על הארד דיסק הזה הוא רושם לי לחכות ואז זה רושם לי NDLTR IS MISSING אבל אני לא בטוח שזה NTLDR? אה והארד דיסק הוא של HITACHI והוא SATA זה ממש דחוף!!!!
-
- 1 תגובה
- 574 צפיות
-
-
היי, יש לי 4 הארד דיסקים משני מחשבים קודמים שאני רוצה להעתיק מהם את התכולה, לכונן חדש של טרה בייט, באמצעות חיבור כבל USB עם חיבור IDE, דרך הלפטופ שיש לי. בתור התחלה ניסיתי לעשות זאת עם הארד דיסק מדגם caviar 36400 , אם אני לא טועה הוא יוצר בערך ב 1997, יש לו 5400 סיבובים, ונפח של 2.1 ג'יגה... ניסיתי לעשות את זה דרך ה UBUNTU (שהעלתי עם דיסק בוט) כדי שיהיה יותר מהיר, אחרי שחיכיתי איזה 5 דקות מרגע החיבור, ההארד דיסק אכן הופיע, והראה לי את הקבצים (די באיטיות, ועשה רעשים, אבל הראה), אבל כשניסיתי להעתיק כמה קבצים בודדים לניסיון, הוא לא הצליח להעתיק קבצים גדולים יותר מ 32K, ונתן לי הודעת שגיאה, אולי זה קשור לזה שהוא מפורמט בשיטה ישנה יותר? מה הפתרון אם ככה? אם דרך הויסטה לא תהיה…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי בעיה עם הדיסק הקשיח החיצוני שלי מתוצרת WESTERN DIGITAL... ברגע שאני מחבר אותו המחשב מקפיץ הודעה "טעינת המתקין עבור Volume לא הצליחה. פנה לספק החומרה לקבלת סיוע" מיד אחרי זה קופצת הודעה גם שהמחשב זיהה חומרה חדשה.. ואז שהחומרה החדשה מותקנת ומוכנה לשימוש אם כי יש בעיה... המחשב לא באמת מציג את הדיסק הקשיח החיצוני ב"מחשב שלי" ולא בשום מקום אחר ולכן לא ניתן לעשות בו שימוש.. אני חייב דחוף תשובה לבעיה! תודה לעוזריםםם
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אודה מאוד אם תעזרו לי לפתור בעיה קטנה ... קניתי אתמול צורב חדש מדגם Samsung SH-S223F. הצורב הוא בממשק SATA. חיברתי אותו והפעלתי את המחשב. הצורב קורא דיסקים טוב מאוד. הבעיה - הוא לא צורב. כל פעם שאני מנסה לצרוב משהו (ניסיתי גם ב-Nero וגם ב-Alcohol וניסיתי גם תוכן שונה) - אני מקבל הודעת שגיאה בנוסח Invalid Address Block והדיסק נדפק. ניסיתי לחבר את הצורב לפורט SATA אחר אך זה לא עזר. לא נראה לי שהבעיה היא פיזית בכונן כי הוא קורא דיסקים מעולה .... זה נראה לי יותר עניין של תוכנה (דרייברים, הגדרות ...). אודה מאוד לעזרה! מיכאל.
-
- 1 תגובה
- 719 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין ברכישת כונן קשיח אך רציתי לברר קודם משהו. בלוח אם יש לי חיבור IDE אחד ו2 חיבורי SATA 1.0. כרגע אני משתמש בחיבור ה-IDE לכונן הקשיח, ואני רוצה להוסיף כונן כדי שיהיה לי עוד מקום במחשב בעזרת הSATA, רציתי לברר אם אפשר לחבר כונן קשיח לSATA בנוסף לכונן קשיח שקיים בIDE כרגע ללא האטה של המחשב ובעיות כלשהן, כיוון שמחברים שתי כוננים על אותו חיבור IDE והמחשב רץ באיטיות רבה. תודה . ואם כן, אם מישהו יכול להמליץ לי על כונן קשיח של : 200~250 GB 7200 RPM 8MB Buffer חיבור SATA 1.0 . =]
-
- 1 תגובה
- 681 צפיות
-
-
שלום, כבר לפני חודש ויותר יצא כונם WD חדש מסדרת Black Edition בנפח 2TB עם קאש של 64 מגה, ועדיין אין זכר לכך בחנויות. מישהו יודע מתי נראה אותו בארץ ?
-
- 1 תגובה
- 787 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש המלצה לצורב חיצוני. השימוש בו יהיה מינימלי, כך שמחיר נמוך היא הדרישה הכי חשובה. תודה
-
- 1 תגובה
- 704 צפיות
-
-
שלום , אני וחבר שלי זקוקים לכונן קשיח חיצוני טוב בנפח של כ 1TB לעבודה שלנו שכוללת העברות קבצים גדולים. הבנתי שרבים עובדים בשיטת FAT32 שלא מאפשרים העברת קבצים יחידים בגודל מעל 4GB אז אם אפשר כונן שמאפשר זאת אשמח. שמעתי גם שניתן לפרמט אותו ל NTFS אבל אין לי מושג כיצד. תודה רבה ! שיהיה מחיר שפוי
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי שני דיסקים קשיחים בנפח 500GB כל אחד, שניהם מחובירם לאותו המחשב שמריץ Windows 8. אני צריך 100 ג'יגה למערכת ההפעלה ותוכנות נלוות, ואת כל השאר לטובת גיבוי מדיה שתופס כיום 650 ג'יגה וימשיך לגדול עם הזמן. האם יש (בעדיפות לשמשהו מובנה ב Windows 8) יכולת להפוך שני דיסקים פיזים לדיסק אחד, או להגדיר Partition וירטואלי שיאחד את שני הדיסקים? נקודת המוצא שלי היא שיש שני דיסקים פנימיים פיזיים מחוברים, התקנתי Windows 8, וכאת אני רוצה לקחת 400 ג'יגה מהדיסק של Windows 8, לאחד אותו עם ה 500 ג'יגה של הדיסק השני, ולקבל דיסק וירטואלי/לוגי/מחיצה אחת של 900 ג'יגה. אפשרי?
-
- 1 תגובה
- 979 צפיות
-
-
1) מבחינת ביצועים , כמה הוא שונה מכונן רגיל ? 2) המהירות של Usb 2.0 היא 400 מגה לשנייה , כמה של Usb רגיל ( למקרה שאני אחבר אצל השכן או חבר ) 3) איזה דגמים מומלצים , עד 100 דולר ? .
-
- 1 תגובה
- 685 צפיות
-