עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by jiddisch,

יש לי שני דיסקים קשיחים, אחד מדגם ST3500418AS והשני מדגם WD5000AADS. אני משתמש בטכנולוגית RAID-0 SATA לצורך שיפור ביצועים. מקריאה באינטרנט הבנתי שה-WD מהסדרה הירוקה מאוד איטי, לכן אני מתלבט לקנות עוד ST ולהשבית את ה-WD. רציתי לשאול האם מדובר בשיפור משמעותי וניכר לעין? ודרך אגב אני ישמח אם מישהו יסביר לי מה ההבדל בין הירוקים לכחולים?

• 2 תגובות
    • 773 צפיות
  2. הי אני רוצה לקנות דיסק קשיח נוסף ומצאתי את ה westren digital 40g ב 290 ש"ח זה שווה את המחיר? מהירות הסיבוב היא 7200 זה מספיק מהר? שווה לקנות? אני לא רוצה להוציא יותר מידי כסף על הארד דיסק אבל אם הוא גרוע אז אני אקנה אחד אחר. בבקשה תעזרו לי .... elnAtAnm

3. הי עד כמה הארד דיסק מסוג westren digital 40g 7200 טוב? הוא מספיק מהיר? יש לי הארד דיסק נוסף ואני לא רוצה להשקיע כל כך הרבה כסף ... מצאת אותו ב 290 זה שווה את המחיר? זה מספיק מהיר? עזרו לי בבקשה elnatanm

• 5 תגובות
    • 675 צפיות
  4. Started by Night,

יש לי כרגע הארדיסק בנפח 200 ג'יגה, אני מעוניין לקנות הארדיסק נוסף בנפח 250-320 ג'יגה (לא החלטתי עדיין...). גם הדיסק הראשון והגם החדש יהיו SATA2. עד כמה הביצועים של המערכת יפגעו?

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  5. שלום רב לכל חבריי הפורום. ברצוני לקנות כבל IDE 2 USB, ולחבר אליו WD 7200 40GB עד כמה יהיו הבדלי מהירות? (אולי נריץ עליו OS כלשהוא).

• 7 תגובות
    • 745 צפיות
  6. האם ההתקן SATA משפיע המון על הביצועים של הדיסק הקשיח או שכדאי בכסף שהייתי משקיע ב-SATA לקנות נפח גדול שיותר? ובתרגום לכסף, מה עדיף? האם שווה WD 80/7200 SATA 8MB ב-450 ש"ח או כדאי לקנות WD 120GB 7200RPM 8MB BUFFER ב- 420 ש"ח (אין לי טעות במחיר)? ב. האם ניתן להתקין SATA כ MASTER ודיסק קשיח אחר ישן ב- SLAVE? האם הביצועים יופחתו? (הישן בעיקר לגיבוי)

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  7. שלום לכולם אשמח לקצת יותר מידע,וקצת מספרים לא יזיקו. תודה.

• 7 תגובות
    • 524 צפיות
  8. קודם כל בוקר טוב. עכשיו לעניין,יש לי הארד דיסק של Maxtor 40GB Ultra ATA/133 7200RPM (לפי EVEREST) עכשיו,הוא מחובר אצלי למחשב ב USB (קבוע!) עם החיבור הזה למי שמכיר : http://www.lamir.co.il/fullscreen.asp?Product=1062&Picture=1 כפי שאתם רואים יש לו מן ספק כוח משלו,עכשיו מה שאני רוצה לשאול,היות והארד דיסק מקבל זרם קבוע (גם כשהמחשב שלי מכובה) האם זה מסוכן בצורה קריטית? או שמה אין השפעה בכלל? אשמח לתשובה. תודה רבה ויום טוב

• 4 תגובות
    • 785 צפיות
  9. היי, אני לעתים מבצע בדיקות כתיבת קבצים לדיסק ובדיקה אחת יכולה להגיע לכתיבה של כמה מליוני קבצים לתיקיות. (stress test עבור תוכנה). עד כמה זה יכול להיות לא בריא לדיסק? האם זה שוחק אותו בצורה כזו שהוא עלול למות מהר? תודה.

10. Started by raz391,

אני הרבה זמן מנסה להשיג תשובה לשאלה: האם מהירות הצריבה משפיעה על איכות הצריבה (בהנחה שאני משתמש בדיסקים איכותיים) מאחר ואני מוסר סרט ללקוחות (DVD) ולעיתים במס' עותקים ולא ארצה לקבל טלפון שיש "קפיצות בדיסק" בתודה מראש רז

• 1 תגובה
    • 561 צפיות
  11. Started by YohaiM,

מדובר בכונן DVD של LG מדגם GDR-8163B. ועם איזו תוכנה אפשר לראות את מהירות ה-Rip(האם אפשר עם Nero,או שצריך תוכנה אחרת)? באופן רגיל לוקח לי כחצי שעה לעשות Rip לסרט DVD מלא. כמה זמן זה יקח פחות או יותר לאחר ניטרול ה-Rip Lock? בתודה מראש, צום קל וגמר חתימה טובה, יוחאי.

• 3 תגובות
    • 664 צפיות
  12. כרגע יש לי 2 דיסקים קשיחים, אחד ישן בנפח של 14GB וחיבור IDE והשני חדש בנפח 80GB וחיבור SATA2. לצערי הרב, לא הצלחתי להתקין את מערכת ההפעלה Windows XP על הדיסק הקשיח החדש בכל דרך שניסיתי (אני כבר לא זוכר כמה פעמים עשיתי פורמט) ונאלצתי להתקין את מערכת ההפעלה על הדיסק הקשיח הישן. האם עצם העובדה שמערכת ההפעלה מותקנת על דיסק קשיח בעל נפח קטן, ישן ואיטי משפיעה על הביצועים? ואם כן, עד כמה? תודה, יום טוב.

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. הי כולם, אני מנצל את השרשור הזה -כדי להמשיך לשאול: 1) אם נקבל שגיבוי על כונן אחד לאורך זמן אינו שיטה טובה - האם גם תסכימו שגיבוי לאורך זמן על שני כוננים (או ע"י RAID או פשוט ע"י העתקה כפולה) הוא מאוד אמין? (בתנאי כמובן שכשמגלים תקלה, מחליפים מיד ) 2) אם נגביל את השימוש בכונן לזמן מוגבל - שנתיים שלוש - מתוך מחשבה שהנפחים ממשיכים לגדול ומחירם לרדת, ואז נעביר שוב לכונן חדש כפול בנפח - האם זה לא מגדיל בהמון את האמינות? (או בצורה פשוטה יותר - מה אחוז התקלות בכוננים בני שנתיים - שלוש? האם בכונני סיגיט עם 5 שנים אחריות יש פחות תקלות בשלוש שנים הראשונות?) 3) האם יש דרך לוודא שכונן מסויים יהיה יותר אמין לשימוש כגיבוי? (נניח, לכתוב ולקרוא בעומס במשך שבוע, להריץ בדיקה וכו') 4…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. שאלה קטנה אליכם: אני חושב שהגיע הזמן לגבות את הקבצים שלי באופן קצת יותר אמין מעל גבי דיסקים צרובים שאחרי שנה מפסיקים לעבוד. השאלה היא האם ניתן להשתמש בכונן קשיח חיצוני (שמתי עין על ה- WD Essential 2 של 1 טרהבייט) בתור אמצעי אחסון לטווח ארוך? הכונן לא יהיה בשימוש קבוע מדובר רק על גיבוי ואחסון בארון. תודה מראש.

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by NI4NI,

היי אני בונה מחשב חדש והגעתי לסוגיית הדיסקים. החלטתי ללכת על SATA וההתלבטות שלי היא: אופציה א: שני כונני 80GB ב RAID 1. נפח אחסון של 160MB, מהיר יחסית אבל מצד שני מחיר בשמיים (שני דיסקים+כרטיס בקר). אופציה ב: לוותר על ה RAID ולקנות כונן אחד של 160GB. פחות מהיר, פחות סקסי ואקזוטי אבל עולה ב 30% פחות מאופציה א. עכשיו השאלה היא עד כמה RAID ישפר לי את הביצועים ? עד כמה שווה לי להתאמץ ולשלם בשביל זה ?

• 9 תגובות
    • 849 צפיות
  16. Started by Kirma,

שלום, חיפשתי קצת בפורום ולא ממש מצאתי תשובה ברורה לשאלת הכותרת ראיתי שכמעט בכל המפרטים עם תקציב יחסית גבוה מוסיפים קשיח SSD השאלה שלי עד כמה אחד כזה משמעותי במערכת ? ועד כמה הוא יכול לתרום במערכת שלי "מפרט מחשב" בבקשה אל תגידו לי לחפש בפורום, כי חיפשתי ולא מצאתי ! אם מישהו יכול אפילו להביא לי איזה אשכול על זה אני אשמח !!

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. בקרוב אני קונה לוח אם חדש ורציתי לדעת אם להשקיע בלוח עם רייד. יש לי שני הארדיסקים WD 80Gb 7200 RPM 8mb WD 120Gb 7200 RPM 8mb שניהם מתחברים ב IDE אני יכול לעשות להם רייד של ביצועים או שחובה ששניה יהיו באותו הנפח בשביל זה? וכמה זה בכלל ישפר לי את הביצועים? צריך לפרמט את ההארדיסקים בשביל זה? תודה לפונים

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by HaEsrimVeArba,

אוקי אם אני מבין נכון RAID 0 אמור להכפיל את ביצועי הכונן הכשיח אני תוהה עד כמה זה ישפר את ביצועי המחשב שלי? כאשר מה שאני עושה זה בעקר תכנות(כבד למדי) ואינטרנט. משחקים פעם ב.

• 10 תגובות
    • 871 צפיות
  19. הבנתי מכמה מקורות פה שעליית מערכת ההפעלה יותר מהירה אם היא מותקנת על הכונן הזה. אבל מצד שני קראתי על זה שהדיסקים האלה לא מאריכים חיים כל כך ושהם קוראים מהר, אבל הכתיבה אליהם יחסית איטית. אז השאלה עד כמה ההשקעה הזאת משתלמת עבור מחשב לצרכים ביתיים בסיסיים (אופיס, גלישה, משחקי אינטרנט מבוססי פלאש). עד כמה שווה לי להשקיע עוד 550 ש"ח למחשב שסך עלותו בסביבות 1700 ש"ח (או שעלות המחשב לא קשורה). ובכלל היה נחמד אם היה פה איזה נעץ להסבר על דיסקים מהסוג הזה - יתרונות מול חסרונות. חיפשתי בFAQ ולא ראיתי התייחסות לזה ואשמח אם מישהו יאיר את עיני בקצרה.

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. חייב עזרה בהתקנה למה אני לא מסתדר ולא מצליח עם הביוס וכל הדברים האלה שרשומים במדריך. מהרכישה הקבוצתית הוא עדיין בשקית. דבר שלא אמור לקרות אצלי אבל לא הבנתי כימעט כלום לעדכן קשוחה כל הדברים האלה חיייב עזרה אז מי שמוכן לעזור לי דרך הסקייפ או משהוא כזה בבקשה למה כבר אני לא יודע מה לעשות זה מסובך לי מידי. אבל כמו שכן עם אני יעשה פעם אני ידע לתמיד. -------------------- הודעות מיותרות.... כנס לביוס מיותר, מה הבעייה תוצאי ככה תעשה ככה חברה לא עובד צריך עזרה יותר ספציפית ! תודה רבה לעוזרים שרוצים לעזור אבל אני חושב שהדרך היא רק דרך סקייפ. יש לי מסך גדול שמחובר למחשב אז לא תהיה בעייה.

• 66 תגובות
    • 5.5k צפיות
  21. חברת Seagate טרם חשפה תוכניות משלה להשקת כונני NVMe עבור הדור החדש, אך כן תציע לצרכנים גרסה מעוצבת ייחודית של כונני ה-FireCuda 530 המתקדמים שלה מ-Gen4לכתבה

22. הסבר יפה והמחשה עוד יותר יפה מי נגד מי ולמה בכל הקשור לכונן קשיח - https://www.youtube.com/watch?v=wtdnatmVdIg

23. היי, רציתי לדעת אם עדיין חודשיים אחרי (העידכון האחרון של הסטיקי) הוא הארד דיסק הכי משתלם? בגדול אני צריך את הארד דיסק לצורכי איכסון של סדרות וסרטים. תודה מראש

• 9 תגובות
    • 3.1k צפיות
  24. חברת Western Digital מרחיבה את קו מוצרי ה-Black שלה עם כונן מכאני בנפח 6 טרה-בייט, שמזכיר לנו כי הטכנולוגיה הוותיקה עדיין יכולה להיות רלוונטית לכתבה: http://hwzone.co.il/עדיין-חיים-ובועטים-כונן-קשיח-חדש-בנפח-6tb/

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. החברה היפנית שנמצאת בחובות עתק לא מוותרת על שוק האחסון המסורתי ומזכירה לנו שיש בו שלוש מתחרות פעילות, ולא רק דואופול לכתבה

דיונים חדשים בפורומים