אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,918 דיונים בפורום זה
-
יש לי לוח אם שתומך במערך RAID... כאמור יש לי 2HDD X500GB.. שתיהם של WD.. אבל מדגם שונה (בניגוד למה שרשום בחתימה.. ) האם אני יכול ליצור מהם מערך RAID? ואיך אני עושה את זה? פשוט משנה ב BIOS את האופציה של ה RAID? או שצריך לעשות עוד משו?
-
- 7 תגובות
- 762 צפיות
-
-
ברשותי קשיח של Samsung עם סקטורים פגומים, הייתי רוצה להשתמש בו בכל זאת. בעבר הצלחתי להשתמש בו ע"י כך שבכל מקום שהיה סקטור פגום, תפס קובץ את המקום שלו... כך שהמידע לא נכתב לאזורים האלה (שימש אותי שנתיים שלוש במצב הזה). עכשיו העברתי אותו למחשב אחר ועשיתי טעות - פירמטתי אותו.... כעת אם מתקינים עליו מערכת הפעלה, העסק נדפק די מהר ולא שמיש. כמובן סריקת scandisk ארוכה לא עוזרת, הוא אומר שהקשיח דפוק ובזה נגמר הסיפור. גם הורדתי כלי של Samsung והוא אומר "הקשיח עם סקטורים פגומים, תחליף אותו... יש איזה פתרון אחר? או לפחות להצליח להעתיק על האזורים הפגומים קבצים "תופסי מקום" כמו שהיה לי בעבר...?
-
- 28 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
אחרי החשיפה שוברת השיאים של Seagate, שתי שחקניות ממהרות להעלות את הרף לרמה גבוהה עוד יותר באמצעות נפחים אימתניים בתצורת 2.5 אינץ' מינימלית לכתבה
-
- 2 תגובות
- 650 צפיות
-
-
אתם מכירים תוכנה אשר מאפשרת מחיקת קבצים לא נחוצים טובה יותר ממה שמקבלים עם וינדוס ?
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ובכן נגן הדיסקים במכונית שלי (Sony) עושה skipping כך שאני מעוניין לנקות את עין הלייזר שלו. הבעיה היחידה היא שהוא כמובן Slot-Loading כך שאני לא חושב שדיסקי ניקוי רגילים יעבדו כאן... אני טועה?
-
- 1 תגובה
- 848 צפיות
-
-
האם ניתן לנתק דיסק קשיח פנימי SATA בזמן שהמחשב עובד ( בתוך ה WINDOWS ) האם יש דרך מסוימת ??
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי דיסק קשיח רגיל, אשר חובר לקופסה חיצונית ומשמש כדיסק גיבוי חיצוני. הקופסה מתחברת למחשב בחיבור USB. עד כמה שידוע לי, מומלץ לנתק דיסק קשיח המחובר עם USB רק לאחר שבוצעה "הסרה בטוחה" (Safe Removal) בצורה ידנית. לא פעם קורה, שלא ניתן לעשות זאת עקב הודעה, שהדיסק נמצא במהלך פעולה מסוימת. הבעיה היא שלמראית עין אין שום תוכנה שעובדת ברקע או ישום שפתוח (אפילו לא תיקיה). תוכלו לתת לי דרך או רעיון לאתר את ההליך "שמפריע" לניתוק הדיסק?
-
- 11 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
במחשב מחוברים שני HDים, אחד SATA, והשני IDE רגיל בן כמה שנים... האם מומלץ להשאיר או לנתק את הHD הישן (IDE)? יש לזה השפעה על הביצועים? אני אוכל להסתדר בלעדיו אבל מה אתם אומרים? המפרט המלא בצד... תודה.
-
- 4 תגובות
- 836 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה למנוע ממשתמשים במחשב אפשרות ניתוק התקני USB. מדובר במחשב שנמצא בארונית ומחובר אליו DVD חיצוני, כך שמשתמשים יכולים להשתמש בו. לעיתים קורה שמשתמש מנתק disk on key ובטעות מנתק גם את הכונן. במקרה כזה אני חייב להגיע, לפתוח את הארון, לנתק ולחבר. האם יש דרך למנוע ממשתמשים לנתק, או לפחות להעלים את הסמל משורת המשימות?
-
- 1 תגובה
- 651 צפיות
-
-
שלום יש לי הארד דיסק חיצוני וכשאני מחבר אותו למחשב הוא מוצג כאחד הכוננים הרגילים לכן כשאני רוצה לנתק(הוצאת חומרה בטוחה) אותו אין לי אפשרות כזאת מישהו יודע איך אני להגדיר אותו כדי שיתנהג כמו DOK על הדרך עוד שאלה, חיבור עם ESATA לא תומך בחיבור חם, חייבים לכבות כדי שהכונן יזוהה, נכון? לא נראה לי משמעותי אבל ההארד דיסק הוא סמסונג במארז של VANTEC, והוא מחובר דרך USB למחשב תודה למגיבים
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קניתי ארד דיסק עם קופסא חיצונית. השאלה היא איך אפשר לנתק אותו בביטחה בחיבור ESATA? בחיבור של USB יש איקון למטה לניתוק בטוח של ה USB (כמו דיסק און קי)... אבל איך עושים את זה לESATA? הרי זה לא טוב סתם לסגור לו את החשמל... אפילו אם אני לא קורא/כותב מהדיסק...
-
- 3 תגובות
- 957 צפיות
-
-
שלום רב, אני משתמש בכונן חיצוני לצורך של גיבוי והעברת קבצים. מדי פעם כאשר אין לי בו צורך, אני מעוניין לנתקו מהמחשב, באמצעות הוצאת חומרה באופן בטוח, אבל אז אני מקבל לרוב הודעה, שהדבר לא ניתן לביצוע, היות וקיימים ישומים או תיקיות שעושים שימוש בכונן. וזאת, למרות שאני מקפיד לסגור את כל התיקיות. במצבים כאלה, אני יכול לנתק את הכונן, רק אחרי כיבוי המחשב. אז איך ניתן לדעת איזה מהיישומים הפועלים ברקע, הוא זה שמפריע לתהליך הניתוק הבטוח? אגב, יש לי כונן חיוצני נוסף, ושם הבעיה הזו לא מתעוררת. מספיק שאני סוגר את כל התיקיות, ואז ניתן להוציא את הכונן ללא חשש. אם כך, מה יכול להיות ההבדל בין שני הכוננים? תודה
-
- 0 תגובות
- 995 צפיות
-
-
היי. מדובר ב1TB ש99% ממנו מלא במידע שאין לי איפה לגבות, ויש מחיצה ריקה של 78 ג'יגה מאותו כונן שההייתי רוצה לאחד אותה ללא איבוד מידע ב100%, אפשרי?
-
- 3 תגובות
- 830 צפיות
-
-
תודה לכל העוזר, ובבקשה אל תפנו אותי לחיפוש משום שחיפשתי ולא מצאתי :-\
-
- 8 תגובות
- 978 צפיות
-
-
אפשר לחבר שני SATA 80GB בRAID -0 וגם לחבר דיסק נוסף של 200GB SATA שיתפקד ככונן רגיל בלי RAID? המטרה זה לשים מערכת הפעלה על הדיסקים עם הRAID ובדיסק 200GB להשאיר את המידע שלא רוצים לאבד. ?
-
- 8 תגובות
- 717 צפיות
-
-
נתקלתי עכשיו בדיסק קשיח חיצוני מתוצרת IOMEGA, עכשיו בגלל הרגישות שבדיסקים חיצוניים בגלל שבסופו של דבר הם מגבים מידע חשוב - מישהו יכול לומר לי על האמינות של ההרדיסקים של החברה הזאת והיה וכן קורה משהו איך השירות שלהם? (כן, תפס אותי המחיר הזול להחריד של ה IOMEGA SELECT 1TB 3.5) תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אז ככה, יש לי דיסק שנותן לי BOOT. ויש לי דיסק עם כל מיני מידע חיוני. האם אני יכול לצרוב דיסק חדש, שייתן לי את ה BOOT של הדיסק הראשון ויכיל גם את הכל המידע שיש בדיסק השני? אם כן איך? אני צריך תוכנה מיוחדת? או שאפשר עם נרו? אני יודע שאפשר ליצור בנרו דיסק BOOTABLE כבר עשיתי את זה בעבר, אבל פה הבוט הוא התקנה של תוכנה, אז אני לא יודע אם זה יעבוד.
-
- 2 תגובות
- 739 צפיות
-
-
אהלן, ברשותי כונן קשיח חיצוני בנפח 2TB שנפל בתאונה מצערת במיוחד, מאז, ברגע חיבורו למחשב הוא משמיע תקתוקים (click of death) ולא מזוהה על ידי המחשב כלל, יש אפשרות לשחזר ממנו משהו באמצעים ביתיים? ראיתי בכמה וכמה אתרים שממליצים להקפיא (?!) את ההרדדיסק ולבדוק שוב...
-
- 1 תגובה
- 992 צפיות
-
-
אז ככה.. יש לי במחשב הארד דיסק עם 40 ג'יגה שמחולק ל2 מחיצות והוא פריימרי. הבאתי מחבר הארד דיסק של 10 ג'יגה ג'ימפרתי אותו כסלב חיברתי אותו באותו כבל עם הראשון(פריימרי סלאב). עד עכשיו הכל טוב ויפה אבל שאני מדליק את המחשב הוא עובד כרגיל הוא גם מזהה את ההארד דיסק הנוסף בביוס אבל הוא לא מופיע לי בווינדוס ואני לא יודע מה לעשות כבר השתגעתייי אז אם משהו יודע אולי מה אני אמור לעשות ויכול לעזור לי אני יודה לו
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ניסתי להתקין וינדווס XP על הרד דיסק 80G של MAXTOR ובאמצע הפורמט של הדיסק המחשב כבה, ועכשיו הוא לא מצליח לקרוא אותו, זאת אומרת שאין ביטוי לכונן בשום מקום.. הוא מזהה אותו גם בביוס וגם בווינדוס אחר כשחיברתי אותו בתור סלייב.\ מה לעשות??? תודה
-
- 2 תגובות
- 697 צפיות
-
-
שלום אחרי חיפושים כל יום העצמאות , וקריאה על הדיסקים מסוג SSD מצאתי משהו במחיר מעולה ובגודל נורמלי בחיבור SATA3 (המהיר) את ה SSD מהסוג הזה A-DATA SSD S510 120GB Sata3 510/550 85000 IOPS במחיר 635 ש"ח. היום קפצתי ל RSM בתל אביב , ישב שם בחור נחמד מאוד בשם "ליאור" הסברתי לו מה אני צריך , והוא אמר שהבחירה היא בחירה טובה ביחס למחיר הם התקינו לי את הכונן "(אני אקרא לו טיל בליסטי) , ניקו לי את המחשב שצבר אבק במשך החודשים שלא ניקיתי אותו. סידרו לי את הכבלים באזיקונים (בחינם). הגעתי הבית התקנתי ונדוס 7 והמחשב התחיל לטוס , ממש לטוס , אני שואל את עצמי , איך עבדתי עם המחשב ללא כונן מסוג SSD אני ממש מרוצה . רציתי לשאול איזה המלצות יש לכם , על מנת שהוא לא התמלא לי במהירות , זה בסך…
-
- 16 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אז ככה מסתבר שדווקא אני עם המזל שלי הייתי יכול לבחור את השילוב הכי לא נכון של לוח-אם + הארד דיסק... יש לי לוח אם של VIA (מתקופת הפנטיום 3) והארד דיסק של WD 20ג'יגה... מסתבר שהשילוב הזה יחד עם WindowsXP פשוט חוסם את הגישה ל ATA66 (ככה קוריאם לזה?) והארד דיסק עובד באיטיות מחרידה... עכשיו מה כדאי לי להחליף רק את הלוח אם או את ההארד דיסק (ואני יודע שצריך להחליף את כל המחשב אבל למי יש כסף?)
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
כל זה קרה לי מאז שעברתי לP4P800 SE ,דפק לי כל הרדיסק של SATA,כבר נמאס לי להישאר כל שבוע בלי מחשב רק בגלל הארדיסק,יכול להיות שזה בגלל האובר קלוק שלי(בלוחות אחרים האוברקלוק לא השפיע בכלל על שום חלק,היו לי לפני זה את הP4S800D שלא עשה בעיות,אחרי זה עברתי לגיגהבייט 8IPE1000 ,ומאז החלפתי לP4P800 SE שכולם אומרים שהוא לוח טוב,אבל בתאכלס מאז לא מפסיקות לי הבעיות עם ההארד דסיק,יכול להיות שיניתי משהו לא נכון בביוס? עריכה,מדובר בדגם 6L160M0 (מוזר, אני שלחתי לתיקון דגם שנקרא 6B160M0,יכול להיות שקיבלתי דגם ישן יותר/פחות טוב?
-
- 3 תגובות
- 571 צפיות
-
-
שלום לכולם! הסיפור הוא כזה, יש לי הארד דיסק 500GB שהיה מחולק לשתי מחיצות (PARTITION), עוד HD של 1TB וHD של 160GB שעליו יושבת המערכת הפעלה חלונות 7. הורדתי תוכנה שנקראת PARTITION WIZARD ורציתי לאחד את שתי המחיצות. הגדרתי הכל כמו שצריך והתוכנה התחילה לעבוד. על ההתחלה היא אמרה שמכיוון שיש תוכנות שמשתמשות בקבצים על הHD (מוזיקה) היא רוצה לאתחל ולסיים את העבודה לפני עלייה של חלונות. כשהשתמשתי בתוכנה על מנת להגדיר אות למחיצה אחרת התוכנה עשתה את אותו הדבר, כלומר איתחלה את המחשב וסיימה את העבודה ללא תקלות. הפעם, לעומת זאת, אחרי האיתחול התוכנה התחילה לעבוד אבל המחשב משום מה נכבה אחריכמה דקות בזמן הפעולה. עכשיו מה שאני רואה ה את המחיצה עם המידע עם אות אבל הFILE SYSTEM שלה מוגדר…
-
- 2 תגובות
- 779 צפיות
-
-
פירמטתי את המחשב אתמול וכמובן מחקתי את כונן C ולאחר שמחקתי אותו הפעלתי את הדיסק בוט של הווינדוס ושהוא שואל אותי באיזה כונן אני רוצה להתקין את הווינדוס אז ראיתי ש ב- D כתוב 10000MB FREE מתוך 10000MB והבנתי שכל השירים והסרטים והתוכנות הלכו האם אתם יכולים לעזור האם אפשר לשחזר את ההארדיסק או את כונן D בלבד בבקשה עזרה :-X
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-