עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. אני מנסה לעזור לחבר בבעיה שיש לו במחשב- כשמדליקים את המחשב, המסך בכלל לא מגיב ונמצא בסטנדביי תמידי. שמתי לב שנורית ה-HD במארז לא עובדת בכלל- האם יש לזה השלכה על תצוגת המסך? אם הדיסק הקשיח תקול אז המסך לא עובד בכלל? ניסיתי להחליף את הכבל של המסך מ-DVI ל-VGA וזה עדיין לא עובד. יש למישהו מושג?

• 0 תגובות
    • 737 צפיות
  2. הי אני מתכנן לבנות file server עם בין 4-6 כוננים קשיחים שיחוברו ב raid5 את כל המערכת אני בונה על ubuntu server אני חושב על זה כבר הרבה זמן וממש נכנסתי לעומק העניין אבל כל פעם יש משהוא אחר שמציק לי עכשיו יש לי 2 שאלות (והפעם בנושא כוננים קשיחים) ראיתי בחוות שרתים שיש נורה שאומרת מתי הגיע הזמן להחליף כונן איך אני דואג שבשרת שלי יהיו נורות כאלה לכל הכוננים דבר נוסף אני רוצה לבצע מעקב של נתוני ה s.m.a.r.t של הכוננים איך אני ידע איך לשייך שם לוגי לכונן פיזי יכול להיות שהשאלה האחרונה קשורה יותר לפורום linux אז... אם צריך אני ישאל גם שם המון תודה urinka

• 4 תגובות
    • 950 צפיות
  3. Started by redti,

אתמול התקנתי הארדיסק חדש מסוג : WESTERN DIGITAL 120GB S-ATA WITH 8 MB BUFFER התקנתי עליו מערכת הפעלה WIN XP ... יש לי נורה במארז שמהבהבת בזמן שהמחשב חושב למעשה לכל אחד יש את זה! אבל כשאני פועל על ההארדיסק החדש הנורה לא נדלקת כשהמחשב חושב !!! יש לכם מושג למה זה קורה?

• 3 תגובות
    • 809 צפיות
  4. Started by WinInc.dll,

אז ככה: הנורה שלי תמיד דולקת מה לא מחובר טוב?

• 1 תגובה
    • 664 צפיות
  5. Started by ofir_16,

היי, בימים האחרונים שמתי לב שנורת ההרד דיסק אצלי כל הזמן מהבהבת גם כשאני לא עושה כלום במחשב (רק דולק). בעבר זה לא היה קורה וזה רק התחיל בימים האחרונים. האם יש לי ממה לחשוש או שהדבר תקין? תודה.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by rockerr,

יש לי שני הרדיסק של 500 ג'יגה (WD) ,מערכת הפעלה ויסטה 32,האינדקס כוננים לא מופעל,זה נורמלי שהיא מהבהבת ככה?

• 1 תגובה
    • 697 צפיות
  7. Started by yotamavi,

היי, לא ידעתי באיזה פורום לפרסם אז פרסמתי כאן. רציתי לשאול מה אני צריך כדי לנגן דיסק בלו-ריי על המחשב כדי שייתנגן באיכות הכי טובה? המחשב שלי מחובר בHDMI לLCD 32' .. האם יש צורך בכונן דיסקים שתומך בבלו-ריי /תוכנה מסויימת/מקודדים מיוחדים? או שבכלל חייב DVD תומך בלו ריי תודה רבה

• 14 תגובות
    • 3k צפיות
  8. שלום. הרגע ניסיתי לראות סרט שהינו באיכות Full HD (1080p במחשב שלי, כאשר הסרט נמצא על כונן חיצוני (USB). הסרט מקרטע. השאלה היא האם הוא מקרטע כי קצב העברה של הכונן לא מספיק מהיר [גודל הסרט הוא 11 ג'גיה, ואני תוהה כמה מגה בשנייה צריך להעביר], או שדווקא הכרטיס מסך שלי מתעצל? תודה

9. Started by duk4u,

אני רוצה להעביר מדיסקים קבצי אודיו לדיסק או קי על מנת להאזין למוזיקה ברכב. שאלתי היא, האם משנה איזה דיסק או קי לקנות או שאני יכול להסתפק באחד פשוט כלומר איטי. אשמח לתגובות...

• 2 תגובות
    • 812 צפיות
  10. Started by omerdav,

יש לי הארדיסק ישן ממחשב קודם ועליו,בין היתר,XP. האם אני יכול לחבר אותו למחשב חדש וכך לנהל במקביל 2 מערכות הפעלה (יחד עם ויסטה)?

• 1 תגובה
    • 729 צפיות
  11. מה יהיה עם החומר בפנים?? מצורפת תמונה.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. למישהו יש תוכנה שהוא ממליץ עליה שיכולה לנטר HARD DISK זה לRAID 5 . אני פשוט רוצה לדעת עם זה בעיה של H.D או בעיה לוגית בתוכנה תודה לכל העוזרים מראש

• 0 תגובות
    • 941 צפיות
  13. Started by WildFire,

רציתי לדעת אם יש דרך לנטר את הטמפרטורות של ההארדיסקים כשהם פועלים במערך RAID0 ואם כן, איך?

• 3 תגובות
    • 594 צפיות
  14. איך ניתן לנטר בזמן אמת את מעבר המידע בהארדיסקים המותקנים במחשב ? האם יש תוכנה יעודית לדבר ?

• 0 תגובות
    • 589 צפיות
  15. שלום. אני מנסה להבין אם תוכנה מסוימת מעמיסה על הכונן הקשיח (ופחות על המעבד).... בויינדוס 8, ה task manager מראה את פעילות הכונן הקשיח בזמן אמת. יש תוכנה כזאת לווינדוס 7? תודה

• 2 תגובות
    • 899 צפיות
  16. Started by pringles,

חשבתי הארדיסק נייד זה כמו מיני מחשב... שאלה שלי כבר לא רלוונטית אפשר לסגור

• 0 תגובות
    • 952 צפיות
  17. Started by Phlip_dE-SuSsa,

למיקרה שפיספסתי משהו אולי מישהו יודע אם יש תכניות בעתיד הקרוב להוציא הארדיסק לא מכני במהיריות של רם? זה כבר בילתי ניסבל המהירויות העלובות של הארדיסקים האלה וכל הרעשים שהם תוחנים :AR15:

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by dj shay 30010,

טוב מדובר כב שעון שהוא גם DISK ON KEY 128MB השעון היה על השולחן והיה גם מברג עם מגנט זה היה ממש קרוב אחד לשני מהר הזזתי אבל לא מספיק מהר שאני מכניס את השעון למחשב הוא רואה אותו אבל שאני בא להיכנס לכונן הוא לא נותן הוא אומר "נא נכנס דיסק לכונן " ושאני בא לאתחל אותו הוא רושם שלי בלשונית של הקיבולת "קיבולת לא ידועה " בימקום 128MB יש משהו לעשות ??? :'( אני חושב שאולי נימחק לו ה BIOS של DISK ON KEY חיב להיות לו איזה רחיב שרשום שם הקיבולת יש מצב להוריד איזה FLASH לשעון ולסדר אותו זה שעון של חברת XONIX

• 4 תגובות
    • 762 צפיות
  19. לוח: MSI PT8 Neo-V ניסיתי להתקין דרייברים, בדקתי שהבקר מופעל בביוס (לא מצאתי הגדרה אחרת), בדקתי ב-Disk Management. כמו כן, ניסיתי לחבר אותו דרך USB, הוא מקטלג אותו Disk Drives אך הוא רושם רק USB Device ולא מזהה את הכונן עצמו. אני אובד עצות אנא עזרתכם..

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. יש ברשותי כונן קשיח סיגייט ברקודה 7200.11 ST3500320AS פגום שלאחר הצגת מסך טעינת מערכת ההפעלה מציג מסך כחול (לא מסך "המוות הכחול" אלא מסך כחול שמצביע על תקלה טכנית כלשהיא) עשיתי עדכון קושחה לגירסא התקינה אך עדיין הבעיה נמשכה אז ניסיתי לעשות פורמט לכונן C מכיוון שכל המידע החשוב שלי נמצא בכונן D אך הפורמט נכשל. אם זה עוזר במסך שבוחרים איזה כונן לפרמט כתוב שהמערכת קבצים של D היא NTFS ושל C לא ידועה (UNKNOWN). בנוסף ניסיתי לחבר את ההארד דיסק למחשב אחר תקין וכיוונתי את מערכת ההפעלה לעלות מההארד דיסק שלו אך לאחר הצגת מסך טעינת מערכת ההפעלה מוצג מסך שחור ללא שהמסך מתכבה וזה נשאר ככה. תודה רבה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 730 צפיות
  21. יש לי כרטיס זיכרון MICRO SD של 4 גיגה מחברה לא מוכרת שכנראה מישהו ניתק אותו בזמן פרמוט. מערכת הקבצים שלו היא RAW. ניסיתי להשתמש ב testdisk אבל גם במצב סריקה עמוקה לא הצלחתי לשחזר את המחיצה. גם הנסיון למחוק את המחיצה נכשל. יש מה לעשות מכאן?

• 4 תגובות
    • 3.1k צפיות
  22. שלום, יש ברשותי את הלפטופ הנ"ל שנרכש במחיר מאוד מאוד מאוד אטרקטיבי. לאחר כמעט שנתיים של שימוש ואיטיות שמתחילה לכרסם (לא שהוא לא היה איטי כשרכשתי ) ונהיית בילתי נסבלת, חשבתי לשדרג את הזיכרון אך לא ניתן כי הוא- on board. קראתי קצת באינטרנט ואומרים שלאחר שדרוג לכונן SSD הלפטופ הופך ללפטופ אחר לגמרי והשיפור הוא משמעותי. הבעיה שלי שמבחינת תקציב אני לא רוצה להוציא כל כך על הלפטופ כך שכונני ה 500GB לא בתקציב, לעומתם ה 512 וה 128 כן בתקציב אך אני חושש שיתמלאו כל הזמן (היום אני עם 500GB שכבר כמעט מלא) בלפטופ יש אפשרות רק לכונן אחד ומבחינת SSD שיתאים צריך להיות 7mm. אשמח לקבל המלצות על כונני SSD מומלצים במחיר אטרקטיבי, ואשמח לדעת האם בכלל שווה לעשות את המעבר? (אמזון ארה"ב גם…

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by maCr0T,

כותרת מפיתעה? אתכם... אני יודע שאתם תתחילו להגיד שאני מדבר שטויות, או שאלו 4 מקרים מתוך 300 אלף, אבל בכל זאת. 3 מקרי תקלות בנוגע לברקודה 4, שמוכיח שלא כל הנוצץ (סיגיט) זהב. -ברקודה 4, 60G, 7200. הגיע לפני כ5 חודשים לביתו של א', א' שמח, ומהר להתקין את הדיסק בשרת שלו, עם קירור אקטיוי (אם זה משנה זה P3 866) לאט אבל בנחישות, אחרי כשבועים התחיל הדיסק לפתח סקטורים פגומים, אחרי כחודש, היו כבר 19 מגה סקטורים פגומים, אבל בלי דיסק חלופי לא ניתן להוציא את הדיסק הזה משימוש, עקב היותו שרת שאנשים שלמו על שירותיו כסף. לאחרונה, הוחלף הדיסק, ובדיקה גלתה 73 מגה סקטורים פגומים, לאחר פרמוט, הדיסק הוחלף, לדיסק אחר, מתוצרת אחרת, שעובד כמו שעון שוויצרי. -ברקודה 4, 7200, 40G, הגיע לפני שבועיים …

• 37 תגובות
    • 6.9k צפיות
  24. Started by waizman,

יש לי הארדיסק דפוק של סיגייט שקרס לפני כחודש-חודשיים, ועכשיו שמתי לב שיש עליו 3 מדבקות של אחריות. על אחת כתוב A.D.S. והיא מציינת שיש אחריות עד ה 9 ל 2003, על המדבקה השנייה כתוב N.N.E והיא עד 9 ל 2003 או 2002 (זה לא ממש ברור), ועל השלישית כתוב S.C.I.L והיא עד ה 10 ל 2003. עכשיו הייתי רוצה לממש את האחריות אבל אין לי מושג איפה, הדיסק נקנה במקום לא ידוע (במקור הוא של אחותי), ואין לי מושג מי היבואן... תודה

• 14 תגובות
    • 2.9k צפיות
  25. בחיפושיי בפורום וברחבי האינטרנט, לא הצלחתי למצוא תשובה לשאלות שמסקרנות אותי מאוד. האם HDD עם חיבור sata3 באמת מסוגל לנצל את מלוא גודל תעבורת החיבור, או שזה סתם גימיק שיווקי שמקפיץ את המחיר? עד כמה שכן הצלחתי להבין, כונני HDD בכלל לא מסוגלים לנצל את מהירות החיבור של sata2 עד סופה כך שאין באמת הבדל מעשי בין אם יתחברו בחיבור sata2 או sata3. אקח לדוגמא את ה-WD 1tb Black Caviar עם חיבור sata3, לעומת ה-Samsung F3 עם חיבור sata2, יהיה הבדל ביניהם? או ש-WD סתם יצרו את אותו עם חיבור מוגזם שעולה פי כמה על יכולות הכונן? ושאלה אחרונה, האם כונני SSD הגיעו לגבול של ה-sata2 ואיתם באמת יחול שיפור בחיבור sata3?

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים