עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. יש לי כבר שני הרדיסקים מחוברים בIDE, כך שאני לא יכול לקנות עוד אחד כIDE. ואני חושב שיש לי גם חיבור SATA, לוח האם שלי הוא INTEL 865PERL. גודל ההרדיסק שאני רוצה בין 500 ל-640.

• 28 תגובות
    • 3.2k צפיות
  2. מענין לקנות כונן SSD משהו בסביבות ה 120GB~ או אפילו 240GB ~ מתלבט כרגע בין 3 חברות: Intel - עם הדגם 330 או 520 Crucial - עם הדגם M4 SSD2 Samsung - עם הדגם 830 השאלה מה הכי כדאי לבחור - (מבחינת אמינות ביצועים) ? המחיר לא חשוב.

• 54 תגובות
    • 11.4k צפיות
  3. אורח i21i21
    Started by אורח i21i21,

הגעתי למצב שאני צריך יותר מקום וחשבתי לקנות כונן קשיח 3TB בין 500-600 ש"ח, עכשיו אין לי ממש מושג בזה ,מעולם לא קניתי כונן קשיח מאז שקניתי את המחשב אני לא יודע עם אני יכול להוסיף או שצריך להחליף כונן קשיח קיים ,אני צריך שתעזרו לי המפרט שלי: Thermaltake V3 Black Edition GeForce GTX 1070 G1 Gaming 16 RAM GB Asus P8Z77-V LX Intel Core i5-3470 3.20ghz Seasonic ss-500et samsung hd502hj Seagate ST3500418AS hitachi hds721050cla362

• 0 תגובות
    • 748 צפיות
  4. הגעתי למצב שצריך יותר מקום וחשבתי לקנות כונן קשיח 3TB בין 500-600 ש"ח , עכשיו אין לי ממש מושג בזה , מעולם לא קניתי כונן קשיח מאז שקניתי את המחשב אני לא יודע אם אני יכול להוסיף או להחליף כונן קשיח קיים , בקיצור אני צריך עזרה. המפרט שלי : Thermaltake V3 Black Edition GeForce GTX 1070 G1 Gaming 16 RAM GB Asus P8Z77-V LX Intel Core i5-3470 3.20ghz Seasonic ss-500et Hitachi HDS721050CLA362 Samsung HD502HJ Seagate ST3500418AS

• 0 תגובות
    • 905 צפיות
  5. Started by amitaihasnes7,

שלום. יש לי כמה מושגים שאני ניסיתי להבין שקשורים למערך-RAID, ולא הצלחתי. אז אם מישהוא יוכל להסביר לי אני אודה לו. 1-מה הכוונה כשכתוב: Striping and Mirroring במערך-RAID, ברמה- 0+1. 2-מה הכוונה כשכתוב: Striping with parity, במערך-RAID מסוג-4 3-מה הכוונה כשכתוב: Striping with dual distributed parity במערך-RAID מסוג-6 4-מה הכוונה כשכתוב: Striping with distributed parity במערך-RAID מסוג-5. אני ישמח אם יפרשו לי את המושגים לעברית, כי חיפשתי את הפירושים במילון והם לא נישמעים לי הגיוניים. (אני כן בדקתי בסטיק של השאלות הנפוצות, אבל עדייןלא מצאתי תשובה לשאלות האלו).

• 0 תגובות
    • 503 צפיות
  6. חבר שלי קיבל אתמול את הSSD הנ"ל, הביצועים - בשמיים... בהחלט הארדיסק ששווה קניה במחיר של 1150 שקל [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 885 צפיות
  7. חברים יקרים וכל בעלי ה BENQ 1620 המאושרים :yelclap: מהיום ניתן לשנות מהירויות ואסטרטגיות צריבה ב BENQ 1620 ;D באמצעות תוכנה . ראו תוצאות ראשוניות כאן http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=124899 התוצאות ל RITEK G04 די טובות לדעתי אחריך NEC 3500 :hi:

• 3 תגובות
    • 585 צפיות
  8. Started by BoRiS.K,

אל תעבירו אם זה לא המקום הנכון רק תענו לי אם 45 מעלות זה בסדר להארד דיסק

9. היום שאלו אותי שאלה מעניינת שגרמה לי לתהות בנושא. מדוע מידע בכונני SSD לא נמחק לאחר שמנתקים אותם מהחשמל? הם הרי אינם כונני HDD בהם נשמר המידע בצורה פיזית ומגנטית על גבי פלטות. הרהרתי בנושא אבל חסר לי ידע. בהרהורים שלי זה המצב: בכונן SSD יש שבבי זיכרון כמו בכל כונן/USB STIVK עם זיכרון FLASH אחר. כאשר מנתקים את החשמל , תא חשמלי בינארי מכיל 0 או 1 ואם מכבים חשמל זה תיאורטית אמור להתאפס, כמו שקורה בזיכרון RAM. אם כך מה שומר על המידע בזכרונות FLASH לאחר שהם מנותקים מהחשמל?

• 11 תגובות
    • 4k צפיות
  10. Started by iyehuda,

יש שתי דיסקים קשיחים של 120 גיגה ניסיתי לחבר כל אחד לRAID מסויים ושמתי ב CS את הדיסקים שיניתי את ה PROMISE למצב של RAID לא מצאתי אפשרות לשם מצב RAID 1 יש לי לוח GA - 7VXRP

• 1 תגובה
    • 710 צפיות
  11. Started by jungle-man,

שלום יש לי מערך RAID 5 עם 3 HD ואני מעוניין להוסיף את הרביעי. הRAID הוא חומרה דרך לוח של אינטל D975XBX ואני עובד על XP PRO. בכל נסיונותי לא הצלחתי לגרום למערכת ההפעלה או לIntel Matrix Storage Manager לראות את הHD החדש כMEMBER במערך הRAID. האם יש צורך לבטל את הRAID הקיים ולפתוח חדש עם ארבעת הHD ואם כן איך אני לא מאבד את כל המידע שיש לי על הRAID הנוכחי?

• 0 תגובות
    • 677 צפיות
  12. Started by gilgol,

שלום יש לי 3 כוננים, 2 של טרה ואחד 250 ג'יג'ה , את שני הכוננים של הטרה הגדרת בביוס (DFI X48 TRES) והתקנתי מערכת הפעלה ויסטה 64 על ה250, משהו קרה והייתי חייב לפרמט את כונן מערכת ההפעלה ואחרי שהכל הותקן, אני שוב מסמן מערך רייד בביוס אבל המחשב מיד אחריי תחילת טעינת מערכת ההפעלה זורק מסך כחול ועושה ריסט, שאני נכנס לביוס נראה כאילו הוא לא מזהה שום כונן, לאחר שאני מבטל את המערך, המחשב עולה מצויין אבל הוא מזהה רק כונן אחד ואומר שאני צריך לפרמט אותו יש לי המון המון מסמכים ודברים שם איך אני יכול לפתור את הבעייה? תודה

• 3 תגובות
    • 998 צפיות
  13. Started by hogtop29,

אני רוצה לשים 2 דיסקים בRAID למערכת הפעלה רק לתוספת ביצועים 1. בכמה אחוז שיפור אשפר את הביצועים ? 2. מה עדיףWIN 64 או WIN 32 לRAID ? 3. האם יש מדריך להתקנת RIAD ? 4. האם RAID 0 הוא נותן את מירב הביצועים למערכת ASUS ?

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by קיפוד,

היי קניתי מחשב חדש עם. לוח אםga-h87m-hd3 עם ST2000DM001 מה אני צריך לעשות על מנת ליצור מערך ך raid 1 ? תודה לעונים

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by ynets14,

יש לי מערך של raid 0 עם ssd של kingston v300 120gb , עובד מצוין. לאחרונה שמתי לב שאני מחבר hdd 500GB WD BLUE לצורך גיבוי יש האטה משמעותית ניסיתי להריץ את המערכת בלי הHDD והמהירות חוזרת למצב הרגיל.. מדוע זה קורה ? תודה לעוזרים.

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. Started by hotshot,

מישהו יכול לתת הערכה גסה כמה (אם בכלל) שיפור ארגיש במשחקים אם אתקין מערך RAID0 במחשב במקום כונן קשיח יחיד? למיטב הבנתי, רוב השיפור יורגש ברגעי טעינה של אזורים חדשים ו-savegames ולאו דווקא במשחק עצמו, לא? בתודה מראש

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  17. הקמתי מערך raid 0 של שני כוננים זהים WD5000AAKS וזו התוצאה היא נחשבת בסדר?

• 2 תגובות
    • 827 צפיות
  18. Started by Bug2000,

אהלן חברים , לאחרונה מכרתי את המחשב שלי לטובת מחשב פשוט יותר . במחשב הקודם היה לי מערך RAID 0 של סיגייט 1TBX2 על לוח אם מסוג ASUS P8P67 PRO הוצאתי משם את ההרידיסיקים ושמתי על לוח GIGABYTE EP35 DS3 . עכשיו כאשר אני מחבר אותם ב RAID הלוח מזהה את הכוננים כ NON-RAID ומן הסתם מציע להפוך אותם שוב ל RAID . להבנתי הפעולה תמחק את כל המידע שעל הדיסקים ?! מישהו יכול לעזור בעיניין, איך אני מוציא משם את המידע ? לא חשבתי שתיהיה כל בעיה . תודה מראש .

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. הבנתי שמדובר בדיסקים קשיחים עם הגנה כלשהי לשגיאות שלRAID.. 1. אתם יכולים להרחיב בנושא? 2.הצעתי בחנות מחשבים מפרט שהרכבתי בפורום עם seagate barracuda 64mb sata III 1tb. הם הציעו לי להחליף את ההארד דיסק ל לhitachi ultrastar sata II 32mb enterprise http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822145420 3.ההארד דיסק הוא SATA2 אבל הבנתי שזה לא משנה בכלל. אבל יותר חשוב הוא רק עם 32MB קייש. 4.האם שווה אולי להחליף את הבאראקודה בזה? Toshiba Enterprise Raid Edition 1TB Sata II 64MB http://www.tms.co.il/product/12019 (אני לא קונה בTMS. יש סיכוי טוב שאני יכול להשיג עליו מחיר זהה לBARACUDA, השאלה אם הואהיה נחשב טוב יותר מן הBarracuda אם היה עולה אותו הדבר) 5. איך אני יודע א…

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by elior021,

היי חברה, ברשותי לוח אם של אסוס p5q deluxe הארד דיסק 500GB של WD עם 16 קאש. אני מעוניין לרכוש הארד דיסק נוסף ולעבוד במערך RAID 0 במטרה להנות מתוספת הביצועים נכבדת. לצערי, הפחד מאובדן מידע הוא גדול. היות ומחירי הדיסקים זנותי היום (וטוב שכך) שקלתי לקנות דיסק קשיח של 1TB למטרת גיבוי. השאלה הנשאלת האם אפשרי להריץ גם מערך RAID 0 לשיפור הביצועים וגם מערך RAID 1 לגיבוי בו זמנית? והאם כך באמת אהיה מוגן מפני אובדן מידע? אני צריך לקנות דיסק קשיח זהה נכון? (WD 500Gb 16MB) או שניתן לקנות 32MB?יתן משהו? שאר המפרט בקצרה: E8400 עם מוגן 2 של סקיט' הOC עוד בחיתוליו asus p5q deluxe 4GB 1066MHZ OCZ hd4850 512MB גירסה מומהרת בנוסף לOC צנוע שביצעתי בנתיים. 500Gb WD 16MB DVD bruner 8 מאוררי מא…

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by yosi b,

יש לי כרגע כמה SSD קלאסיים זהים (840 EVO) ורציתי לחברת אותם ברייד כדי להגביר את מהירות הקריאה\כתיבה לשניה. איני מספיק בקי בסוגים השונים אבל אני מעוניין בהגברת המהירות מבלי לצמצם את הנפח באופן משמעותי. הת'רד הזה אינו עוסק ברייד למטרת גיבוי ושרידות , כמה שאלות 1. האם זה אפשרי לחבר חמישה שישה כאלו או שיש צורך בבקר. במידה ויש צורך אשמח למידע על משהו מבוסס. 2.האם זה אכן יעלה את המהירות בצורה כ''כ משמעותית (לנניח 2-3Gb\s)והאם יש ייחס\נוסחה פשוטה בין למספר הכוננים למהירות.

22. Started by rambo122,

האם אפשר ליצור מערך raid 1 ללא פירמוט הכונן והתקנה מחדש :s05: שבת שלום

• 1 תגובה
    • 682 צפיות
  23. Started by saar2,

ברצוני לבנות מערך raid0 שמבוסס כרטיס pci-e . למערך יחוברו דיסקים בתצורת sata3 , הצעות?

• 0 תגובות
    • 583 צפיות
  24. Started by MYST,

ברשותי כונן SSD בעל נפח 240 gb וכן כונן SSD 64 GB שחותם אבטלה . שאלתי האם ניתן לאחד את שניהם במערך RAID כול שהוא ? {לתוספת מקום או ביצועי שיכתוב/קריאה}. {עדיפות ל מערך 0-1 }. תודה לעוזרים.

• 0 תגובות
    • 857 צפיות
  25. Started by oranet,

שלום אחרי בדיקות רבות התברר לי שהדיסק קשיח שלי הוא צוואר בקבוק לרינדורים וקידודים החלטתי לעשות מערך RAID יש לי כונן של SSD Intel 120GB SSD 510 Series Sata III 2.5'' שנעשה בו שימוש למערכת ההפעלה יש לי עוד כונן HDD ‏Hitachi‎ - ‏DeskStar 7K1000.D 1TB 7200RPM 32MB Sata III שנעשה בו שימוש לפרויקטים וחומרים עכשיו קניתי עוד שנים כמוהו יש לי לוח אם של אסוס מסוג P9X79 רציתי לדעת מה האפשרויות שלי בנוגע למערך 0 האם אפשר להשאיר את הSSD או שהמערך כולל את כל הדיסקים שבשימוש האם יש לי אפשרות לעשות מערך של שלושה דיסקים ואיך לשמור את הנתונים על הדיסק הקיים ובעיקרון רציתי להשאיר את הSSD למערכת ההפעלה ואת שלושת הדיסקים למערך ועוד שאלה כיצד אני מגדיר את זה בביוס כי לא כל כך הבנתי את זה מהח…

• 5 תגובות
    • 862 צפיות

דיונים חדשים בפורומים