עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. יש לי צורב ריקו MP7200A ואני רציתי לדעת אם אני יכול להשתמש בצורב הזה כדיי לצרוב דיסקים קטנים, אני חושב שקוראים להם 8cm

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by weamir,

יש לי מדיה דו צדדית של DVD-RAM . מדובר במדיה איכותית ומקורית של TDK 9.4G הצורב שלי תומך בDVD-RAM,אך משום מה אני מצליח לצרוב רק על צד אחד של הדיסק. כאשר אני הופך אותו, הצורב לא מצליח לזהות את הצד השני (הכפתור BURN בתוכנת הNERO אפור!) למישהו יש פיתרון?

• 2 תגובות
    • 743 צפיות
  3. 1. קראתי כאן באתר שיש מעט מאוד חברות שממש מייצרות דיסקים/DVD לצריבה, אבל יש הרבה מאוד מותגים. האם זה אומר שכשאני רוכש מדיה לצריבה, לא אמור לעניין אותי שם המותג, אלא צריך לבדוק ממש מי ייצר את הדיסק ? 2. אם כן, כיצד אני בודק ? מה בדיוק אני בודק ? שם ייצרן ? קוד יצרן ? 3. האם יתכן שקוד ייצרן לא מספיק, מכיוון שאותו ייצרן יכול הרי לייצר חלק באיכות טובה, וחלק באיכות פחות טובה (יותר זול) ? 4. אם כך, איך בכלל אני אמור לקנות מדיות ? אני לא יכול לבדוק את קוד הייצרן לפני שאני קונה, וגם אם קניתי והייתי מרוצה, מי מבטיח לי שבחבילה הבאה שאקנה, היא תהיה באותה איכות ? אולי זה אותו יצרן, אבל איכות פחות טובה ?

4. Started by madror,

מחפש בנרות מה שעד לא מזמן היה סטנדט , צורב DVD/כונן CD בצבע לבן. אשמח לקבל כל עידכון/הכוונה בנושא מלאי זמין (אני צריך רק 1 ) ל כונן שכזה בצבע לבן. תודה מראש, דרור.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by ziv_r,

אני מעוניין לרכוש מארז NAS היום רוב המארזים הם SATA יש לי 2 כונני IDE שאני מעוניין להשתמש בהם. האם קיימת אפשרות לחבר איזה שהוא מתאם עבור הכוננים שיתאימו למארז NAS?

• 2 תגובות
    • 920 צפיות
  6. Started by y4niv,

אני מתלבט בין שני אלה: intel ssd 600p או intel ssd 540s הנפח דומה, באופן כללי, האם יהיה הבדל משמעותי ? האם ההפרש בכסף שווה ? סתם מפחיד אותי m.2 בגלל הויזואליות שלו, SSD רגיל ניראה יותר טוב ופחות מפחיד. למישהו יש SSD עם חיבור m.2 ?

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by 11GnR,

חיברתי את הHDD שהוא SATA2 לחיבור של SATA3 בלוח, לפי מה שחיפשתי יש שם תאימות לאחור ולא צריכה להיות בעיה. איך שהדלקתי את המחשב הוא התחיל לעשות רעשים מוזרים וחזקים, גם שניסיתי את זה שוב בפורט השני, והווינדוס גם לא עלה כמובן. החזרתי את זה לSATA2 ומאז המחשב נהיה תקוע, באתי לנסות לעשות DEFRAG וכונן C אפילו לא הופיע שם! אחרי ריסטרט המחשב הפעיל לבד CHKDSK, עזבתי אותו אז לא ראיתי לצערי אם הוא תיקן שגיאות או מצא שגיאות שאי אפשר לתקן . קרה לי נזק לHDD לדעתכם ? ומעבר לזה, למה זה קרה ? הלוח שלי דפוק ? עדכון : התקנתי FIRMWARE חדש לכונן שאמור לפתור בעיות על X58 וSB580 (אם אני לא טועה במספר, ציפסט של AMD בקיצור) וזה עזר גם לי על הZ77, כרגע הוא עובד דרך החיבור של הSATA3. עדכון 2 : הרצתי …

• 2 תגובות
    • 934 צפיות
  8. ש לי כונן 250 ג'יגה (SP2504C) ואני רוצה להוסיף 250 ג'יגה או 320 מסדרת AAKS בנוסף על מה שיש לי. האופציות הן: א. לקנות כונן של 500 במקום מה שיש. ב. לחסוך 200 ש"ח ולקנות כונן של 320 ולהוסיף למה שיש. (זה גם יחסוך לי את הכאב ראש של להתקין מערכת הפעלה מחדש) עכשיו השאלה שלי היא: האם האפשרות השנייה תהיה פחות טובה מבחינת ביצועים???

• 2 תגובות
    • 733 צפיות
  9. Started by OmriF,

יש פה אנשים שמעוניינים להצטרף לרכישת הארד דיסק חיצוני בגודל 2.5 אינץ'? יש לי כבר 5/6 אנשים שמעוניינים. בעיקרון הכיוון הוא לסמסונג 500GB 2.5 אינץ'. מנסה להשיג את המחיר הזול ביותר. יש לי קשרים אצל היבואן, העניין הוא שכמה שיותר אנשים שיהיו ככה המוצר יהיה זול יותר. אז מי מעוניין?

• 2 תגובות
    • 806 צפיות
  10. Started by arik100,

טוב אז ככה קודם כל המהירות היא בערך אותו דבר נכון? בהשוואה ל SATA2 כמובן והשאלה היותר חשובה היא אני ניסיתי את החיבור הזה כשחיברתי את הכונן לפני שהפעלתי את המחשב עכשיו השאלה היא אם חובה לעשות את זה ככה או שזה בעצם הרבה יותר טוב ואפשר לחבר את הדיסק קשיח אפילו באמצע שהמחשב עובד ? ואם יש לכם עוד מידע רלוונטי אני ישמח תודה

• 2 תגובות
    • 686 צפיות
  11. Started by RS4,

אני הרכבתי עכשיו צורב חדש של פיוניר 116DBK הרכבתי אותו כבר והוא מזהה דיסקים אבל שאני רוצה לצרוב הוא רושם לי ERROR READING DATA ואז לא צורב לי שמתי לב שיש לי 5 מקומות של הג'מפר עכשיו הוא נמצא על מסטר כמו שהיה לי בצורב הקודם (שנהרס לי) שגם הוא היה על מסטר. אבל בצורב שנהרס לי היו לי רק 3 מקומות לג'מפר והוא היה על הכי מיני כמו עכשיו בפיוניר הוא על הכי ימני על המסטר מה בעיה בדיוק? תודה מראש...

• 2 תגובות
    • 707 צפיות
  12. אני מתלבט בין 2 מארזים חיצוניים (חשוב לציין שהמארז יעבוד הרבה שעות ואין לי ניסיון עם צריך מאוורר במארז או לא) : http://com4u.co.il/Product.asp?Pid=360SU2&Cat2Cat1ID=41&Cat2ID=247 http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=12952&catid=73 ניסיתי למצוא מארזים של TT מישהו יודע עם משהו מחזיק אותם בארץ ? לגבי ה-HD אמרו לי ש- WD הוא טוב כי הוא פחות מתחמם , זה נכון ? ואם לא מה לקחת ? (אני מחפש רק SATA ונפח של 250 )

• 2 תגובות
    • 681 צפיות
  13. Started by OutRaGe,

היי רציתי לשאול אם אפשר לחבר הארד דיסק SATA ו-IDE באותו מחשב אם לא אז נסתדר אם כן יש בעיה שהוינדווס לא מזהה את ההארד דיסק SATA: בביוס הוא מזוהה וגם ישר שחיברתי אותו הוא העלה אפשרות לרייד שבד"כ הוא לא מעלה בוינדווס לא בדיווייס מנג'ר לא במחשב שלי ולא בשום מקום רואים את ההארד דיסק.. מה יכולה להיות הבעיה ? תודה מראש לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 809 צפיות
  14. Started by IME3,

למישהו יש להמליץ על כונן בלוריי למחשב? לא מוצא יותר מידי דגמים ראיתי אחד ב 370 של סמסונג מה שאני מחפש זה יכולת לעשות RIP לסרטי BLURAY בצורה חוקית לסרטים שקניתי בעצמי להעביר אותם לקובץ דיגיטלי שאני אוכל להעביר את הסרט להארד דיסק בסלון ולראות על ה LCD החדש הייתי שמח למידע על כוננים מומלצים שיעשו את העבודה וגם על תוכנות RIP שאשכרה עובדות

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. ניסיתי כמה קוראי כרטיסים וניסיתי גם בפלאפון, המחשב לא מזהה אותו בכלל. הוא גם לא מופיע בניהול הדיסקים. יש מה לעשות? תודה!

16. מה הבעייה ?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by מניי,

היי, יש לי בבית מערך אחסון שמשמש בעיקר למדיה, תמונות ומסמכים. זהו מחשב מבוסס i5 עם 12GB זכרון. ללוח הזה יש שני חיבורי IDE ושש חיבורי SATA, כולם בשימוש. על ה- IDE מותקנת מערכת הפעלה Solaris ב- Mirror ZFS. 6 דיסקים ה- SATA נמצאים ב- RaidZ (דיסקים של 2TB), נגמר המקום ולכן אני מעוניין להרחיב. הכוונה שלי היא לרכוש דיסקים נוספים (3TB) ולהוסיף אותם ל- pool הקיים, לצורך כך אני צריך בקר SATA נוסף. אשמח להמלצה על בקר SATA בעל 4 עד 6 (רצוי) פורטים פנימיים. אין צורך ביכולות RAID מכיוון שמערכת ההפעלה עושה את זה מצויין. תודה ! מני.

• 2 תגובות
    • 972 צפיות
  18. אהלן יש לי כרטיס Pretec SD x133 1GB שפתאום לא ניתן לקרוא ממנו/לכתוב אליו: ברגע שמנסים לגשת לכרטיס מה-windows explorer המחשב חושב שעות ולא קורה כלום, וכשניגשים לכרטיס מה-PROMPT מקבלים את ההודעה הבאה: C:\>h: The volume does not contain a recognized file system. Please make sure that all required file system drivers are loaded and that the volume is not corrupted. איך משחזרים את מערכת הקבצים? לצערי לא ניתן ללחוץ על הכונן קליק ימני ו-FORMAT... תודה!

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. http://www.cdrlabs.com/#4467 נראה לי שהם קראו את הסטיקי

• 2 תגובות
    • 716 צפיות
  20. Started by UltraWaveMUSA,

בבקשה אני חייב את העזרה שלכם בדחיפות אני לא יודע מה לעשות כבר. הינה הסיפור שלי : לפני יומיים התקנתי כל מיני תוכנות שמנקות את המחשב ואז החלטתי לעשות גם סריקת דיסק מחוץ לוינדאוז ומאז הכול השתבש לגמרי! בסריקה שלפני שהוינדאוז מתחיל פתאום זה אומר שזה מתקן קוצה $DIH או לפעמין HDI$ [או משהו כזה]לID XXXX בקובץ 9 או קובץ 9 לא כ"כ זוכר. וככה את זה זה מתחיל כזה להריץ מספרים מ1 עד אין סוף איפה ששמתי את ה XXXX. כשלחצתי על מקש כלשהו לפני שהבדיקה החלה קפץ לי מסך כחול עם ג'רביש ומה שהצלחתי להבין זה HIVE ותקיית סיסטם32 ועוד כמה... ניסיתי על מצב בטוח, אותו דבר! עשיתי חושבים ומכיוון שלא יכולתי להכנס לוינדאוז שלי החלטתי להתקין עוד אחד בארד דיסק שיושב בארון ולהכנס דרכו לארד דיסק שלי ולנסות ל…

• 2 תגובות
    • 723 צפיות
  21. Started by Tomerm,

לאחר שראיתי שהרבה משתמשים ממליצים בחום על NEC 4550, החליטותי שזה יהיה הצורב הבא שלי (אפילו השתמשתי באופציית החיפוש - 2 נקודות לי !). שאלתי היא, כאחד העם שעד היום הדבר היחיד שעשה ב"בפנוכו" של המחשב היה להתקין כרטיס מסך חדש, לכשיגיע הצעצוע, האם פשוט להתקינו ? או שעדיף לבקר אצל טכנאי מחשבים לשם ההתקנה ? ואם רצוי להתקין לבד, האם אוכל למצוא מדריך בכתב (או בע"פ) שיוכל להנחות אותי צעד אחר צעד ?

• 2 תגובות
    • 646 צפיות
  22. Started by Shizel,

יש לי בעיה שכנראה היה בארד דיסק דוגמה בהתקנות של משחק THE WITCHER המחשק הוא MDF של דימון טולס וההתקנה נדפקת לפי "מצב הרוח"של הארד דיסק ליפעמים בהתחלה לפעמים לקראת הסוף איך שיוצא (עושה בחירה בין RETRY ABORT IGNORE ) .. יש איזשהו משהו לעשות תוכנת לתיקון ארד דיסק או משהו

23. יש לי כמה כוננים קשיחים של WD בנפח 1T מסדרת ה GREEN . הכוננים מחוברים למחשב בעזרת תחנת עגינה חיצונית של blacX. לפני כמה ימים היתה לי הפסקת חשמל ואחריה כשאתחלתי את המחשב והדיסקים היתה לי תופעה מוזרה עם אחד מהם . מצד אחד הוא מראה שתפוס אצלו 850GB אבל בפועל כשאני בודק יש רק 150G תפוסים . הדיסק עצמו היה מלא כמעט לגמרי לפני כן . כנראה שמשהו במערכת הקבצים השתבש ואני לא יודע איך לסדר אותו . הדיסק עצמו בסדר פיזית ואחרי בדיקת שגיאות של WINDOWS ( אני עובד עם WIN XP SP3 ) נראה שאין שגיאות על הדיסק , הוא גם עולה כאמור בלי בעיות . למישהו יש רעיון מה קרה פה ואיך משחזרים את הקבצים ה "נעלמים" ?? תודה מראש לכל העונים .

• 2 תגובות
    • 959 צפיות
  24. קניתי היום דיסק קשיח 250GB השאלה שלי היא: לכמה מחיצות כדאי לחלק אותו? וכמה גודל להקצות לכל אחת? *אני מתקין עליו מערכת הפעלה. תודה מראש לעוזרים..

• 2 תגובות
    • 539 צפיות
  25. בטח אלף אנשים כבר חשבו על הדילמה שנוצרת משימוש המחשב לצרכי עבודה ובין שימוש במחשב לצרכי פנאי. הקטע הוא שאתה לא רוצה "ללכלך" את מחשב העבודה בתוכנות ושטויות שמגיעות עם KAZZA, EMULE וכדומה. עד עכשיו עבדתי עם שני כוננים קשיחים במגירות נפרדות. כאשר רציתי את מחשב העבודה הייתי מכניס את המגירה עם HD של העבודה ולהפך. מגירות לכונן קשיח הם לא הדבר הכי בטוח לכונן (הלך לי הHD של העבודה בגלל זה) ולכן הכנסתי את הכוננים למחשב. אני רוצה לברור ביניהם בלי להיכנס/ לנטרל את אחד מהם מה-BIOS (מאחר ויש עוד אנשים שמשתמשים במחשב ואני לא רוצה שהם ידפקו משהו ב-BIOS). הציעו לי לנתק את חיבור החשמל/ כח של הכונן אותו אני רוצה לנטרל ואז חשבתי שאם כבר לנטרל ככה ישירות אז אולי אפשר לעשות מתג המאפשר לי לבר…

• 2 תגובות
    • 749 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.