אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,919 דיונים בפורום זה
-
כבר זמן רב אני נאבק במקום האוזל בהרדיסק, אני צריך להוסיף דיסק וחשבתי אולי לבנות מערך RAID5. אני מעוניין בכך גם בשביל שיפור ביצועים גם בשביל שרידות, אבל גם בשביל האפשרות להגדיל את הכונן מבלי שיתווספו עוד כוננים. השאלה אם ניתן לעשות את זה מבלי לאבד את המידע. ברור לי שהמידע צריך להתחלק מחדש על פני הדיסק הנוסף, תהיתי האם זה אפשרי מבלי הצורך לפרמט את הדיסקים?
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מתלבט בין שני הדגמים האלה. אני צריך משהו קשיח שאני אוכל לזרוק לתוך התיקי או כל מקום אחר ולא יקרה לו כלום. כמובן מהירות היא גם פרט חשוב. לפי מה שהבנתי, Titanium יותר חזק מContour, אבל פחות מהיר. השאלה היא אם ההבדל במהירות הוא משמעותי. רעיתי את נתוני המהירות של Contour בת'רד של הDOKים, אם יש מידע דומה אצל מישהו בקשר לTitanium אני אשמח מאוד. ואם יש לכם הצאות אחרות לקנייה של 16GB לDOKים עמידים באותה צורה וגם מהירים באותה צורה אבל בתווח מחיר של 200 -240 שח, אני אשמח גם. תודה מראש.
-
- 45 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
שלום יש לי דיסק עם תמונות DVD-R ואני מוסיף עליו תמונות מעת לעת עכשיו שהוספתי עליו תמונות משום מה אני לא רואה את התמונות הישנות ורק את החדשות אני רואה. שאני מסתכל מהצד השני של הדיסק אני רואה שכן יש סימנים שהיה חומר בדיסק .אז איפה זה נעלם?!
-
- 0 תגובות
- 576 צפיות
-
-
שלום. פתחתי דיון לפני כמה ימים על דיסק קשיח חיצוני, אך לאחר לבטים הגעתי להחלטה לקנות פנימי. כרגע נעצרתי בדיסק הקשיח הזה http://ksp.co.il/?select=.145..154.&list=1&sort=2&glist=0&uin=15287&txt_search=&buy=&minprice=&maxprice= הוא ישמש אותי בתור דיסק קשיח יחיד במחשב שלי, מערכת הפעלה, סרטים, שירים וכו'..... האם דיסק קשיח זה בסדר ? לא ידועים בעיות איתו ? אשמח אם תתנו לי "אישור" על טיבו. תודה רבה.
-
- 2 תגובות
- 821 צפיות
-
-
היי לכולם, אני מחפש לקנות כונן רשת שישמש בעיקר לגיבויים אבל מן הסתם גם להעברת קבצים בין מספר מחשבים ברשת. רציתי לשאול אם יש מישהו שמכיר כוננים מומלצים, מה העלות שלהם והאם הם באים עם תוכנת גיבוי. תודה רבה על העזרה!
-
- 0 תגובות
- 535 צפיות
-
-
שלום ! קניתי את ה-HD החדש שלי סוף סוף הוא שקט פי כמה מהקודם שלי ונחמד סוף סוף 80GB , במארז שלי (Chieftec) יש מאוורר מול ה-HD... עכשיו הדגם שהמחשב מזהה הוא WDC WD800JB.....זה הדגם נכון ? ב-HD הזה יש חיישן טמפ' ? הורדתי תוכנה והיא מודדת 27-31 מעלות צלסיוס....זה סביר לא ?
-
- 29 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
הסידרום שלי הלך :\ אני קונה חדש.. רק הפעם אני רוצה שיהיה דיוידי.. אני לא מחפש משו ממש מיוחד רק משו אמין ויש לו ביצועים סבירים+ המחיר סביר! ואם אין לכם גדמים מסוימים אז תתנו אולי רק חברות שאתם יודעים שטובים בתום והם אמינים! תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 600 צפיות
-
-
אני רוצה לעשות MIRROR לרייד אצלי (RAID 0) בנפח 320GB והבנתי שאפשר לעשות את זה דרך תוכנה במקום לקנות הרדיסק שלישי של 320GB ניסיתי לעשות את זה דרך R STUDIO אבל לא ממש הצלחתי להבין איך עושים את זה.. מישהו אולי מכיר או יכול לתת לי הסבר? אפילו עם תוכנה אחרת.. תודה!
-
- 10 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות כונן קשיח חיצוני. בינתיים אין הגבלת תקציב אבל יש לי דרישות: הכונן יהיה מחובר 24 שעות ביממה למחשב ורב הזמן הוא יעבוד. אני מעוניין בכונן שלא מתחמם מהר שלא יהיו לי איתו בעיות שהוא יפעל כל הזמן. החיבור יכול להיות USB 2.0 ויכול להיות ESATA או FIREWIRE. זה לא משנה אבל שיהיה קצב העברה מהיר - אבל שהמחיר לא יהיה גבוה מדי. אין לי בעיה עם כונני USB 2.0. נפח של 1TB. חברה אמינה שהכונן לא יתקלקל לי, ועדיף אחריות. אני מעדיף של חברה כמו WD או חברות אחרות אמינות. אחרי שאני אדע מה המחירים של כזה כונן, אדע כיצד להגביל את התקציב כך שאוכל לקנות משהו טוב שישמר לי להרבה זמן ולא משהו זול שיתקלקל אחרי חודש. תודה.
-
- 1 תגובה
- 842 צפיות
-
-
אני צריך המלצה לכוננים קשיחים למערך רייד אני צריך שכל אחד יהיה 250 גיגה בייט חשבתי על ווסטרן דיגטל רייד רדי אבל הבנתי שהם 8 מ"ב קאש ויש כבר 16מ"ב
-
- 1 תגובה
- 643 צפיות
-
-
לכאורה הסיגייט עדיף בזכות הנפח הגדול יותר ,אולם ניתקלתי ברשת במספר חוות דעת ששוללות את הסידרה החדשה של סיגייט על רקע ביצועים עלובים ביותר ,אפילו בהשוואה לדיסקים קשיחים חיצוניים איטיים במיוחד שעובדים במהירות סיבוב של 5000 סיבובים לשנייה . יש גם טענות שהטכנולוגייה החדשה לא ממש אמינה והדיסקים שמבוססים עלייה ,פשוט לא מאריכים לחיות. מה דעתכם?
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי הארד דיסק נוסף במחשב שאני לפעמים מחבר אותו ושאני לא משתמש בואז הוא מנותק מהכבל חשמל ואתמול ניתקתי לו את הכבל חשמל נראה לי לפניי שהמחשב סיים את הכיבוי ועכשיו שאני מנסה לגשת אליו הוא כותב שההארד דיסק לא מפורמט...... יש דרך לגשת אל הקבצים בהארד דיסק, או איזו תוכנה שאולי יכולה לסדר את זה?........ תודה מראש :'(
-
- 4 תגובות
- 927 צפיות
-
-
מה אתם יכולים לחדש (לי) בנושא מעבר למה שנימצא ברשת? אני יודע שמיתייחסים אליו כאל הזיכרון המושלם (צפוי להחליף את כל סוגי הזיכרונות המוכרים לנו) ונכון להרגע זמין בנפחים של 4MB ובמחיר 25$ ליחידה. עפ"י אחד האתרים הוא יהיה זמין לקהל הרחב החל מ2010 ויכול לחיות כ10 שנים. האם יש בידכם פרטים נוספים? תודה!
-
- 5 תגובות
- 697 צפיות
-
-
אהלן, אני עומד לקנות מחשב ביתי חדש שישמש בעיקר ללימודי עיצוב, כלומר גרפיקה ועבודות עיוניות. קיבלתי המלצה למפרט: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=474106.0ף אבל נשארה פתוחה שאלת הגיבוי. הרעיון שלי הוא לחבר שני דיסקים פנימיים ב- RAID1, ככה שתמיד יש גיבוי. היתרון הוא שתמיד יש לי דיסק מוכן לעבודה, בכל מצב קריסה ובנוסף המחיר יותר זול מדיסק חיצוני. האם זה כדאי או שעדיף בכל מקרה דיסק חיצוני? רק לציין, המחשב הישן כנראה יעבור בכל מקרה להיות שרת הורדות וגיבויים, כך שגיבוי משני יהיה, השאלה היא לגבי התאוששות מהתרסקות. תודה
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ברצוני להודות להנהלת האתר HWzone על המלצתם לצורב DVD המשתלם ביותר. כמו שנכתב בכתבת סיכום שנת 2004 : http://www.hwzone.co.il/articles.php?file=elected20045.php קניתי אותו מ KSP לפני כמספר חודשים ועד עכשיו הספקתי לצרוב איתו כ 40 דיסקים והצריבה איכותית ביותר, מהירה ביותר, ואפילו לא פיקשוש אחד ולו בדיסק אחד. תודה רבה רבה על המלצתכם לצורב זה, אף על פי שהייתי סקפטי בהתחלה. תודה. ניסן.
-
- 3 תגובות
- 877 צפיות
-
-
אנירוצה לקנות 5 כוננים כאלה ואני רוצע לבצע עלהם מערך רייד 5 עים תוכנה או בעזרת הלוח, הבנתי שהם בעלי 4 סקטורים וזה גורם לבעיות, לא כוכך הבנתי מה זה אומר.. 1.האם אפשר לבצע עלהם מערך רייד 5 דרך תוכנה ולוח(שתומך ברייד 5 כמובן) ולא יבצרו לי שום בעיות מיוחדות?? 2.אני נכון לעכשיו מזמין מחו"ל מכיוון שלא מצאתי בארץ, משהוא מכיר חנות בארץ שמוחרת אותם?? 3.האם אתם גם חושבים שהם הכי מומלצים לאיחסון??
-
- 2 תגובות
- 881 צפיות
-
-
אני ניסיתי למצוא מדריכים לגבי הנושא הזה באינטרנט, אבל הם כולם מניחים שיש לך קונן קשיח קטן אחד, ואתה רוצה להעביר את כולו ל-SSD. לי, למשל, יש RAID 0 עם שני כוננים קשיחים, בנפח כולל של 2TB, מחולק ל-3 מחיצות, והמחיצה של מערכת ההפעלה היא בגודל 100GB, מה שקטן מספיק ע"מ להעביר את כולה לכונן ה-SSD שלי, שהוא בנפח 128GB. השאלה שלי, אז, אם אני עושה שיבוט של מערכת ההפעלה ממחיצה C, זה לא נוגע במחיצות D ו-E?
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי אפשרות בבורד של ACHI - זה ישפר מהירות (קראתי משהו על תמיכה ב3GB של SATA 2...) אני אולי מערבב נושאים ... אבל אשמח לתשובה
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, ברשותי צורב DVD של LG בן שנה וחצי. מספר הצריבות האחרונות שביצעתי (גם DVD וגם CD) לא היות תקינות: חלק ממערכות הסטריאו לא הצליחו לקרוא את הדיסק, חלק מהמחשבים לא הצליחו לקרוא קבצים וכו'... אמרו לי שמכיוון שגם דיסקי DVD וגם דיסקי CD לא נכתבים כראוי וכל אחד מהם נכתב ע"י ראש אחר בכונן, יתכן והבעיה היא לא בחומרה אלא בתוכנה (למרות שאותה תוכנה צורבת דיסקים כראוי עם הצורב CD השני)... יש סיכוי שזה באמת הגדרת מערכת כלשהיא או שהגיע הזמן לקנות צורב חדש? תודה.
-
- 3 תגובות
- 666 צפיות
-
-
למישהו יש מושג איפה אני יכול לקנות? תודה.
-
- 2 תגובות
- 772 צפיות
-
-
יש לי צורב בן חצי שנה במחשב השולחני - עבד מצויין לא היתה שום בעייה פיתאום - אבל פיתאום הפסיק לעבוד...לא מזהה מדיות לצריבה - ולכן לא מתחיל ליצרוב לא מבין מה קרה כאן לעומת זאת ב"נגינה" הוא מזהה הכל וידאו ומוזיקה צרוב או לא ניסיתי הכל = שום דבר לא עוזר =גם הפעלתי דיסק ניקוי....למרות שהכונן מנגן מדיות מצויין בטוח שזו לא בעייה של חומרה אז מה זה יכול להיות?....פשוט הוא מחפש מדייה לצריבה ולא מוצא קניתי עכשיו מדיות חדשות של Verbatim ....וכלום לא עוזר - הוא פשוט לא מזהה מה עושים? ??? ???
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום רב, רכשתי DOK של חברת SanDisk : Ultra USB3.0 Flash Drive 256GB משום מה הדיסקים האלה מגיעים עם מערכת FAT32, שכידוע אינה מאפשרת העתקה של קבצים בנפחים גדולים. ( מי צריך דיסק 256GB בשביל קבצים של 20 מגה???) בלית ברירה ביצעתי לדיסק איתחול ל- NTFS הבעיה היא שקצב העברת הקבצים איטי להחריד, בערך 20MB/s משך העתקה של קובץ בנפח 2.24GB היה כ-5 דקות. ברשותי DOK נוסף של חברת Transcend 64GB שם הדבר דומה, אם כי קצב ההעתקה פחות איטי. חשבתי לשלול שהבעיה נובעת בגלל הדרייברים של USB3.0 או בגלל הפורט עצמו. לכן ניסיתי להעתיק את אותו קובץ לדיסק חיצוני נייד של 1 טרה USB3.0 , והנה שם התהליך נמשך פחות מדקה! …
-
- 78 תגובות
- 21.1k צפיות
- 1 follower
-
-
איזה הארד דיסק יותר טוב? ATA 100 ATA 133 ומה הבדל המחירים? ועוד שאלה P4P800 Deluxe תומך ב100 או 133? תודה
-
- 2 תגובות
- 750 צפיות
-
-
עד לאחרונה קניתי את ה-TY שלי מחוץ לארץ, אבל נגמר להם המלאי... מישהו יודע אם יש מקום בארץ שמוכר דיסקים שהם TY (בודדים או BULK) ? תודה
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
רק לי נראה שהמחיר נשאר גבוה כי זה יותר נח ומשתלם לחנויות? מתי אמור לרדת המחיר? מתי תפוקת הייצור אמורה לחזור לקדמותה? מישהו יודע? נראה שבחו"ל המצב נראה יחסית יפה, למה בארץ לא כך?!
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-