אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,919 דיונים בפורום זה
-
שלום יש לי בבית דיסק קשיח של WD דגם My Book 3TB שנקנה לפני שנתיים וחצי. עד לאחרונה הוא עבד מעולה, מחובר תמיד למחשב וההורדות עברו אליו, עד לפני שבוע - הדיסק נשאר מחובר, האור שלו דולק אבל אין לו זכר. ניתוק וחיבור מהמחשב משמיע צליל של חיבור USB, אבל כמה שניסיתי והחלפתי יציאות או מחשבים - הוא פשוט לא קיים. בניהול דיסקים ובתוכנה של WD מצאתי את הרמז היחיד, ששם מראים שקיים "איזשהו" דיסק אבל הוא חייב פרמוט - לא מצויין מה הנפח שלו ולא האות שלו ולא כלום - רק לפרמט אותו לפני. אז אולי הוא מראה סימני גסיסה מתקדמים, אבל לפחות עד אז אני חייב לגבות את הדברים החשובים שיש לי שם! כמה זמן אחריות יש לדיסקים מהסוג הזה? בכל החנויות ראיתי שנתיים אבל הוא ספציפית נקנה מחנות באילת אז אולי יש מצב שה…
-
- 2 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
ההרדדיסק מזוהה בביוס ומזוהה בווינדוס אבל הוא לא מופיע במחשב שלי מה לעשות?
-
- 2 תגובות
- 740 צפיות
-
-
בס"ד לאיודע איך קוראים לקבל הזה אז מקווה שתבינו זה הקבל האפור הרחב הזה קבל גדול שמחבר בין הארדיסק ללוח אם. זה שיש לו 3 יציאות- system שמתחבר ללוח אחד slave master קיצר זה הכבל שמחבר בין הארדיסקים (כונני גיגה)לבין הלוח אם. בטעות היום פירקתי את המחשב והפעלתי קצת כוח ושברתי את הראש של ה slave ושניסתי לחבר לבד את המסטר להארדיסק שבו יש את הxp המחשב לא עלה היה רק מסך שחור. יכול להיות שזה בגלל שהראש של הslave נשבר? ותגידו רגע יש חשיבות אם זה מחובר לp5 או לp6? לא חושב שיש לזה חשיבות. ויש לי עוד שאלה במחשב החדש שלי החיבורים של הההראדיסק שונים מהחיבורים של הישן בלי הכבל הגדול הזה איך אני יוכל לחבר בין שני ההרדיסק ולהעביר מידע מאחד לשני? ההרדיסק במחשב החדש מחובר דרך כבל אדום כזה של…
-
- 2 תגובות
- 869 צפיות
-
-
יש לי 2 הרדיסקים. האחד חדש של 500 והשני ישן (מהמחשב הקודם) עם 160 החדש מחובר SATA השני מחובר IDE האם אני צריך להגדיר יחסי מאסטר סלייב? ואם כן איך אני עושה את זה? הרד דיסק חדש - wd5000aaks הישן - wd1600jb תודה
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
התקציב הוא בערך 300-350 +/- הרבה זמן לא עקבתי אחרי מידע בנושא... אז איזה צורב טוב אפשר להשיג בתקציב הזה? בפעם האחרונה אני חושב שהדגמים של NEC היו המומלצים.
-
- 2 תגובות
- 580 צפיות
-
-
ברשותי כונן DVD דיי ישן Creative PC-DVD 12X בעבר הכונן עבד יופי [מתי שקנו אותו] אבל מאז עברו כמה שנים טובות ובינתיים הכונן קורא רק דיסקים רגילים, אבל כשמכניסים דיסק DVD הוא לא מצליח לקרוא אותו ומוציא אותו חזרה החוצה. מישהו יודע מה הבעיה? והאם ניתן לפתור אותה בלי להחליף כונן? תודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 672 צפיות
-
-
תקציב - עד 500 ש"ח. לא חשוב לי שיתמוך בusb3 , חשוב לי שיתמוך בחיבור esata. מטרה עקרית לצורך גיבוי , אך אולי אשתמש בו לצרכים אחרים לכן חשוב שיהיה מהיר בכל זאת.
-
- 2 תגובות
- 872 צפיות
-
-
חברים שלום אני יודע שהמון פעמים עולה נושא איזה HD לרכוש אבל מתברר שלא תמיד יש את התשובה לכן אבקש תשובות ל: מה המשמעות של הסיומות של כל דגם הHD אם יש הHD שמתאים לשרת וגם למחשב נייח האם כל הHD מהדור החדש מגיע עם מאוור או צורת קירור כל שהיא האם הHD חצוני מגיע עם תוכנת גיבוי אשמח לקבל המידע בברכה
-
- 2 תגובות
- 738 צפיות
-
-
האם יש הבדלי מהירויות בין הכוננים הקיימים בשוק או שכולם פחות או יותר אותו דבר? הבנתי שהטרנסנד מומלץ...השאלה האם יש משהו מהיר במיוחד במקום או שזה מספיק טוב?
-
- 2 תגובות
- 993 צפיות
-
-
אז ככה. עד לפני שבוע היה לי צורב YAMAHAA שצורב במהירות X40X16X10 בגרסת SCSI. אני זוכר שאמרו עליו שהוא היה הדגם הכי טוב שלהם. הצורב היה בסדר גמור אבל לפני כמה זמן התחיל לצרוב דסקים שחלקית לא נקראים, יותר מאוחר הוא היה צורב אבל הדיסק בסוף היה ריק לגמרי. התברר לי שהצורב דפוק והחלטתי לקנות LITEON חדש מאלה שצורבים במהירות X52X25X52. היו לי כמה וכמה דסקים לצרוב, והחלטתי לגמור את מלאי הדסקים G.PLATINUM שיש לי (מצאתי שהם מאוד איכותיים, נשמרים לזמן ארוך טווח ונצרבים בלי בעיות ב-YAMAHAA הקודם שלי). בנוסף צרבתי על כמה דסקים חדשים של MAXELL. כשבדקתי את הדסקים שצרבתי והעתקתי את התוכן שלהם חזרה להארדיסק (סתם בדיקה שעשיתי במקרה) מצאתי שבכל הדסקים של G.PLATINUM במהלך הקריאה הכונן (שהוא ג…
-
- 2 תגובות
- 832 צפיות
-
-
לא מזמן עשיתי RAID0, הרסתי כונן אחד מתוך שניים שהיו במערך, לא מזמן קיבלתי אחד חלופי [אותו דגם], עכשיו אני רואה שגם ב"הוצאת חומרה" וגם במנהל ההתקנים הדיסקים מזוהים כסקזי וזה ממש לא הגיוני, אני גם לא יכול לנטר טמפ' להרדיסקים הנ"ל [גם לא לחדש] ולכן זה מאוד מתסכל אותי, מנהל ההתקן לא אמור להיות שונה? ואם כן, מה אני אמור לעשות? תמונה להמחשה: http://img184.imageshack.us/img184/9444/96791375jc0.gif
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי נסיון טוב עם WD אבל בחנות שאני קונה את המחשב KSP יש רק Seagate http://ksp.co.il/hmain.php?uin=3002 או Maxtor http://ksp.co.il/hmain.php?uin=3600 האם כדאי ללכת על אחד משנייהם או שעדיף לקנות של WD מחנות אחרת תודה ניר
-
- 2 תגובות
- 923 צפיות
-
-
שלום, לא נראה לי שיש אפשרות להתקין אותו במארז , כי הוא קטן יותר מכונן רגיל 3.5 . מה לעשות? תודה
-
- 2 תגובות
- 771 צפיות
-
-
SCSI Controller - Symbios 20810 SCSI-II Kit 10MB PCI ??? מצאתי בגוגל: http://www.fakie.ch/oshop/g10g138g.htm וזהו, שזה יוצא - 78$ (US Dollar). תודה לעונים, אין ברצוני לבצע פה מכירה כלשהי של המוצר הנ"ל, אני רק מבקש הצעת מחיר !
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום. יש לי HD חיצוני 2.5 שמתחבר דרך USB בלבד (כלומר אין חיבור למתח) בויסטה הסייר נתקע, ובXP העברה מגיעה לאמצע בערך ועוצרת. מה אפשר לעשות? יש איזה כלי לתקן? חשבתי לפרק אותו מהבקר IDE-USB ולחבר אותו ישירות ללוח אם, זה יעזור? תודה עריכה: רק רציתי להוסיף שמה שמוזר שבXP, אפשר למחוק תיקיות בקלות.
-
- 2 תגובות
- 638 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות 2 דיסקים חדשים של חברת Western Digital עבור המחשב החדש שלי. 1. WD800JD 80GB 7200RPM 8MB SATA במחיר של 215 ש"ח. 2. WD3200KS 320GB SATA II 7200RPM 16MB BUFFER במחיר של 415 ש"ח. אשמח לקבל תגובות והמלצות לגבי הבחירה שלי והאם במחיר הזה עדיף לקחת דיסקים של חברות אחרות. תודה.
-
- 2 תגובות
- 518 צפיות
-
-
אני לאחרונה שמעתי על sad שמתחברים לחריץ של הכרטיס מסך ואני לא יודע שום דבר אליהם . אם אני קונה ocz sad revodrive 540 /480 רק צריך לחבר את זה ללוח אם וזה יפעל ? והאם יוצר לי ציור בקבוק בגלל מעבד פחות טוב ?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי שני הארדיסקים אחד SATA ואחד IDE ואין לי מושג איך לעשות ששניהם יעבדו בביוס... יש לי לוח של ASUS p5ad2-deluxe קישור: http://www.neoseeker.com/Hardware/Products/asus_P5AD2_deluxe/ תודה לעוזרים :>
-
- 2 תגובות
- 828 צפיות
-
-
אני מחפש משהו הדומה לזה (https://www.amazon.com/Sedna-Express-Extended-Connector-Included/dp/B07L5SPWNV/ref=sxbs_sxwds-stvp?cv_ct_cx=Adapter+-+x4+PCIe+-+sata+2.5"+raid&dchild=1&keywords=Adapter+-+x4+PCIe+-+sata+2.5"+raid&pd_rd_i=B07L5SPWNV&pd_rd_r=1b4bd9e0-2a65-4f1d-8bad-0a26d1c181ed&pd_rd_w=tdg0b&pd_rd_wg=dJbQv&pf_rd_p=a6d018ad-f20b-46c9-8920-433972c7d9b7&pf_rd_r=DMESC9D4THNMP7EQTWGZ&psc=1&qid=1584559701) אבל עם RAID חומרתי. ממה שראיתי באמזון זה קיים רק ל SSD, מישהו מכיר לדיסקים של 2.5"?
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, מקווה שהגעתי למקום הנכון. בונה את המחשב שלי יש לי לוח אם של אסוס מדגם : ROG MAXIMUS XIII HERO מעבד אינטל i9 11990k כרטיס מסך rtx 3060 ג'יפורס רוג סטריק 12G OK של אסוס, המחשב יעשה קצת מכל דבר מתעד להכניס את 980 פרו המוכר והמומלץ (אלא אם כן מישהו יכול לתת המלצה טובה יותר במחיר דומה ל T1) יש גרסה שמגיעה ללא קירור ויש את האחרת - עם. לשאלתי: האם הגרסה עם הקירור תתאים ללוח האם? והאם אני בכלל זקוק לגרסה הזאת? ככלל, מעדיף להיות עם אובר קירור מאשר להיות עם פחות. תודה למשיבים, רועי
-
-
- 2 תגובות
- 897 צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן . יש לי נק 3500 ומה שקורה זה כשאני צורב איתו משהו , לא חשוב אם זה דיוידי או סידי הוא ממש מאיט לי את כל המערכת עד כדי שאני לא יכול להזיז את העכבר והמעבד עובד על 100% בצריבה הראשונה שלי הוא לא עשה לי את זה , רק מהצריבה השניה והלאה... אולי מישהו יכול להגיד מה יכולה להיות הבעיה ? להגיד לי איך להגדיר אותו אם הוא לא מוגדר טוב וגם אולי הפירמור לא הותקן נכון ? זאת יכולה להיות הבעיה? כי עשיתי לו פלאש וזה לא עזר תודה !!!
-
- 2 תגובות
- 651 צפיות
-
-
רציתי לשאול... אם למשל יש לי שני דיסקים במחשב. אחד מהם אני משתמש בו, והשני לבאקאפ. יש מצב שאם למשל הספק מקצר או משהו כזה או בעיה רצינית אחרת, שניהם נפגעיםבבת אחת?
-
- 2 תגובות
- 647 צפיות
-
-
שלום לכולם, ניסיתי להכניס את הדיסק הרב פעמי שיש לי 4 פעמים במחשב שלי ופעם אחת אצל אח שלי, ניסיתי להיכנס אליו דרך המחשב שלי,וגם לנסות לפרמט אותו דרך הנרו, אבל ברגע שאני מכניס אותו המחשב שלי לא מזהה את הדיסק והוא גם לא מפסיק לחשוב - וכשאני מנסה להיכנס או לפרמט את הדיסק המחשב נתקע וחוזר לעצמו אך ורק מתי שאני מוציא אותו. -יש להזכיר:המחשב נתקע רק עם הדיסק הזה- מה עושים? בתודה מראש, ושבת שלום.
-
- 2 תגובות
- 562 צפיות
-
-
אהלן, ראיתי את המתאם הזה באייבורי: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=538&CatCode=66 האם לא צריך חיבור של מתח לכונן כדי שהוא יעבוד? אני רואה שיש שם רק חיבור אחד ואין יציאת מתח. מישהו גם התנסה בקצבי ההעברה של כבל מהסוג הזה? תודה!!
-
- 2 תגובות
- 727 צפיות
-
-
שלום קניתי מארז מסוג Cooling Master cm690. יציאת הeSata הקדמית שלו מחוברת לכניסת הeSata בלוח הASUS P5Q-PRO. אני מעוניין להשתמש בדיסקים SATA סטנדרטיים שברשותי ככונני גיבוי. יש לי חיבור מתח חיצוני ורק חסר לי כנראה כבל שמתאם בין הSATA לeSata. האם אני באמת צריך כבל כזה? כששאלתי בחנות נאמר לי שכבל הSATA יכול להתחבר גם ליציאת הeSata אבל אני לא רואה שהוא מתאים. האם זה הכבל המתאים? אין ענייני זכר נקבה בכבלים האלו? http://www.papyrus.co.il/hebrew/100cm_sata2(esata)_-to-_sata_external_cable_(hebrew).htm מוזר שאין אותו בחנויות רגילות (TMS/איבורי/KSP/נועה). תודה. עדכון: האם הכבל הנ"ל גם מתאים? (שליש מחיר מהקודם בהתחשב במשלוח) http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=25359#d…
-
- 2 תגובות
- 919 צפיות
-