עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. כלומר יש תוכנה כלשהי או מבחן? הרכבתי מחשב חדש בעצמי ואני רוצה לוודא שהכל נכון. יש לי כונן SATA 2 של ווסטרן דיגיטל ואני רוצה צוודא זאת. אין לי שום ג'אמפר מחובר לכונן. זה נכון שבשביל שיעבוד בסאטא 1 חייב להיות ג'אמפר? כלומר הוא יכול כרגע לעבוד רק בסאטא 2? תודה!

• 3 תגובות
    • 795 צפיות
  2. Started by elihay,

שלום אני רוצה לקנות כונן בגודל 1T חשבתי על ה WD או Seagate ה - Seagate קצת יותר זול, שקט ומהיר במספר פרמטרים. אבל הוא נותן רק 3 שנות אחריות יחסית ל WD עם 5 אשמח לקבל את דעתכם

• 2 תגובות
    • 720 צפיות
  3. Started by waizman,

אהלן, מת לי ה NEC והמחליף שלו (OPTIARC) הלך לאיבוד בדואר בדרך לתיקון בחנות - צריך אחד חדש! ולא NEC! חשוב שיהיה אמין ושישרוד הרבה זמן כי נמאס לי כבר מהצורבי DVD הזבל האלה, ושיחובר בתקן SATA כי החיבור PATA שעל הלוח רחוק מדי מהכונן. תודה! :-*

• 6 תגובות
    • 647 צפיות
  4. Started by asmy999,

רציתי את המלצת הפורום לגבי כונן חיצוני האם ללכת על : ST310005EXD101-RK של seagate או על WDH1U10000 של westren digital. השיקול העיקרי הוא אמינות לגיבוי קבצים. תודה מראש, אסף

5. Started by KoM,

האם לשים את ההארדיסקים הפוך, כלומר שהחלק הכסוף יהיה למטה יכול לפגוע בהם לטווח ארוך ? אני יודע שלטווח קצר זה כלום, אבל מה עם טווח ארוך ? :

• 14 תגובות
    • 2.9k צפיות
  6. Started by אלי 1,

מישהו אולי יודע 'מה כתוב כאן'? ומה צריך לעשות

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  7. ראיתי שמדברים כאן על מחירים של פחות מ-800 ש"ח, בעוד ב-ZAP מצאתי ב-880 ש"ח וצפונה. אשמח להמלצה היכן ניתן לרכוש את הדיסק במחיר הזול ביותר (ישראל או חו"ל) תודה!!

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by Scorpion17,

שלום, יש לי שתי דיסקים כל cd450mb איך אני מחבר את שתי הדיסקים לקובץ אחד של 900mb. תודה . בבקשה לרשום לי בפרטי כי שם אני רואה שהיית לי שאלה וענו לי תודה..

• 3 תגובות
    • 680 צפיות
  9. שלום חברים יקרים! שוב אני חוזר אליכם לעזרתכם בכול הקשור למחשבים.. לאחרונה החלטתי לקנות הארד-דיסק נייד ויש לי כמה קריטריונים.. אשמח אם תעזרו לי! * 1-2 - טרה * שקט * אמין!! * איכותי * קל לשימוש (נתקלתי בכאלה שאפשר לבכות מרוב הסיבוך לעבוד איתם ) עד 500 שקל. אם עולה לכם משהו לראש אני באמת באמת אשמח לקבל המלצה חמה על דגם מסויים. ואיפה לדעתכם רצוי לקנות (פנדה נסגרו, ואייברוי והגדולות אני לא מתקרב גם אם יתנו לי בחינם) שוב אלף תודות, כי אתם תמיד עוזרים ושמחים לתת יד חן

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. אני רוצה לקנות עוד צורב DVD הכי טוב ולא נדפק ראיתי כמה אשכולות סמסונג אסוס ל'גי ועוד.. אין לי מושג איזה מומלץ צרוב? מהירות דיוידי כפול 20 ומעלה תודה מראש

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. שלום לכולם! אני משתמש עם כונן SSD של 256GB. ישנה אופציה שנקראת "דחוס כונן זה כדי לחסוך בשטח דיסק" שעושה את כל הקבצים דחוסים ושוקלים פחות, האם זה יעיל? או שמא זה גורם למשהו אחר לעבוד שלא כשורה? תודה רבה!

12. Started by ProVoker,

או קיי הבעיה היא ככה הצורב שלי התפקשש לא מזמן וככה גם כמה צריבות ואז הוא התחיל לצרוב לי על באפר של 30-40 % זאת אומרת במהירות של 16 הוא צורב על 94% המהירות המקסימלית של הצורב בקריאה ובכתיבה זה 52 ועשד עכשיו הוא צרב במהירות גבוה ובסדר עשיתי בדיקה של נרו על הצורב וגיליתי שיכולת הקריאה שלו היא במהירות 17X דבר זה מדאיג אותי שכן זה מעט לי את מהירות הצריבה עצמה בלי קשר לליזר הצריבה. לפי דעתי הבעיה היא בלייזר או במגעים של הקריאה. בצריבה איטית הוא צורב בסדר אבל במהירה לא מה עלי לעשות האם לקנות דיסק לניקוי או משהו כזה או שהבעיה יכולה להיות במחשב?

• 10 תגובות
    • 827 צפיות
  13. Started by E-Bear,

קניתי כונן WD Raptor 36GB חדש. לפני זה היה לי Maxtor 80GB ATA ורציתי לדעת האם יש בעיה שהם יעבדו יחד? והאם יש משמעות לג'ימפור שלהם (בהזדמנות זו אשמח גם לדעת מה אומר כל אחד מזוגות הפינים עליהם מולבש אותו ג'מפר...) והאם לא טוב ששניהם מוגדרים כ master (יש לציין שלא על אותו כבל מאחר וה Raptor הוא SATA ואילו ה Maxtor הוא ATA)? אני שואל את זה בגלל שחיברתי את שניהם במחשב וניסיתי להתקין את ה windows אבל בכל פעם שהגעתי לשלב מסוים בהתקנה קיבלתי מסך כחול שטוען לשגיאה בהעתקת קובץ (נראה לי) שקרוי ntfs.sys. אני יודע שזה קשור איכשהוא בכוננים רק אין לי מושג איך... עזרו לי בבקשה, אני אובד עיצות... :'( תודה.

• 1 תגובה
    • 692 צפיות
  14. אהלן, בעוד כמה ימים יגיע המחשב החדש שלי- ואיתו, 320GB של הרדיסק.. מעולם לא מילאתי כזה גודל של הרדיסק אבל השקעה בכונן כזה נראתה לי הגיונית בהתחשב בגודל הקבצים ההולך וגדל בקצב מהיר יחסית בימינו. עם המחשב הנוכחי אין לי בעיה- 40GB הרדיסק פנימי שמחולקים ל15 למערכת ו25 לכל השאר, 160GB הרדיסק חיצוני במחיצה אחת.. עם המחשב החדש, אני מוציא את ההרדיסק החיצוני שלי מפעולת השימוש הסדירה במחשב.. כשאני אפרמט אותו, תהיתי לעצמי איזה גודל מחיצות לקבוע.. כמה שאלות לי אליכם: -האם אפשר שווינדווס והתוכנות הקשורות למערכת יהיו באותו כונן? -הזיכרון הווירטואלי צריך להיות על כונן אחר? -מה הנפח הכי גדול שכדאי להקציב למחיצת מערכת? אני חשבתי על 30GB.. -איך לחלק את השטח שנשאר? ראיתי פה באיזה אשכול שהצי…

• 22 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. Started by leahd3,

היי יש לי כאמור 1 טרה קויאר בלק עכשיו כשאני מעביר מ c ל d הוא מתחיל גבוהה ואז מתחיל לרדת הוא מתחיל לפעמים מ-130 ואז יורד עכשיו העברתי קובץ של 6100 מגה ראיתי שבאיזשהוא שלב..כבר אחרי שהעברתי 4 גיגה הוא ירד לי מתחת ל28 ואפילו מגיע לפעמים ל- 20 זה בעיה או שמה זה הקצב הרגיל???? שוב ניסיתי חיפשתי ולא מצאתי בפורןם אשמח לתגובה מהירה..כי בחנות אמרו לי שאיןשום בעיה

• 5 תגובות
    • 874 צפיות
  16. Started by nice,

סליחה על השאלה המטרידה. http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=round

• 10 תגובות
    • 852 צפיות
  17. קרובי משפחה עוברים כרגע בארה"ב ושאלו אם אני רוצה שיביאו לי משהו, חשבתי על דיסק גיבוי 4TB ומכיוון שהם יכולים להזמין מאמזון בלבד אז הייתי שמח להמלצה למשהו מתאים. בגדול, אני מחפש: -דיסק מהיר (הוא ישמש להעתקת סרטי 4K בין המחשבים בבית) -נוח, גודל 2.5" בחיבור USB3 שיאפשר לתקוע אותו וזהו (יש לי עד סייוטים מהדיסקים בגודל 3.5" שדרשו חיבור חיצוני לחשמל) -זול. ראיתי את הדיסקים הבאים בכ 300 ש"ח, יש הבדלים/עדיפות? WD 4TB My Passport Portable External Hard Drive HDD, USB 3.0, USB 2.0 Compatible, Black - WDBPKJ0040BBK-WESN Toshiba Canvio Basics 4TB Portable External Hard Drive USB 3.0, Black - HDTB440XK3CA ישנה משמעות למהירות הסיבוב …

18. ההארד דיסק הקיים שלי כבר די ישן (בן כמעט 3 שנים), ועבר טראומה קשה, נהרסו בו כמה קבצים ונאלצתי לפרמט אותו. אחרי שיחה עם טכנאי המחשבים שלנו, אני מתחיל לפחד שהכונן עומד לקרוס בקרוב. אני רוצה לקנות הארד דיסק חדש, ולא בדיוק מכיר שמות ודגמים מומלצים (למעט הברקודה, שם שקלטתי בפורום מפרטים). הלוח אם שלי תומך בSATA 1.5 ג'יגה (זה אומר גירסה 1 ולא 2?). השימושים במחשב הם צפייה בסרטים/סדרות, האזנה למוזיקה, גלישה באינטרנט ומדי פעם עבודה עם פוטושופ - למקרה שזה משנה. אני משתדל שלא לכבות את המחשב, ועושה זאת בערך פעם בשבועיים..ומנסה להמנע גם מזה. כרגע הכונן הוא של 80 ג'יגה ומן הסתם לא מספיק..אני לא בטוח איזה נפח אני מעוניין לקנות, אבל אני חושב ש160-250 ג'יגה הם בגדר הסביר היום. אשמח לקבל ד…

• 8 תגובות
    • 932 צפיות
  19. Started by Atlon-Xp,

העתקתי מדיסק מסויים שהוא DVD,עכשיו האופציה היחידה שהייתה לי זה DVD9,העתקתי והדיסק המעותק תופס 5.8 ג'יגה,עכשיו הוא מועתק ע"י קבצים ולא ע"י קובץ IMG,עכשיו יש לצרוב את הקבצים הללו עם דיסק דו שכבתי (8.4 ג'יגה)? או ישנה דרך אחרת. תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by roeesnir,

יש לי דיסק קשיח WD10TMVW. (דיסק חיצוני 2.5 של WD) המחשב לא מזהה אותו. שוטטתי ברשת, ומסתבר שיש לו קצת בעיות עם הבקר של ה-USB. זה קרה להרבה אנשים. העניין הוא שאי אפשר לחבר אותו למתאם כי אין לו חיבור SATA, אלא החיבור של ה-USB3 מולחם לPCB. יש שם עוד 12 פינים, כמו שאפשר לראות כאן: http://forum.hddguru.com/wd10tmvv-t16204-60.html מישהו יודע מה הפינים האלה? אני יכול לחבר אליהם USB איכשהו? אם לא - יש אופציה אחרת להוציא את החומר מהדיסק? תודה רבה!

• 4 תגובות
    • 853 צפיות
  21. Started by RocketLauncher,

יש לי לוח אם של GIGABYTE, עם אפשרות שני חיבורי SATA ושני חיבורי IDE. הכונן הארדדיסק (240GB) מחובר לSATA הראשי (או הראשון, קיצור מופיע ליד זה כיתוב SATA1 ויש SATA2). הכונן דיסקים הרגיל שלי מחובר לIDE1 (סקונדרי) במסטר (אם אני לא טועה), ויש עוד חיבור IDE0 (פריימרי) פנוי לגמרי. השאלה שלי היא כזו: אני מעוניין לקנות צורב DVD שתומך בכל מה שהדגם הנ"ל תומך והיות בארץ אין עדיין (לא מצאתי) את GSA-H62LI, אני אקנה את הצורב GSA-H55L. לאיזה מקום כדאי לחבר את הצורב שמוזכר בכותרת שמגיע עם כניסת IDE? תודה רבה מראש לכל מי שיעזור, RocketLauncher

22. Started by בזיק2,

יש לי מחשב ישן עם שקעים של usb1. אם אני מחבר אליו dok שמתאים לusb2 אני מקבל את ההודעה הבאה "the hubs shown in bold type have free ports that " can support the hi speed usb device אח"כ יש כזה עץ שמתחיל ב: sis pci to usb enhanced host controller ואחרי זה סימון של שישה פורטים מה זה אומר? יש אפשרות לusb2 במחשב הזה?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. יש מבצע באופיס דיפוק למחזיקי כרטיס לייפ סטייל של 1+1 חינם על וורבטים עוגה של 25 עולה 90 שקל תעשו את החשבון לבד אין לי שמץ של מושג עד מתי המבצע הזה בתוקף אבל היום קניתי 100 דיסקים ב-180 שקל

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. שלום לכולם, כשאני רוצה לצרוב דיסק אודיו (CDR), מהירות הצריבה המינימלי שה"נרו" מאפשר לי הוא כפול 16. בתור אחד שהוא פדנט ולא מפריע לו לחכות גם שעה שהצריבה תצא כמו שצריך, רציתי לדעת אם אפשר להגדיר איכשהוא שהמהירות תהיה פחות מ- כפול 16. למשל כפול 4 או כפול 8? למה המהירות המינימלית היא 16 ולא פחות?? תודה. אהה הצורב הוא של לייטאון דגם 18A1P אם זה עוזר....

• 1 תגובה
    • 646 צפיות
  25. Started by elgard,

לאחרונה נדפק לי ה CDROM אחרי 4 שנים : (סידי מתוצרת Acer :'( ). בקיצור החלטתי לקנות כונן DVD אבל עד 300 ש"ח. כמה אפשרויות: א. Aopen- http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=278_118&products_id=443&advertisor=zap ב. LiteOn- http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=278_457&products_id=1863&advertisor=zap ג. Toshiba- http://www.pchardware.co.il/docs/pd982107752.htm?AffiliateID=zap ד. Benq- http://zap.co.il/fs.asp?PID=14647671&Saletype=0&sog=C-DVD אם למישהו יש עוד המלצות... ;D נ.ב. תעשו טובה אל תשגעו אותי שזה מ פ-נדה! (כנראה שאני לא אקנה משם, סתם הבאתי לשם לינק).

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.