עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by Wolf-Net,

שלום לכולם, לאחותי נהרס הרדיסק והגיע הזמן לקנות חדש הפעם אני קונה משהו מקצועי - 160gb ,הבעיה שאני לא יודע מה לקנות את חיבור הפשוט IDE או ה- SATA ששניהם קיימים במחשב אצלי. אני לא מבין דבר מה הבדל בין כל השלושה ? IDE , SATA ; SATA2 אני לא מדבר על צורת החיבור אלה על המהירות הביצועים שנותנים מקווה שתוכלו להסביר לי מה בדיוק לעשות כי אני לא יודע איזה סוג כדי לקנות. תודה רבה זאביק.

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by black spider,

קניתי מחשב, עם 2 דיסקים קשיחים של 250 גיגה, ממה שהבנתי ידע כמה סוגי RAID 1, 0 ו-4 , נכון? מה ההבדל בניהם? ולי כמשתמש ביתי אינטרנט ומשחקים כבדים, לבצע RAID יתן ביצועים? תודה.

• 4 תגובות
    • 3.5k צפיות
  3. הי , יש הבדל בין הגירסה הרגילה של 3TB לבין הגירסה METAL EDITION , או זה רק בעיצוב ? דר"כ שמתי לב שMETAL EDITION יותר חדש , השאלה אם זה משפיע על מהירות או משהו אחר חוץ מהצבע ? ייתכן והגודל קטן יותר ? תודה .

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by davis5,

מה טוב יותר מיבינהם ואיך אני יכול לדעת עם צורב תומך בגרסה מסויימת

• 1 תגובה
    • 637 צפיות
  5. שלום, את שאר ההבדלים הבנתי מקריאה פה ושם (איפה עוד לא כתבו על זה..). אבל רציתי לדעת את הבדל המהירות בין 2 כוננים הללו. אני מבין שאין פה השוואה מבחינת הטכנולוגיה ושיטת עבודה, אבל עדיין אני מעוניין לדעת מה ההבדל במהירות. אני משער ש-SSD מהיר יותר, העניין הוא עד כמה? בלי RAID וכל זה, אחד, עצמאי, לבד. אני מדבר על השוואה בין SSD בסיסי לכונן Western Digital VelociRaptor WD3000GLFS 300GB 10000 RPM http://www.newegg.com/product/product.aspx?item=n82e16822136260 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=708348 בלי קשר למחירים וכל זה, אלא רק לדעת את עניין המהירות, עד כמה ההבדל הוא גדול. ואם אפשר, עד כמה מהיר דיסק כזה (RAPTOR) בהעתקה וכתיבה מדיסק של 5400 ו-7200 RPM. למשל כדיסק למערכת ה…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  6. Started by at,

אני שוקל לקחת הארדיסק חיצוני למחשב נייד (לחבר אותו דרך כבל USB או מארז יעודי) 1. מה הבדלים ב HD בין 3.5 ל 2.5 (חוץ מגודל פיזי ומשקל)? 2. ביצועים? בין השאר האם שני הסוגים מספיקים כדי להיות הארדיסק ראשי עבור מערכת הפעלה? האם חיבור ה-USB יספק כדי להחזיק אותו כראוי? אם ה-USB מהווה מגבלה אבל מספיק למטרה זו, אז האם מיותר לקחת הארדיסק חזק יותר (כנראה ה-3.5) כי במילא לא אנצל את יכולות שלו? 3. צריכת חשמל? (ב2.5 הבנתי שאפשר למשוך מתח מUSB) 4. מה לגבי עמידות שונה שלהם לצורך ניידות? (האם ה 2.5 שבד"כ נמצא בנייד יותר עמיד?) 5. מה הבדלים במחירים לאותו גודל? 6. האם נכון שאין HD 2.5 עם באפר של יותר 2 MB? בתודה מראש, טל

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by Bear Cub,

לגבי westrern digital מה זה משנה לגבי כונן 160BG 7200 8mb אם הוא sata או SATA2 ? מעבד אינטל ליבה כפולה E6300 לוח אם gigabyte 945ps3

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  8. ב-3.5", יש My Book Essential ויש גם My Book Essential Apollo. מלבד המראה החיצוני, מה ההבדל ביניהם? ב-2.5", יש My Passport Essential ויש My Passport Eseential SE. מלבד העובדה שב-SE הדגמים הם בעלי נפח גדול יותר, יש עוד הבדלים? כי מחיר של 1TB ב-SE, גבוה מהמחיר של שני My Passport Essential "רגילים". אשמח לתשובות.

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. NEC 2510, NEC 2500 ו LG 4160, 4161, 4163 מה עדיף לקנות?

• 2 תגובות
    • 623 צפיות
  10. Started by bariko,

שלום רב, ברשותי דיסק חיצוני של WD USB3.0 מסדרת ELEMENTS הדיסק עבד כשורה, עד שלפני מספר ימים הופיע הודעה שיש לו בעיה הדורשת תיקון. אישרתי את פעולת התיקון שנמשכה מספר שניות, ולאחריה הודעה שכעת הדיסק שוב תקין ומוכן לשימוש. מאז, מהירות העתקה אל הדיסק, פשוט קטסטרופה. הנה לדוגמא כאן, צילום מסך של העתקת קובץ MKV בנפח כ-3ג'גה, מכונן SSD/ תהליך שבד"כ אמור לקחת אולי 2 דקות, נמשך כרבע שעה. בדקתי את הדיסק באמצעות התוכנה WinDFT שהומלצה כאן בעבר. גם הטסט המהיר, וגם המורחב לא מצאו פגמים כלשהם. אז מה בכל זאת יכולה להיות הבעיה, וכציד ניתן להחזירו למצבו התקין המקורי? תודה רבה

11. Started by -JobNick-,

אתמול חבר שלי קנה הרדיסק של WD 80 ג'יגה עם 8 מגה בבאפר. חילקנו לו את ההרדיסק בהתקנה של הוינדוס ל 3 מחיצות אחת של 10 ג'יגה (למערכת ההפעלה) ושתיים האחרות בנות 35 ג'יגה כל אחת. עכשיו יש בעיה, את המחיצה של ה10 ג'יגה הוינדוס פירמט לFAT32 והכל טוב וחלק. עכשיו כשניסיתי לפרמט את 2 המחיצות הנותרות הוא כותב לו משהו בסגנון "המחיצה גדולה מידי עבור FAT32" הוא מוכן לפרמט אותה רק לNTFS שאת זה אני לא רוצה. יש דרך לעקוף זאת ? ואני יודע שזה קצת לא קשור לפורום הספציפי אבל האם יש לוינדוס XP תוכנת FDISK ?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. שלום לכם אנשי פורום יקרים!!! ברשותי מחשב שבו מורכב הלוח אם של ABIT מדגם IS7. בנוסף יש לי כבר דיסק קשיח של WD בנפח של 80 ג'יגה. אני רוצה להוסיף דיסק קשיח נוסף, אך אני לא יודע בכמה ג'יגות של הרדיסקים הלוח אם שלי תומך! בדקתי בספרון שהגיע עם הלוח אם, וגם באתר הבית של ABIT, ולא מצאתי תשובה לשאלה הזו ולכן אני מפנה אותה אליכם ומקווה שתוכלו לעזור לי! בנוסף הייתי רוצה לשאול אם למישהו יש ניסיון עם הרדיסקי SATA והלוח אם הזה (ABIT IS7)? תודה מראש לכל העונים!! 8)

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. יש לי חבר טוחן שרוצה לסבסד את המדינה במע"מ של הדיסק הקשיח. מה הדיסק הקשיח עם הביצועים הכי טובים?? אם אפשר אז תנו לי את הכי טוב על כל בקר: ATA, SATA, SCSI. ומה הכי טוב מבין שלושתם. הדיסק צריך להיות בגודל של 120 ג'יגה בלי "ריידים" למינהם. שוב, הכסף לא משנה. תודה

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. באופן פיזי ובאופן טכנולוגי.... אני חשבתי בכיוון של ה-3 דקות במיקרוגל... למישהו יש רעיון יותר טוב(ההארדיסק לא חשוב, המידע שיש עליו מאוד חשוב ובמקרה של סכנה יש צורך להעלים אותו)

• 39 תגובות
    • 3.6k צפיות
  15. התחדשתי ב Western Digital 500GB My Book Home Edition עם ESATA מה הדרך הטובה ביותר להשתמש בו בעזרת התוכנה המצורפת? בעזרת תוכנת צד שלישי? או פשוט יותר לזרוק קבצים אליו בתיקיות?

• 0 תגובות
    • 680 צפיות
  16. יש לי דיסק עם 6 טרה של מדייה (רובם קבצים גדולים) ואני רוצה להעתיק את הכל לדיסק חדש ריק. אני מניח כי העתקה "רגילה" עם COPY של ווינדוס או אפליקצית TERACOPY יעתיקו כל קובץ בדיסק המקור ויכתבו אותו בצורה רציפה בדיסק היעד כך שלא תהיה פראגמנטצייה אבל איך אני יכול לבצע אופטימיזציה לאירגון הקבצים? הכוונה היא שקבצים בתיקייה אחת יועתקו אחד ליד השני. האם העתקת התיקייה הראשית מעתיקה את הקבצים לפי הסדר הלוגי שלהם? (הכוונה לסדר המופיע בהוראת DIR ללא פרמטרים)

17. אני רוצה להעתיק דיסק קשיח עם כל מה שיש בו וללכת למחשב עם אותה החומרה ולהעביר את הכל אליו, עשיתי את זה דרך BOOT עם תוכנת GHOST וזה עושה לי בעיות בהפעלה (כנראה משהו עם הMBR) מה הדרך הכי טובה לעשות את זה?

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. האם יש דרך לקצר את זמן העתקה בנפחים גדולים כמו 250 גיגה

• 8 תגובות
    • 790 צפיות
  19. האם להפוך קודם ל-WAV, או לצרוב ישר מ-MP3? לצרוב על המהירות האיטית ביותר שהצורב מאפשר, או מעבר לזה? כל טיפ יהיה טוב, ממש מהרמה הבסיסית פעם אחרונה שהכנתי דיסקים CDA, זה היה עם צורב X8 בערך, ורוב הדיסקים יצאו על הפנים, ומאז לא צרבתי... אני צריך להכין למחר דיסק, וחשוב לי לשמוע בשעות הקרובות איך כדאי באמת לצרוב כמו שצריך. המון המון תודה (:

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  20. איך לאחסן אותם? איך לצרוב אותם? עוד לא קרא לי שנדפק לי דיסק DVD שאיחסנתי בצורה סבירה, אבל אני לא רוצה שיקרה משהו - אז יש עצות?

• 0 תגובות
    • 627 צפיות
  21. בעקבות אירועים אחרונים , הגעתי למסקנה שאני חייב לגבות את הנתונים על המחשב שלי- יש לי 2 מע' הפעלה על 2 HD נפרדים וHD אחד שהוא רק מידע תוכנות שירים ושטויות. מה הדרך הכי מומלצת לגבות את כל המידע? אני ראיתי לדוגמא בHP הנייד כדי לשחזר את המערכת מכניסים דיסק או 2 והוא פשוט עושה ממנו BOOT ומשחזר את כל המערכת כולל פרטישנים התקנות והכל - בדיוק לתצורה בה מקבלים את המחשב מHP. אני רוצה לעשות כזה גיבוי רק מהמערכת שמותקנת אצלי עכשיו... תודה לכל העוזרים ???

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. היי, קניתי את ה WD1TB BLACK, עכשיו כיום יש לי WD320GB שיש לו פרטישן 80GB בשביל מערכת ההפעלה עכשיו אני גם ככה צריך לפרמט ולהתקין מחדש האם כדאי להעביר את המערכת הפעלה לדיסק החדש (והמהיר יותר) נגיד 120GB לשמור למערכת הפעלה, ואז יהיו לי 800~ ג'יגה לאחסון, בנוסף יהיה לי 320G לגיבוי בדיסק הישן (שאני אפרמט ואחזיר לפרטישן אחד) השאלה הנוספת היא אני יודע שכדאי להתקין תוכנות עם מערכת ההפעלה,, אבל מה לגבי משחקים? האם להתקין משחקים ב "C" או שלא כדאי? מה אתם אומרים?

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by lipa,

אני לא מצליח להבין מה ההבדל תודה

• 8 תגובות
    • 764 צפיות
  24. Started by imac,

ביררתי בחנות ליד הבית שלי על כונן קשיח 160 GB 8MB CACHE, והם אמרו לי שיש במלאי רק Samsung וה WD נגמר... לפי מה שהבנתי ממנו אין הבדל בביצועים, וגם ב SAMSUNG יש 3 שנות אחריות.. האם ההבדל הוא קריטי? כי ממש אין לי כוח לחכות, אני רוצה לקנות כבר היום..

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים