אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,924 דיונים בפורום זה
-
אני חושב להוסיף עוד הארדיסק כנראה את ה WD ספיישל אדישן 8 מגה באפר 40 ג'יגה אחשיו יש לי הארדיסק WD 40 7200 האם יורגש הבדל בהעברת נתונים?? בין שניהם ו איך הארדיסק (בהנחה ואני מפצל אותו) יעביר נתונים בין אצמו
-
- 3 תגובות
- 757 צפיות
-
-
במחשב חדש שקיבלתי לאחרונה מותקן כונן Seagate 500GB עם חיבור SATA (דגם ST3500320AS). כשהמחשב עולה הוא רושם: SATA is found running at IDE mode! SETUP option is available to set SATA to AHCI mode. Do you want BIOS to enable this option for you? מה זה בדיוק נותן לי והאם כדאי לאפשר את זה? (הערה- אם כדאי לאפשר את זה אז אני מניח שההערה הבאה שמצאתי בויקיפדיה רלוונטית.. Enabling AHCI in a system BIOS with Windows Vista already installed will result in a BSoD if SATA has been running in IDE mode during Vista's installation. Before enabling AHCI in the BIOS, users must first follow the instructions found at Microsoft Knowledge Base article 922976. אני מקווה שזה לא מתוסבך..)
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ראיתי צורבים והיה עלהם סימן מינוס ופלוס רציתי לשאול למה משמש פלוס ?
-
- 3 תגובות
- 695 צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות צורב דיוידי בימים הקרובים, אשמח לקבל המלצות לגבי צורבי דיוידי שונים. כמו כן, שמתי לב שיש הבדל עלות בין מותגים שונים (אמאסאי, טושיבה, לג'י וכו') מה כדאי ? מה עדיף ?. תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 945 צפיות
-
-
באחרונה רכשתי הארדיסק שסוג החיבור למקור חשמל שלו הא SATA, הבעיה היא שיש לי רק כבל אחד כזה והכונן האופטי כבר תופס אותו. לאחר קריאה בנושא מסתמן כי ניתן להשיג מתאם molex ל-sata שאמור לעבוד. האם תהיה פגיעה בביצועים, וכדאי לנסות פתרון אחר? כמו כן, האם למישהו כאן כבר יש אחד כזה מיותר? תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 782 צפיות
-
-
יש לי הארד דיסק אחד של IDE 80GB ויש לי גם 250GB SATA II ! חיברתי תSATA II בביוס הוא מראה שהוא מחובר אבל שאני נכנ ס למחשב שלי אין שם אותו הוא מראה לי רק ת IDE 80GB למה ???
-
- 3 תגובות
- 831 צפיות
-
-
היי! לפני שכולם קופצים עלי - כבר חיפשתי בפורום ולא מצאתי פתרון לבעיה שלי. אז ככה: קניתי כונן קשיח של MAXTOR 120GB SATA. את הכונן הישן (MAXTOR 80GB ATA133) ניתקתי, חיברתי את החדש לSATA, פירמטתי, והתקנתי את הווינדוס. הבעיה היא, שעכשיו אני רוצה לחבר שוב את הכונן הישן, וכשאני עושה זאת הוא מזהה אותו ככונן הראשי, מחפש את הווינדוס, ומכיוון שהוא לא מוצא ווינדוס המחשב נתקע. מישהו יודע מה הפתרון?
-
- 3 תגובות
- 782 צפיות
-
-
אני מתכוון לרכוש כונן מגנטי (HDD) לצורך גיבוי, לא עבודה יומיומית. זאת... אחרי שכונן חיצוני שקניתי לגיבוי הפסיק לעבוד באופן יחסית פתאומי אחרי די מעט זמן לטעמי (שנתיים בערך). ראשית כל, למדתי את הלקח שלי - מכל דבר חייבים להיות לפחות שני עותקים, נקודה, אחרת בכלל אין טעם בכל העניין. אני גם קצת חושד בכוננים קומפקטיים (2.5") אשר אינם נתונים במארז מוגן-זעזועים, כי נראה לי ששילוב שני הגורמים הללו דפק אותי בפעם הקודמת. על כל פנים, יש לי שתי שאלות: 1. האם לדעתכם עדיף ככלל לרכוש כונני 3.5" לצורך גיבוי במקום כונן 2.5" משיקולי אורך-חיים, או שעובי הכונן לא באמת משחק תפקיד? 2. האם עדיף לרכוש כונן המיועד לשימוש פנימי, ואז להשתמש במעגנה (dock) ו/או במארז ה…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
תאמת עברתי על כל הרשימה של הפורומים וכאן היה נראה הכי הגיוני לשאול את זה .. אז לשאלה: אם צרבתי מידע על דיסק dvd 4.7 (קבצי ווידאו) ואז נשאר מקום פנוי בדיסק ולאחר זמן נסתי לצרוב עליו קובץ ווידאו נוסף ולפני תחילת הצריבה של הקובץ השני לחצתי בהגדרות על 'המשך דיסק מולטיסיישן'.. ומה שקרה שאחרי הצריבה המידע הקודם שהיה על הדיסק נעלם ורק הקובץ החדש נשאר.. האם יש דרך להוציא את המידע שהיה שם?
-
- 3 תגובות
- 960 צפיות
-
-
-
שלום לכולם, אני מחפש HD חדש, תכננתי לרכוש את ה 640AAKS אבל לצערי גיליתי שאין אותו במלאי ויגיע רק עוד 3 שבועות. נשארתי עם התלבטות בין שלושה כוננים: 500AAKS , 10EACS , 10FALS. עכשיו אתם בטח תמליצו לי על Seagate וכו' אני באמת מעדיף שלא, קראתי פה בפורום טיפה ואני לא רוצה ליפול. השאלה שלי היא אתם יכולים לדרג את שלושת ה HD הנ"ל מבחינת מהירות ולציין הפרש בין כל אחד ? בנוסף איך כל אחד מהם מבחינת שקט - את ה 500AAKS כבר יש לי במחשב אז אני מעדיף שתשווה אליו את רמת השקט של השניים האחרים. תודה לעוזרים !
-
- 3 תגובות
- 692 צפיות
-
-
יש לי שתי שאלות הבנתי שיש Firmware שהוא לא ממש חוקי שגורם לצורב לצרוב על דיסקים יותר מהר ממה שהם נועדו איפה אני מוצא את ההורדה של זה ואת האתר של מי שהוציא את זה והאם הדיסקים של Princo תומכים בזה?? תודה
-
- 3 תגובות
- 880 צפיות
-
-
שלום לכולם! נתחיל בזה שהחלטתי לשאול את השאלה דווקא בפורום הזה (רשתות ואינטרנט) בגלל שבמהלך חיפושי אחר מידע ברשת, הבנתי שכל נושא ה-RAID קשור מאוד לשרתים (דיי הגיוני אחרי שחושבים על זה קצת....) בקשר לשאלה שלי בניתי HTPC ויש לי שם כונן רק בשביל כל הסרטים, תמונות ומוזיקה. לאחרונה התחלתי לחשוב שיש מצב שאותו דיסק קשיח פשוט יכול לקרוס יום אחד (כמו כל מכשיר חשמלי אחר ובטח מכשיר אלקטרוני) וכל התמונות, סרטים (הכנסתי את כל סרטי הוידיאו לדיסק הקשיח) והמוזיקה שלי יכולים פשוט להימחק. כמובן שאפשר לבצע גיבויים אבל כשמדברים על נפח של 200 גיגה, זה קצת בעייתי..... חשבתי להקים מערך RAID של שני דיסקים של 500 גיגה (זה התכנון לפחות...) שיהיו למעשה מראה אחד של השני. הבנתי שכך גם המידע נשמר עקב ז…
-
- 3 תגובות
- 700 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש כונן לגיבוי חיצוני עם אחריות ל 3 שנים. גודל 1TB. בעבר היו לי WD וסמסונג. שניהם שבקו חיים לאחר כ 3 שנים. אשמח עוד המלצה. מחיר - עד 300 ש"ח. כמו כן, אשמח להמלצה על חנות (אזור רעננה / פ"ת / כ"ס / הוד השרון) תודה
-
- 3 תגובות
- 4.6k צפיות
- 1 follower
-
-
היי לאחרונה קניתי מעבד/לוחאם חדשים.. המחשב הקודם היה בן איזה 10 שנים ההתקפה עברה מעולה - כל התוכנות מראות שהכל בסדר - טמפ 37-40 בדרכ בקיצור אין שום בעיה במחשב לדעתי - כשאני לא מזתמש במחשב זמן מסויים הוא "נכבה" - ההארדדיסק נכבה והמחשב "הולך לישון" - אני לא מאנין שזה תקלה אלא יותר הגדרות צריכת חשמל... השאלה שלי היא שבמחשב הקודם זה לא היה עושה את זה (לא יודע אם לא היה קיים או ששיניתי מתישהו את ההגדרות בעבר ולא זכרתי) השאלה היא האם להשאיר את זה ככה או שלא כדאי להביא לו להיכבות? זה יכול לגרום לקיצור חייהם של ההארדדיסקים? תודה
-
- 3 תגובות
- 709 צפיות
-
-
שלום לכולם! זה הפוסט הראשון שלי בפורום מקווה להמשיך ללמוד ולשתף פה מידע. יש לי בעיה קיבלתי דיסק און קי של קינגסטון הוא ניקרא DT310 או data traveler 310 הוא בגודל של 256 GB. ידעתי מראש שתיהיה בעיה למערכות הפעלה להתמודד עם הגודל הזה אבל השאלה שלי אם יש איזו דרך מוכרת לפתור את הבעיה שלי. הבעיה היא כזאת, כשאני מכניס אותו בפעם הראשונה ל WIN XP הוא מפרמט אותו למערכת קבצים מסוג FAT עד כאן הכל בסדר אבל כשאני מכניס אותו ל WIN 7 הוא משנה לי את מערכת הקבצים (בלי לפרמט) ל EXFAT ואז הוא לא מזהה אותו יותר ב WIN XP. השאלה היא האם יש אפשרות לבטל את זה ש WIN 7 יהפוך אותו אוטומטית ל EXFAT? לא להציע לי להפוך אותו ל NTFS כי אז שום דבר אחר לא יקרא לי אותו. (באוטו, DVD וכו') תודה מראש! מתן.
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני צריך להתקין WIN 10 על מחשב מסויים יש למחשב SSD 120 של חברת TEAM GROUP , כונן קשיח מכני רגיל 1TB וקניתי לו SSD חדש של סמסונג EVO 860 יש לי כמה אפשרויות : 1) להתקין מערכת ההפעלה על ה 120 וה 500 SSD של סמסונג יהיה כונן 2 2) להשאיר רק 500 גי'גה SSD של סמסונג בגלל שהוא הכי מהיר ולחלק ל 2 מחיצות 3) להתקין על ה 500 גי'גה SSD מערכת הפעלה ו 1TB לעשות ממנו דיסק גיבויים הבעיה שה 1TB עושה סוג של צוואר בקבוק מתקין עליו WOT מרגישים שהוא מאט בעליה את המשחק ובכלל את המערכת , במחשב הזה לא צריך הרבה נפח כי לא מורידים שם סרטים וכו' וכל המשחקים נמצאים על שרת זה לא מותקן לוקלית לא עדיף להשתמש רק ב SSD של סמסונג ? הכי מהיר והנפח סבבה 500 גיגה מעל ו…
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
עודכן Firmware אני חושב שהפורמט הוא DVD-R כך שאין סיבה שלא יקרא את זה... מה יכולה להיות הבעיה ? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 575 צפיות
-
-
היי, אני עובד עם נרו אקספרס. שמעתי שניתן לצרוב על דיסק ולהשאיר אותו פתוח לצריבות נוספות (לא לנעול אותו). איך אני עושה את זה? תודה רבה!! שלומי
-
- 3 תגובות
- 762 צפיות
-
-
-
יותר משנה אחרי שנחשפנו אליה לראשונה, הטכנולוגיה מבית אינטל ומיקרון שמבטיחה לספק לנו מהירויות שאינן מהעולם הזה מתקרבת אל החנויות לכתבה
-
- 3 תגובות
- 884 צפיות
-
-
שלום חבר שלי מתייעץ איתי על כמה דגמים של כוננים קשיחים.הנפח הוא בין 250 ל 320 גיגה והטווח מחיר בין 360 ל 450 שקל איזה חברה הכי אמינה היום בדיסקים לניידים? סמסונג ?? סיגייט (5 שנים אחריות וגם הרבה משלמים על השם ראיתי בהפרשי מחיר..) WD גם יקרה קצת. אשמח לקבל עזרה פה.
-
- 3 תגובות
- 724 צפיות
-
-
-
יש לי לוח אם ABIT BD7II http://www.abit.com.tw/page/en/motherboard/motherboard_detail.php?pMODEL_NAME=BD7II&fMTYPE=Socket%20478&pPRODINFO=Specifications&fSEARCHTEXT=BD7II מעבד P4-2.4GB א. איזה נפח של HD אני יכול לשים בו (מהארדיסקים החדשים) ב. ברור לי שהלוח תומך רק ב ATA100 אבל הבנתי שזה לא כזה הבדל, לא תהיה בעית תמיכה בהארדיסק חדש, נכון? ג. כדאי להשקיע בבקר SATA (כלומר כרטיס PCI)? תודה לעוזרים, טל
-
- 3 תגובות
- 754 צפיות
-
-
במבחן האיכות (לא השם בלבד) מה טוב יותר סילבר זה מוטג לישראל ולמעשה זה ritek אך מעניין באיזה איכות ?
-
- 2 תגובות
- 918 צפיות
-