עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by Yotam.B,

היי, כבר קראתי עשרות פוסטים העוסקים בנושא הזה ובכל זאת לא הצלחתי לקבל את התשובה שלשמה חיפשתי את המידע. יש לי הארדיסק נייד של 1 טרה. כרגע הוא נמצא בפורמט של Fat32 וזאת רק על מנת שאוכל להשתמש בו גם במחשב מק שלי. קניתי כבר הארדיסק נפרד למק ועכשיו השאלה שלי האם בברירת המחדל שלו הכונן צריך להיות NTFS או FAT32 בהנחה ואני אשתמש בו בוינדוס? ות'כלס, מה ההבדל המהותי בניהם ובמה עדיף להשתמש? וכן, אני משתמש גם בקבצים שהם מעל 4 ג'יגה. שנה טובה !

• 3 תגובות
    • 995 צפיות
  2. Started by OnlyOne,

שלום לכם... במחשב כרגע יש לי את הNEC ND 3550(בשימוש כבר שנתיים), הגיע לידיי מחבר LG GSA 4167B(בשימוש של שנתים וחצי-שלוש). עכשיו,השאלה היא האם כדאי להחליף לLG או להישאר עם הNEC? עד כמה יש הבדל ביניהם? החיבור הוא IDE, ואיני מעוניין בקניית צורב חדש אז בבקשה להימנע מלהציע צורבים אחרים. תודה .

• 3 תגובות
    • 717 צפיות
  3. Started by rafaels,

אהלן, אני מעוניין לחבר 12 כוננים של 64 גיגה בתור RAID 5. האם זה אפשרי? איזה HBA אני צריך לרכוש בשביל זה? האם ניתן להשתמש ב 2 HBA ?

4. Started by rap_tr,

יש לי מערכת הפעלה(Windows 7 Ultimate x86 MSDN ORIGINALS (Hebrew)) במחשב הזה, אני מעוניין להתקין אותה במחשב אחר,לצרוב אני לא מצליח אבל להעביר ל-DOK כן, השאלה שלי אם אפשרי להתקין דרך ה-DOK את המערכת הפעלה ואם כן,אז איך? תודה

• 3 תגובות
    • 862 צפיות
  5. Started by prince amir,

הלך לי הHD במחשב הנייד מסוג COMAPQ PRESARIO 1200 האם אני יכול לקנות גם של חברה אחרת , כמה עולה היום הכי זול ומאיפה אני יכול להשיג דחוף!!! תודה

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by buky,

רציתי לדעת מה עדיף, דיסק 60GB 7200 ATA או 60GB 5400 SATA וזה באותו מפרט מחשב ומיועד לעבודות גרפיקה ווידאו כבדות. מדובר במחשב נייד שאין לו אופציה לדיסק SATA 7200 .

• 3 תגובות
    • 718 צפיות
  7. ענקית פתרונות האחסון Seagate משיקה את ההארד דיסק החיצוני הדק בעולם, בנוסף להארד דיסק נייד ואלחוטי המתיימר לענות על בעיות האחסון שלנו ברחבי הבית לכתבה: http://hwzone.co.il/ces-2015-%d7%a1%d7%99%d7%92%d7%99%d7%99%d7%98-%d7%9e%d7%a6%d7%99%d7%92%d7%94-%d7%90%d7%97%d7%a1%d7%95%d7%9f-%d7%97%d7%99%d7%a6%d7%95%d7%a0%d7%99-%d7%a0%d7%99%d7%99%d7%93-%d7%93%d7%a7-%d7%95%d7%90/

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by shai87,

שלום , שאלתי את השאלה הזאת בפורום תוכנה אך לא זכיתי למענה ואולי לכם יהיה הפתרון. קניתי MP3 בשביל אבי מחברת באג הידועה לשמצה, הכנסתי אותו למחשב והופיע לי מן ווירוס כזה שמצורפת תמונה שמראה זאת הבעיה היא שמאותו רגע לא רק הנגן הספציפי הזה עשה את הבעיות הללו, אלא גם הנגן שלי וה-DOK שלי מחקו את כל הקבצים הקיימים והראו לי את הווירוס המעצבן הזה. ניסיתי לסרוק אותם בעזרת אנטי ווירוס ומשמיד רוגלות\טרויינים ושום דבר לא מצא זאת פרמטתי את כולם בדרך הרגילה בקליק ימני אך זה לא השתנה, הווירוס קיים בכל הנגנים גם אחרי פירמוט. האם יש דרך לפרמט בצורה ייסודית יותר את ההתקנים הנשלפים שלי?? תודה רבה ,שי

• 3 תגובות
    • 735 צפיות
  9. שלום. שמתי את ההרדדסיק שלי מצד שמאל למקום שבדרך כלל שמים אותם עם ברגים במצב ישר זה ביין הכוננים של ההרדדסיק לבין הדלת הימנית אם מסתכלים מקדימה על המארז יש שם רווח כזה שמתאים בידיוק להרדדסיק להיכנס אבל בשכיבה על הצד רציתי לשאול אם אני שם אותו ככה זה בסדר ? והאם הביצועים והעברת הנתונים לא תפגע ? דרך אגב אני ישים שם גם מאוור עליו דרך חור במארז. בתודה מראש.

• 3 תגובות
    • 703 צפיות
  10. Started by Xebu,

שלום לכולם, יש לי שאלה שלא הצלחתי למצוא מענה בשבילה והחלטתי להתייעץ פה יש לי כרגע ספק של SeaSonic 430W שמחזיק 2 HDD הראשון של 500GB WB 7200RPM והשני הוא 2TB של סמסונג HD204UI אני רוצה לרכוש כעת HDD נוסף (כנראה של 2TB או 3TB) אבל פוחד שהספק אולי לא יצליח להחזיק את כל ה3 דיסקים. האם יש בסיס לחשש שלי? או שניתן לרכוש עוד HDD בלב שקט? אם יש צורך במידע על רכיבים אחרים של המע' אנא אמרו. תודה רבה לכם.

• 3 תגובות
    • 643 צפיות
  11. מאמר מתורגם שנלקח מ - Chief Magazine לאחרונה ה - Perpendicular recording הוא הכוכב העולה בעולם הדיסקים. קצת הסברים, מתוך מאמר של יאן מטיס בקומפיוטר-וורלד, להלן. הצריבה הניצבת מסוגלת להגדיל את קיבולתם של מצעים מגנטיים עד פי 10. כלומר, מיקרו-דיסקים בהם השתמשו לאחסון 3,000 שירים יכולים לספק מקום לכ-30,000. במונחים טכניים יותר, יהיה אפשר לאחסן כ-230GB לאינץ' מרובע, או עד 20GB במיקרו-דיסק של 1 אינץ'. זהו סוג ההתקדמות על פי חוק מור שיצרני דיסקים פחדו שלא יהיה בר ביצוע. מאז הופעת הדיסקים הקשיחים ב-1956 (עם ה-RAMAC של IBM) ועד היום, קיבולת הדיסקים גדלה בחזקות. הקיבולות כמעט הוכפלו מדי שנה למשך העשור הראשון אחרי RAMAC, והאיטו את קצב הגדילה למשך כ-20 שנה. הקצב הואץ חזרה בשנות …

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by elad-k1,

שלום.. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בהגדלת המחציה בתוכנה פרטישן מג'יק ! מה השלבים בבקשה! תודה [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by DennisZ,

שלום, קיבלתי במקרה הארדיסק חדש מהשקית מדגם Hitachi GST Deskstar HDP725025GLAT80. כשפתחתי אותו גיליתי שאין בו חיבור SATA אלא יש בו חיבור ATA ישן כלשהו (לפי מה שהבנתי זה ATA133, אבל זה לא בטוח). תמונה: http://pasteboard.co/1CaKl3yw.jpg אשמח אם תוכלו להציע דרך לחבר אותו למחשב באמצעות כבל SATA עם מתאם כלשהו (שיוזמן כנראה מאייבי). אם תוכלו לצרף קישור למתאם מתאים באייבי זה יהיה נחמד. תודה מראש! עריכה: בטעות פתחתי את הנושא בפורום כרטיסי מסך במקום באמצעי אחסון, אשמח אם תעבירו את הנושא לאמצעי אחסון.

• 3 תגובות
    • 900 צפיות
  14. שלום, באחד מהמחשבים שיש לי בבית חלה מאתמול תופעה מוזרה מאוד של ההארד דיסק במחשב, ההארד דיסק עצמו לא כל כך חדש (30GB) אך המחשב עצמו משודרג.. משום מה, הוא מתחיל לעשות בלי הפסקה צלילים של קריסה/כיבוי כל שניה, לפעמים אפשר להמשיך להשתמש במחשב (המחשב פועל כרגיל) אך לפעמים המחשב נתקע.. אני לא הבנתי עדיין ממה זה נובע, למה זה קורה, מה זה מסמל ומה צריך לעשות. אשמח מאוד לכל תגובה בנושא. תודה רבה מראש

• 3 תגובות
    • 645 צפיות
  15. ערב טוב לכולם ;D יש לי מפרט דיי ישן אבל עובד ומספק את הסחורה.. Q6600 4GB RAM DDR3 1333 470GTX 1280RAM SSD 38GB של אינטל (בין הראשונים) Samsung 500GB ועוד... השאלה שלי היא האם להחליף SSD לאחד אחר בגלל שלוש סיבות! 1.הבנתי ש SSD של 120GB+ הם יותר מהירים בצורה משמעותית! (אשמח אם מישהו יוכל לשפוך מאט אור מדוע ולמה?) הוא דיי קטן לי וצפוף. חשבתי על זה http://ksp.co.il/?uin=18001 2.הוא דיי קטן לי וצפוף. 3.יש לי מחשב נוסף עם דיסק מכני ישן שאני מעונין לשלב שם SSD. חשוב לציין שלשתי הלוחות קיים חיבור SATA 2! נ.ב אשמח אם תכלו לענות לי על כמשה שאלות נוספות: האם המפרט הזה סביר למשחקים למרות הסיבה שהוא ישן? והאם כונן SSD ישפר משמעותית את הביצועים למחשב סלוני שיושב לי ב…

• 3 תגובות
    • 958 צפיות
  16. Started by Bagheera,

שלום, סוף סוף קיבלתי עוד כונן Seagate 120GB SATA זהה לכונן שיש לי ועכשיו אני מתכונן לבנות סט RAID 0 רציתי לדעת אם יש לאנשים פה עצות בנוגע לבניית סטים כאלו כגון גודל Clusters בשביל הפירמוט, האם כדי לי לשים עוד כונן קשיח רגיל לגיבוי? כמו כן אם יש איזה שהם טיפים לביוס של ה Silicone Image 3112A וכו, תודה לכל העונה.

• 3 תגובות
    • 718 צפיות
  17. שלום, אצלי במחשב נמצא כרגע כונן קשיח מסוג IDE (ממה שהבנתי).. ואני חשבתי על לקנות היום כונן קשיח חדש.. ולפי מיטב הבנתי, כרגע בשוק אין כוננים קשיחים מסוג IDE אלא רק מסוג S.ATA.. עכשיו השאלה שלי: יש אפשרות לשלב שיהיה כונן אחד מסוג IDE לבין SATA.. כאילו שאחד יהיה מסוג אחד והשני יהיה מהשנ? ואם כן, אז אני אראה איזשהן תקלות או משהו? בתודה מראש, borissurets

• 3 תגובות
    • 651 צפיות
  18. Started by Guarding angel,

שאלה די מצחיקה בשעת לילה הזויה שכזאת אך זה די מסקרן אותי האם ניתן לעשות C@ לH.D??

• 3 תגובות
    • 657 צפיות
  19. שלום לכולם יש לי צורב קומבו של LG 4120B בעבר הייתי מכניס דיסקים וצורב בלי בעיות ב X8 יום אחד המחשב החליט שאותם דיסקים שהיו טובים ל X8 לא טובים יותר והוא לא איפשר לי X8 יותר אלא רק X4 אמרתי בסדר זרמתי איתו בימים האחרונים התחלתי לצרוב על DVD-RW במהירות X2 והיום על אותו דיסק הוא החליט שגם את זה הוא לא נותן לי ומאפשר לי רק X1 על אותם דיסקים ניסיתי גם את נירו 7 וגם את נירו 6 למישהו יש מושג מה הבעיה? כל הצעה לפיתרון תתקבל בשמחה

• 3 תגובות
    • 775 צפיות
  20. שלום ! האם הוספת דיסק קשיח נוסף עבור מערכת הפעלה בלבד תשפר את הביצועים של המערכת?

• 3 תגובות
    • 984 צפיות
  21. שלום, רציתי לשמוע את דעתכם המקצועית בוגע ל- HD נייד. מה היתרונות ? מה החסרונות ? מה השימוש שלכם ב- HD נייד ? כמה אמור לעלות HD נייד של 160GB של WESTON DIGITAL ? ומה המהירות ? מה אומר 8MB מהירות ? לא מדובר ב- RPM או משהו כזה ? ובנוסף שאלה נוספת, HD נייד שמתחבר למחשב ב- USB. איך מהירות העברת קבצים מהמחשב ל- HD הנייד ? תודה.

• 3 תגובות
    • 921 צפיות
  22. Started by kremlin,

אנשים תעזרו לי!!! אתמול קניתי דיסרים של SILVER LINE 780MB . כאני צורב את הדיסקים בנרו אני רואה שאני יכול להשתמש בו כדיסק רגיל של 700MB . עכשיו השאלה שלי איך אני עושה שאני יוכל להשתמש בכול ה-780 שיש בדיסקים. אל הדיסקים אני צורב סרטים עם זה משנה משהו. בתודה מראש לכל העונים !!

• 3 תגובות
    • 702 צפיות
  23. Started by ronmiz,

היי, יש ברשותי מחשב נייד Dell vostro 3450 ווינדוס 7. בעקבות הפרסום של מבצעים פה באתר בימים האחרונים, מתלבט אם לרכוש כונן ולשדרג את המחשב. שאלתי היא האם רכישת הכונן שפורסם היום באתר כדאית? האם הכונן יתאים למחשב? כמה בערך יגבו ממני במעבדה על החלפה של הכונן? ראיתי בזאפ שיש חלופות מעט יותר יקרות (עבור אותו נפח, בערך חצי TB, הפרש של בערך 250-300 ש"ח ברכישה בארץ בכוננים הכי זולים בקטגוריה - לא יודע אם הם טובים ולא מבין בזה) - לא עדיף לאור האחריות? ודבר אחרון - אין לי גם בעיה לרדת / לעלות בנפח בשביל חלופה יותר משתלמת מבחינת מחיר למ"ב, אם יש כזו שמומלצת... תודה.

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. שלום, מתחיל לימודי הנדסה בקרוב, אשמח לשדרג את המחשב הנייח באמצעות SSD. כרגע קיים HDD 1T, איזה נפח של SSD כדאי לרכוש? קנייה באילת, אשמח לקבל המלצה על דגם רלוונטי. תודה!

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by NAZRAK,

במחשב השולחני יש לי שני צורבי DVD של NEC, לפעמים הם קוראים בלי בעיה דיסקים של סדרות סרטים (מקוריים יש לציין) ולפעמים מחליטים שאין דיסק בכונן. בהתחלה ניסיתי כמה מדיות לצריבה (גיביתי שטויות מבדרות בנוסח META CAFE עוד במחשב הקודם) חשבתי שהבעיה הייתה בדיסקים עצמם. אבל למרבה הפלא כשניסיתי לראות את הקבצים דרך המחשב הנייד לא הייתה שום בעיה. אח"כ ניסיתי סדרות מאוסף ה-DVD שלי, אחת מהן נוגנה בלי בעיות בכל הדיסקים, והשנייה הייתה לא קיימת מבחינת הכוננים (במחשב הישן לא הייתה עם הסדרה הזו - הקרקס המעופף של מונטי פייתון - או עם כל סדרה אחרת בעיה כלשהי.. שוב, גם הפעם במחשב הנייד כל הסדרות פעלו בלי בעייה. בשני המחשבים יש XP PRO במחשב השולחני עם משחקים למשל אין שום בעיות. יש הצעות או פיתרו…

• 3 תגובות
    • 623 צפיות

דיונים חדשים בפורומים