אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,915 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם , יש לי מחשב שבו שני כוננים קשיחים, לפני כמה זמן הכונן המשני הפסיק לעבוד, חשבתי שהוא נשרף אבל כשלקחתי אותו לבדיקה אמרו לי שהוא נמצא על מצב Dynamic ואני צריך להעביר אותו למצב Basic ואז הוא יסתדר, הבעיה שכשאני יעביר אותו כל הכונן ימחק ויש שם קבצים שממש חשובים לי, רציתי לשאול האם יש דרך כלשהי להפוך אותו ולשמור על הקבצים? אולי בתוכנת דוס או משהו...? תודה רבה מראש, גירון.
-
- 0 תגובות
- 471 צפיות
-
-
בעצם השאלה בכותרת אני מתכנן לקנות מחשב חדש [מעבד QUAD] ורציתי לשאול אם הדיסק קשיח שלי [WD 250] יתמוך ויעבוד נורמלי עם לוח אם חדש מהדור האחרון ואם הוא יעבוד - הוא יעבוד בדיוק כמו שהוא צריך לעבוד ובלי הגבלות מסוימות? תודה
-
- 3 תגובות
- 504 צפיות
-
-
שלום, איזה מהדיסקים בכותרת עדיף מבחינת שקט, מהירות, אמינות ? שניהם עולים בערך 430 ש"ח ולשניהם 16MB זכרון buffer . אני מודע לכך שה seagate הוא 250GB נפח ו 5 שנים אחריות. http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?locale=en-US&name=Barracuda_ES_SATA_3.0Gb/s_250-GB_Hard_Drive&vgnextoid=885199f4fa74c010VgnVCM100000dd04090aRCRD&vgnextchannel=e3d4f141e7f43110VgnVCM100000f5ee0a0aRCRD&reqPage=Model# לעומת ה western שהוא 320GB נפח ו 3 שנים אחריות. http://www.westerndigital.com/en/products/Products.asp?DriveID=299 אני מתכנן לקנות 2 דיסקים [מאותו סוג כמובן] ולעשות RAID1 לקבלת שרידות עדיפה לתמונות, מוסיקה, סרטים וכו'... מעבד Q6600 , לוח GA-P35-DQ6 , זכרון 2X1024 80…
-
- 0 תגובות
- 581 צפיות
-
-
שלום רב לכולם, אני כבר העלתי את השאלה אך היתה לי בעיה בניסוח ולא כל כך הבינו למה התכוונתי אז אני אנסה שנית (בבקשה לא לנעול את העץ). אני צרבתי מספר רב של דיסקים בטכנולוגית dual layer במהירות של 8X. לאחר שהדיסקים נצרבו הם נבדקו בכמה וכמה מכשירי DVD (שיש להם אפשרות לקרוא dual layer) בישביל לראות שאכן הם עובדים. הבעיה היא שיש דיסקים שעובדים בכל המכשירים ויש דיסקים שלא עובדים באף מכשיר. התופעה שקוראת היא או שההמכשיר פולט את הדיסקים החוצה או שהדיסק מראה חלקית את מה שיש לו ולאחר מכן המכשיר DVD לא מריץ יותר עבודה. האם המהירות שאני צורב בא היא גבוה מידי או שמשהו אחר אני עושה לא נכון??? תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 529 צפיות
-
-
האם למישהו נסיון עם שרת האחסון הנ"ל? מבוסס על תצורת NAS. אני מעוניין לדעת באיזה מהירויות ניתן לשמור עליו קבצים תודה
-
- 0 תגובות
- 555 צפיות
-
-
הכנתי קובץ אימג' (ISO) של דברים חשובים שלי ועכשיו אני רוצה לצרוב את זה על דיסק DVD+DL וכל העסק הוא בערך 100 מ"ב מעל מה שיש בדיסק! האם יש דרך לצרוב את הקובץ על הדיסק? אני לא יכול לחלק את הקובץ לשניים! תודה רבה לעוזרים!
-
- 10 תגובות
- 851 צפיות
-
-
שלום לכולם (: רכשתי דיסק קשיח חדש של סמסונג בנפח 250GB. הפעלתי אותו והכל טוב ויפה, פרט לדבר אחד - הוא עושה רעשים מוזרים.. קול כזה שעולה ויורד כל שניה אני לא מעמיס עליו בכלל. האם צריך לממש אחריות על כזה דבר? כי זה לא ניראה לי ממש הגיוני. לא היה מפריע לי אם הרעש היה גבוה ואחיד, אבל זה כל הזמן עולה ויורד ואני כבר השתגעתי מזה. וזה בוודאות ה HD, ניתקתי אותו וזה הפסיק...
-
- 2 תגובות
- 511 צפיות
-
-
שלום, אני כנראה קונה את ה3200AAKS, רציתי לדעת אם הוא נחשב שקט ואם לא אז אילו כוננים לפחות ברמה שלו יש ושקטים. תודה.
-
- 1 תגובה
- 526 צפיות
-
-
קניתי אותו עם מחשב חדש ואני זוכר שמאז הפעם הראשונה שהפעלתי את המחשב אז הוא הרעיש - רעש כמו במחשבים ישנים שהם חושבים. הרעש הוא בעיקר בהדלקת המחשב או שאני ממש מעמיס עליו. אני לא מבין למה זה , במחשב הקודם שלי זה לא היה ככה.
-
- 6 תגובות
- 802 צפיות
-
-
יש המלצות? משהו יותר מומלץ מלייטאון? תודה
-
- 1 תגובה
- 577 צפיות
-
-
קניתי הארד דיסק WD 250. יש ברשותי הארד דיסק זהה לחלוטין בדגם. ההארד הישן יותר נמצא במארז ויש מולו מאוורר. המארז פתוח בצד אחד. לעומת זאת ההארד דיסק החדש לא נמצא במארז, אלא שוכב סתם ליד מארז המחשב (זה באופן זמני). באופן מאוד מפתיע הטמפ' של ההארד דיסק במארז היא 41 מעלות, בעוד שטמפ' ההארד דיסק בחוץ, שנמצא במקום מאוורר, היא 48 מעלות! ההארד דיסק לא נמצא בתהליך העברת קבצים או פירמוט כלשהו. מדוע יש הבדל משמעותי של 8 מעלות בין ההארד דיסקים?
-
- 5 תגובות
- 782 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני בניתי לעצמי מפרט המבוסס על ה250AAKS של WESTERN DIGITAL. עכשיו עומדות בפני כמה אופציות לבחירה: 1. לקנות עוד דיסק זהה ולעבוד בRAID 0 2. לקנות דיסק קטן נוסף למערכת הפעלה בלבד ואת הגדול עבור התוכנות (פוטושופ, מטלב, וכדומה) השאלות שלי הן: 1. איזו מהאפשרויות עדיפה? 2. מה היתרון המורגש בהפרדת מערכת ההפעלה בדיסק נפרד? 3. מה ההבדל בין להפריד לשני דיסקים לבין לעשות partition על דיסק אחד שבחלק ממנו תותקן מערכת הפעלה ובחלק השני התוכנות? 4. אם אני קונה עוד דיסק של 80GB למשל, האם העובדה שהוא מגיע רק עם 8MB CACHE לא תגביל אותי? 5. מה אני יכול לשים בשאר המקום הפנוי בדיסק הקטן? כלומר, אני אדע מה לשים שם בטוח, אבל מה אני יכול לשים שלא יפגע במערך הזה של הדיסקים ולא יאיט חז…
-
- 0 תגובות
- 579 צפיות
-
-
שלום חבר שלי צרב לי דיסק עם תמונות. התוכן של הדיסק כשני ג'יגה. משום מה הצורב שלי לא מזהה את הדיסק בכלל. אפשר אולי לגלות מה הבעיה? (למרות שהבעיה נשמעת כללית מדי). בנוסף, הצורב לא מזהה דיסק דו שכבתי... יכול להיות שהצורב נדפק "קצת"?
-
- 2 תגובות
- 692 צפיות
-
-
שלום. לאחר שבת'רד הזה - http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=278590.0 המליצו לי על הH62 של LG , הלכתי היום לחנות ונוכחתי לדעת שאין ולא יהיה במלאי את הצורב הנ"ל. המוכר בחנות (KSP) המליץ על Asus 1814 , רציתי לדעת איך הצורב הזה? האם יש צורב DVD טוב יותר באותו טווח מחיר? תודה מראש, אמיר.
-
- 1 תגובה
- 530 צפיות
-
-
יש לי שני HD, אחד 80G של WD, השני 160G של Seagate. הראשון שעליו הייתה הOS, שבק חיים לפני שלושה חודשים. אני מרגיש אותו זז, אבל המחשב לא מזהה אותו. המידע בו יקר ערך לי מאוד... מה אני יכול לעשות בנדון? בשני התקנתי מערכת הפעלה לפני חודש, לאחר שהראשון שבק חיים. שבועיים אחרי זה היה לי Blue screen of death, וכשהמחשב הופעל שוב, הXP סירב לעלות. ניסיתי דרך Safe mode וכ'ו, כלום לא מצליח. חשבתי לקנות HD נוסף, בלאי שכזה..... מה איזה כונן זול מתאים, שעובד בתאימות עם הM-board הזה: http://www.epox.com.tw/eng/products_content.php?ps=26 תודה ענקית! אני מרגיש אימפוטנט בלי המחשב שלי.
-
- 2 תגובות
- 653 צפיות
-
-
קראתי את המאמרים בנוגע לRAID אבל אני לא מצליח להבין בתחלס מה זה נותן? מה היתרון על דיסק רגיל? מישהו יכול להסביר לי את זה בצורה פשוטה?! יש כאלה שלוקחים כחלק מהמערכת שלהם כונן גדול ועוד כונן RAPTOR קטן, למה זה טוב רק למערכת ההפעלה?! זה לוקח שנה להעביר מדיסק לדיסק לא?! WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - RAID 24/7 - WD5000ABYS WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - RAID 24/7 - WD5000YS WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS WD 500GB 8MB SATA2 7200 RPM - WD5000AVJS WD 500GB (250GB/WD2500AAKS X 2) 16MB SATA2 7200 RPM מה ההבדל בניהם? הרי RAID זה חיבור שני דיסקים זה יכול להיות בכל אחד מהם לא?
-
- 5 תגובות
- 792 צפיות
-
-
שלום לכולם. כבר יומיים שאני מנסה ללא הצלחה להעתיק דיסק שהו bootable ל usb-key בכדי שהמחשב יעלה דרכו. ניסיתי כמעת ה כ ו ל , איך לעזאזל עושים את זה. יש לי sandisk 2gb ודיסק של Hiren`s. עשיתי קובץ ISO לדיסק אך אין באפשרותי "לצרוב" את הקובץ לusb-key בגלל שתוכנות כגון nero מאפשרות לצרוב קבצי מראה רק לדיסקים, ותוכנות כגון ghost לא יודעות לעבוד עם קבצי ISO. האים ישנה דרך לשכפל דיסק CD ל USB-KEY או לחלופין להמיר קבצי ISO ל GHO ? בבקשה תעזרו לי לפני שאני אם שינה דרך לעשות זאת דרך מערכת linux אין שום בעיה יש לי שתי מערכות linux suse 10 debian 4
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי מחשב די ישן עם לוח Motherboard Name MSI 865PE Neo2-S (MS-6728) אני מעוניין לקנות צורב חדש ודיסק קשיח האם הם יתאימו לי למחשב? תודה
-
- 4 תגובות
- 691 צפיות
-
-
שלום חבר'ה אני לפני קניה של כמה חלקי מחשב חדשים בינהם דיסק קשיח... החנות שממנה אני קונה את הדיסק הקשיח היא iqpc הסתכלתי בדיסקים הקשיחים ויש לי כמה שאלות... ההתלבטות העיקרית היא בין הדיסקים האלו... WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS 432 ש"ח WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - RAID 24/7 - WD2500YS 451 ש"ח כמובן אני אעדיף יותר מקום. אבל למה דיסק של 320 giga עולה פחות מ250 giga? מה היתרון של הדיסק השני (ה250) על הראשון? תודה...
-
- 0 תגובות
- 527 צפיות
-
-
יש לי עכשיו HD-SATA2 מחובר למחשב. אם אני אחבר עוד HD-SATA1, האם זה יגרום למחשב להיות איטי יותר? (הWIN מותקן על ה SATA2)
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
למה הלכו על Universal Serial Bus ולא Parallel? הרי Parallel הוא הרבה יותר מהיר?
-
- 0 תגובות
- 680 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני בניתי לעצמי מפרט המבוסס על ה250AAKS של WESTERN DIGITAL. עכשיו עומדות בפני כמה אופציות לבחירה: 1. לקנות עוד דיסק זהה ולעבוד בRAID 0 2. לקנות דיסק קטן נוסף למערכת הפעלה בלבד ואת הגדול עבור התוכנות (פוטושופ, מטלב, וכדומה) השאלות שלי הן: 1. איזו מהאפשרויות עדיפה? 2. מה היתרון המורגש בהפרדת מערכת ההפעלה בדיסק נפרד? 3. מה ההבדל בין להפריד לשני דיסקים לבין לעשות partition על דיסק אחד שבחלק ממנו תותקן מערכת הפעלה ובחלק השני התוכנות? 4. אם אני קונה עוד דיסק של 80GB למשל, האם העובדה שהוא מגיע רק עם 8MB CACHE לא תגביל אותי? 5. מה אני יכול לשים בשאר המקום הפנוי בדיסק הקטן? כלומר, אני אדע מה לשים שם בטוח, אבל מה אני יכול לשים שלא יפגע במערך הזה של הדיסקים ולא יאיט חז…
-
- 2 תגובות
- 683 צפיות
-
-
יש לי צורב DVD של LITEON מדגם : SOHW-1653S02C שקניתי אותו הוא עבד סבבה והכל היה בסדר אחרי כמה חודשים (2-3) הוא התחיל קימת לא לקרוא דיסקים DVD (כילו לא היה קורא רק אחרי כמה פעמים) אחר כך הוא החליט שהוא רוצה להפסיק לגמרה ורק אם ריסט וBOOT FROM CD הצלחתי לגרום לו לקרוא דיסקים DVD ועכשיו (כבר הרבה זמן אני ככה..) הוא לא קורה דיסקים DVD בכלל בשום שיטה שקיימת הוא לא קורה דיסיקים DVD *אבל* הוא צורב אותם בלי בעיה (אני פוחד שגם את הוא יפסיק בקרוב) אז למישו יש פיתרון ?? קראתי כאן קצת וראיתי שאפשר לעדכן איזשהוא FIRMWARE או משו כזה אבל מישו יכול להביא לי אחד כזה ולהסביר לי איך ?!
-
- 4 תגובות
- 754 צפיות
-
-
קניתי WD 250 וחיברתי למחשב. הביוס מזהה את ההארדיסק, הוינדאוס גם. אבל כשאני מגיע למחשב שלי - הוא לא מופיע. במאפיינים של הכונן החדש, בלשונית Device Usage אני לא יכול לבחור בשום אפשרות והשורה נשארת ריקה. יש לציין שיש לי עוד 2 HD שמחוברים למחשב: WD 250 (דגם זהה למה שקניתי) WD 40 **עריכה: הבעיה נפתרה. הפתרון נמצא כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=207814.0 אפשר למחוק את ההודעה או להשאיר לצרכי חיפוש**
-
- 0 תגובות
- 546 צפיות
-
-
האם קיימת כיום בשוק טכנולוגיה מהירה מ-SCSI בתוספת בקר? אם כן איזה הכי מהירה?
-
- 0 תגובות
- 445 צפיות
-