אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,918 דיונים בפורום זה
-
שלום, בזמן האחרון אני שומע הרבה את המושג הזה אני לא כל כך יודע מה זה, אז מישהו יכול להסביר בפשטות? מה נותן לי מערך RAID? בשביל מה צריך? איך יוצרים מערך כזה? מי צריך? זה מעלה את הביצועים של המחשב? תודה,
-
- 1 תגובה
- 635 צפיות
-
-
אהלן חברס...... קניתי 3500A ודבר ראשון שאני רוצה להגיד: כל מי שלא קונה את השחור או שיש לו פאנל שמכסה את הכונן שלא יקנה! הוא מכועררר אוקיי ועכשיו לעניין, רציתי לדעת אם יש דברים שכדאי לי לדעת בקשר לצריבת DVD (חיפשתי אבל לא מצאתי משהו ממצה). כמו מהירויות צריבה מומלצות..תוכנות , טיפים,טריקים. וגם האם יש עידכוני תוכנה לצורבים? מה הם נותנים? תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 681 צפיות
-
-
1. יהיה בעיה אם אחד מהם יהיה SATA1 והשני SATA2? 2. אני קובע את הRAID בביוס? 3. שני ההארדיסקים חייבים להיות מאותה חברה?
-
- 1 תגובה
- 580 צפיות
-
-
ראיתי את ה128GB M4 SATA3 ב890 שקל, וזה עשה לי חשק להשלים את המפרט ולהרוג את צוואר הבקבוק של האיחסון השאלה שלי כזאת: הלוח שיש לי כרגע הוא מבוסס P67 B3, ואני מתכוון לשים את כל מע' הפעלה בSSD. יהיה איזשהו יתרון למערכת עם לוח Z68 כשהWIN מותקן כולו על הSSD? אחרי עידכוני ביוס לSSD הנ"ל, ושימוש שוטף ממושך(חודש, חודשיים) מישהו בעלי הSSD פה יכול להעיד על האטה כלשהי באופן כזה שהיה שוקל לקנות את הSSD פעמיים? תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 917 צפיות
-
-
אני כנראה אקנה הארד דיסק של Seagate בנפח של 60 ג"ב, וזאת מכיוון שהיכן שאני קונה (אלוף מחשבים) אין להם את ההארד דיסק החדש של WD עם 8 מ"ב באפר. לפני שאני מזמין את הדיסק אני רוצה לשאול כמה שאלות חשובות שאני רוצה לדעת לפני הקנייה: 1) יש לי כרגע הארד דיסק 20 ג"ב שמחובר ב PRIMARY לבד. כיצד לחבר את ההארד דיסק החדש כ MASTER או כ SLAVE? ולמה. 2) אחרי ההתקנה הפיזית של ההארד דיסק במארז מה הדבר הראשון שאני צריך לעשות כדי להפעיל את ההארד דיסק הפעלה ראשונית? 3) מה קובע "זמן גישה"? תודה רבה ויום טוב :smoke:
-
- 33 תגובות
- 5.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עומד לרכוש HDD נוסף בשביל ליצור Dual boot משני כוננים נפרדים(XP ו - 7), אבל לפני שאני עושה זאת הייתי רוצה לוודא שהחומרה שיש לי לא תעשה בעיות. לוח אם - Intel DP35DP מארז - HEC 6AG1 Black מעבד - Intel Q6600 אני מעוניין לקנות כונן בנפח 1T והייתי רוצה לוודא שלא אמורה להיות בעיה מבחינת מקום/תאימות/זיהויי/בעיות נפוצות וכדומה, לפי מה שראיתי עד עכשיו (גם בפורום הזה וגם במקומות אחרים כמו Tomshardware) הכי כדאי לקנות עכשיו את ה - "Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 3.5. תודה מראש, ירון
-
- 4 תגובות
- 853 צפיות
-
-
INTEL 330 Samsung 830 SSD 120/128 G הם כרגע הכי אמינים בשוק? מבחינת סקרים/תגובות באינטרנט, מי יותר טוב ? מה אתם הייתם ממליצים? יש לי במחשב כבלי של הדיסק הרגיל SATA2 הם יתאימו או שצריך סוג יותר מתקדם של כבלים (אם יש דבר כזה ) יש עוד SSD שלא הזכרתי שגם נכלל אמין בשוק
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
בגיליון האחרון של SMB PLUS [מין עיתון מחשבים שאבי מנוי עליו] הייתה ביקורת על HD חיצוני של TrekStor בעל חיבורים לטלוויזיה [חיבורים כמו שיש ל-DVD] תהיתי אם ידוע למישהו על עוד דגמים דומים לזה, אשר מתחברים ישירות לטלוויזיה ומסוגלים להציג סרטים, להשמיע מוזיקה ולהראות תמונות. חיבור אלחוטי לרשת יהיה תוספת מבורכת... יש חיה כזאת?
-
- 0 תגובות
- 624 צפיות
-
-
1)מה זה s.m.a.r.t? 2) מהם ההבדלים בין סוגי הכבלים השונים(60,80..)? 3) האם בכל סוגי הכבלים ניתן לחבר שני כוננים ב cable select? 4) האם ניתן לחבר סידירומים על cable select? תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 792 צפיות
-
-
240GB Intel SSD 535 http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=SSDSC2BW240H601 אם מישהו מכיר חנות אחרת בארץ שמוכרת במחיר הזה אשמח ללינק (אייבורי החליטו לגנוב ב670 שקל ללא סיבה.) האם יש כונן SSD טוב יותר בנפח/מחיר הזה? לגבי הבקר, האם הבקר של 535 נחשב איכותי? האם כדאי לחכות למבצעי הבלאק פריידי או שלא צפוי להיות על הכונן הזה הנחה כי זה אינטל? האם צפויים לצאת בקרוב כונני SSD חדשים של אינטל או דגמים של חברות אחרות? לגבי המהירות, באתר userbenchmark לא מצאתי את הכונן 535, רק את הכונן 530. http://ssd.userbenchmark.com/Compare/Intel-530-Series-240GB-vs-Samsung-850-Evo-250GB/m3104vs2977 התקציב הוא עד 700 שקל.
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
ערכתי חיפוש על הנושא באתר וקראתי כמה דיונים, הבנתי ש-ncq זה תכונה של סטה2 אבל לא בכל ההרדיסקים יש את זה... הלוח שלי תומך בסטה 2 נכון? k8n ultra 9 אני רוצה לקנות הרדיסק 160 ג'יגה שיהיה מהיר וטוב, יש לי הרדיסק אחד של 80 ג'יגה IDE, הם לא יפריעו אחד לשני נכון? וכשיהיה לי תהרדיסק זה משנה אם אני מתקין עליו תווינדוס או משחקים, זה יפעל יותר מהר מההרדיסק שיש לי כרגע? תענו לי על השאלות ותמליצו לי מניסיון תודה מראש :-*
-
- 4 תגובות
- 766 צפיות
-
-
שלום השאלות שלי הן: 1.יש לי דיסק חיצוני של eGo ושל 2000 ג׳יגה ונגמר לי בו המקום אז יש אפשרות להוציא מבפנים את הדיסק ולשים חדש? 2.אני הוצאתי דיסק קשיח ממחשב ישן שלי שאצלי מלפני איזה שש שנים וניסיתי לחבר לxtreamer pro (מזרים מדיה) אבל אין לו חיבור מתאים זה בגלל שלהארדיסקים היום יש חיבור שני מהארדיסקים ישנים או שלכל שיש הארד דיסקים עם חיבורים שונים? 3.יש איזה ממיר (מusb לesata או לא יודע מה) או משהו בשביל שההעברה של קבצים מהדיסק החיצוני תהיה מהירה? 4. אם יש לי הארד דיסק פנימי (שלא הכנסתי למחשב) אז אני יכול להשתמש בו כהארד דיסק חיצוני? כאילו יש לו חיבורים או שאפשר לקנות משהו שעושה לו חיבורים? 5. במחשבים ניידים טובים יש חיבור esata בדרך כלל? 6. אם אני מעביר רצוף 1000 ג׳יגה מהה…
-
- 20 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי שלושה הארדיסקים במערכת, שניים של WD ואחד מקסטור. על ערוץ IDE אחד יושבים WD800JB ו-WD400BB ועל השני Maxtor SATA 120GB. כמה שאלות: 1. ייתכן שהעובדה שה-BB וה-JB חולקים ערוץ מאיטה את ה-JB? (שניהם ATA100). 2. ה-JB מהיר יותר מה-SATA. זה הגיוני (בגלל שהוא של ווסטרן דיגיטל) או שצריך להניח שמשהו בחיבור שלו או בקונפיגורציה של ה-BIOS או של Windows XP לא אופטימלי? אם כן, מה למשל זה יכול להיות? 3. אני רוצה סט כבלים עגולים ובכל מקום אני מוצא רק ATA133. אפשר להשתמש בכבל ATA133 עם דיסקים שמחוברים על ATA100? תודה מראש לכולם.
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הנה השאלות: מה המידות שלו בס"מ? כמה בערך יעלה לי הארד דיסק של 40 ג'יגה או 60 ואיפה אני יכול לקנות בארץ? הוא מתחבר גם ללוח אם של מחשב רגיל או רק למחשב נייד וצריך לבד להכין מתאם או משהו? תודה רבה רבה רבה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 658 צפיות
-
-
1.יש לי כשנה 40GB maxtor עד שהוא התחיל לעשות דפיקה כל כמה שניות ופחדתי שבכל רגע הוא ימות לתמיד! אז אבא שלי קנה WD 80 GB 8M cache ועשיתי( בGHOST (DOSבהצלחה בלי אף דפיקה! אח"כ הוא שלח אותו שיחלופו לו באחר(אחריות) אז ככה-רציתי לשאול אם אפשר לעשות את הGHOST בלי לעשות fdisk ו format להארדיקדיסק החדש? זה פשוט יחסוך לי זמן יקר!(לא ניסיתי,הלכתי על בטוח..עשיתי fdisk ואז פורמט..) 2.שמעתי שלכל גודל GB יש את ההארדיסק שהוא הכי טוב לגודל הזה..אז מה הכי טוב ל80GB? ול40GB? האם ההארדיסקים שיש לי טובים לגודלם? 3.האם כשמדליקים את המחשב זה דופק את כל הרכיבים?(בגלל מכת המטח)? עדיף אז להשאיר אותו דולק כל הזמן? הוא צריך לנוח כל כמה זמן..(לתת לרכיבים להתקרר).מתם אומרים? תודה!
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום מה מצב?? יש לי כמה שאלות על הדיסק קשיח ועל איחסון כללי 1) יש הבדל בכלל בין חברה אחת לשניה?? כי המוצר זה אותו דבר בדיוק 2) עם אני קונה מחשב חדש ואני יוסיף תדיסק קשיח הישן שהוא 5200 RPM וATA זה יעכב ויעט לי תמחשב?? 3) אני יכול להתקין תוכנה או משחק על הזיכרון הנייד?? 4) יש אפשרות לעשות משהו כמו OC לדיסק ולגרום למהירות סיבוב לעלות?? תודב
-
- 7 תגובות
- 722 צפיות
-
-
שלום, 1) כמה גיגה בייט יש על כל פלטה,בסדרת AAKS? 2) הסדרות, AAKS, ABYS, AAKB וAVJS מתומחרות כך שה8 מ"ב יותר יקר מה16, והsata יותר זול מהIDE. זה קצת לא הגיוני.
-
- 0 תגובות
- 601 צפיות
-
-
http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=ST8000AS0002 האם הכונן יתאים לטורנט? 8TB מהירות מדווחת היא 5900 כרגע יש לי כונן 4TB WD GREEN (מהירות 5400) שעובד מצויין מול טורנט. מאפשר גם הורדה על מקסימום רוחב הפס וגם הזרמה אל מחשבים בבית (רשת ביתית) בדרך כלל ביחד אלא אם הרוחב פס של הסרט גבוה מדי (אני מוריד כמעט רק REMUX) עוד משהו אמרו שיגיע בקרוב כונני 10TB אבל לא ראיתי באף אתר למכירה כונן כזה. והאם כבר יש כתבות שמוודאות את האמינות או את תנאי העבודה והמהירות של הכונן 8TB הזה? כי לא קראתי עליו עדיין אף סיקור
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
חג שמח , 1. מה זו המדבקה שמופיעה בסרטון? המדבקה הזאת קיימת גם אצלי משתי צדדיו של רכיב הזיכרון. 2.למה הוא הסיר והחזיר? 3.קניית זיכרון יד שנייה זה מתקבל ? אני מניח שבהתקני אחסון זה פחות כדאי , אבל מה לגבי RAM? תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
כבל SATA וכבל ATA ו ATA 133 זה אותו הדבר ? והאם זה הכבל שמתחבר להארד דיסק ואז ללוח אם ? ואיך קוראים לכבל שמתחבר לכוננן הדיסקים והאם יש אחד עגול כזה ?
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
האם כונן חיצוני יעבוד באותה מהירות כמו הפנימי? הכונן החיצוני מחובר בUSB2.0, האם התקשורת שלו עם המחשב מוגבלת עקב כך? זאת אומרת, אם אני ארצה להפעיל ממנו משחקים, אני עלול לקבל ביצועים נחותים מכונן פנימי? האם לכונן חיצוני יש עוד חיבור חוץ מUSB?
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מי יותר טוב: 1)Western Digital WD BLUE 3D NAND SATA 500GB. או 2) Crucial MX500 500GB SATA III . בנוסף: 1) שמתי לב שכונני SANDISK זולים הרבה יותר. זה לא נראה לכם חשוד??? 2) שמתי לב שתמיד כונני Samsung 860 Pro יותר יקרים. מה מייחד אותם שתג המחיר שלהם גבוה יותר? האם הם באמת יותר משתלמים?
-
- 0 תגובות
- 914 צפיות
-
-
שלום לכם! קניתי לפני שנה הארד דיסק חדש של 160GB, בנוסף להארד דיסק של ה160GB שהיה לי. החלוקה של המחיצות היא ככה: הארד דיסק א': C - ווינדוס XP שאני משתמש בו E - תוכנות משחקים תמונות סרטים וכד' הארד דיסק ב' D - ווינדוס וויסטה שהתקנתי בזמנו F - תוכנות משחקים תמונות סרטים וכד' עכשיו בגלל שאני לא משתמש בוויסטה שנמצאת בכונן D אני רוצה לפרמט אותו, השאלה שלי איך לפרמט אותו? ללחוץ מקש ימני עליו ולעשות פורמט? או לפרמט דרך דיסק של מערכת הפעלה? ושאלה שניה: אחרי שאני אפרמט את D אני רוצה לאחד בין D וF שיהיו מחיצה אחת. האם זה אפשרי? האם זה לא יפגע במשחקים ובתוכנות שמותקנות על F? תודה מראש אריאל [br]פורסם בתאריך: 2.10.2008 בשעה 16:48:01 הסתדרתי, תודהאפשר למחוק/לנעול
-
- 1 תגובה
- 606 צפיות
-
-
תראו אני עמד על סף קנית צורב DVD ואני פשוט מתחרפן ואין לי כוח לקרוא את הכול הסטיקי שיש בראש כי הוא מאוד ארוך ... אני בעיקר מחש DVD בשביל לגבות חומר ודיי הרבה חומר (80GB+) במדיה הכי נוחה וטובה (!!) עם מחיר ממוצע בנוסף אני רוצה שהמדיה תוכל להיקרא ע"י כונן ה DVD שאקנה בנוסף ...(על מנת שלא לקצר את החיים של הצורב עצמו ) יש איזה סיכום האינטרנט של כול סוגי המדיות ואיזה צורב הכי מומלץ לי ? מה ההבדל בין המקף ל + ובין עוד כול מיני סימנים ? אם תתנו לי פירוט על כול סוגי המדיה הקיימים יהיה פצצות .. איזה תוכנה מומלצת לצריבה של DVD's ? הבנתי קצת שRAM הוא הכי טוב לשכתוב וגיבוי יומי של חומר אבל הוא קצת יקר אבל שווה ואין לי בעיה להשקיע על 2-3 דיסקים כאלו ....
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
*אוקי אז ככה, קודם כל יש לי צורב, אין לי שמץ של איזה חברה הוא (לא רשום עליו כלום..) שנקנה יחד עם המחשב לפני 3 שנים בערך, המהירות המקסימלית שלו היא 16 והייתי צורב על דיסקים של מאקסוול עד עכשיו בלי בעיות. היום ניסיתי לצרוב משהו (מאותה חבילה של דיסקים) והמהירות המירבית שנרו הציג הייתה X4 והקטע שזו חבילה ישנה שכבר השתמשתי בהרבה דיסקים מתוכה על X16 וזה קצת מטריד.. ממה זה נגרם ואיך אפשר לתקן את הבעיה הזו..? השאלה השניה שלי היא בעצם על צורבי DVD של Nec 3520 ,LG 4163B מה שהבנתי מהביקורות היה הקטע שלLG של DVD-RAM* ולנק יש *אוברספידינג וFW* רשמי או לא רשמי לא ממש הבנתי את זה. מישהו יכול להסביר לי את המונחים האלו? אגב כשאומרים אריזת OEM מתכוונים שמקבלים רק צורב? אז כמה עולים הכבלי…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-