עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by ShayP84,

שלום, חג שמח. יש לי מחשב DELL Inspiron 15R SE 7520 i7 כרגע עם כונן 1TB במהירות 5400... הכונן מאט את המחשב בצורה לא נורמאלית (פעם ראשונה שאני עובד עם כונני 5400 בעוד שאני רגיל ל7200 שהיה לי במחשב השולחני..).. בין אם זה עד שמעתיקים קבצים/מעלים תוכנות כבדות ותוכנות הורדות (לUTORRENT לוקח המון זמן לעלות כי הוא מאמת את ההורדות).. מינימום מקום אחסון: 250GB יש לי תקציב באזור ה1000 ש"ח (גמיש..), אבל אני לא מבין גדול בSSD...לפי הפירסומים והתכנים השיווקיים (ומאמרים/סיקורים פה ושם) ראיתי שה840 EVO של סמסונג לא רע מבחינת ביצועים-מחיר...אבל שוב, אני לא מבין גדול, זה רק לפי מאמרים...לכן אני שם פה את הפוסט... השאלה בגדול היא, כמובן, על איזה אתם ממליצים...ועוד שאלות כמו; האם זה מתאים למח…

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by NuXeR,

שלום, הגיע ה-NEC3540 החדש שלי, ולאחר התקנה וקריאה בפורום הבנתי שיש המון גירסאות של קושחות לא רשמיות שמוסיפות כל מיני אופציות. רציתי לדעת אם למישהו יש המלצה בשבילי על קושחה מסוימת. כמו כן קניתי 25 דיסקים של Philips DVD+R 1-8X ב-80 ש"ח, איך המדיות\המחיר ? תודה.

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. רציתי לשתף אתכם בכמה תוצאות מעניינות שהגעתי אליהן בשבועות האחרונים. הנושא החל כשרציתי לגבות קובץ של 16GB (סרט ממצלמת DV לפני המרה ל- MPEG2) על 4 דיסקי DVD. לאחר פיצול הקובץ בעזרת תוכנת HJSPLIT וגיסוי לדיסקים, רציתי לוודא שהקובץ תקין. לאחר חיבור כל הקבצים השבורים לקובץ חדש ובדיקת חתימות MD5 התברר ששני הקבצים, המקורי והמשוחזר, שונים. בדיקה עם תוכניות השוואת קבצים (FC.EXE מתוך שורת הפקודות - אף תוכנה אחרת לא יכולה להתמודד עם קבצים בגודל כזה) הראתה שיש הבדל של בייט אחד או שניים שגויים בין שני הקבצים. החלטתי לעשות בדיקה מעמיקה יותר. התצורה של המערכת שלי: Athlon 64 3000 סוקט 754 לוח ASUS K8V-Deluxe זכרון 1GB של KingMax CL2.5 דיסק 120GB SATA של Seagate דיסק 160GB SATA של Samsung…

• 3 תגובות
    • 978 צפיות
  4. אהלן יש איזה משהו שמשגע אותי מאז ומתמיד [בגלל שיש לי הרבה מאוד מדיה כנראה] : מתי הדיסקים באמת נפגמים? למשל אני מוציא דיסק, אני רואה קצת אבק אני ישר "נכנס לסרטים" [חח לא עד כדי כך, אבל עדיין זה מעצבן] אני רואה שריטות קטנות, אני ישר חושב שיש סיכוי טוב שהדיסק פגום ובכלל, האם יש קשר למהירות שבה צרבתי את הדיסק לכמות הזמן שבה הוא להיות תקין? אשמח אם מישהו יסביר על כל הנושא הזה תודה

• 1 תגובה
    • 643 צפיות
  5. Started by משתמש כבד,

Westren Digital WD2500KS 250GB Westren Digital WD2500JS 250GB Western Digital WD2500YS 16MB 250GB מה ההבדל ביניהם?

6. לקחו 3 מערכות מחשבים דומות. באחת התקינו SSD בחיבור SATA ישן. בשני SSD בחיבור NVME GEN3 ובשלישי SSD GEN 4. על הנייר/בבנצ'ים יש הבדלים אדירים במספרים, אך האם משתמש ממוצע (קצת יותר באמת - מדובר פה על גיימרים ועורכי וידאו) יוכלו לשים לב להבדלים במבחן התוצאה העיוורת? מה דעתכם?

7. Started by blade2,

צרבתי סרט מdvd על dvd ולמרות שהוא עובד נהדר בכונן של המחשב, כשאני שם אותו ב dvd בסלון, הוא לא עובד (אומר לי "disc error" משהו) יש לי toshiba Sd200e (ומנסיון הוא קורא Cd-romים צרובים). ייתכן שהבעיה נגרמת בגלל שצרבתי על dvd רב פעמי? (dvd+rw) אם הבעיה ב DVD שלי, מה ניתן לעשות כדי שהוא יקרא צרובים? תודה

• 3 תגובות
    • 754 צפיות
  8. אוקי תראו... יש לי דיסק 30GB שעליו מותקן XP קניתי דיסק חדש 80 GB... עכשיו אני רוצה לדעת אם אני יכול לשים את החדש כראשי ואת הישן במשני וכשאני יפעיל את המחשב יעלה ישר ה- XP שעכשיו הוא בכונן המשני... או שמה יקרה ?

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  9. Started by Xilver,

אני חייב לדעת מה הבעיה... הכונן שלי פשוט לא מצליח לצרוב דיסקים DVD, לקרוא אותם ולפעמים הוא אפילו נתקע ומראה כאילו יש בו דיסק שלא נכנס אליו כבר חצי שנה |: מה הבעיה לעזאזל? אתם לא מאמינים כמה דיסקים ביבזתי עליו... NEC DVD_RW ND-3550A

• 2 תגובות
    • 616 צפיות
  10. Started by 1900GT,

שלום, איך אני מגדיר BOOT לצורב הSATA שלי כדי שאוכל להתקין דרכו את VISTA? כי כאשר אני מגדיר BOOT דרך ה CD הוא לא מצליח

• 0 תגובות
    • 550 צפיות
  11. השאלה למעלה ועוד שאלה מה ההבדל בין פלוס למינוס R

• 3 תגובות
    • 892 צפיות
  12. Started by Klayhamn,

שלום האם למישהו יש נסיון עם קופסאות ההשתקה של SCYTHE? HIMURO או QUIET DRIVE? אני חושב על לקנות כאלה לכונני ה-WD BLACK הרועשים, ותהיתי אם למישהו יש נסיון חיובי איתם ב-REVIEWS נראה שה-QD משתיק טוב יותר מה-HIMURO, אבל אם ה-HIMURO מספיק, הייתי מעדיף אותו (כי הוא 3.5 אינץ' לעומת השני שהוא 5.2 אינץ'). תודה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by avidan28,

שלום ובוקר טוב אני מתלבט בין 3 כונני DVD והנה הקישורים פלקסטור http://www.amazon.co.uk/Plextor-DVD-Rom-PX-130A-T3-Black/dp/tech-data/B0007QDHRU/ref=de_a_smtd/203-5771411-0865545 אסוס http://www.asus.com/products.aspx?l1=6&l2=36&l3=0&l4=0&model=1721&modelmenu=1 ו LG http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_278_120&products_id=5712 כולם בחיבור IDE (אני לא צריך אותם ב SATA ) איזה מהם הכי כדאי ? ההפרש מחיר לא גדול אבל האסוס הכי זול (135) והפלקסטור הכי יקר (170) תודה רבה.

• 6 תגובות
    • 685 צפיות
  14. שלום לכולם, אני עומד לקנות בעוד כמה שבועות צורב DVD, ההתלבטות שלי היא בין NEC 3500 לבין פיוניר A08 עברתי פה על כל התרדים ועדיין לא הבנתי מי עדיף כרגע מבלי להתייחס למחיר, והאם יש לפיוניר איזה שהם באגים שגורמים לחנויות מסוימות להמליץ לא לקנות אותם לי יש ניסיון טוב מאוד עם פיוניר A07 - צורב ממש מעולה, האם ה NEC יעשה את אותה עבודה איכותית? או שאין כמו הפיוניר. דבר נוסף הוא אני מקבל מחיר טוב מאוד על מדיות של סילבר ליין והייתי רוצה לדעת מנסיון של אנישים אחרים האם יש לאחד הצורבים האלה בעיות עם המדיות האלה, ומהי המלצתכם האישית פיוניר או NEC מבלי להתייחס לעלות. בברכה.

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. למישהו קרה התופעה הזו ? הצורב עדיין צורב דיסקים ריקים, אבל אם יש דיסקים עם מידע עליהם, אז הוא טוען disc is not writable, please insert a blank disc. עכשיו למיטב זכרוני פעם הוא צרב גם multisession היתכן ורק החלק הזה נדפק ?

• 3 תגובות
    • 674 צפיות
  16. Started by itay.h.,

יש לי 900 ש"ח...........אני רוצה לקנות צורב ומצלמה דיגיטלית תעזרו לי לבחור בבקשה תודה מראש!

• 1 תגובה
    • 861 צפיות
  17. Started by The-Fox,

שלום, לפני כמה חודשים קניתי דיסק קשיח חדש Maxtor Maxline III 250 GB Sata. הדיסק עצמו עובד טיפה מוזר, לדעתי גם לאט מידי, מה שקורה הוא כשאר אני נמצא בספריה (בכונן עצמו כמובן) לוקח לו לפעמים הרבה זמן לטעון את האייקונים של כל הקבצים, או למשל אם אני עושה Extract לקובץ RAR אז לוקח לו הרבה זמן לעדכן את זה (גם אם אני לוחץ על REFRESH כמה וכמה פעמים). זה אמור להיות HD ממש מהיר, קצת פחות מראפטור וממש לא מרגישים את זה. ה HD מזוהה ומוגדר על SATA 1.5GB (הלוח כאמור NF4 ULTRA של DFI) עם WRITE CACHE ו READ CACHE, והיה גם מסומן Command Queue למרות שעד כמה שאני זוכר הלוחי לא תומך בזה. אתמול הרצתי HD TACH וקיבלתי Random access של 15 MS ואפילו 17, ואחרי שהורדתי את ה Command Queue זה הגיע לאיז…

• 8 תגובות
    • 853 צפיות
  18. Started by Delux,

כל החברות אומרות שהארדיסקים באמת 7200 RPM שקר תורידו תוכנה לבדיקת מהירות הסיבובים ותגלו שבמקופ 7200 יהיה לכם 6000 RPM הוא משהו כזה אף פעם זה לא היה מדויק

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by idanpc,

האם אפשר להוציא אותו מתי שהמחשב פועל ? כמובן שהוא על SLAVE.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by ofir_16,

היי, בימים האחרונים שמתי לב שנורת ההרד דיסק אצלי כל הזמן מהבהבת גם כשאני לא עושה כלום במחשב (רק דולק). בעבר זה לא היה קורה וזה רק התחיל בימים האחרונים. האם יש לי ממה לחשוש או שהדבר תקין? תודה.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. מה ההבדל בין SATA ל MSATA בכונני SSD ומה עדיף????

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by boludo,

שלום לכולם אני מעונין לחבר 2כוננים של 160G SATA2 במערך RAID 0 (כונן 1 של 320 G) הכוננים ישמשו למידע בלבד, מערכת הפעלה היא על כונן נפרד האם זה דורש הגדרות מיוחדות? יש אולי הסבר כיצד לבצע התקנה מסוג זה? האם צריך תוכנה מסוימת? שינוי ב BIOS ? פירוט Os xp sp2 לוח אם p5 ad2 deluxe asus מעבד 3.00mhz 64 bit תודה

• 10 תגובות
    • 844 צפיות
  23. Started by Pac Pac Chick,

בוקר/צהריים/ערב טוב לפורום אחסון, פעם ראשונה שלי כאן. בכל מקרה, אני טס לאמריקה בקרוב, ורציתי לקנות לי אחד מההרדיסקים הניידים החדשים האלו, משהו בסגנון הזה, כדי להחליף סוף סוף את ערמות ה-CDים שלי. שאלתי אליכם היא איזה אחד מהם לקנות? יש דגמים רבים של חברות רבות. הקריטריונים שלי הם: 1)מקום אחסון: רצוי 40 ג'יגה, אבל אני אסתדר עם 20. תמיד כדאי עוד אם זה נדחס לתקציב 2)גודל: רצוי מכשיר קטן מספיק כדי שייכנס לי לכיס. אני לא צריך מיקרו-דיסק שנכנס לי לאוזן, ואני גם לא צריך מפלצת שמגיעה עם תיק-גב. משהו בגודל של פאלם ממוצע... 3)נתונים טכניים: לצערי אני לא ממש מבין באחסון (אצלי RPM זה מאווררים ו-RAID הורג ג'וקים), אז לכן באתי לכאן ;D ואחרון חביב, התקציב. משהו בסביבות 250$. ערי…

• 5 תגובות
    • 879 צפיות
  24. Started by tintin,

המחשב מיועד למשחקים ולעריכת סרטים. יש לי מחיצה נפרדת של 100GB מתוך ה500 שעשיתי בDISK MANAGMENT בWINDOWS למערכת ההפעלה בלבד השאלה אם זה מוריד בביצועים? והשאלה העיקרית היא: אני רוצה להוסיף כונן קשיח של 500 עדיף יותר אבל התקציב מאפשר רק 500. יאוכסנו בוא קבצי מידע של תוכנת העריכה המקצועית והכבדה AVID ואולי כמה משחקים. השאלה אם ההפרש של 110 שקל הין הגרסה של ה16MB ל 32MB BUFFER מצדיקה את הביצועים? אני רוצה לקנות את הסדרה החדשה של SEAGATE BARACUDA 11 שמגיעה לביצועים של ה RAPTOR לפי השוואה שראיתי. האם זה הכונן של הסדרה החדשה? http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_272_81_2002&products_id=19658 והאם זאת חברה מומלצת? תודה

• 0 תגובות
    • 672 צפיות
  25. היי אני מחפש דיסק קשיח חיצוני בעיקר לצרכי גיבוי. ראיתי שאין הבדל ממשי במחיר בין 500 ל1000 GB. חיבור:USB2 לא צריך יותר מזה. גודל:2.5 אינץ למישהו יש המלצות? תודה

• 1 תגובה
    • 847 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.