אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,915 דיונים בפורום זה
-
http://digg.com/hardware/Fusion_io_the_power_of_1000_hard_drives_in_the_palm_of_your_hand_2 אחרי שנים שאנחנו אומרים שהדיסק הקשיח זה מה שמגביל את הביצועים, חברת Fusion IO שוברת את כל הכללים. כרטיס ששובר את כל שיאי המהירות של אחסון מידע ואפשר להחזיק אותו בכף היד. הכרטיס שעובד על חיבור PCIE x4 מכיל שבבי פלאש ב160 ערוצים מגבילים ומאפשר ביצועים של 100000 פעולות IO בשנייה, כמו כן יש לו רוחב פס אפקטיבי של 920MB לשנייה. העתיד עוד מעט כאן. עכשיו הדיסק הקשיח יגביל את הביצועים אבל רק בקצת המפתח צוטט כאומר, "בקרוב תסתכלו על דיסק קשיח כמו שאתם מסתכלים עכשיו על פלופי"
-
- 0 תגובות
- 901 צפיות
-
-
אחרי תקרית לא נעימה, בה נמחקו לי בסביבות ה250 ג'יגה, החלטתי שהגיע הזמן לקנות כונן גיבוי חיצוני ולהתחיל לעשות גיבויים עם נורטון גוסט. הבעיה שאין לי טיפת הבנה בכל מה שנוגע לכוננים חיצוניים, והייתי שמח אם תוכלו להמליץ לי על משהו הדבר היחיד שאני יודע שאני צריך זה זיכרון של כ-250 ג'יגה (אם ההפרש במחיר לא גדול, אפשר גם 320 ג'יגה) אלה התוצאות מאתר זאפ לכוננים חיצוניים: http://zap.co.il/models.asp?Sog=C-HardDrive&DB141821=141822&orderby=price יש משהו ששווה קנייה? נ.ב הבנתי שיש כוננים שמוכנים בפני שריפות והתחשמלויות, אז אלה עדיפים (המחשב נמחק בגלל מתח גבוה) תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 527 צפיות
-
-
לאחרונה אני ניתקל בתופעה מוזרה שסרטים שנצרבו באמצעות nec-2510a מנוגנים יופי על ידי dvd שולחני אבל לא מזוהים כלל על ידי הצורב עצמו. כשאני מסתכל על המדיה הצרובה (verbatim dvd-r ) היא נראית כצרובה באופן תקין והיא גם מתנגנת באופן תקין על גבי dvd שולחני זול למדי שנרכש ב-duty free . דווקא כשאני מכניס את המדיה לצורב עצמו הוא לא מזהה שום דבר ,כאילו שאין בכלל מדיה בכלל בתוך הכונן . אני משתמש ב-nero בגרסתו האחרונה ובזמן הצריבה עצמה אני לא מקבל שום דיווח שגיאה וגם שלב ה-verify עובר ללא שום שגיאות. ניסיתי גם להשתמש ב-cd מיוחד לניקוי הכונן ,אולם זה לא עזר. ניסיתי לצרוב עם וללא תמיכה ב-multi session וגם זה לא עזר כלל. רעיונות ?
-
- 6 תגובות
- 706 צפיות
-
-
התקנתי Win XP SP2 על RAID 0 בלוח ABIT IP35 Pro ההתקנה הצליחה והמחשב עבד. הוספתי את הדיסק השלישי והמרתי את RAID 0 ל RAID 5 ואז הופיעה לי ההודעה הבאה: STOP: c0000221 unknown hard error \systemroot\system32\ntdll.dll חיפוש בגוגל העלה שהודעת השגיאה נובעת מכך שדיסק ההתקנה לא מצליח לכתוב לדיסקים הקשיחים ואחת מהסיבות היא תקלת חומרה או תקלת זיהוי. נו טוב.. החזרתי את המערכת ל RAID 0 וניסיתי להתקין שוב את Win XP, ואז שוב הופיעה לי אותה הודעת השגיאה. אז החזרתי את המערכת למצב רגיל בו הדיסקים מוגדרים כ IDE התקנתי שוב את Win XP, וקיבלתי את אותה הודעת השגיאה... הוצאתי את כל הדיסקים חוץ מאחד, התקנתי שוב, לא עזר. איפסתי את הביוס, הוצאתי את המחשב מהחשמל. ועדיין אני מקבל את אותה הודעת השג…
-
- 0 תגובות
- 660 צפיות
-
-
שלום אני תוהה לגבי קניית דיסקים עם הצורב הנ"ל (LG GSA-H62N). קודם כל, הבנתי שעדיף לקנות DVD+R (לפי הנושא הנעוץ). אז השאלה שלי, האם כדאי לי לקנות DVD+R DL, של 8.5 ג'יגה? כי הבנתי שיש גם דיסקים DVD שהם, למשל, כפולי הנפח של DVD+R DL רגיל - 17 ג'יגה לדיסק. (2 שכבות, ו-2 צדדים). יש כאלה להשגה בכלל? הצורב שלי תומך בהם? בנוסף, ראיתי דיסק "HD DVD+R" של VERBATIM. מה זה? מה השוני בינו לבין דיסק רגיל? הצורב שלי תומך? תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 615 צפיות
-
-
שלום! כאשר אני צורב, הDMA לא עובד ולכן ניסיתי ללכת למנהל ההתקנים ולהפעיל אותו, אבל הצורב פשוט לא מופיע תחת ATA CONTROLLERS או משהו דומה. נמצא שם רק הדיסק הקשיח (ATA DISK) ולא הצורב שאמור להופיע כATA CDROM אם אני לא טועה... תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 563 צפיות
-
-
היי יש לי דיסק קשיח מדגם WD3200AAKS ובזמן האחרון הוא משמיע רעש של חיכוך כזה. בדקתי אותו עם WD DATA LIFEGAURD ולא נמצאה בעיה אבל הרעש ממשיך. החלפתי כבל SATA וזה לא עזר,האם שינוי מיקום יכול לפתור את הבעיה? תודה
-
- 0 תגובות
- 561 צפיות
-
-
-
מצפצף ? יש כזה דבר ? דיסקאוןקי שאפשר להעביר אותו בגלאי מתכות מבלי שיצפצף .
-
- 20 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, היה ברשותי מארז חיצוני+הארד-דיסק 250ג"ב. המארז התקלקל והפסיק לעבוד אבל ההארד דיסק עודנו תקין.. למיטב הבנתי ההארד דיסק עבד תחת איזושהי מערכת הפעלה לינוקסית בעודו היה במארז. יש לציין כי היה זה מארז בעל חיבור רשת והוא היה מחובר למטרות גיבוי לרשת הביתית. כרגע כשמחברים את ההארד-דיסק למחשב בצורה רגילה (IDE פנימי) הוא פועל, כלומר מסתובב, אבל לא מזוהה ע"י המחשב בכלל. לא בווינדוס ולא בביוס. חבר שניסה לחבר אותו למחשב שפועל תחת לינוקס טען שהצליח לראות אותו ואף חלק מן הקבצים שעליו. אני צריך את המידע שהיה עליו!!! זהו מידע בעל ערך רב! איך מחלצים את המידע. איך גורמים למחשב לזהות את ההארד-דיסק? יש לציין שאין לי שום רקע או ניסיון במערכות לינוקס! אני אודה מאוד לאדם שיוכל לעזור לי לח…
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מהו הדרך / האופן הטוב ביותר לפרמט את הכונן הקשיח ?
-
- 0 תגובות
- 527 צפיות
-
-
כאשר אני מתקין Win XP SP2 על RAID 0 בלוח ABIT IP35 Pro ההתקנה מצליחה והמחשב עובד היטב. אבל כאשר הוספתי את הדיסק השלישי והמרתי את RAID 0 ל RAID 5 מופיעה לי ההודעה הבאה: STOP: c0000221 unknown hard error \systemroot\system32\ntdll.dll מה הפיתרון? עזרה בבקשה...
-
- 0 תגובות
- 743 צפיות
-
-
ב TMS דיסק של רפטור 150Gb עולה 1234ש"ח, או 1428 אם לוקחים "crystal clear lens" מה זה אומר? האם הדיסק יותר מהיר, יותר מוגן, או סתם גימיק? ועוד שאלה, אם בא לי להתפרע במחשב חדש עם כ1200 מוקצב רק לדיסק, האם כדאי לקחת RAID של RPM7200 או דיסק אחד של 7200 ואחד קטן יותר של 10000RPM ?
-
- 2 תגובות
- 850 צפיות
-
-
ככה אני מתלבט בין שני דגמים אחד של ווסטרן דיגיטל ואחד של סגייט: ST3320620AS של סגייט 440 ש"ח אחריות ל-5 שנים. WD3200AAKS של ווסטרן 375 ש"ח אחריות ל-3 שנים. הדבר העיקרי שחשוב לי זה נטו ביצועים! מי שיותר מהיר ואפילו בטיפה אותו אני יקח אז בבקשה מי שיודע מי מבין השתיים בעל ביצועים גבוהים יותר לומר לי אני חייב את זה להיום עד הערב !!!! בתודה מראש שגב שטובי
-
- 1 תגובה
- 677 צפיות
-
-
אהלן מישהו מוכן בבקשה להסביר על שתי המדיות האלה? עד כמה הן יקרות כיום? כמה ניתן לאכסן עליהן? והאם בעתיד זה יחליף את הDVD הרגיל? תודה
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש ברשותי לוח אם ישן לא תומך SATA אלא רק בחיבורי IDE. אני מתכוון להתקין כרטיס pci שמוסיף חיבורי SATA, האם אפשר לעשות BOOT מדיסק קשיח שמחובר לכרטיס מסוג זה?
-
- 7 תגובות
- 774 צפיות
-
-
שלום לכולם, שמעו יש לי ד.קשיח 160GB של MAXTOR בחיבור SATA. 160GB כבר לא מספיק לי אז אני שוקל לקנות עוד 160GB או אולי אפילו 250. לפי מה שהבנתי אם מגדירים מערך RAID אז המידע משני הד.הקשיחים נמחק. יש דרך שאני מוסיף עוד ד.קשיח בלי שהמידע ימחק? או נגיד בלי מערך RAID? תודה מראש לעוזרים.
-
- 6 תגובות
- 746 צפיות
-
-
שלום, הייתי רוצה לדעת האם המפרט שבצד (160GB, צ'יפ 945), תומך ב-NCQ. אם כן, כיצד ניתן לוודא אם זה בפעולה או לא? אם לא בפעולה - כיצד ניתן להפעיל? יש שרשור אחד שעוסק בכך בפורום - ומשם לא עלו פרטים. המון תודה לעוזרים מראש.
-
- 1 תגובה
- 610 צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות הארד דיסק חדש של 250gb sata II 16mb buffer הדגמים הם: western digital - wd2500ks seagate - barracuda 7200.9 sata מה מומלץwestern digital או seagate?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
בפעם האחרונה שפירמטתי את ההארדיסק מחקתי בטעות כ - 100GB חומר של שירים, תוכנות, תמונות, Saves של משחקים וכו'.. מאחר וההארדיסק שלי SATA2 320gb בהתקנה Windows מאפשר לי ליצור רק מחיצת NTFS אחת עד בערך 130GB ואז לאחר התקנת SP2 אני יכול לקבל את שאר המקום.. עכשיו כשאני עושה בוט ל - XP כדי לעשות פורמט לכונן C ולהתקין Win מחדש (אחרי זמן מה) הוא שוב רואה רק 130GB ואז מה שקורה בעצם כאשר אני עושה פורמט אני מוחק את כל ההארדיסק יש לזה פיתרון, נשמע לי מוזר, בכונן הישן לא הייתה לי את הבעיה הזאת (IDE 80GB). מישהו ?
-
- 5 תגובות
- 587 צפיות
-
-
שיהיה איכותי ויעיל. אני מתככון לצרוב איתו משהו כמו 100 דיסקים אז אני חייב שהוא יהיה איכותי. המלצות ?
-
- 7 תגובות
- 646 צפיות
-
-
הפרמטר הכי חשוב עבורי בדיסקים קשיחים זה אמינות ואורך חיים. כל שאר הפרמטרים כמו רעש,מחיר וביצועים הם משניים לחלוטין בעייני. ישנו אתר אמריקאי שאני לא זוכר את שמו שמבצע בדיקות מעבדה לדיסקים קשיחים שמדמות את המאמצים הצפויים לדיסק הקשיח אצל המשתמש הממוצע. הגיבו אתם זוכרים את שם האתר או יכולים לחוות את דעתכם על אמינות הדיסקים הבאים (שניהם בתצורת sata raid addition ) : seagate st3750640ns WD WD5000YS אני מוכן לשקול דיסקים קשיחים מתוצרת חברות אחרות אם הם עומדים במסגרת הדרישות הבאות: 5 שנים אחריות. SATA RAID ADDITION לפחות נפח של 500gb ורצוי 750 בתודה מראש למגיבים
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום קניתי בימים האחרונים הארד דיסק Western Digital WD1600JB בהתחלה ניסיתי לחבר אותו בנוסף להארד דיסק שיש לי, ויצאו מתוך ההארד דיסק 3 צפצופים (הראשון טיפה יותר ארוך מהשאר) ניסיתי לשחק קצת עם הכבלים, עם הג'אמפר, שום דבר לא עזר ניסיתי לחבר רק את ההארד דיסק הזה למחשב (במקום ההארד דיסק הישן שיש לי), לא היו צפצופים, אבל המחשב בכלל לא זיהה את ההארד דיסק (שכשמפעילים את המחשב כתוב את כל הכוננים שמחוברים, והוא לא הופיע שם) יש פה איזה כפתור בלתי נראה שאני מפספס?(: אשמח לקבל תשובה תודה.
-
- 12 תגובות
- 840 צפיות
-
-
צרבתי עכשיו 2 דיסקים עם צורב של nec nd4550 ויש לי בעיה כזאת - אחרי שאני מסיים לצרוב את הדיסק - קבצי וידאו עם נרו - הצריבה מסתיימת בצורה מוצלחת לפי נרו ואז כשאני לוחץ סיים זה מוציא את הדיסק..ועכשיו אני לא מצליח לקרוא את הדיסקים אחרי שהם גמורים בהתחלה חשבתי שאולי זה דיסק דפוק של teac ועכשיו גם צרבתי על דיסק של xerox וגם הצריבה הסתיימה באופן מוצלח והדיסק לא עולה אחרי הצריבה ..מה זה אומר שהצורב שלי התחיל להרוס דיסקים ? או שזו רק בעיה במחשב שלי ובמחשב אחר הדיסקים יעלו ?
-
- 3 תגובות
- 739 צפיות
-
-
קיבלתי היום הצעת מחיר זולה מאוד ואני שוקל לקנות את הצורב של חברת optiarc (שם החברה הממוזגת של sony+nec) מדגם ad-7170s . ידוע לי היטב שהצורבים של nec היתגלו כלא אמינים (כולם אני מניח מכירים כבר את הבעייה שהצורבים של nec מאבדים תוך זמן קצר את יכולתם לקרוא את המדיות שהם עצמם צרבו) וכנראה שזאת הסיבה ש-nec מכרה את חטיבת יצור הכוננים האופטיים שלה ל-sony (תרגיל דומה עשתה ibm כאשר הדיסקים שלה מסידרת deskstar התגלו כקטסטרופה והיא מיהרה למכור את כל חטיבת יצור הדיסקים הקשיחים ל-hitachi) האם לדעתכם בקרת האיכות של sony שינתה את מצבם העגום של הכוננים האופטיים של nec כך שניתן היום לקנות אותם בראש שקט או שעדיין עדיף לשמור מהם מרחק. ראו לדוגמא את המקרה של hitachi שהיום בזכות השיפורים שה…
-
- 5 תגובות
- 783 צפיות
-