עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. היי, יש ברשותי כונן חיצוני שהפסיק לעבוד. החלק של הפלסטיק באזור של חיבור החשמל נמס, והוא מכסה את הכניסה. אי אפשר יותר להכניס את כבל החשמל כי הכניסה חסומה. כנראה שגם אם הייתי מצליח להכניס, משהו נשרף שם. האם יש סיכוי להציל את המידע? אם כן, איפה מומלץ לעשות את זה?

• 3 תגובות
    • 2.5k צפיות
  2. המחיר(כולל המשלוח) נראים טוב בעיניי, מה דעתכם על הכונן עצמו? http://www.ynet-shops.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7733486 הוא מתאים לי הן מבחינת חיבור הUSB2 והן מבחינת הגודל והצורך במתח חיצוני, השאלה היחידה היא האם הכונן, אמין ואיכותי? תודה.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  3. ובכן בוקר טוב חברים קראתי מאמר בטומס ויש 3 תתי סוגים ל 1 טרה המהולל. 1 - גרסת רייד 2 - הרגיל המוכר 3 - גרסת אקו גרין - צריכת אנרגיה נמוכה עובד ב 5400 סל"ד. מי עדיף ???? מה כדאי לקחת אם אני רוצה לבנות מערך רייד מראש על בקר פרק 5 ??? אני מתכנן איחסון אמיול סרטים אבל שימוש מאד אינטנסיבי. בטומס אמרו ש ה 5400 יהווה צוואר בקבוק. דעות בבקשה.

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. Started by Jenia24,

אוקיי קיבלתי ת'מחשב החדש שלי ושמתי ת'כונן הישן שלי 80 GB ביום הראשון הכל הלך סבבה השארתי אותו דלוק בלילה , בבוקר אני מתעורר ועושה ריסט למחשב ואז הוא מתחיל לטעון ת'ווינדוס וכאשר הוא אמור להכנס ליוזר שלי הוא בדיוק עושה ריסט עם מסך כחול שמהבהב לשנייה. ניסיתי לפרמט הפירמוט נתקע ב12 ועושה בעילה של faild opartaing system .. יש איזה דרך לתקן ת'בעיה?

• 2 תגובות
    • 659 צפיות
  5. Started by AxeOr,

מצאתי בחצר אצלנו איזה מחשב ישן וזרוק , שמתי לב שהקשיח הוא WD GREEN 1TB . המחשב מלא אבק וישב בחצר פתוח [ בלי דלת המארז] . ניקיתי קצת את הכונן ולקחתי אותו ואת הRAM. לגבי הקשיח , אם אני אחבר אותו למחשב שלי , יכול להיגרם נזק כלשהו ? אם הוא לא תקין או משהו כזה. לגבי הראם , זאת התמונה שלו , האם הוא מתאים למערכת שלי וכמה GB כל סטיק כזה ? עכשיו יש לי 2 של 4GB , DDR3 1600MHZ.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  6. Started by KavKazoon,

היי שמעתי שיש עכשיו איזה טכנולוגיה שאם מחברים שני כוננים קשיחים אז מקבלים מהירות כמעט כפולה מישהו יודע על זה משו?! שירחיב בבקשה מסקרן אותי הנושא הזה! גם כמה זה יעלה אם יש כזה דבר בכלל?!

• 3 תגובות
    • 638 צפיות
  7. Started by ori-silver,

קניתי היום כונן קשיח aaks של 500 ג'יגה+קופסא חיצונית(esata+usb2),הלוח שבשרותי הוא sata 1 צ'יפסט VT8237,ושאני מחבר את הכונן בחיבור easata למחשב ומחבר ומדליק את הספק כוח הוא לא מזהה בכלל את הכונן מה ניתן לעשות????

• 0 תגובות
    • 575 צפיות
  8. Started by Pure-Gold,

שלום, היכן ניתן להשיג כונן קשיח ל iPod דגמים: Samsung MK 150 GAL MK 300 GAL MK 400 GAL והאם ניתן להוריד את מערכת ההפעלה של ה iPod מהאינטרנט. תודה.

• 0 תגובות
    • 633 צפיות
  9. Started by -=HOLY=-,

​שלום ! רכשתי לא מזמן DVR (זה סוג של שרת הקלטות למצלמות במעגל סגור) בנפח 1 טרה. עכשיו רציתי להגדיל את נפח הזיכרון שלו בשביל שיוכל להקליט יותר זמן אחורה (חצי שנה בערך). כרגע אני מגיע עם הטרה לחודש וחצי אחורה. אני רוצה לקנות 4 טרה של WD אבל אני לא יודע מה ההבדל בין הסדרות ,או מה ההמלצה שלכם לגבי המצב. אם תוכלו לעזור לי אני ישמח תודה.

10. Started by שטאנץ,

היי, יש לי כונן קשיח נייד של IOMEGA. הוא מחובר גם לחשמל וגם דרך USB. בפעם הראשונה שניסיתי לחבר אותו למחשב הוא עבד מצוין, זה היה לפני חודש בערך. מאז, בכל פעם שניסיתי לחבר אותו, המחשב מזהה אותו כחומרה חדשה אבל לא פותח לי את המסך של האפשרויות (לפתוח אותו עם מדיה סנטר, מחשב שלי וכו'), ואם אני מנסה לגשת לmy computer כדי להגיע לקבצים, כל החלון נתקע עד שאני מכבה את הכונן, ואז הכל חוזר מיד לעבוד כמו שצריך. ניסיתי לעשות ריסטארט, ניסיתי להוציא אותו מהחשמל ואז להכניס שוב, ניסיתי לעשות ריסטארט כשהכונן כבר מחובר, וזה לא עבד. היום גם חיברתי אותו למחשב אחר, וקרה אותו הדבר. כשחיברתי אותו לטלוויזיה יכולתי להיכנס לקבצים אבל הם לא עבדו כ"כ טוב. לא ידוע לי על מכות שהוא ספג, על הפסקות חשמל, ע…

• 4 תגובות
    • 828 צפיות
  11. Started by noise,

אהלן חברים, בלימודי למבחן באקדמיה נתקלתי בבעיה בהבנה בנושא ההבדל בין כונן לוגי לכונן פיזי. האם מישהו יכול להסביר את הנושא ואת ההבדל. לא הצלחתי למצוא חומר... בתודה מראש, Noise

• 4 תגובות
    • 6.2k צפיות
  12. שלום חבר שלי מתייעץ איתי על כמה דגמים של כוננים קשיחים.הנפח הוא בין 250 ל 320 גיגה והטווח מחיר בין 360 ל 450 שקל איזה חברה הכי אמינה היום בדיסקים לניידים? סמסונג ?? סיגייט (5 שנים אחריות וגם הרבה משלמים על השם ראיתי בהפרשי מחיר..) WD גם יקרה קצת. אשמח לקבל עזרה פה.

• 3 תגובות
    • 678 צפיות
  13. Started by kfirkb,

שלום לכם, במחשב שלי יש 4 כוננים קשיחים של 500GB כל אחד כאשר הויסטה מותקנת במחיצה של 200GB באחד הכוננים ואין לי במארז מקום לעוד כונן רגיל בגודל 3.5. אני מחפש אפשרות לרכוש כונן פלאש קטן מימדים ומהיר בגודל סביב ה 150GB שבו תיהיה מערכת ההפעלה ושאר ההתקנות וכל ארבעת הכוננים ישמשו לצורך איחסון בלבד. האם יש כיום אלטרנטיבה לכוננן כזה לצורך שיפור הביצועים ובמחיר שפוי יחסית?

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  14. שלום, התקנתי חלונות 7 ולאחר ההתקנה אחד הכוננים (בחיבור SATA) אינו מזוהה - כלומר, אני רואה אותו בניהול הדיסקים, אך לא במחשב שלי וכו'. כיצד ניתן לגרום לחלונות לזהות את הדיסק כמו שצריך? תודה וחג שמח!

• 2 תגובות
    • 986 צפיות
  15. Started by bdizen,

לא מצאתי נושא מתאים לכך: יש לי מחשב נטבוק ואני רוצה לשים בו כונן SSD עכשיו כדי לשים בו צריכים להעיף את הכונן הישן אבל עם מערכת ההפעלה !! אם אני יעתיק את כל קבצי הכונן עם מערכת ההפעלה המחשב יעבוד? אני שמעתי שצריך להתאים משהו בביוס לSSD כדי שהוא יעבוד תסבירו לי בבקשה איך צלעשו א זה והאם זה אפשרי תודה

• 2 תגובות
    • 947 צפיות
  16. שלום. אני מעוניין לרכוש כונן מכאני חדש בנפח 1 טרה. נתקלתי בכונן הבא: HGST Ultrastar HUS722T1TALA604 1TB 7200RP https://ksp.co.il/?uin=40766&select=.1033..145..682..371..1955. הבנתי שזאת חברתם בת של wd. האם הכונן הזה עדיף מקוויאר בלו או מהבארקודה של סיגייט? האם הוא אמין? ההבדל היחיד ששמתי לב אליו זה שהכונן הנל מגיע עם 128 מגה זכרון מטמון לאומת 64 בכוננים האחרים. תודה.

17. Started by הדוד משה,

המקבוק התחיל שלשום להיות איטי ונתקע, ודי מהר נחו החשדות על הדיסק שהמצאתי לו בתהליך ההחיאה שעבר כשהגיע אלי. להזכירכם, מחשב זה עלה אצלי מן המתים לאחר עבודה מאומצת משהגיע אלי כגרוטאה. והרי יומן הבדיקות שביצעתי: -דיסק יוטיליטי של המק טוען שסטטוס ה-SMART של הדיסק הוא :"תקול", ויש לגבות הכל ולקרוא לאיש אפל שיקח את המחשב. גיביתי מה שצריך והפניתי אצבע משולשת כלפי הדרישה השניה. -ניסיתי לעלות עם היירנס ולבדוק באמצעות כלים שמובנים בו את הדיסק. ההיירנס משום מה לא מזהה את הדיסק והאופציה ירדה מהפרק. -הורדתי מהרשת תוכנה בשם SMART utility שנועדה לתת דיאגנוזה מדוייקת של מצב הדיסק, אך התוכנה אפוייה למחצה וכל שחילצתי ממנה הוא שישנם לטענתה סקטורים פגומים בכונן אשר אין לתקנם. -שמעתי שבדיסק נ…

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by HaJ-B,

שלום רב לכולם. לאחרונה רכשתי ממוכר בעל דירוג סביר (83) באיביי ארה"ב כונן של WD מהסדרה הירוקה WD20EZRX. בשעה שחיברתי את הכונן והוא זוהה על ידי ווינדוס, ביצעתי פירמוט מלא דרך ניהול דיסקים. לקראת סיום הפרמוט (לאחר כמה שעות, ומשהו כמו 90 אחוזים ואולי אפילו יותר) קיבלתי הודעת שגיאה שהפרמוט לא הושלם. כל נסיונות שהיו לי לאחר מכן לגשת לכונן גרמו לאקספלורר לקפוא. כשכבר ניסיתי לבצע הפעלה מחדש של ווינדוס, הכונן לא זוהה יותר על ידו, ומאז איננו מזוהה. בעבר ניסיתי לפרמט פירמוט מלא ל-DOK מזוייף של SanDisk וקיבלתי הודעת שגיאה באמצע הפירמוט. האם העובדה שיש מן שריטות בקדמת הכונן (אם יש צורך אעלה תמונה), וגם העובדה שהאתר של ווסטרן דיג'טל מראה כי האחריות תקפה עד למאי 2016 צריכה להדאיג אותי ש…

• 19 תגובות
    • 3.7k צפיות
  19. שלום חבריי, אודה לעזרתכם האדיבה, כונן קשיח נייד של WD 1T שחה באמבטיה של בני (שובב), ביצעתי לו ייבוש ואיוורור במשך יממה, לאחר מיכן הפעלתי אותו והגל היה "בסדר", לאחר שבוע המחשב לא מזהה... טכנית הוא נדלק ומהבהב כרגיל אך המחשב לא מזהה, יש לו צפצוף חריג, מצ"ב קישור לסרטון להבנה יסודית יותר, -> https://www.dropbox.com/s/ycowpmhw204gafe/VID-20141014-WA0020.mp4?dl=0 בסרטון ניתן לראות שפירקתי את המכסה שלו... בכל אופן לתקן אותו זה לא הבעיה... התכולה שלו חשובה לי! אודה לעזרתכם!

20. Started by eyal177,

שלום יש לי כונן נייד מסוג WD. אתמול הכנסתי אותו למחשב הורדתי תמונה מהכונן לשולחן העבודה. ומשום מה הכונן ניתק את עצמו . מאז הוא לא מזוהה באף מחשב שלי { 4 מחשבים שונים ניסיתי} הכנסתי אותו לבדיקה ושיחזור . מתברר שיש בעיה בראשי הקריאה/ כתיבה וכן התחלת נזק מסוג HEAD CRASH החברתשיחזור אומרת שיש 40% הצלחה. וזה עולה הרבה מעל ל5 אלף שקל שיחזור. שלחתי מייל לחברת WDבארצות הברית. רציתי לדעת האם מישהו יכול להמליץ לי על המקום ,אפילו בחו"ל שיכול ויצליח לעשות שיחזורים שכאלה. יש לי שם חומר ממש ממש חשוב ביגלל זה אני צריך מקום שמתמחה בסוג זה של כוננים ניידים מהחברה הזאת ... תודה רבה

• 9 תגובות
    • 3.4k צפיות
  21. שלום כונן נייד של השכנים שלי ננעל. הם אמרו לי שהוא הפסיק לעבוד פתאום, ושחיברתי אותו למחשב ראיתי שהוא דורש סיסמא. הם לא זוכרים שעשו כזה דבר וגם אם כן הם לא יודעים את הסיסמא. מה אפשר לעשות ? הכונן הוא של חברת: WD דגם: My Passport אשמח אם תוכלו לעזור לי/להם. תודה מראש

• 8 תגובות
    • 6.2k צפיות
  22. Started by Seaninho10,

שלום, אני מחפש להחליף את הכונן הנייח הקיים אצלי במערכת למעלה משנה וחצי בכונן SSD שייתן לי ביצועים טובים יותר בתפעול המערכת. כלומר, אני מחפש כונן SSD נטו להתקנת 8 WINDOWS עליו (ישמש ככונן :C) כדי שמערכת ההפעלה תרוץ חלק יותר ומהר יותר, לא מעבר לכך. ממה שהסתכלתי, ה- 120GB SAMSUNG EVO יספיק לדעתי, שדי מתאים לי לכיס. מומלץ? או שאני יכול להסתפק במשהו זול יותר?

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. הייתי אתמול בחנות מחשבים והמוכר אמר שהכי טוב זה לרכוש כונן קשיח אחד בנפרד לשמש ככונן C עבור מערכת ההפעלה בלבד, ללא מחיצות. הוא טוען שכך היציבות, הביצועים והאמינות של המערכת ישתפרו. עד היום היה לי כונן של 250GB וחילקתי אותו לשתי מחיצות שאחת מהן היא 60GB עבור כונן C. האם הוא צודק?

• 3 תגובות
    • 619 צפיות
  24. Started by Pure-Gold,

יש ברשותי כונן 1.5TB ST31500341AS בעל קשוחה CC1H. פתאום באמצע עבודה הוא החל לתקתק ללא הכרה, הפעלה מחדש גרמה לו להזדהות כ st_m13fqbl. לפי מה שקראתי והבנתי הוא שיש בעיה שהוא מנסה לקרוא ולא מצליח מאזור שמור בפלטות וכתוצאה מכך הוא טוען גרסה שמורה של קשוחה שהיא st_m13fqbl. ראיתי שישנן כלמני פתרונות של חיבור ה PCB למחשב עם RS232 והרצת כמה פקודות לאיפוס. מישהו ניסה? יודע על דרכים אחרות לטפל בבעיה? תודה.

25. Started by aviv00,

יש לי HDD של WD טרה וחצי שעשה בעיות הרבה זמן ועכשיו עלה רמה מעתיק לאט עושה בעיות ב SMART מה עושים ? איך ממשים אחריות איך אני מעביר את החומר ממנו ? האם אפשר לבקש HDD נוסף להעביר את החומר ? תודה

• 1 תגובה
    • 862 צפיות

דיונים חדשים בפורומים