עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. אני מחפש כונן חיצוני לגיבוי הכוננים שלי.. איזה כונן חיצוני עדיף? ואם יש יציאה אחרת חוץ מ USB שאפשר לעתיק נתונים מהר יותר?

• 1 תגובה
    • 655 צפיות
  2. שלום אני מחפש דגם מומלץ של כונן חיצוני בנפח של מינימום 2 טרה כדי לגבות את המידע שבמחשב שלי. בנוסף אני רוצה שאוכל לחבר את הכונן לטלויזיה חכמה כדי לצפות בתכנים כמו סרטי 4k. משהו מומלץ שנמכר בארץ?

• 36 תגובות
    • 5.6k צפיות
  3. שלום, אשמח לקבל המלצה לכונן חיצוני אמין ככל הניתן לצורך שכבת גיבוי במשרד שבו אני עובד. נפח אחסון לפחות 3TB. אציין שנקנו כבר 2 כונני seagate Maxtor שהתגלו מאד לא אמינים וכבר הוחלפו פעמיים באחריות, לכן אשמח למשהו איכותי יותר. הרעיון לשלבו במערך הגיבוי במשרד בנוסף לגיבוי בענן (DropBox), כאשר אחת לתקופה של נניח שבועיים נחבר אותו למחשב נגבה וננתק. אשמח גם לדעתכם לגבי מערך הגיבוי. תודה

• 0 תגובות
    • 918 צפיות
  4. Started by dg,

אז ככה, אני מקבל לפטופ אוטוטו שיהיה בשימוש נרחב לא פחות ע"י אבא :> , מחפש איזה פתרון טוב שגם אני אוכל לשמור\להוריד או אפילו להשתמש בו ממש כדיסק נוסף (אם זה אפשרי או יותר נכון , כדאי) , יש הרבה דיסקים חיצוניים השאלה איזה כדאי או שיש פתרון לחבר איכשהו הארדיסק (יש לי 1-2 שאני אוכל להוציא ממחשב אחר) ואז לשים אותו בקופסה מיוחדת שתתחבר ללפטופ ? אשמח להצעות.

• 0 תגובות
    • 548 צפיות
  5. Started by gargi,

היי לאחרונה אני מתחיל להכיר בעובדה שנגמר לי המקום לסאמפלים וVSTים בכונן הקשיח של המחשב הנייד שלי, אני יוצר מוסיקה עם CUBASE אגב רציתי לדעת אם למישהו כאן יש נסיון עם עבודה בזמן אמת עם סאמפלים שמיובאים מתוך כונן חיצוני והאם העבודה היא חלקה כמו כן - אם אכן יש כאן מישהו כזה - אשמח להמלצות לכוננים חיצוניים / "פנימיים" עם מארז חיצוני ועל איזה חיבור ממליצים תודה מראש

• 0 תגובות
    • 668 צפיות
  6. Started by Kobb,

ראיתי שהיו כמה דיונים בנושא, קראתי והחכמתי. אני צלם, ומייצר לא מעט ג'יגות של תמונות כל חודש. כרגע יש לי הארד דיסק של 120 ג'יגה די מלא, והמון DVDים. אני לא סומך על הדיוידי וזה גם ממש לא נוח. אני מחפש כונן בנפח 300GB בערך, חיצוני כמובן. אופי השימוש הצפוי - גיבוי שבועי, לא צריך באמצעות תוכנה, וחיבור מדי פעם על מנת למשוך תמונות מאוחסנות. שאר הזמן - מאוכסן בתנאים אופטימליים (אצטרך לברר מהם, אך הוא יקבל יחס של מלך). האופציות העומדות בפני הן לקנות דיסק ומארז, או כונן חיצוני יעודי. ההפרש במחיר די גדול. הבנתי שהדיעות חלוקות - כלומר אין ספק כי מכשיר יעודי יהיה אמין יותר, אבל בשימוש מזדמן יש הטוענים כי זה לא יבוא לידי ביטוי. אז: -IDE אכן אמין יותר מ-SATA? בהנחה שלמהירות העבודה אין…

• 1 תגובה
    • 618 צפיות
  7. Started by levydor,

קודם כל תודה ( http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=408839.msg3553527#msg3553527). ולשאלה: יש לי רשת חוטית של 3 מחשבים. אני רוצה לשדרג משמעותית את הדיסק במחשב שלי, וגם לקנות דיסק טוב שישמש כגיבוי ל3 המחשבים. חשבתי לקנות דיסק שיותקן במחשב שלי, ודיסק דומה שיותקן במארז חיצוני כלשהוא. הבנתי שמסיבות בטיחותית, עדיף שגיבוי כזה יהיה "רחוק" מהמחשב. נראה לי שכדאי שהוא לא יהיה תלוי בזה שאחד מהמחשבים עובד. האם יש אפשרות סבירה (טכנית וכלכלית) לחבר מארז חיצוני ל switch בחיבור אתרנט? האם ועד כמה זה יפגע במהירות? האם זה עוקף בעיית AHCI ? האם זה יאפשר לי לאלתר מעין גיבוי חם - מירור בין מחשב ודיסק מרוחק? בתודה מראש

• 19 תגובות
    • 2.3k צפיות
  8. Started by lioryb,

שאלתי בעבר, לפני כחודש, אבל לא עשיתי עם זה כלום, ועכשיו עלו תהיות נוספות, ואני לא רוצה להקפיץ את הדיון הישן. אני רוצה לרכוש כונן חיצוני, אשר יחובר לראוטר ככונן רשת אבל שאפשר יהיה לחבר אותו גם בחיבור USB ישירות למחשב. עם זאת, אני לא רוצה שיהיה מחובר קבוע למחשב, ומשם ימופה לרשת, על מנת להמנע מתלות בזמינות המחשב. מכאן - יש שתי אפשרויות בעצם: 1. לרכוש כונן חיצוני, שיש לו חיבור כפול - גם רשת וגם USB. 2. לרכוש כונן חיצוני בעל חיבור USB, ולהחליף את הראוטר הביתי שלי, לכזה שיש לו גם כניסת USB ואפשר למפות דרכו כונן לרשת. מה עדיף? מבחינת עלויות, מבחינת ביצועים? אני רוצה לפחות 2TB. איזה כונן אתם ממליצים? תודה.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by pasha314,

הי, אני מחפש כונן חיצוני מהיר וקטן. אני חושב על PXPH250USוPlextor או על WDXMS2500וWestern Digital נראה שלפלקסטור יש גם כניסת esata הבעיה היא שאני לא מכיר בכלל את החברה הזאת מישהו יכול להגיד יל זה משהו חכם? תודה!

• 1 תגובה
    • 734 צפיות
  10. ברשותי כונן חיצוני 320GB של WD שמשמש אותי לגיבויים בלבד,המערכת עצמה רצה על SSD,אך במקרים מסוימים למשל בפילטר מסוים בפוטושופ המחשב מחכה עד שהכונן החיצוני ידלק ורק אז פותח אותו,פעולה דומה מתרחשת כאשר אני מוחק קבצים מן המחשב(מכונן המערכת,SSD) ניסיתי תוכנה אשר מכניסה אותו לשינה והיא לא פעלה (התכונה שמופיעה בסטיקי) ולנתק אותו מן החשמל זו אינה אופציה מפני שלא אזכור לחברו לפני הגיבויים האוטומטיים (פעמיים בשבוע מוקדם בבוקר). אם יש למישהו פתרון בשביל אשמח מאוד לשמוע

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  11. יש לי כונן חיצוני WD My Passport 1tb שמתנתק לאחר כמה דקות של העברת קבצים. יש לי בלוח האם שתי יציאות USB 3.0 מאחורה, ניסיתי לחבר אותו לשתיהן, כל פעם ליציאה אחרת, ובשתיהן זה התנתק לאחר כמה דקות באמצע העברת קבצים. עכשיו חיברתי כונן חיצוני אחר שיש לי ובינתיים עברה אולי חצי שעה או שעה וזה מעביר קבצים בלי להתנתק, מקווה מאוד שימשיך כך. חוץ מזה שהכונן מתנתק, המחשב מזהה אותו והוא עובד תקין אך אי אפשר לעבוד כך כאשר הוא מתנתק באופן כל כך תכוף. בדקתי והכונן כבר לא באחריות (נרכש בתחילת 2011 עם אחריות לשנתיים). בהנחה שהמידע שהיה על הכונן לא חשוב לי, האם יש משהו לעשות חוץ מלזרוק אותו לפח? דרך אגב, יש לי עוד שאלה שקשורה לנושא. האם זה נכון שעדיף לחבר כונן חיצוני לחיבור USB אחורי ולא קדמי…

• 21 תגובות
    • 3.3k צפיות
  12. כונן של 500GB. ובו איחסנתי הרבה דברים חשובים. יום אחד הוא פשוט התחיל לטעון את הכונן מלא מלא זמן. למזלי העתקתי חלק מהמידע. אבל נשאר עוד הרבה מידע בתוכו, ומיום ליום הוא נהייה יותר איטי ויותר איטי. עכשיו הוא כבר בכלל לא מתחיל להעתיק דברים, הוא מראה שקצב העברה הוא על 150KB לשניה. יש משהו לעשות שיפתור את הבעיה? או שכל המידע הלך?

• 1 תגובה
    • 692 צפיות
  13. שלום לכולם. ברשותי WD my cloud בנפח 4TB, מחובר תמיד, עד שיום אחד הוא זרק הוראת פירמוט ואין גישה לקבצים. הכונן מכיל מעל 2 טרה סרטים וחשוב לי להציל אותם... יש דרך? תודה מראש

14. קניתי כונן חיצוני ובמחשב אחד הוא מזוהה מיידית ללא בעיה ובמחשב השני הוא מבקש דרייבר. איך מסדרים את זה. תודה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  15. Started by No-One,

אפשר ואולי עדיף קניה מחול-אמזון וכדו' מה שיותר מהיר, ועד כמה ג'יגה אפשר לקבל. אודה למי שישלח לינק מתאים.

16. Started by Tal Israeli,

למרות שמחירי הקשיחים גבוהים מאוד כרגע ולא נראה שזה הולך להשתנות בקרוב, אחי צריך כונן חיצוני לגיבוי. אני מחפש כונן עד 500MB (אפשר פחות אפילו) שיהיה אמין ואם אפשר מהיר. תקציב עד 400 ש"ח.

• 0 תגובות
    • 926 צפיות
  17. לא בטוח אם זה הפורום הנכון. אם לא, נא לעדכן. יש לי סטרימר Probox2 שמחובר לטלוויזיה ואליו מחובר כונן חיצוני עם מדיה. עבד בסדר רוב הזמן. אלא שהכונן עם מעט שטח, התמלא ולכן רכשתי כונן אחר עם נפח גדול יותר: Westren Digial 4TB. העברתי לשם את המדיה וחיברתי אותו במקום. מאז קורה מדי פעם שבזמן שזה מנגן סרט התמונה נתקעת. זה כאילו ממשיך לנגן, כי אפשר לראות את השניות זזות, אפשר להריץ קדימה\אחורה וכן ממשיכים לשמוע את האודיו, אבל רק התמונה תקועה ורק אתחול מחדש של הסטרימר עוזר. לא קורה תמיד ולא שמתי לב אם זה במקרים מסוימים, ככל שבדקתי לא נתקלתי בבעיה עם הכונן הישן. האם יכול להיות שיש בעיה בדיסק החדש או שאולי הוא פשוט לא מתאים לסטרימר? או שבכלל הבעיה…

18. Started by shimi 1,

שלום לכולם, אני מחפש כונן קשיח חיצוני שיש לו גם חיבורי USB וגם יכולת אלחוטית, המטרה היא: להזרים מדיה מהמחשב לכונן בזמן שהכונן יחובר לממיר (DREAMBOX) דרך הכבל USB. סוג של סטרימינג אם נקרא לזה, אשמח לשמוע הצעות על כוננים כאשר הנפח הוא לא קריטי, העיקר שיהיה אמין, תודה רבה לעוזרים, שימי.

• 0 תגובות
    • 816 צפיות
  19. Started by Ace-of-spade,

יש לי כונן חיצוני של סיגייט חדש יחסית [חודש עובד]. יש עליו 600 GB שמאוד חשובים לי. והוא פשוט הפסיק לעבוד! מה זה?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by markgandel,

שלום רב! אני מעוניין לקנות הארד דיסק חיצוני נייד של טרה. חיפשתי בכל מיני מקומות, ביניהם כאן באתר ובפורום, והסקני כמה מסקנות. מה שחשוב לי הוא רק שתאמתו אותן, ותביעו את דעתכם על המוצר שכנראה אני אלך עליו. מבחינת חיבורים, אני לא צריך שום דבר חוץ מ USB2.0. הבנתי שיש אפשרות לרכוש את ההארד דיסק והמארז בנפרד אבל לדעתי אין לי טעם לעשות זאת, כלכלית בעיקר. הדיסק שאני חושב לרכוש הוא זה: Seagate 1000GB ST310005EXD101RK http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=727525 מספר שאלות, בעיקר אם מישהו מהגולשים כאן מחזיק מוצר כזה: 1. מבחינת גודל פיזי, פי כמה הוא גדול יותר מה WD 2.5 הסטנדרטיים(פשוט אלה היחידים שהתעסקתי איתם)? האם ברמה שזה יכול להעיק לשאת אותו איתי? 2. האם יש צורך לחבר אותו לחשמל…

• 6 תגובות
    • 2.8k צפיות
  21. Started by shayw,

שלום לכולם אני מתלבט האם לקנות כונן חיצוני של חברה מוכרת ("3.5) או לחבר את הדגם עליו המלצתם: HD103SJ למארז לכונן האם לבחור את החבילה שתעלה לי פחות? או שכדאי לקחת בחשבון שיקולים נוספים? כך או כך אשמח אם תמליצו לי על דגם של כונן חיצוני מחברה מוכרת מול דגם של כונן פנימי + מארז תודה

• 8 תגובות
    • 889 צפיות
  22. Started by Gold Dragon,

חיברתי את הכונן לחשמל ואח"כ לכבל frimware וכשחיברתי את הכבל ליציאה 1394 בלוח אם פתאום היה הבזק חשמל כחול. אני מאוד מקווה שלא נשרף לי הכונן ואתו כל החומרים שדי חשובים לי. אני מקווה שזה רק טרנספומטור (שנאי) שצריך להחליף. 1. אבקש לדעת האם הכונן בסדר או שהוא נשרף? 2. אם אני אוציא אותו מהקופסה ואחבר רגיל למחשב האם הוא יעלה? 3. מאיפה אני יכול להשיג שנאי או לבדוק שהשנאי מוציא זרם? 4. והכי חשוב כמה יעלה לי לשחזר את המידע מדובר על כונן בנפח של 1TB תודה רבה, אשמח אם תעזרו לי זה חשוב מאוד.

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by Cha0stAlker,

הדגם הוא WD NOTEBOOK אם אני לא טועה, ויש לו נפח של 640GB. כשאני מחבר אותו הנורה עליו נדלקת אבל כלום לא קורה, והמחשב לא מזהה שמשהו בכלל חובר. לאחר כרבע שעה הנורה על הכונן מתחילה להבהב, ונשמע "תיק" כל כשנייה וחצי. עדיין הוא לא מזהה שמשהו חובר. ניסיתי לחבר בכניסות אחרות, אבל זה לא עזר. האם אני יכול לעשות משהו, או כדאי פשוט לממש אחריות ולא להתחיל להתעסק איתו? ד"א הוא לא נפל או משהו.

• 2 תגובות
    • 943 צפיות
  24. שלום רב. יש לי את הכונן כבר כמה חודשים.עד היום הוא היה מחובר למפצל USB ועבד מצויין. היום שמתי לב שהמחשב לא מזהה את הכונן,לכן ניתקתי אותו ממפצל ה-USB וחיברתי אותו ישירות ליציאה קדמית של USB במחשב וכעת המחשב כן מזהה אותו. בדקתי את היציאות במפל ה-USB וכולן עובדות. אגב,גם כשהכונן היה מחובר למפצל והמחשב לא זיהה אותו,המנורה הכחולה בכונן היתה דלוקה שזה בעצם אומר שהיציאה של מפצל ה-USB עובדת,אז למה המחשב לא מזהה את הכונן? אזכיר שוב שבמשך כמה חודשים לא היתה שום בעיה עם חיבור הכונן למפצל ה-USB. תודה מראש

25. שמתי לב שכל הכוננים החיצונים שיש לי, כולל DISK ON KEY לא מעביר את הקבצים לסל מיחזור אלה מוחק אותם לצמיתות. איפה משנים את ההגדרות האלה? תודה

• 1 תגובה
    • 706 צפיות

דיונים חדשים בפורומים