עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום רב בשלבי רכישת מחשב למטרת מישחקים. האם יש הבדל משמעותי בין דיסק קשיח עם 32mb לדיסק עם 64mb על ביצועי המחשב בכלל ובמישחקים בפרט? תודה

• 2 תגובות
    • 860 צפיות
  2. Started by 6600GT,

לפורום שלום , לפני שבוע בערך המליצו לי פה לשפר את הארד דסיק לraid0 , הלכתי וקניתי 2 הארדיסקים של 160 מגה כל אחד sata 2 וחיברתי כraid0 אני חייב לציין שיש שיפור אדיר וההמלצה פגעה בול...! השאלה שלי היא ככה: המוכר בחנות טען שאין הארד דיסק 160 גיגה עם יותר מ8 מגה cache , אני נאלצתי להאמין לו ולכן הוא התקין לי שניים עם 8 מגה cache, אחרי בירור קצר ראיתי שיש גם עם 16 מגה cache האם אני צריך לדרוש שיחליף לי? האם יש הבדל גדול?...תודה...

• 1 תגובה
    • 615 צפיות
  3. שלום לכולם, אני לא מבין הרבה בכוונים קשיחים אבל אני יודע שחלק מהנתונים החשובים זה מהירות הסיבוב וגודל החוצץ של כונן. שאני מסתכל על כוננים קשיחים תמיד הנתונים האלה מופיעים אבל לאחרונה התחלתי לחפש כונן קשיח חיצוני ונתון הBUFFER לא מופיע. אני זוכר שכדאי 7200RPM ו16MB BUFFER רציתי לדעת מה חשיבות נתונים אלו והאם יש איזה סיבה שיצרניות לא יפרסמו את נתון הBUFFER בכוננים קשיחים חיצוניים. לדוגמא: http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=356 http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?locale=en-US&name=null&vgnextoid=b4de26bbdae90110VgnVCM100000f5ee0a0aRCRD&vgnextchannel=03d5368407f70110VgnVCM100000f5ee0a0aRCRD&reqPage=Model תודה!

• 3 תגובות
    • 842 צפיות
  4. Started by adis,

שלום לכולם, אני רוצה להשתמש בדיסק 3.5" פנימי, כדיסק חיצוני. יש לי מתאם מ SATA ל power eSATA, שמאפשר חיבור של דיסקים 2.5". http://www.ebay.com/itm/170908163390 האם אפשר לחבר את המתאם הזה לדיסק 3.5” ביחד עם חיבור לספק כוח, למשל כזה ? http://www.dash.co.il/index.php?route=product/product&product_id=2951 או שזה בעייתי שהדיסק יקבל חשמל משני הכבלים ביחד ? או לחילופין, האם אפשר להשתמש רק בחיבור לחשמל מתוך המערכת שבלינק הבא, ביחד עם המתאם שלי ? http://www.link-master.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=1395 אני מעדיפה להשתמש במתאם ל eSATA ולא במתאם ל USB2.0 כי הוא מהיר יותר ולא מוגבל ל 2TB. תודה

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by Lirans,

שלום שמתי לב שכאשר אני מפעיל קובץ מסוים (קובץ וידאו גדול) לאחר שההארד דיסק עליו הוא נמצא היה במנוחה, לוקח למחשב כ5-10 שניות להפעיל את הקובץ ובינתיים המחשב נמצא בפריז, מחכה שהקובץ יטען. לאחר שההארד דיסק כבר "חם" זה לא קורה. הבעיה מתרחשת רק עם הקובץ הנ"ל (בעבר לא). עם קבצי וידאו אחרים באותו גודל אין את הבעיה. יכול להיות שאותו חלק בהארד דיסק שחוק וכדאי להחליף? תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 879 צפיות
  6. היי לכולם ראשית, אני מדברת על המערכת המתוארת במפרט המחשב שלי. כעת, כמו שניתן להבין מהכותרת אני תוהה אם יש בעיה עם הצורב שלי. תיאור המקרה: לפני כשלוש שנים בעקבות המלצותיכם פה בפורום ומדור "צורבים מומלצים" רכשתי (ראוי לציין שממש חיפשתי והתעקשתי) לרכוש את ה- Samsung SH-S203B DVD Burner שלי. בשנה האחרונה התגלו איתו מספר בעיות 1. עוד כאשר עבדתי עם XP וכאשר צרבתי עם הנרו (אקספרס)שהגיע איתו, 11. גיליתי שאם אני רוצה שהסיכוי לצריבה מוצלחת יהיה גדול רצוי מאוד לא להריץ כמעט דבר (שאינו קטנטן ) ברקע כלומר לא סרט (ואין הכוונה ל-MKV/HD אלא סתם DIVX) בוודאי לא לנסות לפחות קובץ בודד עם ה-7ZIP. לכל היותר לגלוש באינטרנט ורצוי לא בריבוי חלונות / טאבים. 12.חשוב לציין שמדובר על צריבה על DVD'S…

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by HilaX3,

שלום, אני חושדת שההארד שלי תקול. עשיתי לו בדיקה בHDtune ורציתי לדעת אם לפי התמונה הוא תקול. אשמח לעזרה כי אם הוא תקול אשלח אותו להחלפה. סגרתי גם את כמעט את כל התוכנות שיכולתי חוץ מהמקלדת, הדרייבר של הכרטיס מסך והאנטי וירוס. חוץ מזה, הכל היה סגור. אשמח לעזרה, הילה. [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 925 צפיות
  8. Started by xytkhi,

הסמסונג 80gb אצלי מאז 8 שנים ומתפקד לא רע. הוא אינו כונן ראשי אך משמש ככונן מישני בצורה יעילה. לאחרונה הכונן מראה סימני זיקנה ושיבה, בדיקה בתוכנת hd tune מראה סימני סערה. אך בבדיקה בתוכנה המחשב ב WIN7 או ב everest התוצאות תקינות והכונן " בריא" למי להאמין?

• 0 תגובות
    • 637 צפיות
  9. אחרי עדכון קושחה שעשיתי עכשיו לCRUCIAL M4 שלי לגירסת 000F נוכחתי לדעת בבדיקת בAS SSD שיש ירידה בביצועים בשני מספרים בכל פרמטר לעומת בדיקה לפני העדכון , וזה אחרי שהעברתי בביוס מIDE לAHCI. למה זה ומה עושים ??

• 2 תגובות
    • 797 צפיות
  10. Started by d30DK,

שלום, יש לי כונן 3 טרה של סיגייט שקניתי לא לפני זמן רב, שניים כאלה עבור RAID1. ה-RAID לא יצא לפועל כי הדרייבר של אינטל (תמיכה מובנית בלוח אם) לא תומך ב-3TB. הכונן בסך הכל עובד במשך 33 ימים. לפני שבוע היתה הפסקת חשמל ב-3 בלילה והיה אל פסק, ובאתי לכבות את המחשב והוא נכבה, כנראה האל פסק עבד זמן מה והיה חלש מכדי להחזיק הכל עד שאכבה את המחשב. בבוקר קמתי, הדלקתי, וזה הריץ CHKDSK על כונן והלכתי. אחרי כמה שעות חזרתי והמחשב עלה, נכנסתי 'למחשב שלי' והיו 2 כוננים ללא גישה. אחד כונן שהיה עדיין NTFS אבל בלי גישה אליו, ואפילו CHKDSK לא הצליח לתקן. כונן אחר הפך לכונן RAW. לא ניתן לגשת אליו. כעת יש לי בעיה נוספת, מוזרה מאוד. יש לי כונן של חצי טרה שלפתע קבצים בו לא נפתחים. מקבל שגיאות על …

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by deluxe,

עקבתי לאחרונה אחרי המלצות בפורום וגם המלצות באחת החנויות המוכרות בפורום לפיהן הכונן שהכי משתלם מבחינת עלות/תועלת הוא ה- Seagate Barracuda ST2000DM001 2TB. הבחור בחנות אמר שהכוננים ש"הכי חוזרים אליו" עקב בעיות הם של WD (אני כמעט בטוח שלא מדובר על CAVIAR BLACK).... אז חשבתי ללכת ולקנות כונן כזה. הבעיה, שהדירוג שלו באתרים שלהלן מאוד מדאיג... ההתפלגות בין אלו שנתנו לו 5 לבין אלו שנתנו לו 1 גורמת לי לרדת מהכונן הזה ולבדוק אלטרנטיבות כמו CAVIAR BLACK וללכת על בטוח במחיר גבוה.... כמו כן גם האחריות על הסיגייט היא שנה לעומת 5 של הקאויאר בלק. אני לא מעוניין בכונן ירוק אלא בכונן עם ביצועים אך במחיר הכי משתלם. אשמח לשמוע קצת עצות.... http://www.amazon.com/Seagate-ST2000DM001-Barracud…

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. גרסת הקושחה היא CC1H. לצערי גיליתי את הבעיתיות לאחר הרכישה. התפללתי שלא יקרה דבר והתבדתי. האם יש מה לעשות?(משהו פשוט כי אני לא מתחיל להתקין עכשיו קושחות). אם אני מחזיר את הדיסק לפנדה שמשם הוא נרכש, מה האופציות העומדות לפניי בגדלים של 1.5TB או שכדאי אולי לרדת ל 1TB ? אם אני ארד ל 1TB מה כדאי לקנות? ה7200.12 של סיגייט במקרה זה הוא טוב ?

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. Started by kashiko,

שלום לכולם, מסיבה לא ברורה, הופיעה הודעה בטלפון של אשתי (גלקסי S3) אשר מודיעה כי לא ניתן לזהות את הכרטיס (או משהו בדומה). ההודעה הבאה שהופיעה שאלה אם למחוק את המידע - אשתי לחצה "אישור". ההמשך ברור לכל. מה שמוזר כאן זה שהטלפון לא זיהה את הכרטיס (מיקרו SD). ניסתי לשחזר את המידע באמצעות תוכנה אשר מומלצת כאן באתר - אך שוב, קורא הכרטיסים שלי לא מזהה את הכרטיס (בדקתי, הקורא תקין שכן הוא זיהה כרטיס מיקרו SD אחר שברשותי). מה ניתן לעשות עכשיו, אם בכלל ? תודה, עמית.

• 1 תגובה
    • 740 צפיות
  14. הוא מתחיל לקרוס להיות קטוע ועוד דברים משונים ומאז ומתמיד הוא שורק בצליל מאוד גבוהה ומעצבן! עכשיו פירמטתי לפני פחות מחודש לכן אין סיבה שזה יהיה הסיבות לקריסות.... אני צריך דרך לקבוע אם באמת ההרד דיסק מתחיל את דרכו האחרונה!

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by A.Iniesta,

אפשר להגדיר את היוטורנט להוריד קבצים לדיסק הקשיח המשני והגדול יותר ישירות, מבלי שהם יעברו קודם בSSD קטן הנפח שעליו יושבת מערכת ההפעלה? תודה רבה!

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by bneli,

מקווה שכתבתי את הנושא במקום הנכון אם לא תעבירו. קניתי דיסקים של רייטק שחורים כאלה שניראים כמו תקליט(עם ציפוי כזה עבה יפה) עכשיו כמובן שטוש שחור לא רואים וכנל גם צבעים אחרים אז אני מחפש טוש שיהיה מתאים למשימה בצבע לבן ראיתי את הטוש הזה של חברת Sharpie על בסיס שמן http://www.ebay.com/itm/Sharpie-Oil-Based-Extra-Fine-White-Paint-Markers-30515-/251008215641?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a71416a59 האם הוא מתאים למשימה ? או שיפגום בדיסק /ימיס אותו?

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by bennnn,

היי שאלתי את השאלה בעבר,אך טרם קיבלתי תשובה ברורה..כשהמחשב קר, וההרדיסק קר הכל עובד מעולה.שהמחשב קצת מתחמם וההרדיסק מתחמם יש רעשים מהההרדיסק והוא נתקע..כל זה מעיד על הרדיסק תקול?\ אולי ניתם לעשות משהו לסדר את זה? ההרדיסק הוא של טושיבה 60 גיגה...העניין גם כשזה קורה ואני שם את המחשב בשיפוע הכל עובד כרגיל.. ממש מוזר!

• 3 תגובות
    • 677 צפיות
  18. החברה היפנית ממשיכה להרחיב את תת המותג שלה עם כונן ה-TL100, שמציע את הבסיס המינימלי בשוק המודרני, במחיר שנמוך בהתאם לכתבה

• 2 תגובות
    • 853 צפיות
  19. הצלע השלישית במירוץ אל עבר פסגת עולם שבבי ההבזק ממש לא מתכוונת להישאר מאחור לכתבה

20. ה-RC100 יהיה עוד נסיון לגרום לטכנולוגיית האחסון המתקדמת לפרוץ אל השוק ההמוני לכתבה

21. הדיסק הקשיח החדש של טושיבה מסדרת X300 מתיימר לספק לכם 8 טרה-בייט בעלות של כ-1,000 שקלים לכתבה

22. היצרנית היפנית מוציאה לגמלאות את רוב סדרות הכוננים של חברת הבת שלה, אולי בנסיון לצאת לדרך חדשה שתחזיר את המותג אל מרכז הבמה בעבר, OCZ היוותה את אחד מהשמות הפופולריים בשוק ה-SSD הביתי, עם מגוון רחב של מוצרים, שיתוף פעולה צמוד מול חברת SandForce וגם נסיונות לקפוץ לרמה חדשה על ידי פיתוח בקרים משלה. עתה, OCZ היא לא הרבה יותר מתזכורת של העבר – החברה האמריקאית נרכשה בידי טושיבה לפני כשלוש שנים ואוחדה לאחרונה עם החטיבה האמריקאית שלה, כך שכל שנותר ממנה עתה באופן מעשי הוא שם המותג, אשר זוכה כעת לרה-אירגון ורענון מחברת האם שלו. להמשך: https://hwzone.co.il/%D7%98%D7%95%D7%A9%D7%99%D7%91%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%A9%D7%94-%D7%A1%D7%93%D7%A8-%D7%91%D7%9B%D7…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. http://www.maxconsole.net/?mode=news&newsid=9632 אני מתחיל לחשוב על האפשרויות מבחינת מכשירים אלקטרונים נידים כמו MP3 PMP קונסולות נידות פאלפונים מצלמות וכו עד היום היה צריך ארד דיסק לכמות זיכרון גדולה וארד דיסקים יותר רגישים וצורכים הרבה חשמל אבל שמגיעים כבר ל16 גיגה זה כמות מספקת להרבה שימושים של מכשירים נידים ומספיק חלקית אפילו לסרטים באיכות גבוה

• 0 תגובות
    • 509 צפיות
  24. Started by chook_rl,

אז ככה, בחברה שאני עובד בה יש "שרת" - Windows 2003 server עם DC מנהל 12 תחנות עבודה בעיקר כשרת קבצים אך בקרוב מאד נעלה לאוויר מערכת PRIORITY (ERP שמשתמשת ב SQL SERVER. השרת הינו מחשב P4 2.8 עם 1ג'יגה זכרון שנקנה לפני 3-4 שנים... עכשיו החברה של הERP ביקשה בכל לשון של בקשה שנתקין במחשב בקר SCSI וטייפ גיבוי 36/72 עם 5 קסטות בעלות המתקרבת ל 5000 ש"ח (עם ההתקנה ותוכנת הגיבוי מקורית) עכשיו, עזבו לרגע את המחיר אם הוא זול או יקר, האם זה לא נראה תמוה לשים מערכת גיבוי ככ מתוחכמת על מחשב שבקושי סוחב, וכל יום עלול למות? האם לא כדאי להשקיע את הכסף במחשב חדש ומודרני, בעל RAID חומרה ו2-3 הארד דיסקים, צורב DVD וזהו?

• 14 תגובות
    • 2.3k צפיות
  25. Started by Ran B,

היי, יש ברשותי מחשב שאני מנסה לטפל פה לעזור לחברה. המחשב פורמט והותקן מחדש ונקי לגמרי מכל דבר לפני כמה שבועות ועכשיו היא מתלוננת שלמחשב יש "קפריזות" ולפעמים הוא פשוט נתקע - לא עובד. שום דבר לא עובד. העכבר נתקע, הכל נתקע.. רק ריסטרט פותר את הבעיה וגם אז לפעמים הוא לא עולה. אני מריץ אותו אצלי כבר 3 ימים ברציפות ועושה כל מיני בדיקות ע"מ לאתר גורמים לבעיה ובנתיים אצלי הוא לא נתקע. -אבל- חשדתי קצת בדיסק הקשיח כל הזמן.. הוא wd מהסדרה הירוקה, כבר יצא לי להתיקל במגוון רחב של בעיות בדיסק הספציפי מהסדרה הזו והוא אכן זוועה. מכמה בדיקות שעשיתי באמצעות כל מיני תוכנות דיאגנוזה אני חושב שמצתי Bad Sector, שזה סוג של מנחם.. כי התקלות האלה ניתנות ל"פתרון" כלשהוא אפילו בצורה הכי פשוטה של ch…

• 2 תגובות
    • 905 צפיות

דיונים חדשים בפורומים