עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by ShaiLevy,

שלום, 1. האם דיסק חיצוני 3.5 שתומך USB 3 ידרוש חיבור נוסף לחשמל או שיש לו את כל המתח שהוא צריך מה USB3 ? 2. האם עדיין יהיה אפשר לחבר ל USB רגיל בעזרת חיבור חשמל ? 3.יש בשוק דיסק חיצוני 2TB שמגיע גם עם USB3 וגם ESATA וגם חיבור לחשמל ?

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by NuXeR,

שלום, אני מחפש כונן חיצוני בגודל 2.5 אינץ', בנפח שבין 500 ל-1000GB. (מכוון כרגע ל-640GB נניח) הדרישה שלי שהכונן יהיה בעל מהירות של כ-7200RPM. (יחבור באמצעות USB 2 רוב הזמן) ישמש להעברת קבצים/סרטים בין מחשבים, ולגיבוי המחשב שלי..... יש סלט לא כונן , המון כוננים בשוק, באתר של WD אי אפשר לראות כמה RPM יש לכל כונן חיצוני שכזה.... אשמח אם מישהו יוכל לעשות לי קצת סדר, הלכתי לאיבוד גם ב-ebay וגם באינטרנט בכלל! תודה, תומר

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by ilstockman,

אני מעוניין לבצע גיבוי של סרטים/תמונות משפחתיות (כ 30 דיסקים של DVD)... בנוסף גם סרטים/תמונות/תוכנות אחרות. השאלה היא מה כדי דיסק חיצוני או פנימי?? מה יותר אמין?? אני מתלבט בין: פנימי 550 ש"ח - SEAGATE BARRACUDA 7200.11 500GB 32MB SATA2 חיצוני 400 ש"ח - WD My Book Essential Edition 2.0 320GB WDH1U3200 ובכלל למה יש מיליון סוגים שונים של דיסקים חיצונים של WD? ומה כדי מבין כולם? מה שנחמד בחיצוני זה שאפשר לנוע איתו בין מחשבים, לעומת הפנימי שדי תקוע במחשב... אז מה כדי? :jump:

• 3 תגובות
    • 751 צפיות
  4. Started by צקאאוט,

חישבתי את העלויות הבאות בהתאם למחירי הכוננים הקשיחים ב SkyPC : 160GB = 202 NIS => 1.2 NIS/GB 250GB = 252 NIS => 1 NIS/GB 320GB = 295 NIS => 0.92 NIS/GB 500GB = 423 NIS => 0.84 NIS/GB לדעתי נפח ה 250GB הוא הכי משתלם, אלא אם אתם באמת צריכים נפחים גדולים יותר, ולא רק מכיוון שהעלות לג'יגה יורדת. לידיעתכם :-)

• 0 תגובות
    • 822 צפיות
  5. Started by maorfar,

יש לי דיסק קשיח 250 GB ואני רוצה לדעת כמה נפח הביטחון שלו ואים זה נורמלי שנשאר לי רק 230 GB ??? וכמה אחוזים בדרך כלל לוקח הדיסק קשיח לביטחון

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by integral,

כידוע אחת מחברות ההגנה העיקריות קנתה את הזכויות ל DVD DECRYPTER מה שגורם לבעיות בגיבוי הסרטים שלנו. אז היום ניסיתי לגבות שני סרטים חדשים ולא ממש הצלחתי. הבעיה נפתרה ע"י שימוש ב DVD FAB DECRYPTER החינמית. לידיעתכם http://www.dvdidle.com/free.htm

• 1 תגובה
    • 933 צפיות
  7. Started by lior11,

הי! אחלה פורום עם המון מידע הזמנתי כונן קשיח WD6400AAKS Western Digital והתקשו ואמרו לי שאין במלאי וגם ליבואן אין... איזה HD שווה לקחת במקום, בטווח מחירים הזה?(הHD עלה 359 כולל משלוח) תודה

• 7 תגובות
    • 801 צפיות
  8. Started by yaniv55,

שלום , כיום יש לי כונן קשיח אחד בנפח 250גיגה ( WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500YS ) , המחולק : C:\ 49גיגה , ו הStorage שכולל בתוכו את תיקיית ה TEMP, ה INCOMING ושאר האיכסון של אימיול /טורנט ב 185 גיגה הנותרים . אני מקווה שמחר תסתדר לי הבעיה ב כונן טרה החדש שקניתי Samsung Hd103UJ ואז יתווסף לי עוד קצת נפח :-) ולשאלות : 1. אני מתכוון שכל ה טרה יהיה כונן אחד , ולבצע את החלוקה הפנימית ע"י תיקיות . ( כלומר לא לחלק ל 2 או יותר כוננים לוגיים ) . האם יש בעיה או הסתייגות לגבי זה ? למדתי בעבר על בשרי : שכדאי להפריד את הכונן הלוגי של מערכת ההפעלה מזה של שאר ה STORGE , כאן אני מתכוון להקצות כונן שיהיה בעיקר ל STORAGE . 2.אני מתכוון להעביר את כל האיכסון לכונן החד…

• 1 תגובה
    • 785 צפיות
  9. Started by yanivit,

שלום, קניתי מחשב עם מעבד אינטל E7400 , זיכרון RAM של 2G ודיסק קשיח בגודל של 320GB. בקשתי שיחלקו את הזיכרון ל3 כוננים כאשר בכונן הראשון שבו תותקן windows XP יהיה 50GB ובשני הכוננים יהיו 135GB כל אחד. האם זה המצב האופטימלי מבחינת זיכרון? נראה לי שאפשר להשאיר בכונן של מערכת ההפעלה רק 20GB או פחות כי אני מתכוון להתקין שם רק את מערכת ההפעלה ואת שאר התוכנות אני אתקין שני הכוננים הנוספים. מה אתם אומרים? יניב

• 5 תגובות
    • 691 צפיות
  10. Started by leyaniv,

שלום לכולם! במחשב שלי יש מערך של 3 כוננים ב RAID5 התקנתי עליהם ויסטה, ורק לאחר מכן נזכרתי שאני רוצה לחלק את הכונן ל Partitions ניסיתי כל מיני כלים מבוססי DOS אבל רובם לא עובדים בכלל או שלא מזהים את ה RAID ניסיתי גם Paragon Hard Disk Manager אבל הוא לא מסכים לעשות שינויים על הכונן משום שהוא בשימוש. יש מספיק מקום פנוי בכונן. אשמח לדעת אם יש משהו לעשות במקום לפרמט מחדש... תודה, יניב

• 1 תגובה
    • 557 צפיות
  11. Started by IDan2013,

שלום! היום קיבלתי מחשב חדש ומחר אני מתכוון להתקין עליו וינדוס 8.1. יש לי SSD 120GB וכונן רגיל 2TB. ברור לי שאתקין את הוינדוס על הSSD ואת שאר הדברים על הכונן הרגיל רק השאלה שלי היא: האם כדאי לי לחלק את הכונן למחיצות, כלומר-מחיצה ראשונה-מדיה (סרטים, תמונות ושירים), מדובר פה על לא מעט תמונות. מחיצה שנייה-משחקים ותוכנות. האם זה יהיה חכם לעשות דבר כזה? ככל שארבה במחיצות מהירות הכונן תרד או שזה לא משנה? שאלות כלליות בקשר לSSD: האם פירמוט פוגע בביצועים שלו? יש דברים שצריך להגדיר לפני ההתקנה של הוינדוס או אחרי ההתקנה? משהו שאני לא צריך לעשות? סליחה על החפירות ותודה מראש!

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by מתרגל,

Windows XP SP3 יש לי 2 דיסקים קשיחים, כ"א 500GB, על הראשון מותקנת מערכת הפעלה, ועל השני אחסון קבצי מדיה. אני מעוניין לחלק את הדיסק הראשון ל 2 מחיצות, ניסיתי בעזרת Partition Magic, אני מקבל הודעת שגיאה בהפעלה, שהוא לא מוצא את אותיות הכוננים, ולכן לא יכול להמשיך. גיגלתי וראיתי שזו בעיה נפוצה שנובעת בעיקר משינוי אותיות הכוננים, כך שגם החזרה למצב הקודם לא עוזר, והפתרון הוא רק לפרמט ולהתקין הכל מחדש. האמנם אין פתרון ? ניסיתי גם אם Acronis, הוא דווקא זיהה את הדיסקים, נתן לי להגדיר את הפיצול/חלוקה חדשה, ביצעתי Commit, עשה מספר פעולות לפני שהמחשב עלה, אמר שסיים בהצלחה, אבל בפועל שום דבר לא השתנה. למישהו יש מושג מדוע, ואיך אני יכול בכל זאת לפצל את הדיסק הראשון (של מערכת ההפעלה) ? …

• 1 תגובה
    • 824 צפיות
  13. Started by The Rock,

שלום, יש לי כונן של 120 ג'יגה וכונן של 40 ג'יגה, השאלה שלי היא איך כדאי לי לארגן את המחיצות (מבחינת מערכת הפעלה) תודה מראש

• 1 תגובה
    • 750 צפיות
  14. Started by lompy,

האם לחלק למחיצות ואם כן לאיזה גודל מומלץ?

• 23 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by Buffer,

היי, התקנתי על הדיסק און קיי שלי לינוקס, עכשיו לצורך זה היה צריך ליצור מחיצה של 750 מגה של Fat16.. אפשהו בהתקנה הייתה צריכה להיווצר עוד מחיצה של כל שאר הזיכרון(3 גיגה), אבל משום מה זה לא קרה.. עכשיו אין לי כח שוב לכל הקטע עם הלייב CD וזה, יש אפשרות לעשות את זה דרך חלונות? ניסית עם Partition Magic אבל זה עובד רק על HDD לפי מה שהצלחתי לראות.. תודה, אור.

16. Started by ggg123,

שלום, קניתי מחשב חדש. במחשב יהיו שלושה דיסקים קשיחים: SSD של 250 ג'יגה ועוד שני דיסקים רגילים של 1 טרה כל אחד. רציתי לדעת כיצד מומלץ לחלק את המחיצות במערכת. כרגע מה שאני חושב לעשות: את ה SSD לחלק לשתי מחיצות- מחיצה אחת של בערך 70 ג'יגה שתשמש לווינדוס ועוד קבצי מערכת ומחיצה נוספת של 180 ג'יגה שתשמש לכל ההתקנות. את שני הדיסקים של טרה אני אשאיר כמחיצה אחת כל אחד מהם ועליהם יהיו הנתונים וההורדות. שמעתי על דבר כזה שנקרא RAID שאפשר לעשות עם שני דיסקים קשיחים כדי לשפר את הביצועים. האם זה מומלץ במקרה שלי? תודה!

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. אהלן, בעוד כמה ימים יגיע המחשב החדש שלי- ואיתו, 320GB של הרדיסק.. מעולם לא מילאתי כזה גודל של הרדיסק אבל השקעה בכונן כזה נראתה לי הגיונית בהתחשב בגודל הקבצים ההולך וגדל בקצב מהיר יחסית בימינו. עם המחשב הנוכחי אין לי בעיה- 40GB הרדיסק פנימי שמחולקים ל15 למערכת ו25 לכל השאר, 160GB הרדיסק חיצוני במחיצה אחת.. עם המחשב החדש, אני מוציא את ההרדיסק החיצוני שלי מפעולת השימוש הסדירה במחשב.. כשאני אפרמט אותו, תהיתי לעצמי איזה גודל מחיצות לקבוע.. כמה שאלות לי אליכם: -האם אפשר שווינדווס והתוכנות הקשורות למערכת יהיו באותו כונן? -הזיכרון הווירטואלי צריך להיות על כונן אחר? -מה הנפח הכי גדול שכדאי להקציב למחיצת מערכת? אני חשבתי על 30GB.. -איך לחלק את השטח שנשאר? ראיתי פה באיזה אשכול שהצי…

• 22 תגובות
    • 2.1k צפיות
  18. Started by DJO,

אח שלי צריך לקבל את המחשב החדש היום ואני מתלבט לכמה מחיצות לחלק. ההארדיסק זה MAXTOR 40 גיגה 7200 RPM. אחת הסיבות שהחלטתי בסוף ללכת עליו ולא על ה 60 גיגה זה מישהו אמר לי שזה פלטה אחת ולכן זה יותר אמין.. בכל מקרה אני נוטה לשים את כל ה 40 גיגה במחיצה אחת, בדומה למה שיש אצלי (לי יש הארדיסק 20 גיגה והכל ב C). מה דעתכם?

• 17 תגובות
    • 3.4k צפיות
  19. Started by HiG,

יש לי במחשב שני כוננים, אחד של כ470 GB ואחד של כ930 GB. הכונן הראשון מחולק לשתי מחיצות, C של 35 GB שעליה מערכת ההפעלה (WINDOWS 7) וD של 430. לעיתים קרובות המקום בC מתמלא ואני נאלץ לנקות אותו, אך בD יש לי הרבה מאוד מקום ריק. מצאתי מדריך באינטרנט שבאמצעותו ניסיתי לחלק מחדש את הזיכרון (דרך הDISK MANAGEMENT, ניסיתי לכווץ את D כמו שנכתב במדריך, אך לא יכולתי להרחיב את C). רציתי לדעת אם יש דרך לחלק מחדש את הזיכרון במחיצה על מנת להגדיל את C על חשבון D, בלי לאבד נתונים או לפרמט. תודה נ.ב. אנא קחו בחשבון בתשובתכם שכונן הDVD שלי לא עובד.

• 1 תגובה
    • 771 צפיות
  20. Started by snurf,

שלום לכולם, אשמח לעזרת מומחים: אני רוצה ליצור לעצמי "עוד מחשב" למטרות עבודה. העניין הוא שעל גבי המחשב החדש הזה אני הולך להתקין תוכנות כאלו ואחרות שאני לא רוצה שתיהיה להם שום אפשרות להחליף מידע או לגשת לכל רכיב מידע במחשב שנמצא אצלי בשימוש ביתי. עכשיו במקום לקנות מחשב חדש חשבתי שהאפשרות ההגיונית תהיה לקנות דיסק קשיח נוסף, עליו אתקין מע' הפרדה חדשה. השאלה שלי היא באיזה צורה עליי לגשת למהלך שכזה? האם לקנות עוד דיסק קשיח ולנתק את הדיסק השני של המערכת שאני לא עובד עליה? יש פתרון אלגנטי יותר אולי ? והאם מידע יוכל להשאר בזכרון הRAM כשאעבור ממערכת למערכת גם אם ניתקתי את הדיסקים הקשיחים? כדי להבהיר את עצמי: יש לי מחשב - אני מעוניין לקנות דיסק קשיח נפרד ולהתקין על מע' הפעלה נפרדת …

• 44 תגובות
    • 5.8k צפיות
  21. Started by KingYes,

שלום לכם. האם יש דרך (מבלי לאבד שום מידע) לחלק את המחיצות בכונן ה-SSD שלי?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by D-Bang,

רכשתי כונן קשיח ( 80GB ( WD800JB אני עובד עם WIN XP SP2 יש מגבלה מסויימת, שמעבר לגודל מסויים יש צורך בלחלק את הדיסק? האם ישנו צורך בלחלק דיסק של 80GB??

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. שלום חברים, התייעצות קטנה לגבי 2 דיסקים: קניתי wd2500ys ויש לי אחד של wd2500ks רציתי לדעת אם כדאי לחבר אותם ב-RAID , או לעבוד איתם בנפרד , לכמה partitions לחלק את הכונן החדש הישן מחולק לי ל-3 partitions . מערכת הפעלה - 40 ג'יגה ועוד 2 partitions של 80 ו-130 .. איך כדאי לחלק את הדיסק השני ? תודה!

• 0 תגובות
    • 550 צפיות
  24. Started by berner,

חברים שלום התקנתי HD חדש הוא הכונן ה3 במחשב שלי לאחר טיפול ופירמוט ומתן שם לכונן החדש אנ י רוצה לשנות ולחלקו ל3 מחיצות פשוט שחכתי איך עושים את זה דרך המערכת החלונות וניהול המחשב אשמח לקבל תזכורת והדרכה שלב אחר שלב בברכה

• 2 תגובות
    • 854 צפיות
  25. Started by epichorus,

עוד מעט אקנה מחשב חדש עם דיסק קשיח 250GB AAKS של WD . וברשותי כונן של 80GB . איך לפי דעתכם כדאי לי לחלק (אם בכלל) את הדיסק קשיח החדש???

• 3 תגובות
    • 710 צפיות

דיונים חדשים בפורומים