עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by max_shifrin,

שלום חברים, אני בונה מחשב חדש שיעשה שימוש ב 3 דיסקים של 500גיגה בתצורת RAID5... הלוח זה לוח של ASUS P5E שעל פניו תומך בתצורה. השאלה היא כזאת: האם הביצועים שהלוח יספק על סמך נסיונכם הינם סבירים או שעלי לקחת כרטיס RAID יעודי שיעסוק בכך... בסבירים אני מתכוון - אם הולך דיסק יצליח להמשיך לעבוד עם 2 דיסקים בלבד תוך מתן או פחות מקום או פחות הגנה ובמידה ואני מחליף דיסק פגום יצליח לבנות אותו מחדש בזמן סביר (נגיד כמה שעות) כמו כן בשעת פעולה רגילה יספק ביצועים חלקים בלי תקיעות מערכת ויותר מהירים מדיסק בודד או JBOD. 3 הדיסקים שקניתי הם של WD 5000AAKS אודה למשיבים.

• 0 תגובות
    • 579 צפיות
  2. Started by yuvalrubi,

לחברים שלום. אני מנסה להתקין דיסק SATA ב MB של ASUS P4S800D ( גם 500GB וגם 80GB - התוצאה זהה ). ה BIOS מזהה אותו כשהמחשב עולה , אפילו עם תוכנת ACRONIS אני מצליח לדבר עם הדיסק. הבעייה מתחילה כאשר אני מנסה להתקין WINDOWS , אני מקבל הודעה שאין דיסק .... יש רעיון ? תודה יובל.

• 4 תגובות
    • 627 צפיות
  3. שלום רב, מקווה שתוכלו לעזור לי... לפני כשבוע רכשתי כונן קשיח חיצוני של WD בנפח 50 ג'יגה. הכונן מגיע בפורמט FAT כרגע יש בכונן 217 ג'יגה פנויים (ראה תמונה) כשאני מנסה להעתיק קובץ בנפח של 6.8 ג'יגה, אני מקבל הודעת שגיאה שהדיסק מלא (ראה תמונה) היכן טמונה הבעיה? תודה רבה, אורן. [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  4. היי אני רוצה להשתמש בזכרון USB DOK כזכרון SWAP יתרון ברור - חסכון בחיי דיסק קשיח חסרוונת - לא יודע ??? האם מישהוא ניסה ? האם יש הצלחות? כשלונות? ??? תודה מראש, יהודה

• 5 תגובות
    • 806 צפיות
  5. Started by ניר_,

היי, עכשיו אחרי שינוי כל ההארדיסקים במחשב (raid0 של 320AAKS ו-500 נוסף) כל ה hd-bays תפוסים ויש לי עוד 250KS שאני רוצה לחבר חיצונית למחשב. מבקש המלצה למארז בתקוה ממישהו שיש לו ומרוצה לפי הצרכים הבאים: 1. ממשק פנימי SATA. ישמש כמו שאמרתי ל 250KS 2. חיבור חיצוני גם SATA - יתחבר למחשב דרך eSATA בחלק האחורי של המארז, וגם USB2, גם בשביל האופציה לקחת ממקום למקום וגם כדי לחבר ל PS3. (יש לי על הלוח FIREWIRE אבל אני אוותר כי לדעתי המחיר גבוה יותר) 3. לא ממש חשבתי על תקציב... 4. לא אכפת לי אם יהיה "יפה" אבל שיהיה אמין. תודה ניר_

• 1 תגובה
    • 577 צפיות
  6. או שמא,כל הארדיסק חיצוני חייב חיבור חיצוני לחשמל בנוסף לחיבור למחשב? תודה.

• 1 תגובה
    • 631 צפיות
  7. בחנות באיזור שלי מציעים 50 דיסקים במחיר של 23 ש"ח שזו מציאה, אבל החברה של הדיסקים זו City Disc ובעקרון אני לא מכיר אותה ורציתי לשאול מה דעתכם עליה ? שווה לקנות.. כי אם כן אני מבחינתי מוכן לקנות 200 דיסקים במחיר הזה. אם אתם לא ממליצים אז על מה כן ? עד עכשיו השתמשתי ב- Teac ו-Silver Line אבל הם די יקרים 40+++ אתם מכירים אולי איפשהו מבצע עליהם ? תודה על העזרה

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. יש לי במחשב הארד דיסק של 120 ג'יגה בייט. מותקנת ויסטה. Vista 32BIT Home Basic. יש לי 3 מחיצות תחת Manage. אחת מהן מוגדרת כ- EISA Configuration. מוקצים לה כמעט 5 GB. זוהי מחיצת השחזור של המחשב. אני מעוניין למחוק אותה ולאחד אותה עם מחיצה C ומבלי להיות חייב להתקים מחדש את מערכת ההפעלה. משום מה ווינדוס אינה מסוגלת לעשות. כיצד אני יכול לעשות זאת? האם יש תוכנה המסוגלת למחוק מחיצה זו ואז לאחד אותה עם אחרת? אפילו תוכנת ההתקנה של VISTA לא מסוגלת למחוק את המחיצה. תודה. נ.ב. הצלחתי למחוק את המחיצה ע"י המאמר הזה: http://technet2.microsoft.com/windowsserver/en/library/b1fb5a8a-1698-4187-a367-08e3ed41028d1033.mspx?mfr=true ניסיתי להגדיל את כונן C ע"פ המתואר פה, אך ללא הצלחה: http://tec…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by arpa,

אהלן, שאלה כללית, יש לי הארדיסק נייד - WD250 שמחובר למחשב באמצעות USB 2.0. השאלה היא האם הכתיבה/קריאה לאותו הארדיסק איטית יותר מאחר והוא מחובר באמצעות USB? שמתי לב שאני יכול לעשות פעולה אחת על ההארדיסק בו-זמנית. כלומר אם אני מנסה להעתיק שני קבצים להארדיסק במקביל, יש ירידה דרסטית במהירות - אני גם רואה שנורת הכתיבה להארדיסק לא מהבהבת בצורה מהירה (כמו שהיא מהבהבהת כאשר אני מעביר רק קובץ אחד במקביל) אלא ממש באיטיות. תודה,

• 4 תגובות
    • 688 צפיות
  10. שHD מחובר בודד על כבל IDE,עדיף שהוא יהיה על MASTER או על SINGEL ?

• 5 תגובות
    • 690 צפיות
  11. Started by ferrari,

שלום, הייתי מעוניין לרכוש HD רשת. האם יש למישהו המלצה? הדיסק חייב להיות מינימום של 500 ג'יגה מהיר ככל הניתן. הדיסק מיועד לאחסון קבצי מדיה בעיקר, ולהיות RESOURCE רשת משותף למחשבים רבים ברשת הביתית שלי. תודה לכולם.

• 6 תגובות
    • 808 צפיות
  12. יש לי דיסק אחד של 300 שמפוצל ל200+100 GB כרגע המערכת הפעלה יושבת על ה100 עכשיו קניתי סיגייט 500 ג"ב החדש איך אני משפר ביצועים מבלי לפרמט את הישן אני רואה שבמחיצה הקטנה של המערכת הפעלה יש את הPAGE FILE CRASH DUMP אני הבנתי שלדוגמא בפוטושופ עדיף להשתמש בשני דיסקים ויש אישה קובץ עבודה שכדאי שיהיה בדיסק אחר מהמערכת הפעלה, איך משנים את זה?

• 7 תגובות
    • 814 צפיות
  13. Started by חצופי,

עשיתי מערך RAID0 והייתי רוצה להשוות את התוצאות למערך RAID 0 אחר או ללא מערך בDISK BENCHMARK שב EVEREST בכדי לראות תוצאות.

• 0 תגובות
    • 521 צפיות
  14. מחפש ארדיסק 320סאטה של ווסטרן דיגיטל תקול

• 0 תגובות
    • 658 צפיות
  15. Started by E_XeQuit,

שלום לכולם ! אני מעוניין לרכוש הארד דיסק חדש למחשב. אני התעניינתי בהארד דיסק הזה: http://aluf.co.il/view_prod_he.aspx?ProdID=2137429914 משהו מכיר אותו מבחינת אמינות ? האם ה32MB שיש לו באמת משנים ? איך הוא מבחינת שקט ? (זה מחשב שנמצא ליד המיטה שלי) ודבר אחרון אם משהו יכול גם לתת ביקורת קטנה על החנות ... תודה רבה לעוזרים !!

• 2 תגובות
    • 474 צפיות
  16. Started by FalseStart,

שלום לכולם, אני יודע שכבר טחנו את הנושא הזה מכל כיוון אפשרי, אבל גם אחרי חיפוש כאן נותרו כמה שאלות פתוחות. 1. חבר שלי רוצה לקנות צורב DVD חדש. האם כל צורבי הDVD בשוק נעולים לאזור מסויים? (אם נתעלם מהעובדה שאפשר לפרוץ את הנעילה) ברוב הצורבים שחיפשנו לא הייתה שום התייחסות לנושא.. 2. מכיוון שלא הייתי מודע בכלל לנושא, החלטתי לראות מה קורה עם הצורב הפרטי שלי. יש לי LG GSA-4167B ולאחר חיטוט בEverest ראיתי שה Region code הוא none. כמו כן, לא מצאתי שום מקום בו אפשר לשנות את ה Region. סתם מתוך סקרנות, זה אומר שהצורב שלי הוא region free? תודה מראש!

• 0 תגובות
    • 625 צפיות
  17. שלום אני עומד לרכוש מחשב. במקור חשבתי לרכוש דיסק קשיח יחיד (עוד לא החלטתי אם סיגייט 320GB או 500GB). מישהו אמר לי שעדיף לרכוש שניים קטנים יותר (למשל 250GBX2 או 320GB + 160GB), וזאת מאחר שהם נותנים יותר ביטחון למקרה שאחד מהם יתפגר. הבעיה היא שיש הפרשי המחירים משמעותיים בין רכישה של כונן גדול יחיד לבין רכישה של שניים קטנים. אם אפשר להשיג היום 500GB באיזור 400 ש"ח, הרי ששניים של 250GB יעלו כ- 550 ש"ח. וההפרשים דומים גם אם יורדים בנפח. רציתי לשאול לדעת חברי הפורום עד כמה לדעתכם העניין הזה קריטי?

• 4 תגובות
    • 735 צפיות
  18. יש דבר כזה? יקר? נדיר? תודה.

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. Started by skot,

היום צרבתי לחבר משחק עם הצורב LG GSA-E55L על דיסק סילבר ליין ולו יש צורב NEC AD-5170 והצורב לא מזהה את הדיסק מראה כאילו לא צרוב כלום... מה הבעיה?

• 3 תגובות
    • 592 צפיות
  20. אני לא מבין הוא לא מזהה לי דיסקים של דיוידי שצרבתי,מזמן וגם לא לפני הרבה זמן.הוא נמצא אצלי כבר חצי שנה והוא תמיד זיהה לי הכל. אני לא יודע מה קרה.הוא מזהה לי רק דיסקים רגילים.לא של דיוידי. מה לעשות?

• 1 תגובה
    • 510 צפיות
  21. שלום. יש לי בלוח אם(P35-DS4) אפשרות לחבר מבחוץ בחיבור e-sata כונן קשיח רגיל ויש גם חיבור חשמל. חשבתי להשתמש בכונן כזה לגיבוי ולשים אותו בצד(אחרי הגבוי). השאלה אם יש סיכון להניח את הכונן על השולחן סתם כך בזמן הגבוי או שהוא עלול לקבל מכה אח"כ כשהוא במגירה? באופן כללי אני חוסך מעצמי בכך קניה של כונן קשיח נוסף (חיצוני). תודה.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by arkadur,

איזה צורב עדיף מבין השניים? האם ה215 שווה תוספת של עוד 10 שקלים? או שעדיף להשאר עם ה212 "הישן והטוב"?

• 0 תגובות
    • 751 צפיות
  23. כונן C שלי כבר ממש מלא ואני רוצה להגדיל אותה על חשבון כונן D.

• 5 תגובות
    • 819 צפיות
  24. מממממ.. אילו גדלים יש חוץ מ4.7? ואילו חברות הטובות ביותר בתחום? וזה ממש לא משנה לי המחיר, משנה לי שהם יחזיקו כמה שיותר זמן. אני מאחסן את הדיסקים שלי בצורה טובה מאוד, ולמרות זאת CD-ROM רגילים לפעמים מפסיקים לפעול, או שפועלים לא 100%, או שהם איטיים. אז אני עם השנים מצאתי ש SONY, TDK חברות עם דיסקים מאוד איכותיים. וליינים ספציפיים של ורבטים. עכשיו עידן הCDROM נגמר ואני שואל לגבי DVD. לא נתקלתי בDVD+R של סוני, אבל אני משתמש בDVD+R של TDK 4.7GB. כרגע אני צריך יותר מזה. בסביבות ה8 ג'יגה. יש 8 וחצי לא? של אילו חברות הם הטובים ביותר? מצטער שבלגנתי הכל ביחד. תודה מראש...

• 2 תגובות
    • 583 צפיות
  25. אם מישהו יכול להמליץ על חברה שהיא באמת טובה תקציב לא משנה לי אני רוצה בעיקר לדעת איזה חברה הכי טובה גם מבחינת שקט, התחממות

• 5 תגובות
    • 672 צפיות

דיונים חדשים בפורומים