עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by rafaels,

אהלן, אני מעוניין לחבר 12 כוננים של 64 גיגה בתור RAID 5. האם זה אפשרי? איזה HBA אני צריך לרכוש בשביל זה? האם ניתן להשתמש ב 2 HBA ?

2. Started by arm123,

אז כך, חבר שלי חיבר 2 HDD זהים בחברתם ובגודלם בחיבור SATA והמחשב התיחס אליהם כ HDD אחד. היתרון הגדול הוא שהמחשב כותב במקביל על 2 ה HDD ובכך המהירות כתיבה מוכפלת. רציתי לשמוע מה דעתכם על הרעיון והאם זה הגיוני ?

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by amir77a,

בעידן ה-PATA, חיבור דיסק נוסף נעשה תוך שימוש ב-jumpers והגדרות master/slave בהתאם. כיצד מחברים 2 דיסקים ב-SATA? עד כה היה לי דיסק SATA אחד שהיה מחובר ל-SATA 1. כעת אני מוסיף דיסק נוסף שמחובר ל-SATA 5. הדיסק הנוסף מזוהה היטב ב-BIOS אך לא ניתן לבחור מי מהדיסקים יהווה master ומי slave. הבנתי שכבר אין הגדרה כזאת. כיצד בכל זאת מגדירים Hard disk priority? תודה.

• 18 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. שלום לכולם ושנה טובה יש לי לוח אם שתומך גם בדיסקים ATA וגם SATA . כיום מותקן בו דיסק ATA 120 גיגה. שאלותי א: האם אני יכול להוסיף דיסק SATA נוסף למחשב כך ששניהם יעבדו ביחד??? ב: האם יש חשיבות מאיזה דיסק יתבצע ה BOOT. ג: האם מישהו כבר חיבר תצורה כזו ATA + SATA ונתקל בבעיות ? תודה מראש לכל העונים !!!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  5. פעם היה לי 2 דיסקים מסוג IDE , חיברתי אותם עם כבל IDE אחד מפוצל , אחד היה SLAVE ואחד MASTER עכשיו הזמנתי עוד דיסק מסוג SATA2 אני רוצה שהוא יהיה MASTER ומחובר לאחד הדיסקים הישנים. בדרך כלל מחברים 2 דיסקים עם כבל אחד עם רוצים שאחד יהיה מאסטר, או שלא חייבים וזה עניין רק של נוחות? האם אני יצטרך לחבר את הדיסקים בצורה שונה? או שהכל נעשה ללא שינוי, מעבירים את הג'מפר למצב נכון וזהו?

• 3 תגובות
    • 867 צפיות
  6. שלום אני אביאור - בד"כ אני מוצא תשובות במהירות דרך האתר שלכם(מגוגל) - פעם ראשונה שאני "נאלץ" להירשם ולשאול בעצמי.(הגיע הזמן אני חושב) בכל מקרה השאלה שלי היא פשוטה, האם חיבור של דיסק קשיח נוסף למחשב יכול להשפיע עליו לרעה בכל דרך שהיא? מבחינת מהירות המחשב או התחממות המחשב או הספקת חשמל וכו... (אני שואל את זה כי פעם חיברתי 3 דיסקים קשיחים והמחשב שלי עבד כך הרבה זמן עד שיום אחד הוא פשוט נהרס - אני האשמתי את החיבור המרובה של דיסקים הקשיחים. אבל עכשיו אני בבעיה של חוסר במקור לאחסון - ואני לא מוכן להקריב את כל המחשב בשביל זה.)

• 5 תגובות
    • 950 צפיות
  7. Started by SHAY951,

האם חיבור שני דיסקים קשיחים למחשב אחד יכולה לגרום נזק, או לעשות בעיות מסוימות במחשב?

• 1 תגובה
    • 929 צפיות
  8. Started by VolTAge,

אז יש לי את ה WD 8MB 80GB שעליו מותקנת מערכת ההפעלה, ויש לי גם הרדדיסק Nikimi 30GB 5400rpm. עכשיו, אם אני יחבר באותו כבל IDE את הניקימי כך שה WD יהיה ה Master והניקימי יהיה ה Slave, הביצועים יפגעו ? כי בכל זאת הניקימי הרבה יותר גרוע מה WD.. לפי מה שהבנתי לא אמורה להיות שום בעיה של ירידה בביצועים..

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by nerya40,

שלום לכולם, יש ברשותי 2 כוננים של WD בנפח 640GB כל אחד, ורציתי לחבר אותם ב- Raid 0. איך עושים את זה ? נ.ב. הלוח אם שלי הוא Asus P6TD Deluxe תודה לעוזרים!

• 0 תגובות
    • 774 צפיות
  10. שלום, רציתי לדעת אם יש אפשרות כזאת בווינדוס 7 או במחשב בכלל לחבר שני כוננים נפרדים שיזוהו ככונן אחד? יש לי כונן SSD ואני רוצה לקנות עוד כונן SSD, אם אני יתקין דברים על הכונן SSD השני בנפרד הוא יאבד חלק מהמהירות שיש לו כשהוא עובד עם תוכנת ההפעלה, אז רציתי לדעת אם אני קונה עוד אחד אז אפשר לחבר אותם ביחד?

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by yanivganor,

שלום, האם ניתן לחבר 3 דיסקים קשיחים כאשר אחד מהם ישמש ל SYSTEM (רפטור) ושני האחרים (SATA רגיל לDATA) יחוברו ב RAID1 ? תגובתכם בבקשה

• 1 תגובה
    • 664 צפיות
  12. Started by DennisZ,

שלום, קיבלתי במקרה הארדיסק חדש מהשקית מדגם Hitachi GST Deskstar HDP725025GLAT80. כשפתחתי אותו גיליתי שאין בו חיבור SATA אלא יש בו חיבור ATA ישן כלשהו (לפי מה שהבנתי זה ATA133, אבל זה לא בטוח). תמונה: http://pasteboard.co/1CaKl3yw.jpg אשמח אם תוכלו להציע דרך לחבר אותו למחשב באמצעות כבל SATA עם מתאם כלשהו (שיוזמן כנראה מאייבי). אם תוכלו לצרף קישור למתאם מתאים באייבי זה יהיה נחמד. תודה מראש! עריכה: בטעות פתחתי את הנושא בפורום כרטיסי מסך במקום באמצעי אחסון, אשמח אם תעבירו את הנושא לאמצעי אחסון.

• 3 תגובות
    • 863 צפיות
  13. Started by lspmaster,

איך אני מחבר שני CDROM על כבל IDE אחד? יש לי צורב וDVD והוא קורא רק את הDVD.

• 3 תגובות
    • 740 צפיות
  14. Started by eizik26,

שלום אנשים יש לי CD-ROM של לפטופ שלשבתי לחבר אותו ללוח אם ATX. האם זה אפשרי? יש איזשהו מתאם לזה? ואיך נקרא החיבור של כזה CD-ROM? תודה לכל העונים

• 3 תגובות
    • 992 צפיות
  15. שלום, אני מעוניין לקנות את הDOK הזה http://www.ebay.com/itm/SanDisk-USB-64GB-64G-Ultra-Fit-USB3-0-Flash-Pen-Drive-Mini-Nano-New-/111431234649?hash=item19f1d1b459 הבעיה שהוא מאד קטן ועלול להיאבד, לכן אני רוצה להשאיר אותו מחובר למחשב כל הזמן שאני מניח גם שלזה הוא מיועד. השאלה אם זה מזיק לו להיות מחובר כל הזמן למחשב או שאין עם זה בעיה? הוא ינותק לפעמים כדי להעביר מידע למחשב אחר אבל לעתים רחוקות רק. תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. Started by at,

שאלה אולי לא הכי חכמה אבל... בכל זאת רוצה לדעת. אני יודע שיש 2 סוגי כבלים לחיבור IDE אחד צפוף יותר 80 ואחד רגיל 40 (יש עוד סוגים?) הבנתי שאם מחברים HD גם אם הוא ישן (10-20GB) בכבל 40 הוא יותר איטי. אבל מה קורה אם מחברים כונן אופטי (למשל צורב DVD) בכבל 80? א. הוא יעבוד? ב. האם יהיה שיפור בביצועים? ג. אם מחברים DVD וHD על אותו כבל אני יודע שHD נהיה איטי יותר האם זה קשור לכבל 40 או 80 ? והאם יש פתרון חוץ מבקר IDE נפרד? תודה לעוזרים טל

• 3 תגובות
    • 691 צפיות
  17. Started by MX518,

היי, ברשותי כונן DVD שהיה שייך למחשב נייד ישן שהיה לי. ה- DVD הוא של טושיבה, מדגם sd-c2402. הנה כמה תמונות: איך אני מחבר אותו למחשב?

• 0 תגובות
    • 927 צפיות
  18. שתי שאלות יש לי אליכם. ראשונה- כמה עולה צורב DVD נייד סביר, אני צריך בשביל מחשב נייד. שנייה- איך אפשר לחבר צורב DVD פנימי רגיל (NEC3520) למחשב נייד, האם זה פרקטי (מבחינת מהירות הצריבה והציוד הדרשו לחיבור)? תודה. (ד"א עשיתי חיפוש והוא לא עזר).

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  19. Started by ifs2003,

שלום, רכשתי כונן גיבוי MYBOOK של WD. יש בו חיבורים ל USB2 Fire Wire ו E-SATA אך הם לא צירפו כבל של E-SATA. השאלה שלי האם אני אוכל להשתמש בכבל או שניים רגילים של חיבור SATA שיש במחשב או שזה כבל מיוחד ? תודה

• 1 תגובה
    • 695 צפיות
  20. Started by over23,

אהלן יש לי במשרד הביתי שלי נתב אלחוטי מסוג Safe@office 500w של צ'ק פוינט. אני מעוניין להגדיל את "שטח" האחסון של הרשת ושתהיה לי בין היתר יכולת גיבוי לשלושת המחשבים (2 ניידים ומחשב נייח). לנתב יש שתי כניסות USB שמיועדות למדפסות, האם יש אפשרות לחבר לכניסות הללו דיסק קשיח חיצוני ? האם זה יעבוד או שמה הכניסות מקונפגות רק למדפסות. ניסיתי לחפש מידע ברשת בעניין אבל לא מצאתי. חשבתי שחיבור ישיר בין הדיסק קשיח לנתב תהיה האופציה הטובה ביותר והמהירה ביותר לגשת דרך הרשת לכונן. אם יש לכם אופציה טובה יותר אני ישמח לשמוע תודה

• 1 תגובה
    • 781 צפיות
  21. Started by Booooome,

שלום לכולם, אני מעוניין לקנות HD חדש של עם 250GB של חברת Western Digital 1. יש לי את ה- Motherboard הבא: Asus P4S533-VM שאני לא חושב שהוא תומך ב- SATA מה הן האופציות שלי במקרה הזה? האם עלי לוותר על הקניה אם שיש מתאמים בין SATA ל- IDE. האם יש דרך אחרת לחבר את ה- HD למחשב? 2. האם כדי להשתמש ב- 250GB עלי לשדרג את ה- windows Xp מ- Service Pack1 ל- Service Pack2? תודה.

• 4 תגובות
    • 668 צפיות
  22. Started by EPRO,

שלום לכולם אני רוצה לקנות מחשב ולשים בו שני דיסקים קשיחים SATA קיבלתי הצעה שדיסק אחד מחובר ב-SATA ושני מחובר ב-IDE ואמרו לי כי מה שאני רוצה לא הגיוני כלומר מחוברים שנייהם ב- SATA עכשיו השאלה היא האם אי אפשר לחבר שני הארד דיסקים בחיבור SATA ? או ב- RAID ב- SATA ? אני רוצה שיעבדו מהר בברכה

• 4 תגובות
    • 617 צפיות
  23. Started by frankish,

שלום, יש לי כונן 3.5 עם חיבור IDE. יש לי מתאם IDE ל-USB. אני חושב לחבר אותו באופן קבוע לקבל מתח מהספק ושייכנס לאחת היציאות USB. האם מישהו רואה בעיה בחיבור קבוע שכזה? אני יודע שיש מארזים חיצוניים אבל אני רוצה שיישב באופן קבוע במארז רק שאני לא יודע אם חיבור כונן קשיח באופן קבוע ל-USB זה תקין. תודה

• 0 תגובות
    • 762 צפיות
  24. Started by יניב51,

שלום לכולם (: יש לי HD 40GB ATA שיותר משנה וחצי ללא שימוש. במחשב הנוכחי שלי יש לי HD 800GB SATA. כשניסיתי לחבר את ה ATA הייתה בעיה והוינדוס לא עלה... האם יש דרך כלשהי לכך ששינהם יעבדו על אותו מחשב??

• 2 תגובות
    • 801 צפיות
  25. Started by CRT,

שאלה איזה מתאם לקנות ואם יש כאלו אז באזור גוש דן. יש לי HD של סמסונג בעל חיבורים של SATA בלבד (מידע וחשמל). ללוח אם שאני רוצה לחבר אין לא חיבור של מידע של SATA ולא חיבור מספק של SATA. מה ניתן לעשות? בתודה מראש.

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים