אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,914 דיונים בפורום זה
-
היי זה התחיל לי אתמול, כשאני עושה רסטרט, אחרי פוסט, זה רושם לי שגיאה של הביוס : Status Bad של ההארדיסק, וגם הוינדוס ויסטה אומר אותו דבר. ובהחלט מרגישים תקיעות במערכת הפעלה אם זה תוכנות או כל דבר. ניסיתי כל מיני תוכנות לבדיקות של הארדיסק, כמו pc check, pc doctor, mhdd, כל מה שצלחתי להפעיל, היו שגיאות גם בקריאה וגם בכתיבה. הווינדוס אומר לי לעשות איחוי, אני מנסה וזה עושה לי analizy כל פעם =\ השאלה אם אפשר לסדר את זה בעזרת פירמוט של כל הכונן הקשיח, או צריך להחליף אותו ?
-
- 6 תגובות
- 686 צפיות
-
-
שלום, חברה אני ממש נמצא לפני הקנייה. קראתי הרבה תגובות טובות על ה SAMSUNG HD501LJ ופחות תגובות בכללי על ה-ST3500320AS. אני בעיקרון רוצה כונן ללא "פשלות", אמין ושקט. (המהירות היא עניין של שנייה פלוס שניה מינוס, לא?) אני מתלבט בין 2 כוננים אלו בגלל 2 דברים 5 שנות אחריות לעומת 3 שנות אחריות. ו32MB באפר לעומת 16MB. מה דעתכם?
-
- 2 תגובות
- 767 צפיות
-
-
ואין חיבורי SATA רק IDE רגילים.. מה ניתן לעשות עכשיו? ראיתי שיש כזה מתאם : http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=KSPGahash&uin=5269 זה דבר שיעבוד? אם לא מה כן? תודה רבה..
-
- 0 תגובות
- 583 צפיות
-
-
ברצוני לדעת האם RAID 0 של 2 דיסקים 300G 15K SAS - הבקר בשימוש יהיה Promise TX2650 שעובד בחריץ PCI EXRESS X1 יהיה מהיר יותר מ RAID 0 של 2 דיסקים VELOCIRAPTOR במחוברים לבקר בלוח האם (INTEL 975X) מדובר במארז מחשב רגיל ללא קירור מיוחד ולכן אני אשמח לדעת עם יש לצפות לבעיות של חום\התחממות\בעיות אחרות או בעיות של צריכת חשמל חריגה בדיסקים של ה 15K??? תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 646 צפיות
-
-
היי לאחרונה אני חושב על דיסק קשיח חיצוני. הבנתי שדיסקים חיצוניים "רגילים" נוטים לבעיות, התחממות, קריסות וכו' מעיון בגוגל, ההתרשמות שלי היא שעדיף לקחת דיסק פנימי, "לשדך" לו קופסא ולעבוד ככה, ובצורה זו גם בוחרים בדיוק את הדיסק ואת המארז. רציתי המלצה למארז, בקשר לדיסק עצמו אני די נעול על הסיגייט ST31000340AS שהנתונים שלו זה 1TB 32MB Buffer ו5 שנות אחריות. אני מודע לעובדה ששניים של 500 עולים פחות, אבל לקנות לכל אחד מהם מארז משל עצמו די מבטל את היתרון הזה וגם פחות נוח. אז קודם כל, אם יש לכם משהו רע להגיד על דגם הדיסק שבחרתי, אשמח לשמוע. והבקשה שלי היא כאמור לקבל המלצה למארז. מה שחשוב לי (בסדר הזה) אמינות (למשל אוורור טוב, אשמח לגוף אלומיניום לדוגמא) שרידות אסטטיקה שקט מהירות …
-
- 6 תגובות
- 727 צפיות
-
-
http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=6902 שווה משהו ?
-
- 1 תגובה
- 573 צפיות
-
-
זה בערך כל מה שיש לי לשאול, למה אני שואל את זה? - אני קונה עכשיו מחשב עם 2 HDD של 500 גיגה לרייד 0, בכל ההסברים על רייד מסבירים שאם מת אחד הדיסקים כל המידע שהיה ברייד הלך... ובשביל זה יש רייד 5 בשביל ה Parity , כל זה מובן לי השאלה היא - למה שההארד דיסק ימות ?, הפעם האחרונה שהארד דיסק שלי מת היה לפני 7-8 שנים כשהם היו בגודל של 1-2 גיגה... אז חשבתי לעצמי - אולי רייד גורם לתמותה מהירה יותר של דיסקים ? אם כן - אני אקנה 3 דיסקים ואעשה רייד 5, אם לא אז אני אקח את הסיכון מה אתם אומרים?
-
- 1 תגובה
- 698 צפיות
-
-
עשיתי חיפוש ולא מצאתי איזה מדריך או משהו איך מומלץ לחלק את ההארד דיסק שיהיה הכי יעיל? אשמח אם מישהו יעזור לי . יש לי מחשב נייד עם הארד דיסק 250 ג'יגה עם מערכת ויסטה . ועוד שאלה איך אני עושה גיבויים למערכת ולתוכנות או סיפריות מיוחדות ? (להסתמך על הגיבוי של מערכת העפעלה או שיש איזה תוכנה מומלצת?) תודה מראש .
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש ברשותי לפחות שלושה כונני IDE בעלי נפחים גדולים שאני מעוניין לנצל (במקביל לכונני SATA-II אחרים, ככל הנראה במערך RAID0). על חיבור ה IDE היחיד בלוח מודרני כלשהו אני יכול לחבר רק כונן IDE אחד פלוס צורב IDE. איך אני מנצל את שאר הדיסקים ומחבר גם אותם? האם רק לוח מסויים יאפשר לי את זה? האם אני זקוק לבקר IDE נוסף בחריץ PCI ? האם יש איזה Adaptor מ IDE ל SATA ? תודה למשיבים.
-
- 7 תגובות
- 994 צפיות
-
-
שלום,חשבתי על לקנות גיבוי חיצוני של 1TB... האם יש צורך בBuffer גבוה? איזה חברה מתאימה לשימוש? האם עדיף פנימי? זה מוציא חום או מסכן משהו? אשמח לפרטים תודה יום טוב
-
- 0 תגובות
- 636 צפיות
-
-
בארצות רבות יש חיבור מהיר לאינטרנט, שהוא באמת מהיר, ולא רק התשלום עליו מהיר :-) של עשרות מגה (ביט) לשניה, מה שמעלה את התהייה הבאה : מהי מגבלת מהירות הכתיבה של דיסקים קשיחים מסוג IDE / SCASI / SATA / SATA II ? (עם X סל"ד כמובן, נניח 7,200) או במילים אחרות, כמה מגה לשניה מסוגל כל דיסק קשיח לכתוב בשניה ?
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, יש לי שלושה הארדיסקים במחשב ונכנסתי לביוס ורשום שם ששני הארדיסקים הם על מאסטר והשלישי על סלייב, זה יכול ליצור בעיות שיש שתי הארדיסקים על מאסטר ולא מאסטר אחד ושניי סלייב? ורציתי לשאול אם צריך להיות קשר בין מאסטר/סלייב לבין ההארדיסק שעליו יושבת המערכת הפעלה? תודה רבה. אני מצטער אם זה לא המקום המתאים.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי שני כוננים זהים SEAGATE 250GB 16MB וכנן אחד SEAGATE 120GB 8MB אני רוצה לעשות RAID0 לשני ה250ים ואת ה120 להשאיר בנוסף כעוד מקום איחסון זה אפשרי להגדרות בביוס או בכלל? תודה.
-
- 10 תגובות
- 825 צפיות
-
-
מה עדיף לדעתכם (מבחינת מחיר, שימוש וגמישות): לקנות הארד דיסק וקופסא בנפרד ולהרכיב לבד או לקנות כבר באנדל מובנה (בהנחה שאני לא צריך את התוכנות - אלא רק דיסק חיצוני לצורך שמירת מידע וניוד שלו)? ד"א, בהקשר הזה אני רוצה לספר על חבר שפתר את הבעיה בצורה מקורית: הוא קנה כבל USB2IDE ומסתובב עם דיסקים פנימיים בלי קופסא בכלל.
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש באייבורי 2 צורבי DVD של LG מהדגם הפשוט אחד עם SATA והשני IDE מה עדיף? מבחינת איכות? כי שניהם אותו מחיר פחות או יותר
-
- 3 תגובות
- 643 צפיות
-
-
אני מעוניין לרכוש הרדיסק 500 ג'יגה. ראיתי שפער המחירים היום בין החיצוני לפנימי הוא מאוד קטן. האם ישנו ההבדל בין מהירויות הכתיבה והקריאה? לא הצלחתי למצוא ביקורות על החיצוניים. חשבתי על הדגם הזה: http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=687383 ראיתי גם שקיים דגם Plus המכיל בנוסף חיבור FIREWIRE שקיים אצלי במחשב ונחשב ליותר מהיר. לא הצלחתי למצוא ביניהם הבדלים. האם שווה להשקיע בו? דבר נוסף, המחשב שלי מכיל חיבור IDE בלבד ולכן זה מקשה עוד יותר על מציאת הרדיסק מתאים. גם הלוח אם לא חדש במיוחד האם ישנו סיכוי שהרדיסק פנימי לא יזוהה? תודה רבה מראש לכל העוזרים.
-
- 3 תגובות
- 797 צפיות
-
-
היי,ברשותי HD חיצוני של WD. האם ניתן להחליף בו את ה-HD? איך? זה הדגם: http://www.meganet-pc.co.il/Product.aspx?ProductID=321 תודה.
-
- 0 תגובות
- 717 צפיות
-
-
שלום רב, ברשותי שני כוננים חיצוניים. האם גם אותם צריך לאחות מדי פעם, ואם כן, אז האם ניתן להשתמש בתוכנת מאחה הדיסק של ויסטה, או שיש צורך בתוכנה אחרת? הערה: מקווה שהפניתי את השאלה לפורום המתאים, כי אולי זה גם שייך לפורום של מערכת ההפעלה או תוכנות ??? תודה
-
- 4 תגובות
- 872 צפיות
-
-
שלום, רציתי לשאול איך ההארדיסק הזה samsung HD103UJ הבנתי שהוא בנוי על טכנלוגיה חדשה אם אפשר לקרוא לזה ככה. הינה קישור לדף מהאתר של סאמסונג: http://www.samsung.com/global/business/hdd/productmodel.do?group=72&type=61&subtype=63&model_cd=249&ppmi=1155# איך הוא בהשוואה למתחרים seagate ו-WD? תודה.
-
- 1 תגובה
- 768 צפיות
-
-
שלום! בקרוב אני עומד לקנות מחשב חדש וינם צורבים רבים של LG (אני אוהב את החברה הזו) אשמח לקבל חוות דעת על צורבים שלהם גם עם LIGHT SCRIBE וגם עם בלי. איך הדיסק קשיח של WD500G AAKS?
-
- 0 תגובות
- 696 צפיות
-
-
אני רוצה להתקין ווינדוס על אחד מהם איזה יותר מהיר ?
-
- 0 תגובות
- 737 צפיות
-
-
אם אני קונה כונן פנימי קשיח SATAII ואין לי מקום במארז כבר, והחלטתי לקנות לה מארז (20-30 ש''ח). איך אני מחבר אותו לממחשב כך שהוא יהיה מהיר כאילו הוא מחובר בפנים? זה מומלץ פתרון כזה? תודה
-
- 8 תגובות
- 830 צפיות
-
-
יש לי דיסק בן 7 שנים שיום אחד הפסיק לאפשר לעשות BOOT מעליו אך היה אפשר לגשת לקבצים, ואחרי כמה חודשים שבק חיים כליל אני מעוניין בשחזור נתונים אך המחירים שהם מבקשים גבוהים מדי בשביל בעיה שהיא די פשוטה - כנראה צריך רק להחליף את הפלטה האלקטרונית מה אני יכול לעשות כדי להציל את הנתונים של הדיסק?
-
- 0 תגובות
- 704 צפיות
-
-
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ יש אפשרות לחבר דיסק קשיח אחד או צורב אחד בSATA לבקר הזה ? (בלוח אם רשום שזה מיועד לרייד 1 או רייד 0. יש מישהו כאן שניסה ויודע אם זה יפעל ?
-
- 5 תגובות
- 828 צפיות
-
-
מה המהירות הממוצעת של סוגי HDD למשל SATA 2? IDE? SATA 2 3GB? 10000RPM? 2 HDD של SATA 2 בRAID 0? אולי בRAID 5? אני מעוניין לדעת מהירות של העברת מידע (למשל הקרנת סרט) כמה מהר אוכל להוציא מידע מהם? 150MB בשנייה זה אפשרי ?
-
- 9 תגובות
- 926 צפיות
-