עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. קניתי דיסק קשיח של western digital (הישן נדפק, אני כותב את זה ממחשב אחר). המחשב ישן, כמעט בן חמש, והדיסק הישן היה IDE וזה SATA. בהוראות יצרן כתוב הוראות חיבור עם הכבל שאמור להיות מצורף (קניתי ב-ksp שנותנים רק את הכונן עצמו בלי הבאנדל), ויש שם אזהרה לגבי חיבור של כבל SATA רגיל + מתח. כתוב שם לחבר רק את הכבל SATA, אבל לא נראה לי שהוא מעביר גם מתח. http://www.wdc.com/en/library/sata/2779-001006.pdf בקיצור, מישהו מוכן להסביר לי אם אני מחבר רק את הכבל SATA הרגיל (לא את ה-wd secure....), או גם את המתח 4 פינים? ועוד שאלה קטנה, הלוח הוא ASUS P4S800D יש סיכוי שאני לא אצטרך דיסקט בהתקנה של ה-XP? עריכה: אני מתנצל, לא עברתי כמו שצריך על ההוראות, עכשיו זה ברור שאני חייב לחבר את שניה…

• 0 תגובות
    • 977 צפיות
  2. Started by elni,

לא מזמן קנית מחשב חדש עם לוח אם Gigabyte EP35C-DS3R ויש לי הארדיסק SATA עכשיו יש לי גם הארדיסק של המחשב הקודם שהוא IDE יש אפשרות לחבר אותו למחשב החדש ולהעביר חלק מהקבצים שבו למחשב החדש? ואם כן איך עושים זאת? תודה!

• 1 תגובה
    • 739 צפיות
  3. Started by TPack,

שלום לכולם, קניתי חבילת דיסקים DVD-R X16 של SilverLine ומשום מה כל דיסק שניסיתי לצרוב נתן לי מקסימום מהירות של X2 (ניסיתי מס' תוכנות..) הצורב עצמו של LG מסוגל עד מהירות X8, האם זו הסיבה שהוא מזהה אותו כX2 בלבד? אם לא מה יכולה להיות הסיבה? זה הופך לי כל צריבה תמימה של 10 דק' לחצי שעה.. עריכה: ועוד שאלה, מהו בדיוק ה-DMA במדריך שבנעוץ? האם נחוץ להפעיל את האפשרות הזאת? תודה

• 4 תגובות
    • 682 צפיות
  4. ב"ה מעצבן........ קניתי דיסק און קי חדש CRUZER contour 8GB העליתי עליו סרטים וצפיתי בDVD והכל עבד סבבה.. אחרי שהפעלתי סיסמא במערכת U3 הDVD לא זיהה את המכשיר.. חזרתי וביטלתי את הסיסמא, ו.......... שוב לא מזהה... מה לעשות??? תודה רבה מראש למי שיעזור לי עם זה.. יובל

• 0 תגובות
    • 513 צפיות
  5. השאלה בכותרת. בין העונים נכונה תוגרל תודה.

• 3 תגובות
    • 577 צפיות
  6. Started by o.s,

שלום, אני מעוניין לקנות HD בגודל של 750-1000 ג' שהמטרה שלו היא עבודה שוטפת (קריאה וכתיבה) כל הזמן. יש לי מס' שאלות 1)לאור המחירים הנמוכים של ה HD החיצוניים , האם כדי לקנות HD חיצוני או פנימי? 2)במקרה של HD חיצוני האם עדיף לקנות HD חיצוני "קומפלט" או מארז ל HD רגיל ואז לקנות HD רגיל? (ראיתי שיש מארזים עם כניסת IDE) 3)ואיזו חברה כדאי? תודה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. אני לא יודע מה לעשות.... יש לי לוח אם עם צ'פסט של אנוידיה 650I SLI ואחרי שהתקנתי דרייבר לצ'יפסט הבעיה החלה.... תודה ענקית לכל העונים!!!

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  8. שלום, היום אני אקבל מחשב חדש שהזמנתי שיחליף את המחשב שאני כותב דרכו כרגע. המחשב שאני כותב דרכו הוא לפני 5-4 שנים ובמזל טוב אני מחליף אותו, אך כחלק מההכנות למחשב הבא הם הורדות משחקים כבדים, הכונן של המחשב הזה הוא Samsung 80GB 8MB IDE אני מתאר לעצמי שהוא ככה. עכשיו למחשב הבא יהיה Seagate 500GB 32MB SATA האם תהייה אפשרות לחבר את הדיסק קשיח הישן למחשב החדש כאשר הכל מותקן ולהעביר קבצים בין הישן לחדש? לשנייהם יהיו שתי מחיצות בשם D ו C. האם בכל זאת המחשב יסדר את הבעיה ואני אוכל להעביר בין הכוננים?, יש לציין שיש חיבור IDE CONNECTOR על המחשב. והמחשקים שהורדתי שוקלים בסביבות ה 30 GB. ואין לי דרך אחרת להעביר.

• 4 תגובות
    • 617 צפיות
  9. שלום יש לי DOK (זה: www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=974 ) של 16GB רציתי להפוך אותו למשהו בסגנון "מחשב נייד" זתומרת שלכל מחשב שאני אחבר אותו (חוץ מלמחשב שלי) אני אוכל לראות כאילו זה הדסקטופ שלי עם המועדפים שלי והמסנגר שלי והאימייל שלי והחשבונות באתרים שאני גולש בהם (כמו פה למשל) בנוסף לאפשרות לעלות ולהעביר קבצים כמו כל DOK רגיל והכי חשוב שהDOK יהיה מוגן בסיסמה שאם הוא יעבד שלא יהיה ניתן להשתמש בו האם יש דבר כזה וניתן לעשות את זה? תודה רבה

• 4 תגובות
    • 962 צפיות
  10. שלום לכולם, יש לי את ההארד דיסק הבא: http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?locale=en-US&name=FreeAgent-Desktop-500-GB-USB2.0-Drive&vgnextoid=e7a9812ecd8a0110VgnVCM100000f5ee0a0aRCRD&vgnextchannel=8d3f26bbdae90110VgnVCM100000f5ee0a0aRCRD&reqPage=Model ורציתי לשאול אם 50c זו טמפרטורה נורמלית להארד דיסק החיצוני בideal. תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 576 צפיות
  11. Started by idoleff,

שלום, אני משתמש במחשב ישן בXP, ועד היום השתמשתי בכונן אחד בלבד. בשל שינוי במחשב הראשי, הוצאתי ממני שני דיסקים קשיחים, וחיברתי אותם למחשב המדובר, אחד על הצמה של הכונן הישן, ואחד על הצמה של הCD. הבעיה היא, שבמחשב שלי מופיע רק כונן אחד, זה שחובר באותה צמה עם הכונן הישן. הכונן השני לא מזוהה, למרות שההתקן עובד בצורה תקינה (לפי מנהל ההתקנים) יש רעיונות?

• 0 תגובות
    • 588 צפיות
  12. Started by eXquiZz,

מה אתם אומרים על הצורב הזה:? צורב פנימי DVD+\-RW X 22 תוצרת SAMSUNG דגם SH-S223F SATA מי יותר טוב הוא ^ או השניים האלה: Pioneer 215D Black ו- LG GH20L ? כאילו שווה לקחת את ה-Samsung הוא יותר טוב מה- LG וה-Pionner ? (כאילו לא שהם ביחד,בנפרד) תודה רבה לכל העוזרים

• 3 תגובות
    • 596 צפיות
  13. קישור לדף המוצר 1. http://www.seagate.com/www/en-us/products/desktops/barracuda_hard_drives/barracuda_7200.11/ 2. http://www.seagate.com/www/en-us/products/desktops/barracuda_hard_drives/barracuda_7200.10/

• 1 תגובה
    • 770 צפיות
  14. אוקי אז ככה... אני רוצה לקנות כונן חדש חיצוני בגלל שאני רוצה שהוא ישמש אותו גם כגיבוי... אז לדעתכם קודם כל עדיף לי חיצוני או פנימי? אני ראיתי את הכונן הזה, מה אתם אומרים עליו? http://ivory.co.il/product.asp?productid=1020&CatCode=405 אני יקנה מאייבורי ניראה לי כי בשאר החנויות הטובות הוא עולה 430-500 וזה כבר הבדל רציני... דבר שני, איזה חיבור עדיף? USB, ESATA? תודה.

• 0 תגובות
    • 707 צפיות
  15. Started by daaanfi,

יש ברשותי כונן חיצוני קשיח מתוצרת WD מדגם My Book Premium ES Edition WD5000H032. בימים האחרונים כל המחשבים בבית לא מזהים אותו. הוא כרגע מחובר בחיבור הפיירוייר שלו. איך אני יכול לדעת אם הבעייה היא בחיבור ,בחוט או במכשיר עצמו? (אין לי עוד דברים עם חיבור פירווייר). יש בכונן גם חיבור eSATA אבל בלוח האם שלי יש חיבור SATA/SATA2 ולא eSATA. האם יש מתאם שאני יכול להשתמש בו כדי שהכונן יפעל דרך חיבור זה? תודה!

• 5 תגובות
    • 763 צפיות
  16. שלום רב . אני מעוניין לקנות כונן קשיח בגודל של 250GB , חשוב לי שיהיה מהיר ושקט (ללא רעשים מכאניים) ובמחיר סטנדרטי . אנא המליצו לי בבקשה . תודה אסי.

• 4 תגובות
    • 725 צפיות
  17. Started by Bright Moon,

חברת Seagate הכריזה היום, לראשונה בהיסטוריה, על כוננים בנפח 1.5TB (!!!), שלטענת החברה מהווים את הזינוק הגדול בהיסטוריה מביחנת נפח אחסון (50% יותר מהכונן הגדול ביותר עד כה - 1TB). הכוננים פועלים ב-7200 סל"ד, יש להם 32MB קאש והם מהווים את התוספת החדשה ביותר לסידרת Barracuda של החברה. הכונן צפוי להישלח לשוק החל מאוגוסט, והמחיר עדיין לא ידוע.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by sholzer,

היי, יש לי הארד דיסק IDE ואני מתעתד לקנות מחשב חדש. ברצוני להשתמש בהארד דיסק הישן ככונן נוסף. האם אפשרי שהניו שני דיסקים אחד SATA והשני IDE ? האם צריך לבחור לוח אם עם תכונות מסויומות? תודה

• 3 תגובות
    • 812 צפיות
  19. הכונן, שמכיל 2 מחיצות, שעל אחת מהן מותקנת מערכת ההפעלה שלי (vista ultimate) עושה לי בעיות. לפני שהמחשב נכבה ונדלק מחדש אני לפעמים שומע מן קליקים ממנו, אך איני בטוח שזה מגיע מההארדיסק. זמן מה לאחר הקליקים המחשב נכבה ונדלק מחדש, ובעת שהוא עולה הביוס לא מזהה שהכונן מחובר למחשב. אני צריך לכבות אותו לחכות זמן מה עד שאוכל להדליק את המחשב מחדש ושהוא יזהה את הכונן. יש לציין כי ויסטה מראה על פעילות גבוהה של המעבד אף על פי שלא רצים שום תהליכים משמעותיים ברקע, וכך המצב רק לאחרונה. המפרט שלי הוא: intel duo 8200 gigabyte ga-p35-ds3l mushkin 2g 1066mhz ddr2 club3d radeon 4850 512mb WD 120 gb IDE WD 160 gb SATA seagate 320 16 buffer SATA אשמח לשמוע את דעתכם.

• 1 תגובה
    • 713 צפיות
  20. Started by mtn9,

לבת דודתי יש בעיה מוזרה, היא אמרה לי לכתוב את ההודעה הבאה: קניתי מחשב באייבורי לפני כמה חודשים. מאז פירמטתי את המחשב פעמיים בערך. למרות זאת מצאתי דברים מוזרים בתוך ההארד דיסק. למשל, מצאתי בתוך הקבצים של הווינדווס ויסטה קבצים שתאריך השינוי שלהם הוא שנה לפני שקניתי את המחשב! איך זה יכול להיות? מה זה אומר? ששמו לי הארד דיסק משומש? מצאתי שם גם שאריות של תוכנות שלא התקנתי מעולם ... וגם התאריך שלהם היה שנה לפני שקניתי את המחשב (מערכת ההפעלה שלי היא ויסטה) תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 778 צפיות
  21. הייתי אמור לקנות את THERMALTAKE MAX4 - USB2.0 & eSATA : N0003US מIQPC אבל אין להם אותו רציתי לשאול אם יש חלופות הגיוניות בטווח מחירים הזה ?

• 0 תגובות
    • 792 צפיות
  22. מה נשמע א. יש לי 4 כוננים קשיחים פנימיים. 1 מהם מחולק ל3 מחיצות ש1 מתוכם הוא הSYSTEM. אני האות כונן שלו היא E ואני רוצה לשנות אותה לC, הבעיה היא שהאותC כבר שייכת לכונן קשיח שלם אחר. איך משנים את האות כונן? ב. אני רוצה לאחד בכונן קשיח שמחולק ל3 מחיצות, 2 מחיצות. מחיצה אחת ריקה, מחיצה שנייה מלאה בחומר והמחיצה השלישית היא הSYSTEM. אני רוצה לאחד את המחיצה הריקה עם ההשנייה (מלאה בחומר). איך אני עושה את זה? תודה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  23. שלום רב! אני רוצה לקנות זיכרון נייד (DOK) בסביבות 200 ש"ח יש SanDisk Cruzer® Micro 8GB שעולה בסביבות 130 ש"ח אחריות לכל החיים באייבורי. ויש SanDisk Ultra® Cruzer® Titanium 8GB שעולה בסביבות 190 ש"ח ויש Extreme® Cruzer® Contour 8GB USB Flash Drive שעולה בסביבות 200 ש"ח ויש זכרון נייד מבית Ceon דגם Unit Drive 16GB שעולה 220 ש"ח אחריות לכל החיים באייבורי. מה ההבדלים בין הדגמים ומה מועיל ה U3 של סאן דיסק, הרי אפשר להכין לבד תפריט הפעלה? תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 787 צפיות
  24. שלום עוד מעט אני קונה מחשב חדש ואני לא יודע במה לבחור מבין שני HDD האלו WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS SEAGATE BARRACUDA 7200.11 500GB 32MB SATA2 NCQ - ST3500320AS מישהו יכול להגיד לי מה ההבדלים ביניהם? מי יותר מהיר? מי יותר אמין ( מחזיק יותר זמן )? ואם HDD של 320GB מחזיק יותר זמן מ500GB כי אני ראיתי בפורום שלמישהו מת פה איזה 2 HDD של 500 בשנתיים תודה לכל העוזרים

• 1 תגובה
    • 705 צפיות
  25. Started by dddd1234,

כמה שגיאות מסוג c2 הן קריטיות לאיכות צריבה בצורב? בסקירה באתר cdfreaks של אחד מהצורבים שבאשכול המומלצים - LG -GSAH42N נמצא שהצורב הנ"ל מפגין ביצועים נמוכים בצריבות של דיסקים מסוג cd -r\rw עקב שגיאות c2 רבות...האם זהו שיקול מכריע בהחלטה לא לקנות את הצורב? או שסביר להניח שבעייה מעין זו תתוקן בעדכון קושחה\דגם מעט יותר מתקדם?

• 4 תגובות
    • 765 צפיות

דיונים חדשים בפורומים