עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום. שאלה קצת מוזרה אולי, אבל כאשר אני מתקין את כונן ההארדיסק, ומבריג את הברגים המתאימים, הם פשוט ממשיכים להסתובב על ריק. אמנם הם שוקעים אל תוך הכונן כמו שצריך, אבל לא ננעלים. אני ממשיך לסובב ולסובב..... יש לכך הסבר? תודה

• 2 תגובות
    • 749 צפיות
  2. Started by RJ1,

אהלן, אני רוצה להוסיף כונן בנייד שלי מבלי לפגוע באחריות שיש לי לעוד כמה שנים. איך DELL יודעים האם התעסקתי עם המחשב? תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by ohadge,

יש לי מחשב AMD עם לוח אם של MSI. מותקן אצלי כונן קשיח של WD 80 GB SATA. רכשתי כונן נוסף של 160 GB ושאלתי היא כזו: הבנתי שכדי להתקינו אני אנתק את הכונן הקיים(שעליו מותקנת מערכת ההפעלה וכל הקבצים האחרים), אחבר את החדש, אתקין עליו את מערכת ההפעלה ולאחר מכן אחבר את הקודם(של ה 80 GB). קודם כל האם עלי בזמן ההתקנה של החדש להתקין דרייבר דרך הפלופי(פרוצדורה שלא עשיתי מידי פעם שפירמטתי), ושאלה שנייה האם לא תהיה התנגשות נתונים בין הקיים לחדש? כמו כן יש לי שני צורבים, כונן פלופי ואת הקשיח הראשון. האם אני צריך לנתק אחד מהם? תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 510 צפיות
  4. הי, חיברתי הארד דיסק שהיה במחשב ישן שלי מדגם : WD5000AADSI למחשב שולחני שיש לי בבית, להארד דיסק יש חיבור sata . המטרה היא לגבות את התמונות שהיו שמורות בכונן מאחר שהמחשב הישן קרס. כאשר חיברתי את המתח והחיבור SATA ונכנסתי לBIOS אז הכונן זוהה תחת SATA1 ביחד עם שני הכוננים השניים שקיימים במחשב שזוהו בSATA2,SATA3. אך כאשר נכנסתי לwindows תחת disk management ורציתי ליצור מחיצה חדשה לכונן , לא מצאתי אותו אלא רק את שני הכוננים האחרים. הwindows הוא win7 . האם יש סיבה למה הwindows לא זהה אותו ? בנוסף ראיתי שיש ממיר SATA to USB , האם מומלץ להשתמש בו לצורך גבוי התמונות ? תודה למשיבים:)

5. Started by Cynicoren,

שלום, חיברתי את הכונן לSATA ולמקור הכוח - המחשב עשה בדיקת סטטוס כמו לכל חיבור מכשיר חדש. לאחר מכן ביקש ממני לבצע רסטרט - אך הכונן לא עולה. מה לעשות ? תודה

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by .nimiking.,

מצטער על הבורות אבל אני לא מבין בזה כלום וחבל לי סתם להוציא כסף על טכנאי. אפשר בבקשה לקבל ממישהו הסבר מפורט איך מחברים דיסק קשיח חדש למחשב? ז"א, לא איך מחברים, אלא איך מתקינים אותו וכל זה. אני רוצה גם ליצור שתי מחיצות. ממה שהבנתי אמורים גם לשנות משהו על הכונן עצמו, זה נכון? ועוד שאלה, יכולה להיות בעיה עם הספק אם אני אחבר עוד דיסק או שזה לא משנה כלום? תודה רבה מראש לעוזרים

• 1 תגובה
    • 656 צפיות
  7. Started by zik125,

שלום לכולם רכשתי לאחרונה כונן פנימי קשיח של ווסטרן ואני מעוניין להתקין אותו אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי איך בדיוק עושים את זה מבחינת חיבורים ואיך הג'אמפר אמור להיות ? בתודה מראש ZIK

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by ben_amitai,

אני מעוניין לקנות כונן קשיח של סיגייט 500GB http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=867 אני רוצא להכניס אותו למחשב לבד. השאלה שלי אם זה משהו מסובך או שפשוט פותחים ת'מחשב מחברים ת'כבל לכניסה של SATA2 פנויה והווינדוס(XP) מזהה את הכונן לבד.

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by yariv2007,

ברשותי שני כוננים מסוג ATA ישנים הכונן הראשון מחובר כ-primary master כלומר מחובר ל- IDE1 כ-master. ומותקנת עליו מערכת הפעלה אקספי מסומן כ- c .התקנתי כונן נוסף ב- IDE2 כלומר ב- secondry כ- salve ,מאחר ויש לי צורב ב- IDE2 המוגדר כ-salve רציתי לדעת האם היתי צריך לשנות ל- master את הכונן הנוסף ? ולהגדירו בביוס בתפריט "IDE HDD AUTO DETECTION" ,אלי לציין שאין לי כל בעיה הכונן הנוסף מזוהה ע"י מערכת ההפעלה כ- e אבל מאחר ואני רוצה להתקין מערכת הפעלה עתידית יתכן ותהיה בעיה ב- mbr שאלה שניה מה אומר תפריט ה-" standard cmos setup" בביוס והאם יש לשנות ל- aut ב- type וב-mode ל-aut, את הכונן הנוסף במקרה שלי scondary salve לביצוע סריקה בזמן האתחול של המחשב? אודה לכל תשובה לפחות על השאלה ה…

• 0 תגובות
    • 723 צפיות
  10. שלום, יש לי WIN7 עם 2 פרטישונים (C ו D) ע"ג אותו דיסק. כל מה שיש לי בכונן C - לא מעניין אותי. רכשתי כונן SSD 128GB. ברצוני: א. להתקין WIN 7 ע"ג הדיסק החדש מסקרצ' ב. לאחד את המחיצות C ו D למחיצה אחת, מבלי (!) לאבד את החומר ע"ג מחיצה D. 1. האם יש להתקין דרייברים מסויימים / שינוי BIOS וכו' על מנת לעבור לכונן SSD חדש? או, פשוט לחבר את הכונן, ולהתקין רגיל את WIN7? 2. איך מאחדים מחיצות C ו D? תודה.

• 14 תגובות
    • 2k צפיות
  11. Started by kartik,

שלום, אני קצת חדש בתחום אז בבקשה עזרו לי... קניתי מחשב ללא מערכת הפעלה כיוון שדיי פשוט להתקין חלונות על IDE אבל לא ציפיתי לכזה סיבוך על SATA אם מישהו יכול להסביר לי מה הולך ואיך... איך המחשב מזהה אותו ומה צריך לעשות עד להעלאת ההתקנה של הWUNDOWS. תודה.

• 2 תגובות
    • 871 צפיות
  12. יש לי פה מחשב עם לוח שאין עליו בקר SATA ומותקן עליו כרטיס PCI שהוא בקר SATA ומחובר אליו כונן SATA הקטע הבעייתי זה שאין לי גישה אליו, אין לי איך להתקין הוא לא מזוהה, מה אפשר לעשות!?

• 10 תגובות
    • 806 צפיות
  13. Started by אסף ס,

שלום התחדשתי בAcer S3 שהגיע עם SSD 20GB וHDD 500GB איך מתקינים/ מגדירים אותם לעבוד יחד במרכת היברידית? תודה

14. Started by nir5177,

האם מישהו ניסה להתקין מערכת הפעלה XP מצורב DVD עם חיבור SATA? מעניין אותי לדעת האם הדבר אפשרי,מבחינת זיהוי דרייברים של מערכת ההפעלה בטעינת קבצי ההתקנה חוויתי בעיות עם מספר לוחות שנדרש דריבר מיוחד ל CONTROLER על מנת שיזהה כונן קשיח SATA, מעניין מה קורה עם כונני DVD בעלי חיבור SATA

• 0 תגובות
    • 513 צפיות
  15. יש לי 2 דיסקים קשיחים, על הראשון מותקנת מערכת ההפעלה ותוכנות חיוניות, על השני סרטים, מוזיקה, הורדות וכו'. חשבתי לפרמט את הדיסק השני, להתקין עליו מערכת הפעלה, ורק לאחר מכן להשתמש בו כדיסק לאחסון מוזיקה, סרטים וכו'. הרציונל הוא שהוא עדיין ישמש רק לאחסון קבצים, אבל כעת במידה ותהיה לי בעיה בדיסק הראשון ומערכת ההפעלה לא תעלה, אוכל פשוט להפעיל את המחשב גם מהדיסק השני. 1. דעתכם ? 2. האם יש אפשרות לקבוע מי הדיסק ה MASTER, בלי להחליף כבלים/ג'מפרים ? (תלוי בלוח האם ?) אולי דרך הביוס ? (יהיה הכי נוח...)

• 5 תגובות
    • 694 צפיות
  16. Started by rap_tr,

יש לי מערכת הפעלה(Windows 7 Ultimate x86 MSDN ORIGINALS (Hebrew)) במחשב הזה, אני מעוניין להתקין אותה במחשב אחר,לצרוב אני לא מצליח אבל להעביר ל-DOK כן, השאלה שלי אם אפשרי להתקין דרך ה-DOK את המערכת הפעלה ואם כן,אז איך? תודה

• 3 תגובות
    • 830 צפיות
  17. היי.. קודם כל אני חייב לציין שהפורום פה הוא אחד הדברים המפליאים שעולם האינטרנט סיפק לי. כל הכבוד !!! אינני גאון מחשבים (למרות שאני מתיימר להבין קצת) אך המידע שיש ברשותי הינו מספיק ע"מ לקבל עזרה. אז ככה... אני רוכב תחרותי במירוצי ראלי (ג'יפים, כמו בפאריס-דאקר) ואני מנווט עם מחשב טאבלט של פוגיטסו 4121. כמעט לאחר כל מירוץ אני נדרש לקנות הארד דיסק חדש מכיוון שההארד דיסק נדפק לגמרי מרמת הזעזועים שהוא סופג ולכן המחשב שובק חיים לאחר זמן לא רב ואני נדרש לנווט ע"י מכשירים ומפה. חשבתי להחליף את הכונן הקשיח בזכרון מסוג COMPACT FLASH. זהו זיכרון שיכול לספוג זעזועים ואינו מושפע מטלטולים או מכות. אני יודע שהדבר אפשרי מכיוון שבמחשבי הנווטים המקצועיים אין הארד דיסק אלא כרטיס זכרון. קניתי…

• 7 תגובות
    • 711 צפיות
  18. Started by Yaron-Cohen,

האם מבחינת ביצועים....שווה להתקין מערכת הפעלה של DOK?? לקנות DOK של 4GB לחבר אותו באחורה...ושהוא תמיד ישאר שם...לעשות בוט מהUSB... האם יהיה שיפור בביצועים??...

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by pcadmin,

ברשותי nas של iomega ix2-200 שהמערכת הפעלה שלה הלכה, איך מתקינים את המערכת הפעלה מחדש?? (המערכת אמורה להיות על הדיסיקים קשיחים)

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. שלום אני מבין שאפשר להריץ chkdsk כדי "לסמן" את הסקטורים הפגומים. השאלה היא האם זה מסמן ברמת התוכנה או החומרה, כלומר אם אני אתקין על דיסק שעבר chkdisk מערכת הפעלה, ההתקנה תזהה את הסקטורים הפגומים ולא תכתוב עליהן? חודש טוב

• 5 תגובות
    • 2.4k צפיות
  21. היום קיבלתי את המחשב החדש ויש לי כונן מכאני וssd אני רוצה להתקין את המערכת על הssd אני צריך לשנות בלוח אם לahci? ויש עוד דברים שאני צריך לשנות? יש לי בנוסף 8 ג׳יגה ראם והבנתי שיש שאומרים שאפשר לבטל איזה קובץ/פעולה של המערכת , אפשר הסבר?

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. (נראה לי שצריך כבר להעביר את הת'רד הזה ל"תמיכה טכנית", תגידו אתם) (כמו שאפשר לראות, הת'רד הזה עבר הרבה עריכות, מסודר כרונולוגית מהסוף להתחלה, לנוחות הקריאה) (אבל אין צורך לקרוא את העריכות הקודמות בשביל להבין את הבעיה המתוארת כאן) עריכה #4 - בעצבים... אז אני אפרט בתמצות מה הבעיה כרגע : תצורת המערכת שלי היא כזו : primary ide master - WD250GB - with currant xp operating system secondary ide master - nec 2500 dvdrw secondary ide slave - WD200GB sata-maxtor250 sata-maxtor250 both setup in a healthy raid0 array raid is enabled in bios for these 2 hard-drives and i've setup them both on nf4 raid utility to be raid0 array כאמור, מערכת ההפעלה מותקנת עכשיו על ה …

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. Started by AxeOr,

אהלן קראתי את המדריך הזה http://hwzone.co.il/%D7%9C%D7%94%D7%95%D7%A6%D7%99%D7%90-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%9E%D7%A7%D7%A1%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%9D-%D7%9E%D7%94-ssd-%D7%A9%D7%9C%D7%9B%D7%9D/3/ ויש כמה סתירות בתגובות לגבי הכדאיות של כל אחת מההמלצות שם. נצא מנקודת הנחה שאני מפרמט הכל , יש לי SSD של 120 ועוד HDD של 1TB [שאני אפרמט, אבל כיום יש עליו את המערכת שלי]. באיזה שלב אני מפרמט את המערכת ומגדיר את הAHCI? לא כלכך הבנתי את זה על סמך המדריך. דבר נוסף, אם תוכלו לציין בנקודות בלבד מה צריך לעשות אני אשמח כי למיטב הבנתי חלק מהדברים במדריך לא כדאיים.

• 43 תגובות
    • 6k צפיות
  24. לא יודע איפה לשים את הדיון הזה כי זה קשור לשניהם השאלה שלי היא: יש לי 2 דיסקים על אחד ווינדוס ובשני אני מתקין את כל המשחקים שירים תמונות בלה בלה בלה כשפירמטתי את הדיסק של הווינדוס המשחקים הפסיקו לעבוד הייתי צריך להתקין מחדש מה אני צריך לעשות כדי לא להתקין את המשחקים מחדש כל פעם שאני מפרמט את הווינדוס שנמצא על הדיסק השני? בתודה מראש טל

• 19 תגובות
    • 2.2k צפיות
  25. Started by Rockstatement10,

אם יש לי קשיח חיצוני שמחובר קבוע למחשב ב-USB, אפשר להתקין עליו משחקים ולהפעיל אותם? או שחובה לחבר קשיח רגיל למחשב ב-SATA כדי להתקין שם משחקים? במידה ואפשרי להתקין בו משחקים, האם הם יהיו איטיים מאוד בגלל שזה בקשיח החיצוני?

• 8 תגובות
    • 5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים