עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. היי, הגיע לי הSSD שהזמנתי, אבל ייקח לי מספר ימים להתקין את חלונות + כל התוכנות הנלוות שיש לי בכונן הראשי (הישן). השאלה היא אם אני אשים את הSSD, אתקין מה שאני אספיק (כולל כמובן מ"ה חלונות 7 - מדיסקי שחזור של היצרן), ושאסיים אחזיר את הכונן הישן, יכולות לצוץ בעיות בתהליך הזה ? תודה ,

2. Started by motim,

עומד לרכוש: לוח אם D915GAV אינטל מקורי עם 4 ממשקים עבור SATA דיסק WD 80GB SATA עבור BOOT מערכת Win2000 האם בהתקנה אני זקוק לדרייבר עבור ה SATA או שהמערכת תזהה אותו לבד האם יש צורך להסתבך עם RAID ואיך בוחרים את האופציה בביוס אם אני לא מעוניין ב RAID

• 0 תגובות
    • 629 צפיות
  3. Started by danshimsh,

שלום רב, בעיקבות הדיון בפורום זה אני מתכוון לקנות היום אחד משני הדיסקים הבאים (SSD) http://ksp.co.il/?uin=23483 http://ksp.co.il/?uin=26609 העניין הוא שהמחשב שלי הוא עם SATA2 בלבד. אני חושב לקנות מחשב חדש תוך חצי שנה. השאלה היא: האם קודם כל זה יעבוד עם המחשב שלי ? מדובר בכונני SSD של SATA3, ואינני יודע אם יש תמיכה אחורה ב SATA2 מבחינת תאימות כבלים וכו' שאלתי השנייה - האם זה ייתן ביצועים סבירים ? אני לא מחפש משהו מיוחד, אם זה ייתן ביצועים של פחות 20 או 30 אחוז בממוצע זה גם טוב בברכה דן

• 1 תגובה
    • 726 צפיות
  4. Started by eranir,

ברשותי כונן WD 3200AAKS שהיה מחולק לשתי מחיצות - 20 ג'יגה וכל השאר. שבוע שעבר רציתי לפרמט את המחיצה של מערכת ההפעלה בלבד (ה-20) ולהתקין מחדש. אחרי שהעברתי הכל למחיצה השניה, משום מה מצאתי לנכון לפרמט את המחיצה בעזרת Partition Magic. היה נראה כאילו הכל עבר בהצלחה, אולם כשניסיתי להתקין מחדש את ה-XP, ההתקנה לא זיהתה את המחיצות הקיימות, ובאופן די מוזר קבעה שקיימת מחיצה בגודל 131 ג'יגה, וכל השאר הוא free space. כל ניסיון להתמודד םע הבעיה נכשל, וכאשר נותרה בידי רק האופציה לפרמט את כל הכונן ולאבד את כל שהיה במחיצה השניה, החלטתי לקנות כונן חדש זהה (התכוונתי לעשות מזמן, זו הייתה רק אמתלה), להתקין עליו את מערכת ההפעלה, ולאחר מכן לנסות לשחזר את הכונן השני. וכעת מספר שאלות: 1. יש איזש…

• 2 תגובות
    • 626 צפיות
  5. Started by manorking,

אני רוצה להוסיף עוד דיסק קשיח למחשב, יש לי כבלים והכל. צריך התקנה מיוחדת בDOS או ווינדוס בשביל שהמחשב יזהה את הדיסק קשיח הנוסף?

• 5 תגובות
    • 747 צפיות
  6. Started by mmnetanya,

שלום לכולם, התקנתי דיסק קשיח SAMSUNG SATA 160GB. המחשב מזהה אותו ב-BIOS) הכל טוב ויפה רק ב-WINDOWS הוא לא מזהה אותו יש לי WIN XP PRO+SP1. המחשב נותן לי הודעת שגיעה על ערוץ IDE. מה אני עושה כדי ה-WINDOWS יזהה את הדיסק קשיח בלי להתקין WINDOWS מחדש?

• 1 תגובה
    • 721 צפיות
  7. Started by shimon23,

התקלה נפתרה. אין צורך בתגובה.

• 1 תגובה
    • 616 צפיות
  8. Windows XP מזהה דיסקים קשיחים בעלי נפח גדול מ-127GB רק עם מתקינים SP1 או SP2. האם Windows 2000 Professional SP4 מזהה דיסקים קשיחים בעלי נפח גדול מ-127GB? שאלה נוספת: יש לי בקר PCI IDE של Silicon Image מדגם SiI 0680 ATA/133. האם הבקר הזה תומך בדיסקים קשיחים בעלי נפח של 250GB-300GB? בדקתי באתר שלהם, וכתוב שם שהבקר SiI 0680A תומך בדיסקים קשיחים בעלי נפח גדול מ-127GB (האם SiI 0680 ו-Sil 0690A זה אותו דגם?), אבל לא כתוב מגבלת נפח. האם הבקר הזה תומך בדיסקים קשיחים עם Buffer של 16MB? אני יודע שהוא תומך בדיסקים קשיחים עם Buffer של 8MB.

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by YoShow,

בהתקנה, מגיעה שאלה: is there any non-raid driver connected to your computer? מה אני אמור לענות? yes או No?

• 0 תגובות
    • 725 צפיות
  10. Started by crovei,

שלום.. לפני כמה ימים לקחתי ממחשב ישן של אבא שלי ורציתי לקחת ממנו כמה חלקים.. קיצור הוצאתי ממנו את ההארד דיסק (6.5 ג'יגה.. חשבתי לשים עליו קצת גיבויים וכאלה..) וניסיתי לחבר למחשב שלי.. ניסיתי שעה להבין מה הולך וחוץ מלהרוס את המחשב אני לא חושב שעשיתי משהו :-\.. אז אם מישהו יוכל בערך להסביר לאן צריך לחבר כל דבר.. או אם מישהו יודע אם יש אפשרות אולי לקנות מפצל ולחבר אתו דרך הארד דיסק אחר.. בכל מקרה.. עזרה תתקבל בברכה (ד"א.. אם צריכים תמונה של המחשב/החיבורים/ההארד דיסק או כל דבר אני יכול לעלות תמונות ממצלמה דיגטלית אם הפורום תומך באפשרות הזאת...)

• 2 תגובות
    • 927 צפיות
  11. שלום לכולם ושבוע טוב, קניתי הארד דיסק חדש, MAXSTOR 120GB 7200 RPM 8MB והתקנתי אותו במחשב, עכשיו אני מעוניין להגדיר גם את ההארד דיסק הישן שלי לצורך חילוץ כל המידע ממנו והעברתו להארד דיסק החדש. אז חיברתי את הכבל של ההארד דיסק החדש שיש לו הרי שתי חיבורים: אחד מתחבר להארד דיסק החדש והשני לישן. אבל שהפעלתי את המחשב הוא לא זיהה את הישן אלא רק את החדש. איך אני מגדיר את ההארד דיסק הישן בתור SLAVE.? את החדש הגדרתי בתור מאסטר. מבקש עזרה -כמה שיותר מהר, יש שם מידע חשוב מאוד. תודה

• 21 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. Started by ofer_shm,

שלום לכולם קניתי הארד דיסק חדש WD 250GB SATA II אף פעם לא התקנתי במחשב SATA אז אני לא בקיא בזה כל כך אבל אני יודע שמתי שמתקינים SATA II בד"כ לפני התקנת הווינדוס צריך להתקין לו דרייבר חיצוני ושאני התקנתי את הווינדוס הוא לא ביקש ממני שום דבר ישר התקין אותו רגיל.. עכשיו איך אני יודע שהוא התקין אותו בתור SATA II תודה לעוזרים ..

• 3 תגובות
    • 841 צפיות
  13. Started by MasterDK,

אז ככה יש לי מחשב יש בו הארד חדש בנפח 80 גיגה אני רוצה לוהסיף עוד הארד דיסק בשביל להתקין עליו לינוקס אבל הבעיה שההארד הזה הוא ישן הוא מפנטיום אחד יש מצב שאם אני יחבר אותו הוא יכול לפגוע בהארד החדש או בחומרה בכלל?? נ.ב. כל החומרה חדשה זה מחשבחדש שקניתי נ.ב.2 שתי ההארדים מתחברים דרך IDE

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by jeyjey,

שמעתי שצריך דיסק או דיסקט בשביל זה, זה נכון? מישהו מוכן להסביר לי איך אני מתקין את הכונן?

• 1 תגובה
    • 834 צפיות
  15. יש לי אפשרות במארז לשים את ההארד דיסקים או במאוזן או במאונך. באופן עקרוני, מאז ומעולם עבדתי עם הארד דיסק במאוזן ושמרתי עליו מכל משמר כי לאבד מידע זה סיפור מהתחת (חוץ מלפטופ שלקחתי לטיולי שטח, זה משום מה מחזיק יופי אבל גם אין שם מידע קריטי). בכל מקרה, השאלה שלי היא האם יש סיכון בלהתקין אותם על הצד?

• 5 תגובות
    • 790 צפיות
  16. Started by kisin,

יש לי במחשב הארדיסק רגיל שמותקן עליו וינדוז. קניתי הארדיסק SATA וחיברתי אותו למחשב ולא משנה מה אני עושה הוינדוז לא מזהה אותו. הלוח אם שיש לי תומך בהארדיסקים האלה. יש איזה דרייברים שאני צריך להתקין או משהו בוינדוז כדי שאני אוכל לפרמט את ההארדיסק SATA ולהתחיל לעבוד עליו?!

• 2 תגובות
    • 813 צפיות
  17. Started by Tomerb1,

שלום לכולם, לאחר החלפה של הכרטיס מסך עלתה לי בעיה. יש לי את המארז antec p183 v3 עם 5 הארדיסקים. ישנם 2 מפרצי הארדיסקים, אחד למטה המכיל 4, ועוד אחד למעלה מול החיבור לכרטיס מסך. כשאני מכניס את הכרטיס מסך הוא ארוך ומתנגש עם הארדיסק. הארדיסק מחובר למין תושבת שנכנסת לתוך מין מתקן שמכיל 2 הארדיסקים. שמתי לב שכשאני הופך את התושבת אין בעיה להכניס כרטיס ארוך, אבל יוצא שהארדיסק הפוך, ואיך דרך להחזיק אותו ישר. הארדיסק כרגע יושב בצורה שבה הפלטה כלפי מעלה (הפוך על הראש מה שנקרא). רציתי לדעת אם זה בסדר או עלול לעשות בעיות. מצורפת תמונה . תודה מראש! [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 851 צפיות
  18. Started by PCguy,

האם יש שוני בתהליך ההתקנה של ווינדוס כאשר משתמשים בכונן SATA ?

• 1 תגובה
    • 539 צפיות
  19. אהלן חברים, רכשתי דיסק קשיח SSD SAMSUNG EVO 850 350 GB ואני מעוניין להחליף אותו בדיסק קשיח הקיים במחשב נייד שלי. העיניין הוא שאין לי סריאל של הוינדוס, המחשב הגיע כבר עם וינדוס 8. גם לא מופיע סריאל בגב המכשיר ככה שאני לא יודע איך אני הולך להתקין וינדוס חדש עם הרישיון הקיים. בעייה נוספת היא שאין לי כונן דיסקים, האם ניתן להתקין את הוינדוס דרך דיסק און קי?

20. קניתי SSD חדש של קורסייר SATA3 60 GB למערכת הפעלה וכל פעם ההתקנה נתקעת באותו מקום - בסיום ההתקנה . לוח אם של אסוס P5NT DELUXE עם יציאות SATA2 בלבד. אני לא שמעתי על אי התאמה בין יציאות SATA2 לדיסק SATA3 שגורם לתקיעות... מה אני מפספס? תודה.

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by sky1sky10,

האם אפשר להתקין חלנות 7 התקנה נקייה מכונן DVD חיצוני USB על דיסק קשיח פנימי שאינו מפורמט?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by idoleff,

שלום, ברשותי מחשב בעל כונן HDD של 80GB, עם חיבור SATA. (דגם מלא במפרט) עקב מצוקת מקום חשבתי לקנות HDD נוסף, של 320GB בשביל ההורדות. לאחר שאופציית הדיסק החיצוני ירדה מהפרק בשל העלויות, חשבתי לקנות את WD3200KS, אז כמה שאלות לגביו: דבר ראשון, מישהו התנסה בו ויכול להגיד איך הוא מבחינת ביצועים ושקט? דבר שני, נניח שאני מחבר אותו ככונן SLAVE על מנת שרק תוכנות מותקנות יהיו על הכונן MASTER וכל ההורדות ישבו על הSLAVE, יש איזשהי בעיה עם הפרמוט? אני פשוט זוכר דיבורים על התקנה של דרייבר מיוחד כל פעם שמפרמטים כונן SATA2. תודה, עידו

• 5 תגובות
    • 660 צפיות
  23. Started by Shay Virt,

שלום יש לי לח אם גיגהבייט z77 עשיתי לו עדכון גרסא ל 10 רכשתי כונן קשיח אינטל ssd התקנתי אות על pciex16 מותקן על המחשב ווינ 7 על כונן ssd אחר (קטן מידי) רוצה להתקין מחדש על הכונן החדש אינני מצליח לראות את הכונן החדש ב bios אשמח לעזרה תודה שי

• 11 תגובות
    • 2.9k צפיות
  24. Started by Liorking,

אני לא רואה שום מקום ברור במארז Antec VSK-4000 לחיבור של SSD. האם אני צריך לקנות מתאם במיוחד בשביל זה? - - - תגובה אוחדה: - - - אפשר לסגור את הפתיל. מצאתי את הפתרון כאן.

25. Started by kalda01,

יש לי מחשב בין שנתיים עם WIN7 גירסת 32 ביט. אני רוצה להעביר את דיסק C לכונן SSD חדש. איזה כלי מומלץ לביצוע העברת התוכן של C אל כונן הSSD ? אני מנסה להימנע מהתקה חדשה של מערכת ההפעלה.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים