אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,917 דיונים בפורום זה
-
היי, עכשיו התקנתי 2 כונני WD 160GB בהגדרת RAID Stripped (RAID 0) ההתקנה נעשתה בשביל מהירות גבוהה יותר בקריאה / כתיבה לכוננים. תוך כדי ההתקנה ובכרגע בויסטה אני רואה שיש 300MB מקום בכונן אחד, כשאמור להיות בעצם 160 לא? האם 2 כוננים שמחוברים בראיד 0 יתנו גודל כפול ומהירות כפולה? אשמח לכל עזרה או טיפ בנושא לפני שמתקין הכל מחדש.. תודה!
-
- 8 תגובות
- 962 צפיות
-
-
שלום לכולם. רכשתי לאחרונה את ה-samsung 850 evo 250gb. לפני הקנייה ביררתי האם הדיסק יהיה תואם ללוח האם שלי. וגיליתי שעל לוח האם צריכה להיות האופציה של AHCI. ללוח האם שלי (GA-N650SLI-DS4L) אין את האופציה הנ"ל, אך קיימת אופציית הRAID. ולפי מה שהבנתי מהרשת, זאת אופציה מקבילה לAHCI. הבעיה היא שכל פעם שאני מנסה להפעיל את האופציה דרך הביוס, הוא מפסיק לראות את הכונן לחלוטין. וכמו כן גם את הכונן הישן שמחובר למחשב (HITACHI 320GB). אשמח מאוד לעזרה בכיוון הביוס על מנת שאוכל להוציא את המקסימום מהSSD החדש. תודה מראש לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 733 צפיות
-
-
שלום חברים, השבוע, לאחר המתנה ארוכה הגיע לידי ה-Pro 950 512GB, אחרי התקנה מהירה, שמתי לב שמשהו "לא בסדר", לא הרגשתי שיפור מ-Intel 330 series הישן. בצעתי בדיקה ואכן, קריאה: 500Mbps, כתיבה: 611Mbps למרות שבאתר אסוס, במפרט הלוח נראה כי היציאה תומכת עד 10Gbps, לאחר קריאה בפורומים שונים, בקצרה, הבנתי שיציאת ה-M.2 מתחלקת במהירותה עם עוד 2 יציאות ולכן אני מקבל רק Link speed 5Gbps ו- Link width X2.. 2 שאלות, אני משתמש רק ב-PCI-E X16 לכרטיס מסך, שאר היציאות לא בשימוש, האם יש אפשרות לנצל את מלוא המהירות ביציאת ה-M.2? ובמידה ולא, האם אפשר לקנות מתאם PCI-E ל-M.2 וכך להנות מהמהירות המקסימלית של ה-SSD? *אם כן, אשמח להמלצה על מתאם. או ש…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
מחר אני מקבל את המחשב החדש: מעבד: AMD64bit 3200+ לוח אם: Gigabye k8nf-9 זיכרון: 1024(512*2) כרטיס מסך: Gigabye Geforce 6600 256mb ודיסק קשיח: WD 160 gb SATA את הווינדוס אני מתקין לבד ולפי מה שהבנתי יש בעיה עם ההתקנה של הדיסק הקשיח בגלל התקן ה-SATA. מה צריך לעשות כדי לפתור את הבעיה? תודה
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום חברה התחדשתי במחשב חדש ואיתו קיבלתי SATA2 של היטאצ'י 150GB, לפני כמה חודשים קניתי למחשב הישן SATA2 של WD בקיבולת 320GB. כשחיברתי אותו לא קרה כלום, כלומר הWINDOWS זיהה אותו אבל לא שם אותו ככונן ב"מחשב שלי". אני נורא מפחד לאבד את המידע שיש לי בכונן הזה (320GB) ואני לא מוכן לפרמט. (יש לציין שהWINDOWS שאני משתמש בו הוא XP PRO x64) איך אני גורם לו לפעול ביחד עם החדש? ??? תודה!
-
- 2 תגובות
- 537 צפיות
-
-
אין לי פלופי ואני צריך להתקין כונן SATA רק עם הCDROM, איך עושים את זה?
-
- 5 תגובות
- 714 צפיות
-
-
אבא שלי התקין את הווינדוס ואני לא יודע אם הוא התקין את הHDD בתצורת SATA, איך אני בודק את זה?
-
- 4 תגובות
- 777 צפיות
-
-
אני מעוניין לרכוש את זה: http://ksp.co.il/?select=.152.&list=1&sort=2&glist=0&uin=21931&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 יש לי מארז מסוג- thermaltake v3 http://www.hardwaresecrets.com/printpage/Thermaltake-V3-Black-Edition-Case-Review/1009 לוח אם- gigabyte ga-m68mt s2p עד כמה זה קשה להרכיב אחד כזה? אני יכול להכניס אחד בכלל במארז שלי? מקבלים כבלים וברגים או שצריך לקנות בנפרד?
-
- 3 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
אני מעוניין לשדרג את הלפטופ שלי (Ideapad 310) עם כונן SSD כמו זה: https://www.amazon.com/gp/product/B01DRWWLUO/ האם זה אפשרי להוסיף כונן ללפטופ (להוסיף, לא להחליף)? יש לו כונן אופטי, אם זה רלוונטי. עד כמה זה מסובך למשתמש ביתי - ממוצע פלוס ומה צריך בשביל זה? חיפוש זריז לא הביא תוצאות חד משמעיות. וכמובן, איזה סוג של כונן SSD צריך? כל כונן סטנדרטי יתאים או שצריך גודל/חיבור ספציפי?
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים, אני מעוניין להאריך את החיים של המקבוק שלי על ידי הוספת ssd במקום הכונן דיסקים, אבל דיי אבוד איפה לעשות את זה ומה המחיר ההגיוני שזה אמור לעלות.. אשמח לשמוע אנשים שעשו את זה והמלצות.. מצאתי את הכונן הבא: תודה רבה לכל העוזרים [emoji5] Sent from my iPhone using Tapatalk
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום יש לי דיסק או קי מהסוג הזה, ניסיתי להתקין עליו U3 הורדתי את ההתקנה מהאתר הרשמי אבל ברגע שאני מפעיל את ההתקנה הוא כותב שהוא לא מזה DISK ON KEY, נראה שההתקנה לא תומכת בהתקן זה, האם זה הגיוני?
-
- 2 תגובות
- 662 צפיות
-
-
שלום רכשתי כונן WD RAPTOR 150GB והשאלה שלי האם הוא יזוהה ב SATA כמו כונן IDE רגיל ללא בעיות או שהיני זקוק לדריברים מיוחדים ?
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי כרגע רק HDD והוא מחולק ל-2 מחיצות כאשר רוב המידע על המחיצה בה לא מותקן הWIN הזמנתי SSD, ואני רוצה להתקין מחדש שם את הWIN ואח"כ לחבר בנוסף את הHDD ולאחסן עליו קבצים. השאלה שלי בעצם היא איך עושים את זה בלי לאבד את המידע? חיפשתי באינטרנט ואנשים אומרים לגבות את הקבצים, לפרמט את הHDD ואז להחזיר אבל אני רוצה להימנע מכל זה. אין לי בעיה לפרמט את המחיצה שבה מותקן הWIN כרגע. השאלה היא האם אפשר לעבוד ככה: 1. לנתק HDD ולהתקין WIN על SSD כרגיל 2. לחבר את הHDD ולפרמט את המחיצה עם הWIN הישן - איך עושים את זה ד"א? האם מספיק להגדיר שהBOOT יהיה מהSSD ואז אפשר לפרמט פשוט את המחיצה דרך הWIN או שצריך לעשות משהו אחר? 3. במידה ואני רוצה לאחר הפרמוט של המחיצה…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בהמשך לדיון על FIT-PC שפתחתי ב"ניידים":
-
- 8 תגובות
- 800 צפיות
-
-
שלום, האם מומלץ להתקין מ"ה על הכוננים הירוקים של ווסטרן דיגיטל (1 TARA) או שלא משנה ? תודה.
-
- 4 תגובות
- 858 צפיות
-
-
שלום, לאחרונה קניתי את הEVO 840 120GB של סמסונג, והתקנתי עליו את המערכת הפעלה. דאגתי בביוס להכווין את הSATA ל-AHCI (פלוס ניתוק הכוננים האחרים) . לאחר כל ההתקנה הווינדוס עובד לי בדיוק כמו שעבד לי כשהוא הותקן על הכונן הרגיל, אולי אפילו קצת פחות טוב. אני מקבל הודעה בביוס כשהוא עולה בסגנון הזה - This version supports only Hard Disk and CDROM drives אני מניח שצריך לקנפג משהו נוסף אין לי מושג מה ... אשמח אם מישהו יוכל להכווין אותי במידה ופספסתי משהו, אני מרגיש הSSD די לא מנצל את היכולות שלו . המפרט שלי - WIN 8 Pro X64 Core I5 750 2.6GHZ p55-US3L GIGABYTE 12GB RAM KINGSTON ATI 6950 2GB Flushed to 6970 Power supply 550W HEC WIN COOLER MASTER II ADVENCE Dell 2311h
-
- 30 תגובות
- 6.7k צפיות
-
-
היי, אודה לעזרתכם לגבי תהליך המעבר. היום יש לי במחשב שלושה כוננים קשיחים רגילים (טרה, טרה, 2 טרה) שהם מחולקים לתשע מחיצות שונות. קניתי כונן SSD ואני מעוניין להתקין עליו את מערכת ההפעלה. מסיור באתר וצפייה בהודעות שונות של אנשים במצב כמו שלי, הבנתי כמה דברים שבגדול - לא הבנתי כלום האם לחבר את הכונן SSD החדש ללוח אם (איפשהו, או שצריך חיבור מיוחד?) להתקין עליו את המערכת הפעלה ויאללה לעשות את כל העדכונים של ה-Windows 7 (יש לי דיסק מקורי מלפני שנתיים-שלוש אז בטח איזה יום-יומיים הוא ישגע אותי על עוד ועוד ועוד עדכונים)? או שבכלל לפני המעבר אני צריך לחבר את הכונן ולעשות משהו מיוחד? פליז כל מי שיכול להגיד לי ולהד…
-
- 10 תגובות
- 16k צפיות
-
-
שלום לכולם! זה זמן רב שאני עובד על Windows 7 כשכל ההגדרות בביוס הן למצב IDE. בהתחלה לא הצלחתי לחבר הארדיסק חיצוני דרך הוט פלאג (מדובר בכונן קשיח רגיל שמוכנס למגירת 3.5") ורק אחרי שהתקנתי את ה- Gigabyte RAID Configurer, סוג של דרייבר, הוא עבד. עכשיו החלטתי להתקין Windows 7 מחדש. לפני שהתחלתי הגדרתי הכל בביוס ל-AHCI, כי הבנתי שזה עדיף, אבל לא הצלחתי לבצע boot בכלל! לא מדיסק ההתקנה של הוינדוס, לא למערכת ההפעלה עצמה, וגם לא הצלחתי לחבר הארדיסק חיצוני! כמובן שכשהחזרתי בביוס ל- IDE הכל עבד. כרגע עצרתי את הפרמוט ואני מנסה לסדר את זה. 1) מה לעשות? למה זה לא עובד? 2) למה אני בעצם צריך להגדיר AHCI אם הצלחתי לעשות הוט פלאג גם עם IDE ופתרון תוכנתי? 3) אם יהיה לי RAID בעתיד אז ב…
-
- 0 תגובות
- 760 צפיות
-
-
היי יש לי מחשב ישן P4 שהביוס שלו יודע לעשות BOOT מUSB. קראתי פעם שהזיכרונות פלאש נידפקים לאחר מספר ימים של עבודה עם מתקינים עליו וינדוס בגלל שזה "טוחן" את מחזורי הזיכרון. אגב עם מי שחושב שזה לא אפשרי אז פשוט פעם הכנתי דיסק עם nLite והגדרתי שם שאפשר להתקין על כל מעבד (כמעט) וכל זיכרון. ^וגם זה אני לא בטוח. נניח אני יתקין על dok של sandisk (עם הפלאג הנישלף והLED הכתום והU3 ) או בלי קשר יש מצב זה ידפוק? כי פשוט ההארדיסק בHTPC חופר. אני לא מדבר פה על שהוא קורא אני מדבר בכללי. שמעתי שמי שרוצה את הפיתרון עם הדיסק און קי עדיף לקנות כרטיס CF עם מתאם לIDE (או SSD) אבל אני רוצה להתנסות במה שכבר יש לי. תודה לעונים
-
- 0 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אם אני רוצה להתקין win7 על כונן נייד 500gb שמתחבר בחיבור usb ושאני אוכל לעשות ממנו boot בכל מחשב שאני רוצה. זה אפשרי? תודה!
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות כונן SSD, כדי שהמחשב יהיה עוד יותר שקט, וכדי שהנתונים יהיו יותר יציבים במקרה שהמחשב מקבל מכה. האם ישמשהו מיוחד שצריך לעשות לפני שמתקינים WindowsXP על SSD? או שפשוט להתקין וזהו? אני יודע שהנושא של Trim הוא משהו שאצטרך לעשות ידנית פעם בכמה זמן - ואין לי בעיה עם זה. אבל מבחינת ההתקנה, האם צריך איזהשהו PreInstall Driver? האם חייבים להגדיר את ה-BIOS להיות AHCI, או שאפשר להשאר עם IDE Compatible? (והאם זה לא גורם להפסיד משהו עם SSD, יותר מאשר מפסידים עם HD רגיל?) אודה לכל מי שיש לו נסיון עם זה תודה רבה card
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, בהמשך לשאלה הנפוצה על כך שה Win מזהה כונן Sata חדש בהתקנה. http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=39042.msg731247 הייתי מבקש לקבל הסבר קצת יותר מפורט. אני מחליף היום HD לWD2500KS. Sata2 אם אני לא טועה. הHD חדש וריק. אני רוצה להתקין עליו WinXP כאשר יש לי דיסק של SP2 מדצמבר האחרון. לוח האם הוא של Asrock - P4i65G. אם אני מבין נכון, אני אמור להתקל בבעיה. 1. איפה אני מוצא את הדרייבר המבוקש? 2. האם הBIOS ידע אוטומטית לנסות לעשות Boot מהCD במידה והHD חדש או שאני צריך להגיד לו לעשות משם Boot? תודה!
-
- 8 תגובות
- 792 צפיות
-
-
אני מנסה להתקין windows XP אבל כשהוא מגיע לשלב בו צריך לבחור על איזה דיסק קשיח להתקין, XP לא מזהה את הדיסק הקשיח. מדובר על מחשב: Pentium 4 דיסק קשיח SATA לוח MSI ניסיתי להעביר ל RAID דרך ה BIOS אבל קיבלתי הודעת שגיאה: The number of disks is not adequate to create a RAID
-
- 2 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכל חבריי הפורום .... היום רציתי להתקין את הווינדווס על הכונן קשיח החדש שלי ... וראיתי שהוא מזהה רק 131GB במקום 160GB ... אני יודע שזו בעיה שכבר העלו בפורום וראיתי מה כתבו עליה ... ואחרי שמתקינים את הווינדווס אפשר להוסיף את החסר אבל שמעתי שיש אפשרות להכנס לאתר החברה של הארד דיסק שלי {במקרה שלי MAXTOR} ויש אפשרות להוריד תוכנה שעוד לפני ההתקנה היא מסדרת את הבעיה הזו . מי שהוא יודע על אותו דיסקט תוכנה ? {בדקתי באתר של MAXTOR ולא מצאתי . }. יש הצעות ?
-
- 3 תגובות
- 853 צפיות
-
-
שלום. קנינו מחשב חדש שהגיע היום =]. במחשב יש הארדסיק סאטה 2, איך אני מתקין אותו? (לוח אם- K8ns 754) האם ההתקנה שונה משל sata? בכל מקרה אשמח לרענון בנוגע להתקנה כי שכחתי כבר איך מתקינים (את שלי התקנתי דיי מזמן..)
-
- 3 תגובות
- 635 צפיות
-