אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,924 דיונים בפורום זה
-
-
קובץ של 5-6GB המחשב מחלץ תוך 5-6 דקות, כאילו דקה לכל ג'יגה זה אמור להיות ככה? הבנתי שזה תלוי בהארדיסק... ואם אני עושה פעולות אחרות בזמן החילוץ אז החילוץ נתקע או שהוא מעביר % אחד כל איזה 30 שניות..
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חשוב שיהיה מהיר!! יש לי sandisk 16GB והוא מאוד איטי כאשר כותבים עליו 4 mbs בקושי! כמו כן אני רוצה התקן בלי מכסה. קבלתי המלצה ל: Transcend JetFlash 760 32GB
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, לא מצאתי כמה rpm יש לכונן הזה. אשמח לעזרה. בנוסף, האם יש חיסרון לגודל הכונן מבחינת אמינות התפקוד? תודה!
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן חברים, אני רוצה להבין כמה מושגים שקשורים לכונני SSD. הבנתי כבר ש-SSD נחשב יותר אמין (ומהיר, כמובן) מדיסק קשיח מכיוון שאין בו שום דבר מכני (תקנו אותי אם אני טועה, בבקשה). אני רק לא מבין מה ההבדל בין SSD בחיבור SATA (הכוונה היא ל-SATA3, נכון?) ל-SSD בחיבור M.2. כלומר, מבחינה ויזואלית רואים ש-SSD M.2 יותר קטן מזה שבחיבור SATA, אך האם יש הבדל בביצועים שלהם, או ששניהם זהים פרט לסוג החיבור? האם סוג החיבור משפיע על איכות ה-SSD? אגב, כשאומרים חיבור 2.5", הכוונה היא תמיד ל-SATA? ועוד כמה מושגים שקשורים לעולם הזה שלא הבנתי: NVMe, PCIe, mSATA. אשמח לקבל הסבר/ים בנושא. תודה
-
- 4 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
היי, אני מתלבט בין שני סוגי הרד דיסק פנימיים של 2 טרה לקניה. האחד של סמסונג דגם HD204UI כפי שגם מומלץ בסטיקי והשני של WD דגם WD20EARS שיש לו 64MB CACHE בניגוד לסמסונג שיש לו "רק" 32. בסטיקי רשום ש- WD יותר יקרים אך ההפרש במחיר ביניהם הוא רק כ- 10 ש"ח. כבר הייתי סגור על ה- 204UI. האם בכל זאת לא כדאי ללכת על ה- WD שיש לו קאש יותר גדול?? (הרי גם WD חברה די אמינה וטובה, לא?!). תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=27707&catid=73#details מאוד התלהבתי מהמארז הנ"ל, בגלל שלא צריך להתעסק עם הברגות, כך שאפשר להחליף כוננים במהירות ונוחות, במיוחד אם יש כמה. אהבתי בו גם את האפשרות של חיבור eSata וUSB. אני צריך גם את הeSata בשביל המהירות המקסימלית של המארז. לא מצאתי באינטרנט שום סקירות או חוות דעת על המוצר, כי אצל כל מארז חיצוני או כונן חיצוני האי- סאטה בא במהירויות שונות בפועל, וגם מעניין לדעת מה התוחלת חיים שלו וניסיון של אנשים אחרים וגם אם הספק שיש למארז מספיק בשביל להפעיל כוננים של 1TB-2TB. אשמח גם לקבל המלצות על מארזים אחרים לכונני SATA, שיש להם את אותה נוחות החלפת כוננים כולל eSata וUSB וגם אמין.
-
- 4 תגובות
- 943 צפיות
-
-
לאחר פירמוט כונן c והתקנת windows מחדש +כמה תוכנות כאשר אני בודק את הכונן הוא מראה ששטח הדיסק בשימוש הוא 5.5gb כאשר אני נכנס לכונן ומסמן את כל הקבצים זה בסך הכל 2.5gb לאן יכולים להעלם 3gb מנפח הדיסק
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם ניתן להשיג בארץ SEAGATE EXTREAM CONDITIONS בתודה. טל.
-
- 4 תגובות
- 841 צפיות
-
-
ראיתי באופיס דיפו שיש להם עכשיו מבצע על ה-HD הזה : http://officedepot.co.il/catalog/catalogSku.do;jsessionid=00007DGXQqSwWHhxgc67-o-azZu:12bbi68k5?id=4282174&pr=QJ5&N=2%2031572%2030288&sgID=10 השאלה איך הוא ? לא ראיתי עליו תגובות באינטרנט, וגם לא מוכרים אותו בהרבה חנויות בארץ ? האם כדאי לקנות אותו ?
-
- 4 תגובות
- 883 צפיות
-
-
היי קניתי היום בבוקר את המוצר הנ"ל והייתי בטוח שכל מה שאני צריך זה לחבר אותו למחשב והכל יעבוד, משום מה אני לא רואה את הכונן, מישהו שהתנסה עם זה יכול לעזור לי, אני אשמח מאד. ועוד דבר, הכונן נתמך ESATA אבל מגיע בלי כבל תואם בערכה, אכזבה. בכל אופן תודה רבה ויום טוב .
-
- 4 תגובות
- 702 צפיות
-
-
שלום, ברשותי כונן צורב DVD (טיפה ישן) Sony DVD-RW DW-D22A האם יש אפשרות להפעלת ערוץ DMA? ואם כן-כיצד?
-
- 4 תגובות
- 974 צפיות
-
-
שלום ברשותי הארדיסק חדש 2 TB של SEAGATE למרות זאת העברת הנתונים בו איטית מאוד (לא כמו ההארדיסק הקודם שלי של SAMSUNG) אפילו העברה המתבצעת באותו ההארדיסק! וגם העברה והעתקה מהארדיסק חיצוני אל הכונן מה עליי לעשות כדי שזה יעבוד יותר מהר? בהארדיסק הקודם שלי המהירות הייתה 30-50 ואפילו פעם אחת 80 MB לשנייה. עכשיו לוקח קובץ של 89 GB להעביר הוא כותב לי 3 שעות ומעביר בקצב מגוחך של כ 13 מגהבייט לשנייה כמובן שזה מטבתט גם בהתקנת משחקים. ההתקנה פשוט לוקחת שעות המשחק יורד לי יותר מהר מאשר הוא מתקין אותו.
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
שלום לכולם, בקרוב מאוד אני מתכנן לקנות את הדיסק הבא: http://ksp.co.il/?uin=17091 למיטב הבנתי הוא תומך בתקני usb 2/3, והוא מתוכנן להכיל קבצים גדולים מ-4gb, כגון סרטי 720p ומשחקים כבדים. המשמעות לכך היא שאצטרך לפרמט אותו ל-exfat או ntfs, מה שמשאיר לי בעיה אחת - זמן שאין לי. אפרט את הבעיה כך: יש לי כונן 1 tb של אותה חברה רק בצבע ירוק (2.5), ולקח לי יום וחצי לפרמט אותו! בקיצור, יש לי 2 מחשבים: נייח ונייד. הנייח הוא עם מעבד i3, וממשק usb2, הנייד עם i5 ויציאה אחת של usb3. כך שברור שבנייד התהליך יהיה מהיר יותר. השאלה שלי היא כמה זמן? אני מודה לכל מי שיעריך בשבילי את הזמן.... גם בערך יתקבל בברכה. חיים
-
- 4 תגובות
- 772 צפיות
-
-
היי, אני צריך שרת קבצים לבית,בין 2 ל4 TB. מינימום 2, אבל כמה שיותר - יותר טוב. בנוסף, אני צריך יתירות מסויימת, אבל שום דבר שקרוב לMission Critical. חוץ מזה, אני רוצה שהכתיבה לדיסק תהיה יותר ממהירות של 1Gbit Ethernet עם Jumbo Frames, כלומר יותר מ600 מגה-סיביות (למרות שאין לי ספק שזה לא בעייה להשיג בכמעט כל קונפיגורצית RAID שאני אנסה). חשבתי לעשות RAID 5 עם כמה שיותר דיסקים. ראיתי בקרים של 8 פורטים, אבל הם יקרים לפנים ולא ראיתי אותם בשום מקום בארץ. חוץ מזה ראיתי לוחות אם עם 8 ו 9 פורטים של SATA ועם בקרי RAID ONBOARD שמציעים RAID5. ספציפית את הAB9 Pro של ABIT, ואני תמיד הייתי חובב ABIT (זה לא איזה סטייה, פשוט יצא שלוש פעמים שלוח שלהם התאים לי). הבעייה שאני רואה בלוחות האלה …
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
רפטור אחד 10K rpm (זמנים: גישה 3 קריאה 4.6 כתיבה 5.2) או שני ברקודה 7200rpm (זמנים: 4.2/8.5/10)? עריכה: הברקודה יחוברו ב-RAID0
-
- 4 תגובות
- 671 צפיות
-
-
אהלן, יש ברשותי מחשב שמשמש אותי בעבודה יום יומית (עובד מהבית כפרילנס), מעט מאוד משחקים, מעט עריכת וידאו פה ושם וכאחסון של תמונות שצברנו במהלך כל השנים. בנוסף אני מנהל רשת בייתית אשר אני משתף עם אבא שלי ומשפחה קרובה דרך פלקס (PLEX). כמו שאתם מבינים המחשב דלוק 24/7. הגעתי למצב שאני זקוק לקנות HDD נוסף כי אין לי יותר מקום פנוי, ושאלתי כאן האם יש לי מה לבנות מחשב NAS ייעודי שיהיה עבור אחסון כל הסרטים והסדרות ואולי גם התמונות שאני מאחסן במחשב הראשי הזה (יש לי כמה חלקים ללא שימוש כמו (מעבד I3 דור 3, מארז, קירור למעבד, זכרונות) אז נשאר לי רק לקנות לוח אם וספק כח. מה הם היתרונות בלעשות סטאפ של NAS ? האם זה משהו שיכול להתאים לי ? …
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
- 2 followers
-
-
מתקשר לטכנאי, מדווח על HD תקול. הוא אומר שיחליף HD, אני שואל אם הוא גם הולך לעשות התקנה מלאה של Windows והוא עונה "לא אני אשפוך Image" כשאני שואל "WTF" הוא מצחקק (מבין שהוא דיבר עם לקוח במושגים) ועונה שהוא יבצע פעולה של העתקה בין HD ל HD . לא שמעתי על זה אף פעם למרות שמאז היכרותי עם הZONE גם קראתי די הרבה חומר ונדמה לי שמעולם לא נחשפתי למושג הזה. חשבתי שזה בטח ביטווי שאול מאנגלית אבל "spill image" "pour image " "throw image" לא העלו תוצאה רלוונטית. מעניין אותי איך זה קורה בפועל (חיבור שני ה HD ללוח ואז העתקה כלשהי דרך הדוס/ביוס) או העתקה של המקור לגורם שלישי ואז לHD החלופי? מעבר לזה, האם יֹאבד כל החומר שלא נמצא על כונן C ? לילה טוב.
-
- 4 תגובות
- 9.3k צפיות
-
-
MHDD לא תזהה אותו, נכון (מחובר ישירות לנתב)?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בעיה מעניית שעוד לא יצא לי להיתקל בה עד כה... מדובר בחלונות XP עם SP3 על מחשב מותג Dell Optiplex 755 Slim Form Factor. במחשב היו שתי מחיצות ולאחר מחיקת המחיצה השנייה ואיחודה עם הראשונה עם Gparted מערכת ההפעלה מזהה את המחיצה כמאוחדת אבל עדיין רואה רק קיבולת של המחיצה ה"קודמת". הרצתי chdsk /f /r ונמצאו כמה בעיות במערכת הקבצים שתוקנו אך למרות זאתן המצב נשאר אותו דבר. הרצתי chdsk עוד שלושה פעמים עם כמה הפעלות מחדש ולא נמצאו שום בעיות. כמו שניתן לראות בתמונה הקיבולת בפועל והמקום שניתן לשימוש לא תואמים. בהרצה נוספת של Gparted מתוך Parted Magic 4.1 מתקבלת הודעה שישנם פחות 40 סקטורים פגומים בדיסק הקשיח ולכן לא ניתן לפעיל עליו ntfsresize. אני כנראה הולך לעשות clone ממנו …
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אז לאחר שהצלחתי להתגבר על הבעיה הקודמת שהPS3 לא זיהה את הכונן נתקלתי בבעיה חדשה את העניין של הזיהוי הצלחתי לפתור ע"י חיבור הPS3 דרך מפצל USB 2.0 לכונן קשיח וסוף סוף זוהה הכונן הבעיה שלי כרגע היא כשאר אני מקרים סרטים מהכונן הסרט קופא יש ירידה די דרסטית של פריימים השאלה האם זה נגרם בגלל המפצל USB ? או שיש בעיה במערכת קבצים ולכן האיטיות ? הכונן כמובן מפורמט לFAT32 דרך תוכנת ACRONIS של WD תודה לכל העוזרים
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש כונן קשיח פנימי למטרות גיבוי. הכוונה להתקין את הכונן במחשב מרוחק לצורך גיבוי נתונים בלבד. נפח הכונן - עד 1TB (יש משהו כמו 400GB לגיבוי). משקל העדכונים היומי: עד 30-40MB (כ-100 קבצים). * עד הכונן להיות עמיד עד כמה שניתן. * אני מניח שאין צורך שיהיה מהיר במיוחד... תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה בנפח 160 או של סאמסונג או של wd אני לא יודע אבל תעזרו לי תודה
-
- 4 תגובות
- 601 צפיות
-
-
-