אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,917 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, מעוניין בהתייעצות לגבי דיסק קשיח שאמור לעבוד יחסית הרבה. החלטתי על נפח של 3TB. אני רואה שני דגמים שנראו לי http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=797378 http://www.gamepoint.co.il/product.aspx?p_id=8152 לא מצליח להבין כל כך את ההבדל ביניהם. אולי רק SATA3. האם יש לזה משמעות חזקה לגבי השימושים שאני אמור לעשות עם הדיסק. האם באופן כללי הייתם ממליצים על דיסק שונה משום שהוא אמור להחזיק הרבה חומר ויחסית לקרוא ממנו הרבה דרך רשת של מחשבים. תודה ויום טוב לכולם
-
- 4 תגובות
- 718 צפיות
-
-
אהלן, נניח ויש לי SSD אחד שעליו מותקנת המערכת הפעלה וכל התכנות. בנוסף יש לי HDD שעליו יש לי את כל ההורדות\התקנות וכ"ו.. אני עובד לרוב עם תכנות כדוגמת 3DMAX\אפטר אפקטס. בזמן העבודה התכנה עצמה תותקן על הSSD אך הקבצי פרויקטים נמצאים על הHDD. האם תוספת של SSD נוסף ישפיע בצורה ניכרת על העבודה? זאת אומרת, אם נניח בתוכנת 3DMAX הקבצים שאני עובד עליהם יהיו על כונן SSD נוסף האם תהיה השפעה על העבודה מאשר שהקבצים שאני עובד עליהם יהיו על הHDD (אני מאמין שינויי יהיה קיים אך השאלה אם שינוי משמעותי ששווה את המחיר). תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 743 צפיות
-
-
מה קורה חברים.. אני מעוניין לקנות דיסק קשיח חיצוני, וחשבתי על המוצר הבא: Western Digital My Passport Essential 500GB WDME5000 http://www.electrophoto.co.il/Product.aspx?ProductID=2528 מה דעתכם עליו? משתלם למחירו?.. תודה, רון.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
צהריים טובים לכולם כבר תקופה שאני דוחה קניית כונן קשיח ומוחק דברים מחוסר ברירה כרגע ראיתי באתר וואלה פרסומת להארד דיסק חיצוני של סמסונג (1000GB) במחיר מצוין (400 שח). רציתי לדעת אם יש פה איזה שהוא קטץ' והאם הוא נחשב להארד דיסק טוב דגם: HX-DU010EB http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=QSHXDU010EB במידה ולא אני אקנה את אחד מההארד דיסקים המומצלים בסטיקי (איזה מהם הכי מומלץ, יש שם 2, גם של סי גייט וגם של סמסונג באותו מחיר, איזה מהם עדיף?) תודה רבה לכם.
-
- 5 תגובות
- 810 צפיות
-
-
איזה מהם עדיף למרות שיש להם את אותם ביצועים לפי אתר היצרן בין http://ksp.co.il/hmain.php?uin=11286 לבין http://ksp.co.il/hmain.php?uin=10719 ההבדל הוא 10 שקלים בין שני הדגמים אבל בכול זות איזה מומלץ תודה רבה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 930 צפיות
-
-
לאחר הנפילה של שני דיסקים לפני שבועיים (ספק כח דפוק) החלטתי לשדרג את יכולת הגיבוי שלי. כיום אני מגבה ישירות לדיסק נשלף חיצוני (חיבור SATA ומתח דרך מגירה) אך לאחר הנזק שנגרם לי כתוצאה מבעיית הספק שהייתה לי אני חושש לאבד את דיסק הגיבוי... כרגע חשבתי על מספר פתרונות: -שימוש בדיסק USB חיצוני עם אספקת חשמל נפרדת. יתרונות: פיתרון קיים ומנוסה, ערוץ ה USB ואספקת החשמל הנפרדת מבודדים את דיסק הגיבוי . חסרונות: יקר, איטי. -המרת הדיסקים החיצוניים לדיסקי USB עם אספקת חשמל נפרדת. יתרונות: שימוש בחומרה קיימת. חסרונות: לא בטוח כי קיים ממיר איכותי מ SATA ל USB (אני לא הולך לסכן את הדיסקים עם חומרה סינית זולה מאליבבה...), צריך למצוא מארז בעל יכולת קירור בסיסית…
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי כרגע 2 דיסקים של 320 גיגה כל אחד ברייד 0 יש לי בנוסף עוד אחד זהה יושב מחוץ למחשב (חדש ומחכה להכנס לפעולה כמובן) אני רוצה לדעת מה הנקודה המושלמת לביצוע ה SHORT STROKE אני רוצה לבצע את זה על שלושתם ולשים אותם ברייד 0 (לא להתייחס לגיבויי אני דואג לזה באופן נפרד) אני מצרף 2 תמונות ממבחן של HD TACH (אחד מבחן קצר והשני ארוך) בשניהם אני חושב שהנקודה המומלצת זה באיזור ה 100GB אבל האם אפשר להסתמך על הנתונים האלה בהתחשב בעובדה שהמבחן הזה רץ על דיסקים שכבר נמצאים ברייד0? [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 728 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מתלבת בקניית דיסק קשיח. המפרט הכללי שאני רוצה זה: 120GB, SATA, 8MB Cache, 7200RPM. זה הכל פחות או יותר. ראיתי בזאפ 4 הצעות מעניינות: 3 מהם דומים בכל הקרטריונים עם הבדל של 20/30 ש"ח במחיר וחברות שונות: Maxtor, Hitachi, Westren Digital והרביעי הוא גם של Western Digital אך הוא מכיל 160GB והוא יקר סה"כ ב- 50 ש"ח. שאלה ראשונה איזה חברה כדי מכל בחינה אחראיות, ביצועים, איכות וכו'? ושאלה שנייה הכונן של WD הכי זול ב- 120GB וגם של 160GB, אבל באתר שלהם כתובה ההערה הבעה לשתי הכוננים הללו: Time-limited error recovery (TLER) improves compatibility with RAID adapters; prevents drive fallout caused by the extended hard drive error-recovery processes common to des…
-
- 4 תגובות
- 674 צפיות
-
-
היי לאחרונה אני חושב על דיסק קשיח חיצוני. הבנתי שדיסקים חיצוניים "רגילים" נוטים לבעיות, התחממות, קריסות וכו' מעיון בגוגל, ההתרשמות שלי היא שעדיף לקחת דיסק פנימי, "לשדך" לו קופסא ולעבוד ככה, ובצורה זו גם בוחרים בדיוק את הדיסק ואת המארז. רציתי המלצה למארז, בקשר לדיסק עצמו אני די נעול על הסיגייט ST31000340AS שהנתונים שלו זה 1TB 32MB Buffer ו5 שנות אחריות. אני מודע לעובדה ששניים של 500 עולים פחות, אבל לקנות לכל אחד מהם מארז משל עצמו די מבטל את היתרון הזה וגם פחות נוח. אז קודם כל, אם יש לכם משהו רע להגיד על דגם הדיסק שבחרתי, אשמח לשמוע. והבקשה שלי היא כאמור לקבל המלצה למארז. מה שחשוב לי (בסדר הזה) אמינות (למשל אוורור טוב, אשמח לגוף אלומיניום לדוגמא) שרידות אסטטיקה שקט מהירות …
-
- 6 תגובות
- 728 צפיות
-
-
היי השתעשעשתי לאחרונה (ומנסיון -כשאני משתעשע אני גם קונה בסוף) ברעיון של כונן קשיח חיצוני 2TB (נוסף). עבור פנימי, יש מקום (מארז gigabyte 3d aurora הדגם הישן יותר עם 2 כונננים מותקנים כרגע, וערימות של חיבורי sata) (ואגב המפרט שלי במערכת לא מעודכן עקב עצלנות. כרגע אמורה ליהיות אפשרות לחבר דיסק פנימי נוסף מבחינת "מיץ" מהספק) ה-default שלי היה דגם של freeagent שאני לא רואה שהוא מופיע יותר באתר של פנדה, בגלל שהיו לו 5 שנות אחריות. אציין גם שכרגע אני עובד עם seagate freeagent extreme 1TB שאני מרוצה ממנו, חוץ מהחלק של ה-extreme ( הכוונה, שמה שמיוחד ויקר בדגם הזה הוא שיש בו firewire לא אמין וesata שלא עובד בכלל ) המלצות? (ובקשר לממשקים, firewire יש (כולל כבל), usb3 יש, esata יש …
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ברצוני לקנות כונן קשיח חיצוני והשימוש שלו זה פשוט שאני שם עליו הרבה סרטים דרך המחשב הנייח והלפטופ מה אתם אומרים על זה? http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=717077 הדברים שהייתי רוצה זה 500 גיגה בית,2 וחצי אינץ,שיהיה מהיר וזהו תודה
-
- 1 תגובה
- 695 צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני שבועיים בערך הלך לי הדיסק הראשי והיחיד במחשב. דיסק של 2TB של סיגייט שהיה מחולק לשתי מחיצות - אחת עם מערכת ההפעלה והתוכנות והשניה עם כל ה-DATA. בעקבות האסון החלטתי שאני רוצה ליצור mirror במחשב בעזרת הכלי של windows 7 ששמעתי שהוא טוב ואמין. לצערי אין לי כ"כ כסף להשקיע ואני מחפש לראות איזה קונפיגורציה תהיה הכי כדאית מבחינה כלכלית ומבחינת ביצועים וגיבוי. אני יכול פשוט לקנות דיסק נוסף של 2TB, שיהיה מחולק באותה צורה ולעשות לו MIRROR לדיסק 2TB הקיים. אני יכול לקנות דיסק קטן רק בשביל המערכת הפעלה והתוכנות, ובנוסף עוד דיסק רק עבור ה-DATA שאיתו אני אעשה MIRROR לדיסק הקיים של ה-2TB. אשמח לקבל המלצות לתצורות מומלצות שיעלו לי כמה שפחות כסף (גם המלצות לדגמים ספציפים של…
-
- 4 תגובות
- 840 צפיות
-
-
אני צריך דיסקיים דואל ליר לצריבה לאקסבוקס . עכשיו מצאתיי דיסקיים דואל ליר DUAL LYAR לצריבה לאקסבוקס אבל הם חברה Silver line והם 8X 8.5GB האם כדאי לרכוש ?
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות הארד דיסק, הציעו לי בחנות הארד דיסק של IBM 80 גיגיה 2 מגה בופר ב 420 שקל כדי? האם אני ארגיש הבדל בין 2 מגה ל 8 מגה?
-
- 3 תגובות
- 817 צפיות
-
-
שלום חברים, אני מעוניין לקנות כונן קשיח חיצוני קטן 2.5 אינץ חיצוני - עד 300שח((חיפשתי בפחות אבל לא מצאתי :-\) ראיתי שלל ביקורות בין שני הדגמים האלה ואני לא יודע מה לקנות. בדרך הייתי הולך על WD אבל לפי כל האנשים החיבור של ההרדיסק הזה מגיע עם כבל שרק הוא יכול להפעיל אותו(מה שמאוד מוזר) לכן הייתי הולך על ה Seagate גם בגלל הסיפור של הכבל. שניהם עולים 300 שח ל 250 גיגה ושניהם באותו גודל ה SEGATE טיפה יותר קל. זהו תודה לעוזרים!
-
- 1 תגובה
- 636 צפיות
-
-
למטרות איחסון והתקנות windows ותוכנות. מה עדיף לי לקנות שיהיה מהיר, ונוח לשימוש?
-
- 5 תגובות
- 799 צפיות
-
-
שלום, החלטתי לרדת ממערך raid ולקנות את הדברים הבאים: 1. SSD 120GB של אינטל מסדרת אקסטרים - 600 ש"ח 2. שני כוננים חיצוניים 3TB של סיגייט דגם STAC3000202 , אחד יפורק ויהיה בתוך המארז והשני ישמש לגיבויים בעזרת התוכנה המצורפת -- 800 ש"ח ליח' ההפרש במחיר מ- 2 TB ל- 3TB לא גבוה , וכונן חיצוני יותר זול מפנימי.... הארות/ הערות יתקבלו בברכה...........
-
- 2 תגובות
- 880 צפיות
-
-
חברה לפני כשבוע שלחתי את המחשב לחנות ואמרו לי שיישלחו לי אותו לתיקון ויחזרו אלי כדי לבוא לקחת,היום הוא חזר אלי (אבא שלי החזיר מהחנות) ואני רואה שהחליפו לי הארד דיסק לחברה אחרת,ואמרו לאבא שלי שלא מבין כלום ששמו 250GB יענו זה יותר טוב כי היה לי 200 עכשיו רציתי לשאול אותכם למי שיודע או מכיר את החברה\דגם של ההארד דיסק ואם הוא שווה בכלל משהו? או שללכת לחנות ולדרוש מה שהיה לי או חברה אחרת? (היה לי סמסונג) זה בדיוק מה שקיבלתי: http://www.shopmania.com.au/shop~online-hard-drives~buy-hitachi-deskstar-p7k500-250gb-sata2-8mb-hdp725025gla380~p-1020941.html תודה
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם האם יש למישהו מידע אם אפשר לתקן רק את הכרטיס האלקטרוני של היחידה . כאשר אני מחבר אותו לחשמל אין תגובה. המארז החיצוני נמצא אצלי מעל שנתיים. בד"כ הוא במצב כבוי אצלי, כנראה לאחר אחת מהפסקות החשמל משהו קיצר אותו. למזלי הדיסק שהיה בפנים חי הקטע שהקייס כבר לא באחריות וזו לא הפעם הראשונה שהBOARD בכוננים החיצוניים האלה מת, היה לי לפני זה עוד חברה פשוטה יותר, גם שם אותו סיפור. התכנון כרגע להביא VI-ON 3.5'' Black External USB 2.0 + eSata Sata Hard Disk Enclosure ב180 שח ולסגור עניין. אבל מתוך סקרנות אולי למישהו היה התנסות דומה, (אולי רק השנאי הלך?) תודה
-
- 0 תגובות
- 648 צפיות
-
-
שהלוח שלי לא מספיק חזק?????????? זה יכול להיות ?? של לי לוח של Via Tech .. ומחשב פנטיום 3 800 (בקרוב אני משדרג)
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני קונה מחשב חדש, ויש לי המון חומר חשוב על ההארדיסק שאני חייב שלפחות חלקו יעבור איתי למחשב החדש מה שיש לי כרגע זה 160GB של HITACHI שמחובר בIDE , דיי ישן ומה שאני קונה זה כנראה SEAGATE BARRACUDA 7200.11 750GB 32MB SATA2 השאלה היא - אם אני אשלב את שניהם במחשב החדש, איך זה ישפיע על הביצועים? האלטרנטיבה היא לגבות את הדברים החשובים בהארדיסק הישן [כמה עשרות ג'יגבייטים] ולהעביר אותם לחדש בקיצור מה כדאי לעשות במצב שלי? ואם כבר פתחתי דיון, ההארדיסק החדש שאני אקנה סבבה? זה תחום שאני ממש לא מבין בו, עדיף אולי של WD או דגם אחר של סיגייט? תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 676 צפיות
-
-
שלום אנשים, איזה כונן מומלץ יותר בעצם מבחינת ביצועים ?! ה SEAGATE עולה 570 שח ה WD עולה 590 ....
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הפרש המחירים בין שלושתם, הוא כ-100 ש"ח (ל-500GB). מי מהם עדיף? אילו פרמטרים צריך לבדוק/לחפש?
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם שאלה עבוד חבר שמתלבט מה לעשות לאחר שהדיסק הקשיח הקודם של סיגייט גוסס. כמו כן, הוא מתעקש על WD בלבד. מעוניין לקנות דיסק קשיח של 1 טרה בתקציב של עד 450 שקל. האם כדאי לקנות שני דיסקים של חצי טרה ולעשות ראייד מהירות או פשוט לקנות אחד בודד. פרמטר חשוב הוא מהירות פעולה ואמינות. אשמח לקבל המלצות לכל אחת מהאפשרויות. שאלה נוספת האם מגירת קירור זה דבר ששווה השקעה. תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רכשתי מחשב נייד חדש ואני מעוניין לחליף לSSD קבלתי אופציות כאלה 1. SAMSUNG EVO 850 250GB 2. SAMSUNG PRO 840 256GB מה אתם ממליצים לי לקחת תודה רבה לעונים..
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-