עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום לכולם. יש לי סטרימר מסוג Ixtreamer. יש לו מגירה לכונן דיסקים מסוג 3.5" והוא תומך עד נפח של 3GB, עד עכשיו היה בו כונן של 500GB 7200 RPM מתוצרת היטאצ', הכל עבד מעולה. החלפתי אותו לכונן שך Western digital מהסדרה הירוקה, דגם WD10EACS, ישן יחסית, אך תקין לחלוטין, זה כונן מהסדרה הירוקה הראשונה שיצאה, הוא מסתובב במהירות של מקסימום 5900 RPM. כשאני מנגן קבצים גדולים יחסית >10GB וגם כאלה שקטנים יותר. לאחר זמן מה הניגון נפסק ומדי פעם הנגן כותב על בעייה בכונן הקשיח. הכונן תקין אולי הוא קצת איטי, אך לא אמור להשפיע על ניגון סרטים. יש למישהו רעיון?

2. הכל התחיל עוד ממזמן שכל הזמן הארד דיסק התנתק ונגיעה קטנה בחיבור והכבל פתרה את הפתרון. לאט לאט הבעיה גדלה עד שהייתי צריך לפרק את כל הקייס (הפלסטיק) של הכונן חיצוני והכל עבד מצויין למעלה מחודש. היום אני בהרגלי הקבוע רוצה לראות סדרה בטלוויזיה, מחבר את הכונן למחשב כדי להעביר את הפרק ולהפתעתי הכונן מציג את המנורה שלו אך במחשב אני לא רואה כלום, מסתבר שהכונן חיצוני נקלט במחשב ואז מתנתק תוך שניות בודדות. ניתקתי את הכבל וחיברתי ובום החיבור השתחרר. יש אפשרות להלחים או משהו, לפחות משהו זמני שיחזיק לשעה רק כדי לגבות את הקבצים, יש לי שם הרבה דברים חשובים כמו מסמכים, עבודות גראפיות לאנשים ועוד... אשמח לתשובה בהקדם האפשרי, אני ממש מבואס עכשיו, אין לי מאיפה להביא כסף לחדש.

• 2 תגובות
    • 672 צפיות
  3. יש לי שני מחשבים אחד נייח(מפרט רשום בצד הפרופיל) והשני מחשב נייד חדש כשאני מעביר באמצעות דיסק און קיי מידע למחשב הנייד המהירות סבירה -קצב התחלתי בסביבות ה- 60 מגמה ומתייצב על קצב העברה קבוע של כ 16 מגה לשניה ובנוסף תוך כדי העברת קבצים המחשב ממשיך לעבוד חלק בזמן שאני ממשיך לבצע פעולות שגרתיות ..לעומת זאת כשאני עושה העברת קבצים עם הדיסק און קיי עם המחשב הנייח המהירות איטית ויורדת ל כ 5-6 מגה לשניה ובנוסף בדרך כלל כשאני ממשיך לפעול במחשב תוך כדי העברת מידע המחשב מתחיל להאיט ומגיע לפעמיים למצבים של חלונות שנתקעים ולא מגיבים צריך עזרה בלפתור את הבעיה -האם הבעיה בהרד-דיסק של הנייח? - אולי פשוט בעיה בווינדוס וצריך לעשות פורמט? - בעיה בזכרונות ? נ.ב- חוץ מהבעיה נ"ל המחשב עוב…

• 4 תגובות
    • 5.9k צפיות
  4. Started by Odedb52,

יש לי יש לי צורב dvd(לא יודע איזה חברה) ושאני מנסה להעלות עליו דיסיקים צרובים שאני צרבתי או חברים שלי הוא מראה לי בעיה "הדיסק לא מאותחל" ניסיתי להעלות עליו דיסקים צרובים מסוג אחר וזה כן האלה לי אותם אני לא יודע מה לעשות וזה מאד מתכסל בבקשה מישהו יכול לעזור לי

• 3 תגובות
    • 761 צפיות
  5. אני צריך לבחור בין השניים האלה! איזה עדיף מבחינת ביצועים, מהירות וכו'....? נ.ב הסמסונג נותן לי 3 שנים אחריות לעוומת ה-Western Digital שנותן לי שנה אחת. אז מה לקחת? כמה שיותר תתגובות יותר טוב אז אל תתבישו, וזה דחוף תודה לעונים...!

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by Born2Kill,

שלום וברכה, משום מה כאשר אני מוריד עידכון קשוחה, הקובץ מסרב להתקין את עצמו אצלי במחשב בטענה שהוא לא מתאים לוינדוס 7 64 ביט. כנראה הוא מתאים רק ל-32 ביט. לצורך העניין הורדתי את הקובץ מפה. תודה לעוזרים...

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by m_g,

קניתי 2 דיסקים קשיחים מאותו הסוג (שניהם SATA 2) חיברתי את שניהם לחיבור ה SATA הרגיל שנמצא בלוח האם עכשיו מה שאני לא יודע זה מה עושים עם הבקר RAID שיש לי על הלוח אם יש לי P5N32 SLI DELUXE ויש עליו חיבור שנקרא SATA RAID1 איזה כבל אני מחבר לחיבור הזה ולאן אני מחבר את הצד השני?? תודה

• 7 תגובות
    • 664 צפיות
  8. מה יותר טוב Western Digital או Seagate . או היטאצ'י.? מאיפה כדאי ליקנות?? באג? קיי אס פי ?? אייבורי?? וכו' ואם ישנם אילו שהם הצעות .. יתקבלו בברכה ;-) תודה רבה רבה..

• 1 תגובה
    • 681 צפיות
  9. Started by alfus73,

שלום,יש לי DOK עם שני Partitions. איך הופכים אותו ל-Partition אחד ? דרך ניהול דיסק, הפקודה של 'מחיקת מחיצה' לא פעילה לי.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. שבבי ה-NAND מהדור החדש ממשיכים את כניסתם ההדרגתית והמדודה לשוק בתור יורשי ה-TLC - הפעם גם במסגרת דגמים זריזים במיוחד שמנצלים את ממשק ה-PCI-Express 3.0x4 לכתבה

11. שלום חברים..יש לי כונן ssd עם חיבור sata אני מעוניין לחבר אותו במחשב הנייד שלי מסוג טושיבה lL505-141 במקום הכונן האופטי של הדיסקים.. איך אני עושה את זה? האם הכונן האופטי שלי מחובר בחיבור ide או sata ? אם ide איך אני אחבר את הכונן ssd? תודה מראש חברים

• 19 תגובות
    • 6.7k צפיות
  12. Started by iyehuda,

קנית חבילה הקוד של הדיסק הוא TTH01 זה TY ? נ.ב ניתן לצרוב איתם ב X16

• 1 תגובה
    • 679 צפיות
  13. Started by op7777,

יש לי מחשב נייד. בזמנו חילקתי את ההארד דיסק ל 3 מחיצות. היום כונן C התמלא ואני חייב או לפרמט את כל ההארד דיסק או לנסות לאחד בין 2 מחיצות. האם ניתן לאחד 2 מחיצות מבלי לפרמט אותן ?

• 3 תגובות
    • 907 צפיות
  14. Started by diablo4u,

אהלן, ברשותי כונן 2.5 של WD ואני די מבסוט ממנו, אך נגמר המקום ואני מעוניין בקניה של אחד נוסף. כמה שאלות: 1. אם אני קונה 2.5 אז כנראה שאקנה 500 ג'יגה, בעוד שאם אקנה 3.5 אוכל לקנות 1000 באותו המחיר כנראה. רציתי לדעת ממי שיש לו פה ניסיון עם כונני 3.5, כמה זה פחות נוח כל העיסוק עם החשמל וזה... 2. האם יש הבדל משמעותי בין החברות? ואם כן איזה חברה עדיף ל2.5 או ל3.5... נכון לעכשיו כנראה אקנה 2.5 של WD ב480 שקל או משהו באזור... תודה רבה לכל העוזרים.

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  15. שלום קניתי היום את הצורב LiteON 52X32X52 מסתבר שזה SOHR-5238S לא 7 ולא 6 איך הוא ד"א? במחיר של 175 ש"ח עכשיו מה שהגיע זה הצורב בקופסא/כבל אודיו/דיסק של נרו/ברגים מה שחסר: Lite-On 80 Minute CD-R Disc Lite-On 74 Minute 24x Ultra Speed CD-RW Disc אז האם זה OEM/BULK/Reatil האם הדגם הזה משתווה לקודמיו או יותר טוב? נ.ב אני לא מבין רק משהו אחד רשום עליו SOHR-5238S רשום LITEON IT CORP על הצורב עצמו אבל מקדימה הצורב כמו בתמונה רק שחסר את הלוגו של לייטון החליטו לחסוך בכסף או מה?

• 5 תגובות
    • 810 צפיות
  16. למרות שיש מלא תגובות אני חייב לסגור את הנושא יש לי לוח P35-EP-DS3R ויש לי 3 דיסקים של 500 GB כל אחד אני רוצה לנהל את זה יותר טוב ואולי לשדרג לאיזה RAID עדין לא יודע ולא החלטתי בקיצור על מה אתם ממליצים ומה אתם היתם עושים. [attachment deleted by admin]

• 31 תגובות
    • 7.5k צפיות
  17. Started by NTK1,

אני כרגע מעדכן את כל ספריית הסרטים שלי ( 300+ ) לגירסת בלו ריי ( 20-50GB כל סרט ) אני מתכוון לקנות 4 כוננים של 2TB בשביל להכניס לתוכם את כל הסרטים, הם יהיו מחוברים למחשב דרך 2 תחנות עגינה שהתחברו ב-USB3 לכל תחנת עגינה יש שקע לחשמל ככה שצריכת החשמל ממש לא משנה לי, אני מתלבט בין שלושה כוננים WD20EARS - מחיר - 400 ST32000641AS - מחיר - 420 HD204UI - מחיר - 430 הסמסונג הכי יקר והמהירות שלו היא 5400 וזיכרון 32MB, ה-WD20EARS הכי זול, וה-Barracuda במהירות של 7200 אומנם זה ישמש לאיכסון אבל הסרטים גדולים ואני לא רוצה ש"יגמגמו" לי באמצע, מה הכי מומלץ ? תודה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  18. • WD WD3200AAKS • HITACHI HDT725032VLA360 הWD עולה 440 ש"ח, ההיטאצ'י 398 ש"ח. מה כדאי לי לקנות? איך היטאצ'י בתחום ההארד דיסקים? משתווה לWD או לא? ועוד שאלה, יש לי כבר HD של 200 ג'יגה, איך אני מחבר את החדש אליו? (הבנתי שזה משהו עם RAID, אבל אני לא בקיא בזה ממש) אשמח להסבר קצרצר. ועוד שאלה, ההארד דיסק שיש לי כרגע הוא 8MB, תהיה בעיה אם אוסיף לו 16MB?

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. שלום רב, אני עובד עם ווינדוס 7 ועם המפרט שבצד <--. בזמן האחרון ישנן מעין תקיעות קצרות כאלה במהלך עבודה שוטפת. בין אם מדובר בהעברת שיר בווינאמפ, בהמשך ניגון של סרט במדיה פלייר או בפתיחה של קובץ וורד, נראה כאילו לכונן לוקח מעט זמן לקרוא. בכל פעם כזו התוכנית עוצרת ואפשר לשמוע את הההרדיסק עובד. כשהוא מסיים יש מעין תקתוק יחיד ואז התוכנה ממשיכה כרגיל. הבעיה הזו מעט מציקה אך היא מעלה תהיות לגבי מצב הכוננים. האם מישהו נתקל בבעיה דומה? האם צריך לחשוש, לבדוק או לעשות משהו מיוחד? תודה מראש ושבת שלום, יונתן

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. וזה רושם POWER CALIBRATION ERROR מה זה אומר אני מכניס דיסק של MEMORX DVD+ וזה לא נותן לצרוב חדשים מאריזה למה זה ככה? בבקשה דחוף עזרה אני מנסה לצרוב על 4X אני משתמש בNERO וגם דרך הDVD SRIHNK זה אומר לי את אותה בעיה בבקשה דחוף עזרה?!

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. שלום לכולם, אני רוצה לחבר שני הארד דיסקים למחשב מסויים. רציתי לדעת אם יש משהו מיוחד שצריך להגדיר, או שפשוט צריך לחבר את ההארדיסק השני וזהו. במידה וזה קצת יותר מסובך מזה, אני ישמח לקבל לינק למדריך פשוט ומפורט שמסביר איך לעשות זאת... תודה מראש, מקווה שזה הפורום המתאים...

• 3 תגובות
    • 683 צפיות
  22. Started by brighi,

בעיקרון הגודל לא כזה חשוב לי - אני צריך משהו בסביבות ה250. התקציב שלי הוא עד 300 ש"ח. ראיתי את זה בEBAY: http://cgi.ebay.com/Fujitsu-SaveSmart-2-5-External-HDD-500GB-USB3-0-/130543980464?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e65070fb0 מה שגורם לי ללכת עליו זה הUSB 3.0, אבל אני חושש מהחברה הלא מוכרת. אשמח לעזרתכם.

• 0 תגובות
    • 647 צפיות
  23. Started by chenc,

כונן קשיח שברשותי עושה רעשים בPOST - רעשים של גסיסה כאלה, אני משוכנע שהרבה מכאן יודעים על אילו רעשים מדובר לצערנו. והוא אינו מזוהה, כמובן, בPOST. האם בכלל אפשר לתקן אותו? שחזור מידע פחות חשוב לי - איך אפשר לתקן אותו? תודה מראש, חן.

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  24. יש מצב לצרוב דיסק DVD לכמה CD רגילים של 700MB ? אם כן אז איך ? (אני משתמש בנרו)...

• 1 תגובה
    • 599 צפיות
  25. יש לי כונן WD מדגם My passport essential בנפח 500GB. לפי האתר של WD כתוב שם שמקבלים עם הדיסק תוכנת גיבוי. בתוך הדיסק עצמו לא ראיתי תוכנות גיבוי ויש שם רק תוכנת סינכרון ועוד כמה תוכנות שקשורות לעבודה של הדיסק. איפה נמצאת התוכנת גיבוי הזאת? ומה זאת התוכנה שנקראת WD SmartWare? זה הדיסק: http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=700

• 2 תגובות
    • 5.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.