עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by matizami,

נקרע לי קצת הכבל חשמל ושחיברתי אותו לחשמל הוא עשה רעשים לא כ"כ נעימים. עכשיו הוא לא עובד. איזה שנאי אני צריך לקנות?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by X7-007,

יש לי 3 ארדיסקים ואני מתכנן לשים ברייד, השאלה האם כדאי לשים ברייד 0 את כולם או ללכת על בטוח ולשים ב 5 שיהיה 2RAID0 1RAID1 עכשיו אם בוחרים ככה או ככה, הבעיה השניה שיש לי זה שיש לי מידע קיים על ארדיסק אחד כבר, ואסור שיקרה לו משהו, גיבוי זה בעייתי כי אין לי 800GB להעביר את המידע הזה, ראיתי בדרייבר של אינטל אפשרות לשמור את המידע או העתקת מידע כשבונים את הרייד ויש בחירה מאיזה ארדיסק, השאלה זה אם אני בוחר את שלושתם ברייד 0 יהיה לי 3TB ואני אצטרך לשים את המחיצות על GPT במקום MBR. השאלה מה עושים

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  3. שלום לכולם, אני מנסה לבחור לי כונן קשיח חיצוני נייד 2.5 (בחיבור USB), ויש מלא יצרנים, הבולט שבהם הוא WD וזה גם מה שאני מכיר בתור הכי אמין, השאלה היא האם מה שאני זוכר עדיין נכון? אולי אני לא מעודכן. אני יודע שגם סיגייט סבבה, אולי גם מקסטור? יש יצרנים שכדאי להזהר מהם, בכוננים ניידים או בכלל? שאלה נוספת, מישהו מכיר איזו חנות טובה שמוכרת בפחות ממחירי זאפ? אני יודע שיש כאלו (לא בכל מוצר כמובן), השאלה היא איך מוצאים אותן... תודה :-)

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  4. Started by Clicker7,

מצטער שאני נוב אבל לא מצאתי תשובה לכך בFAQ מישו יכול לתת לי הסבר מה זה RAID ? ומה זה RAPTOR ? תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by gil5,

יש לי לוח אם Asus P5KPL-CM G31 והוא תומך ב תקן sata-2 . ברצוני להוסיף כונן שהממשק שלו sata-3 מסוג: Western Digital Caviar Blue 1000GB WD10EALX האם יעבוד? והאם לא יצור בעייה בעבודה ביחד עם כונן קיים שבתקן sata-2 ? הכונן הנל יותר זול מכונן אחר שלהם שבתקן sata-2 Western Digital RE3 1000GB WD1002FBYS אני יודע שלא יהיו הבדלים בביצועים, רק השאלה אם הוא זול יותר למה לא לקנות אם זה יעבוד.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  6. כרגע ה80GB מלאים ומחולק ל15GB לווינדוס בכונן C והשאר כונן D(מלא) עכשיו ה250GB החדש עדיין ריק... עדיף להשאיר את זה ככה או לעשות איזה שינוי?

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by badatz,

בכוונתי לבנות בקרוב שרת עם RAID . לאחרונה גיליתי כי יש כבר בקרי RAID 5 שתומכים בSATA ומוזילים את העלות בצורה משמעותית. דיברתי עם מספר אנשי תמיכה והם טוענים שאין כמעט הבדל בביצועים .. מישהו כבר ניסה להקים RAID 5 עם בקר RAID SATA ? האם זה בעייתי או עובד חלק ?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by verynoti,

קניתי מחשב חדש ובלוח אם יש 2 סוגים של כבלים SATA השניים הרגילים האדומים ושניים כתומים צהובים ועבים השאלה שלי אם הצהובים הםכבלי SATA רגילים ואפשר לחבר אותם אותם במקום האדומים או שהם מיועדים למשהו תודה

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by Delux,

חבר שלי אומר שלASUS יש צורבים מצוינים אבל אמרתי לו שASUS אולי טובים ללוחות אם אבל לא לצריבה ואמרתי לו שTDK וPLEXTOR הם חברות מצוינות של צורבים והוא ממשיך להתעקש אז אני רוצה את הדעה שלכם אם גם אתם חושבים שאני טועה

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by tordek,

יום הולדתי הגיע, והחלטתי להחליף את ה Wd 20gb הישן שלי להארדדיסק חדש יותר. הנפח של 20 ג'יגה לא הספיק לי ואני מחפש המלצות חשבתי לקנות הארד דיסק של כ 80 GB אבל לא מצאתי של איזה חברה יש בקי אס פי את ההארדיסק של WD 80 GB ועוד 8 cache וחשבתי ללכת עליו. למישהו יש המלצות אחרות, בבקשה הגיבו עדיף עם קישור למוצר.

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  11. בהמשך לדיון הקודם על הצורב החדש שקניתי (http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=330598.0) החליפו לי את הצורב באחד חדש אחרי שהקודם לא עבד. חיברתי, גם החדש לא עבד. עדכנתי FW, ועכשיו הוא צורב. הבעיה הפעם היא שהנרו תמיד מציג את הצריבה כsuccessful אבל בערך בחצי מהמקרים הדיסק בלתי קריא. רעיונות? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by The Un4givN,

אז ככה יש לי 2 כוננים של seagate מהדגם ST31000528AS (מה שהמטריקס כותב) עכשיו כשאני מדליק את המחשב אז בפוסט הוא כותב שהכל טוב ווbootable וכשאני מגיע לווינדוס אז האינטל מטריקס מקפיץ לי הודעה "אמצעי אחסון אינו נגיש: יש לשחזרו, או שחסר כונן קשיח." ... עכשיו לפעמים כשאני מכבה את המחשב ומוציא את החשמל לגמרי ואז מוציא ומכניס את הכבלי חשמל וSATA של ההארדיסקים אז זה פותר את הבעיה לזמן מה... מה עושים?

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by cold fire,

גיביתי הרבה מאוד קבצים בהרד דיסק נפרד, התקנתי על הרד דיסק אחר וינדוס XP פרו וניסיתי לעתיק את הקבצים מהרד דיסק של הגיבוי אבל נוצרה בעייה שהמחשב מזהה את ההרד דיסק אבל אין לי גישה אליו מה"מחשב שלי" פשוט הוא לא נמצא פתחתי את disk managment ואין אות ליד הכונן ניסיתי אין ספור פעמים לשחק אם ההגדרות של MASTER SLAVE אבל זה עזר מצורפת תמונה להמחשת הבעיה [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by david866,

אני מעונין לקנות דיסק קשיח פנימי 4 טרה ראיתי מבצע Western Digital 4TB WD Blue אבל 5400 זה לא איטי? אני יודע 7200 יותר מהיר!

15. Started by AnTiSh0ck,

בנפח של 80 ג'יגה עד 400 שח? אפשר קצת יותר ... אם יש לכם שאלות מסויימות תשאלו אני יענה בהקדם . תודה מראש

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by TRISOMY,

בעיקרון אני מעוניין לרכוש כונן חיצוני רק לצורך גיבוי. רוב הזמן ה-HD יישב לצד המחשב ואני בספק אם יזוז משם אי פעם. התקציב עומד על גג 450 ש"ח. רצוי כמה נפח גדול ככל האפשר אבל כמובן שיהיה גם אמין, יציב ומהיר. כמובן שאני לא מצפה למצוא משהו מושלם במחיר הזה, אלא את הדבר הטוב ביותר שניתן לרכוש בתקציב. בימים האחרונים נתקלתי ב-2 HD וקיימת לי התלבטות לגביהם, לכן הגעתי לכאן כדי שתוכלו לעזור לי, ואלו הם: 1.דיסק קשיח חיצוני``3.5 בנפח ענק SAMSUNG 1000GB http://www.ynet-shops.co.il/shop/template/enterpricesalesproduct.aspx?came=332&auctionid=7726034&amuc=5,48 2. דיסק קשיח נייד "3.5 בנפח ענק Western Digital Elements 1000GB http://www.ynet-shops.co.il/shop/template/enterpricesale…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by GNU,

אני אסביר: קניתי דיסק קשיח של 80GB 8MB של מקסטור, כרגע יש לי דיסק קשיח של 40GB 2MB של WD - שעליו מותקן ה windows XP. והתקנים נוספים שיש לי: CD ROM - מחובר לדיסק הקשיח הישן. צורב DVD - מחובר בנפרד ללוח. אני מעוניין לעשות שהדיסק החדש יהיה ה Master (עליו יותקן ה XP) והדיסק הישן יהיה ה slave. אני חשבתי לעשות ככה: לפרמט את הדיסק הישן. לחבר את הדיסק הקשיח החדש ראשון ואת הישן שני. להתקין את מערכת ההפעלה על החדש. ואת ה CD ROM לחבר ביחד עם הצורב DVD. זה יהיה בסדר ככה? ולא הבנתי כלכך את הקטע עם הג'ימפור, כלומר מה צריך לעשות כשמחברים? תודה רבה.

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  18. קניתי כונן קשיח 160 גיגה הוא בר כמובן עם מערכת קבצים של FAT 32 מה ההתקונותוהחסרונות של מערכת קבצים זו? על פי הפקודה convert e: /fs:ntfs זה המיר לי השאלה מה זה עזר לי זה יות מהיר עשיו חוץ מהעניין של האחסון ושל גודל קובץ יחיד שניתן להעברה במשקל גבוהה האם להישאר ב NTFS

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by רפי,

שלום, התקנתי אתמול את PIONEER DVR-107D שמשהו קנה לי בארה"ב. לאחר ההתקנה הסתכלתי ב- device manager כיצד הוא מוגדר וזה מה שראיתי: Pioneer DVD-RW DVR-107D SCSI Cdrom Device מה בקטע של SCSI כאן? המכשיר הזה הוא IDE לא? אינני מכיר בכלל חיבורי SCSI. האם החיבור של SCSI זהה לחיבור של IDE ? במחשב שלי יש כרגע: CD, צורב CD, שני HD ואת הDVD החדש חיברתי בעזרת כרטיס הרחבה של IDE אתו גם קניתי באותה הזדמנות. ניסיתי להשתמש בתוכנת NERO אבל כאשר אני נותן פקודת צריבה הוא מנסה לגשת לצורב CD ולא ל-DVD. חוץ מזה, כאשר אני מכניס מידיה חדשה לצורב DVD לא נפתח שום חלון שמזהה את זה (מה שקורה כאשר אני מכניס מידיה CD-R לצורב CD) מה לעשות? תודה

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by xtract1,

הבנתי שהוא בעל פלטה אחת בלבד והוא זה שבעצם מרכיב את ה-640GB שלהם. האם זה נכון? לא מצאתי התיחסות לעובדה שהוא בעל פלטה אחת בלבד. מעבר לזה,הבנתי שהוא אמור להיות מעט מהיר יותר ממקביליו לנפח. האם זה נכון? כנ"ל לגבי השקט. כל דעה או הארה נוספת תתקבלנה בברכה

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by AboveBeyond,

אהלן , שמדברים פה על הארד דיסקים ירוקים שהם כביכול יותר איטיים ואומרים שהם טובים למטרות אחסון מה זה אומר אחסון? אחסון מידע ולא לגעת בו ? או אחסון שירים סרטים ותמונות בשימוש יומיומי ? תודה!

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by VegansXe,

שלום חברים, יש לי כונן SSD 250GB שעליו מותקנת מערכת ההפעלה. בנוסף עוד 2 כוננים לחומר האישי, כל אחד 2TB (אחד green של סמסונג והשני WD Black) מדי פעם אני לוקח את דיסק הקשיח הגיבוי שנמצא אצל ההורים (דיסק 2TB שהכנסתי לקופסה של 3.5") ומבצע גיבוי דרך Paragon hard disk manager - Clone שלוקח שעות רבות מאוד, כי זה תקן USB 2.0 אני מתכנן לקנות כרטיס הרחבה שיתן לי USB 3.0. הכונן השני של הTB לא מגובה נכון להיום. מה עדיף לי לעשות ? לרכוש 2 כוננים של 4TB אחד בשביל לאחד את כל החומר והשני בשביל לגבות עליו מדי פעם - 1 ל1 או לקחת כונן 3TB חדש שיושב בצד אצלי, לאחד את הכל לכונן אחד (ישאר לי 400-500GB פנויים לאחר מכן) ואז לרכוש רק כונן קשיח 1 של…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by kknd,

שלום לכולם, מכר שלי נוסע בשבוע הבא לחו"ל לצורך מאסטרינג לדיסק שהוא הקליט. הוא מעוניין לקחת איתו את קבצי המוזיקה שהוא ערך על גבי דיסק קשיח. הבעיה שלו היא שהוא לא יודע איזו מערכת קבצים לבחור עבור הפרמוט של הדיסק הקשיח - מכיוון שהוא לא בטוח מה יתאים למחשבים שבאולפן שאליו הוא נוסע... משיחה עם האולפן הם סיפרו לו שיש להם גם MAC's וגם PC's, אבל הם לא נתנו תשובה חד משמעית לגבי מערכת הקבצים - אז בקיצור, הוא צריך להחליט אם הוא מפרמט את הדיסק שלו ב-FAT32 (מגבלה של 32 ג'יגה) או NTFS (אם באולפן ה-PC's עובדים על FAT32 תהיה לו בעיה). יש גם את ה-MAC בסיפור, אבל אין לנו מושג עם איזו מערכת קבצים המחשבים האלה עובדים. כל מי שיוכל לשפוך אור על הנושא, יבורך... תודה מראש.

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  24. פעם היה לי שרת, והיו לי עליו כונני SAS מהירים מאד, אחר כך זרקתי את השרת והוצאתי ממנו את כל הציוד ועכשיו יש לי 3 כונני SAS שוכבים במגירה, ואני לא יודע איך לחבר אותם למחשב שלי. אני מעוניין להשתמש בהם לגיבוי, כלומר כהתקן חיצוני שאני יכול לחבר למחשב ולנתק אותו בקלות, בין אם רק לדסקטופ שלי, ובין אם גם לנייד שלי, ומאחר שאין מבחינתי חשיבות מכרעת למהירות, העדיפות היא לקלות ההתחברות, כלומר USB ולכן שאלותי הן: 1. יש איזו דרך לעשות את זה? 2. אני מתאר לעצמי שבמחשב הנייח יד בקר SATA, והבנתי שאלה ממשקים דומים ו\או תואמים - אפשר לחבר כונן SAS למחשב שלי? מה אני צריך בשביל זה? תודה, זיו

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  25. Started by itamarz_,

אני רוצה לחבר כונן SSD למכונת MINIX כשהמטרה היא כונן שיציג סרטים ללא רעש וצריכת חשמל של HD רגיל ולכן גם אין חשיבות למהירות הכונן. מהי ההצעה הטובה ביותר לכונן בתוצרה זו בגודל של חצי טרה בקירוב ?

• 0 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים