עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. השאלה בכותרת.... יש לי בעיה שמחשב אחד תומך ב-ESATA והשני ב-USB 3.... חשבתי על תחנת עגינה כמו זו: http://www.vantecusa.com/en/product/view_detail/490 אך עדיין אין להשיג אותה... אני זקוק לחיבורים לצורך גיבוי יומיומי... תודה רבה!

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by בטיטi,

עד כמה השיפור בביצועים משמעותי ? האם כדאי ? אני מתנגד ל RAID 0 בעיקר בשל הסרבול : צריך לחבר פיזית את הדיסקים בהתאם צריך לקנפג ב BIOS צריך לקנפג במערכת ההפעלה אם אצטרך להעלות את המערכת מדוס (למשל כשיש בעיה בחלונות), אז הדוס לא יכיר ב RAID אם תהיה תקלה באחד הדיסקים, זה משפיע על כל המערך הסיכוי לתקלה כפול אם רוצים לבטל את המערך, צריך להריץ איחוד של הקבצים וכו' אשמח לשמוע דעתכם.

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by YINON110,

בע''ה, שלום חברים, יש לי DOK 8GB ונתקלתי בו בתופעה מוזרה: לפי ה"עוגה" הכחולה-ורודה של בדיקת הנפח במחשב מצוין שיש לי כ-4.5GB פנויים וכ-2.5GB בשימוש. אולם מבדיקת הנפח הכללי שביצעתי לכל הקבצים על הDOK נפחם לא עולה על כ-500 MB ז''א שהמחשב כותב שבדיסק יש לי 2.5 GB בשימוש ובפועל על הDOK יש רק 500 מגה בשימוש. למישהו יש מושג מה קרה ?

4. Started by rk666,

זה משהו כמו קובץ BIN רק שאני לא מצליח לצרוב אותו זאת השאלה... תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by benadi,

שלום רב, יש לי לוח ABIT ישן שתומך ב- SATA 1. אני יכול לקנות HARD DISK SATA 2 ולחבר אותו והוא יעבוד במחשב? (אמנם במהירות איטית יותר, אבל יעבוד?) תודה

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by yotam.m,

אהלן, התחדשתי בכונן Intel 330 180GB. השאלה המרכזית היא איך אני יודע האם תוצאת ה-AS-SSD תקינה\מספקת או לא? אין לי מדד להשוואה. (תוצאה סופית 661 ??? ) דבר שני, מלבד העברה ל-AHCI וביטול ה-Page file יש עוד מה לעשות על מנת לשפר ביצועים? תודה

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  7. שלום, אשמח לקבל המלצה לכונן חיצוני אמין ככל הניתן לצורך שכבת גיבוי במשרד שבו אני עובד. נפח אחסון לפחות 3TB. אציין שנקנו כבר 2 כונני seagate Maxtor שהתגלו מאד לא אמינים וכבר הוחלפו פעמיים באחריות, לכן אשמח למשהו איכותי יותר. הרעיון לשלבו במערך הגיבוי במשרד בנוסף לגיבוי בענן (DropBox), כאשר אחת לתקופה של נניח שבועיים נחבר אותו למחשב נגבה וננתק. אשמח גם לדעתכם לגבי מערך הגיבוי. תודה

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  8. כשאני מעביר כמויות גדולות של מידע המחשב שלי נתקע כמעט לחלוטין ובקושי מגיב. מדובר בהעברות באותו דיסק (בין מחיצות) וגם בהעברות בין דיסקים שונים. כן, הדרייברים שלי מעודכנים, הדיסק מוגדר כ-ATA5. לא, אין לי תוכנות מיוחדות שרצות ברקע ולא, אין פרגמנטציה משמעותית. רעיונות מישהו?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by Snufkin,

משום מה שאני מכניס דיסקים שלקחתי מהוידאומט המחשב לא מזהה שהוכנס בכלל דיסק!! למה זה קורה? אולי צריך להתקין תוכנה מסויימת? דרך אגב דיסקים של DVD שאני צרבתי הצורב קולט...

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by itamarz_,

אני רוצה לחבר כונן SSD למכונת MINIX כשהמטרה היא כונן שיציג סרטים ללא רעש וצריכת חשמל של HD רגיל ולכן גם אין חשיבות למהירות הכונן. מהי ההצעה הטובה ביותר לכונן בתוצרה זו בגודל של חצי טרה בקירוב ?

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by status,

שלום לכולם! מחר ככל הנראה אני קונה צורב DVD חדש.. והמליצו לי על NEC 3500A.. קראתי פה את הת'ראדים ובכל זאת יש לי כמה שאלות (מן הסתם.. אחרת לא הייתי כותב ) שהייתי רוצה (ברשותכם כמובן) תשובה ממוקדת יותר: 1) Firmware- איך מעדכנים את זה? מישהו יודע מה הFW הכי חדש של הצורב הזה? (ראיתי פה 2.17..) 2) מולטיזון.. .ראיתי באותו אתר שלמעלה תוכנה שאיתה ניתן לראות מכל איזור.. בטוח שלא צריך עדכון FW בשביל זה? כי ראיתי שמישהו כתב פה שכן.. (למרות שכתוב באתר שלהתוכנה שלא צריך ) מישהו כבר התנסה? 3) זה נכון שלכונן הזה יש קשיים נוראיים לקרוא דיסקים טיפה מלולכים? כלומר קשיים שלא נתקלים איתם בכל כונן אחר? 4) מה הפרוצדורה של צריבת סרטים מהמחשב לצפייה בנגן DVD רגיל? אני משתמש בנרו 6 אם זה…

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  12. כרגע ה80GB מלאים ומחולק ל15GB לווינדוס בכונן C והשאר כונן D(מלא) עכשיו ה250GB החדש עדיין ריק... עדיף להשאיר את זה ככה או לעשות איזה שינוי?

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  13. היי פרמטתי את המחשב היום ופיצלתי את ההארד דיסק לשניים. כשההתקנה הסתיימה ונכנסתי למערכת ההפעלה ראיתי שיש רק כונן c עם החלק היחסי של הכונן הקשיח ואילו המחיצה השניה לא היתה שם בכלל, כלומר לא זוהתה על ידי המערכת. יצויין שהסידי רום שלי הוא כונן d. כיצד אפשר לסדר את העניין שהמחיצה השניה תופיעה? בתודה מראש

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  14. יצרנית הכוננים הקשיחים השנייה בגודלה מצטרפת אל טושיבה עם מוצר בנפח שיא, תוך התבססות על טכנולוגיית ה-PMR הנודעת לכתבה

15. תאמת עברתי על כל הרשימה של הפורומים וכאן היה נראה הכי הגיוני לשאול את זה .. אז לשאלה: אם צרבתי מידע על דיסק dvd 4.7 (קבצי ווידאו) ואז נשאר מקום פנוי בדיסק ולאחר זמן נסתי לצרוב עליו קובץ ווידאו נוסף ולפני תחילת הצריבה של הקובץ השני לחצתי בהגדרות על 'המשך דיסק מולטיסיישן'.. ומה שקרה שאחרי הצריבה המידע הקודם שהיה על הדיסק נעלם ורק הקובץ החדש נשאר.. האם יש דרך להוציא את המידע שהיה שם?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by david866,

אני מעונין לקנות דיסק קשיח פנימי 4 טרה ראיתי מבצע Western Digital 4TB WD Blue אבל 5400 זה לא איטי? אני יודע 7200 יותר מהיר!

17. Started by SOLIDUS SNAKE,

יש לי LAPTOP - IBM THINKPAD ויש לו צורב בלבד ללא CD ובעתקת CD הוא פשות מעתיק לHD ויוצר את ההעתק מה HD האם אפשר לישם אןתה שיטה גם במחשב שולחני

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by edoson,

התקנתי ghost2003 ואני לא מוצא את האפשרות לגבות מחיצה בלבד, זה תמיד מגבה את שתי המחיצות. זאת ועוד, שניסיתי לשחזר דיסק לאחר שכבר גיביתי עם ה2003, הוא העלים לי מחיצה, והפך את הHD לבעל מחיצה אחת בלבד. יש פתרון? (הייתי ברור?....) עריכה: אני צריך גיבוי של מחיצה ישירות למדיה.

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by dorish,

יש הרבה הבנתי ש לשמונים גיגה יש 8 מגה זיכרון כמה זה בערך עולה והאם זה משמעותי? תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  20. Started by cobmetal,

שבת שלום לכולם שלום יש לי כרגע שני מחיצות שכל אחת 500 GB , המערכת הפעלה מותקנת במחיצה שונה על כונן SSD , ברצוני להעביר ממחיצה אחת לשניה נפח מסויים, לדוגמא , באחת שיהיו 250 ג"ב ובשניה 750 ג"ב אך ברצוני לעשות זאת ללא פירמוט , האם ניתן לבצע זאת ואם כן באיזה תוכנה ואיך ? תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  21. היום או מחר אני אקבל SSD חדש, Crucial M4 64GB. רציתי לשאול אם יש דברים מסוימים שצריך לעשות, כמו עדכון קושחה, כל מיני הגדרות למיניהם, TRIM וכל החברים שלו. אין לי כל כך מושג איך עושים את כל זה, אם תוכלו לעזור לי - אני אשמח, ואם יש לכם איזה מדריך קצר בעניין, זה בכלל יהיה מעולה. אני רק אציין שה-SSD יהיה מותקן במחשב נייד.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by tomerlon,

הי , נגמר לי המקום ב-UNRAID , אני מעוניין לקנות רשיון PRO בשיתוף כדי להוזיל עלויות . בקניית זוג רשיונות העלות בסביבות 270 ש"ח לרשיון במקום 110$ ליחיד . מישהו מעוניין להצטרף ?

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  23. עדיף בבאר-שבע אבל כל מקום אחר יתקבל בברכה!!!

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  24. שלום, אני מבקש המלצה על הארד דיסק חיצוני עם USB 3. 500 מגה עד טרה. מעדיף כזה שלא צריך חשמל. תודה!

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  25. הרד דיסק קשיח הלך לעולמו במחשב נייד מסוג compaq mini 1000 לדעתי זה הדגם, זה איזה נטבוק מעפן של compaq. הדגם של ההרד דיסק הוא MK6028GAL http://sdd.toshiba.com/main.aspx?Path=StorageSolutions/PCNotebookHardDrives/MK6028GAL מצאתי את זה: http://cgi.ebay.com/New-Samsung-HS12YHA-120GB-iPod-Zune-Hard-Drive-1-8-/150564066152?afsrc=1 האם זה מתאים? אודה לאישור.

• 0 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים