עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by phmu,

אהלן, אתמול ההארדיסק שלי התפגר, או לפחות רק כונן C. ניסיתי לתקן עם chkdsk זה לא עבד, ניסיתי לפרמט גם לא עבד (נתקע ב43%), ואחרי שניסיתי להריץ את הכלי אבחון של סמסונג, לקראת ה40% התחילו לצאת קולות מפחידים למדי מההארדיסק במשך יותר מדקה, עשיתי ריסט ומאז זה בקושי מצליח לעבור את המסך הראשוני עם עליית המחשב וקשה להגיע למסך שממנו מתחיל הboot. מה שמעניין שD וE נשארו ללא פגע ??? בכל מקרה, עכשיו כנראה כבר אצטרך לקנות ההארדיסק חדש. ה80 ג'יגה (samsung sp0802n) היה קצת לחוץ אז 80-120 ג'יגה אני חושב שיספיקו לי. הלוח אם שלי זה GA-K8NF-9 אז אני מבין שרק sata1/pata אפשרי? אני מתגייס עוד כמה חודשים לכן אין צורך "להשקיע" במשהו טוב, רק שיעשה את העבודה. תודה רבה

• 2 תגובות
    • 625 צפיות
  2. אני אוטוטו קונה מחשב נייד ולצערי אין בו כונן אופטי. אני צריך המלצות לצורב DVD חיצוני עם דגשים על: משקל קל, שקט ואיכותי. המחיר עד 700 ש"ח עם חריגה קלה. תודה רבה, סופשבוע רגוע :]

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  3. Started by refaels2006,

צורב הDVD שלי מסוג Optriac A7200s לא קורא DVD . CD הוא מזהה ללא בעיה ולפעמים DVD צרובים אך מקוריים לא .זה אבסורד . אפילו לאחר התקנה מחדש של Windows XP/Vista לא עובד. מה עושים ? באתר של היצרן יש firmware חדש שיצא ב28.1.09 שווה לעדכן ?..

• 1 תגובה
    • 732 צפיות
  4. שלום אחד הארדיסקים החיצוניים של 500 גי'גה(מקסטור בן שנה ומשהו שנקנה בחו''ל) התחיל מאתמול להיום פתאום להיתקע, לסרב לעשות איחוי(או אפילו ניתוח נורמלי לראות מה לא בסדר), להעתיק קבצים איטי, להיכנס אחרי שנה לתיקיות, ועוד..... עכשיו אני מפחד לגמריי, למה יש מידע חשוב שם, אין לי לאן כל כך להעביר אותו כי רוב הכוננים שהם מפוצצים, אז בזמן הקרוב אני אתחיל לפנות כמה שיותר ליתר בטחון אם הוא יחליט לא לעבוד בכלל יותר(אני מקווה בכלל שאוכל להעתיק הכל ממנו מבלי לקבל קריסה באמצע) יש לציין שהוא מתאמץ מאוד לקרוא ועשה טיקים קטנים כאלה במהירות... אולי הוא תכף יחליט לשבוק חיים! לעזעזאל. זה כבר קרה לי ככה בידיוק לפני ארבעה חודשים בקושי עם הארדיסק חיצוני אחר של ווסטרן דיגטל מסדרת מייבוק(500 ג'י…

• 0 תגובות
    • 578 צפיות
  5. Started by wta,

זה הסמסונג HD501LJ זה הווסטרון דיגיטל WD5000AAKS

• 4 תגובות
    • 906 צפיות
  6. שלום לכולם, מקווה שתוכלו לעזור לי אני מחפש תוכנה מומלצת וטובה לשיחזור קבצים לאחר מחיקה של פירמוט. זה מאוד חשוב לי יש מספר קבצים שאני חייב לנסות לשחזר. תודה רבה זאב.

• 2 תגובות
    • 2.5k צפיות
  7. Started by frank053,

שלום. כאשר אני פותח את התוכנה HD Tune Pro והולך ל-Health, זו התמונה שאני רואה: מה זה אומר בכלל? האם זה אומר שיש בעיה בדיסק? ומה מומלץ לעשות? תודה.

• 5 תגובות
    • 674 צפיות
  8. Started by sirsnir,

יש לי קופסא חיצונית לHD ו CD הקופסא מתנתקת המון ועושה המון בעיות כתיבה/קריאה באמצע העברות... מישהו מכיר קופסא טובה שלא עושה בעיות?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. אז ככה יש היה לי הרדיק חיצוני של 500GB שהחליט לא לפעול יותר יום אחד כי איכשהו הוא לא קיבל חשמל... אז פירקתי לו תחיים וגיליתי שבפנים בכלל יש שני הרדיסקים במערך RAID 0 שפועלים כהרדיסק אחד. מכיוון שמאוד חשוב לי המידע שבפנים אני רוצה להתקין אותם במחשב שלי. אבל היו לי שתי בעיות... (1) הלוח אם שלי לא תומך RAID (כמה מפתיע). (2) הלוח אם שלי בנוי לחיבור SATA וההרדיסקים שהוצאתי הם IDE... אז מה שאני מתכננן לעשות זה לקנות: לקנות PCI IDE ATA 133 RAID CARD מפרט: Specification: Chipset: Silicon Image 0680 ---------------------------------------------------------- Bus Interface: PCI bus 32 bit ---------------------------------------------------------- Features: * Compa…

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. Started by AndreY`,

"כשמדליקים את המחשב הוא מגיע עד לטעינה של הווינדוס ונותן מסך כחול עם הודעת שגיאה: unmountlbe_boot_volume. זה קורא כל הדלקה וזה התחיל אחרי הפסקת חשמל. אז יצאתי מתוך הנחה שזה ההרדיסק.. הלכתי לריקוברי קונסול ומשם עשיתי chkdsk עד שלא הופיעו לי סקטורים שובבים. אחרי זה פירגנתי גם פקודת fixboot וקיוויתי שהכל יעבוד. ותנחשו מה? זה לא.. עזרה בקשה?" קשיח של WD בחיבור SATA..אין לו כוח לבדוק את הדגם המדויק תודה מראש.

• 9 תגובות
    • 736 צפיות
  11. Started by shloosh,

מDOK של OCZ ATV או מהארד דיסק של מחשב נייד VAIO 5400 RPM... זאת מצגת חשובה להצגה... תודה!

• 3 תגובות
    • 708 צפיות
  12. אז מהו הכונן הסטנדדרטי המהיר ביותר שיש כיום?, אני מדבר על כונן קשיח רגיל 7200RPM... לגבי הנפח לא משנה לי כל עוד זה מעל 100GB

• 21 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. Started by amit1242,

אהלן קניתי בKSP את ה640GB של WD אבל הוא לא עובד אני יכול להוסיף 35 שקל ולקבל את ה750 של סיגייט השאלה היא אם כל הכשלים והתקלות שהיו שווה לקנות עכשיו.. מה אתם אומרים? תודה מראש

• 7 תגובות
    • 771 צפיות
  14. Started by sPoiled,

מה שהבנתי שרייד זה שילוב של כוננים קשיחים. 0, 1, 5, 10.. (משהו כזה) מה המספרים האלה אומרים? במה זה עוזר?, זה מאיץ משהו והאם זה משתלם מול קניית כונן קשיח אחד באותו גודל? אשמח לעזרה!

• 2 תגובות
    • 585 צפיות
  15. Started by esaly,

היי! שאלה : יש לי הרד דיסק 120GB של WD (דגם:W1200JD) שהתחיל פתאום היום לצרצר - האם סופו קרב? יש רגעים שהצירצור שלו סולידי ויש רגעים שבלתי נסבל... יש משהו שניתן לעשות להציל אותו?

• 4 תגובות
    • 678 צפיות
  16. לא כל כך הבנתי את הגירסאות שיש לסדרה MY BOOK של WD, מה ההבדלים ביניהם? ויש MY BOOK וMYBOOK2? שוב מה ההבדל? ראיתי את הדגם הזה באייבורי שהוא גם 5 שנים אחריות: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2464&CatCode=405 והוא גם ממש זול, הבעיה היא שאני לא כזה אוהב את האחריות של אייבורי, אבל לא סתם הם נתנו 5 שעל WD יש רק שנתיים

• 32 תגובות
    • 3.6k צפיות
  17. יש ברשותי קופסא של ANTEC MX-1 לוח האם שלי ישן ABIT IS7E ותומך רק בSATA 1. התקנתי חיבור חיצוני של ESATA, שמתחבר אל כניסת הSATA בלוח האם. אני מעוניין לחבר את הATNEC לכניסת הESATA אני מעוניין לעשות SWITCHING של HD מדי פעם, ולכן HOT SWAPPING הוא חיוני. 1) איך אני מאפשר חיבור/ניתוק HOT SWAP ? האם צריך להתקין דרייברים בשביל זה? הגדרות בביוס? (מערכת ההפעלה יושבת על כונן IDE ולכן מעולם לא נזקקתי להתקין דרייברים של SATA) 2) האם בקר SATA יתן לי מהירות גבוהה יותר? ינצל טוב יותר את העובדה שבקופסא החיצונית יושב HD SATA2 ? 3) האם בקר יאפשר לי HOT SWAP ?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. בס"ד שלום לכולם , לפני שנה רכשתי בתום לב מחשב עם הרדיסק כאמור 320גיגה של היטאצי ברשת KSP המהוללת. שנה עברה, וכיום ההרדיסק מתחיל לעשות תיקים...בכל משחק, שהווינדוס עולה..בכל פעולה של העברת קבצים וכאשר עשיתי בדיקה למשל ע"י HD TUNE, ועוד תוכנות להרדיסק.. כל פעם שיש תיקים בום יש ירידה בגרף של קריאת הסקטורים.. מה שאומר לי, שאוטוטו הההרדיסק הזה קרוב לסופו?, יש לי אחריות 3 שנים. מה אוכל לעשות... אם אחזיר לקייאספי עוד יגידו לי שה"תיקים" האלה תקינים וההרדיסק עובד... מחכה לתשובתכם המקצועית תודה.

• 6 תגובות
    • 889 צפיות
  19. Started by yair1911,

שלום לכולם הגדרתי מערך RAID 0 בבית על שני כוננים זהים 500GB של סיגייט (לאחר עדכון קושחה התקינה של שניהם). התקנתי VISTA 64BIT לאחר התקנה חלקה מחשב עלה ובמסך שקופץ לכמה שניות שמציג את המערך ראיתי שרשום על אחד הדיסקים PROBLEM OCCOURD אז מחקתי את הכוננים ואני היום ינסה שוב לעשות חדש מישהו מכיר למה זה קרה ?? עכשיו חברים מה עדיף ליצור יש לי טרה סה"כ ליצור שם שני VOLUME או אחת גדולה ולפצל בהתקנת הWINDOWS? וגם גדלים של הVOLUME כמה לתת לC:?? תודה רבה לעוזרים אני פה אם אתם צריכים עוד פרטים ....

• 1 תגובה
    • 569 צפיות
  20. אני רוצה לפרמט את ה-DOK שלי ל-NTFS כדי לחבר אותו ישירות ל-DVD שלי ולנגן סרטים ב-HD (קבצים מעל 4GB). האם קיים DVD שיודע לקרוא NTFS ?

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. מחפש כונן טוב ויציב, שלא מתנתק עם אחריות וכמה שיותר מקום אכסון.

• 4 תגובות
    • 604 צפיות
  22. Started by barzanger,

אני עובד עם תוכנות כמו SketchUp ו CAD למינהם האם רפטור יתן לי ביצועים טובים יותר כי המחשב שלי מתקשה בדברים מורכבים ולא נראה לי שזה הזיכרון או המעבד

• 3 תגובות
    • 763 צפיות
  23. המחשב שלי לפתע הפסיק לזהות את ההארדיסק WD120G SATA ניסתי להחליף כבילה ואת הפורט על הלוח ועדיין כלום לא עזר הבאתי הארדיסק חדש(SATA2 ) ועדיין המחשב לא מזהה את ההארדיסק יש למשיהו מושג מה הבעיה? ומה אני יכול לעשות? אולי זה ג'ימפור או משהו? תודה

• 4 תגובות
    • 629 צפיות
  24. שלום לכולם במחשב השולחני שלי אין יותר מקום לכוננים ואני חייב לקנות HD נוסף (ולא אני לא מוכן להחליף מארז ) יש עוד כניסות בלוח אם רק אין מקום פיזי בתוך המארז אני מחפש HD חיצוני אבל שיפעל בדיוק כמו HD פנימי (אותו המהירות, שלא יהרס מחיבור קבוע וכו) זתומרת שהוא יהיה מחובר קבוע למחשב בדיוק כמו HD פנימי חיבור USB כמובן לא רלוונתי, מינימום 1TB מה האפשרויות שיש לי? תודה רבה

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. ברצוני לעשות RAID 0 למערכת הפעלה ואיני יודע איזה דיסקים לקנות ובאיזה גודל. חשוב לי מאוד השקט וכמובן המהירות. הבנתי שיש דיסקים שמתאימים יותר לRAID 0 ויש פחות. התקציב שלי הוא בסביבות ה700 ש"ח לשני הדיסקים. תוכלו בבקשה להמליץ לי איזה 2 דיסקים לקנות שיתאימו לי לדרישות...

• 2 תגובות
    • 711 צפיות

דיונים חדשים בפורומים