אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,918 דיונים בפורום זה
-
ברשותי מחשב כרגע עם המפרט הבא: מעבד- intel i5 661 לוח אם- gigabyte h55m-s2h וכרגע hdd רגיל שיש לי אותו די הרבה זמן. רציתי לרכוש כונן ssd בנפח נמוך יחסית כמו 120 gb שיהיה בעיקר למערכת ההפעלה ועוד קצת מקום פנוי התקציב שלי הוא 300 ש"ח גג מה האפשרויות שיש לי תודה מראש לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
עכשיו עם ירידת המחירים והמבצעים של סוף שנה רציתי לדעת איזה כונן כדאי לקנות אני מחפש שני כוננים 1) למחשב נייח - עבודה משרדית בלי משחקים, כרגע עובד עם כונן מכני 2) מחשב נייד toshiba satellite c50-b-18z כרגע המחשב כמעט לא זז חשבתי להחליף לו את הכונן המכני בssd כדי להציל אותו איזה כוננים כדאי לי? תודה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אתמול מת לי ה WD3200AAKS. הוא אמנם לא היה הראשי במערכת, אבל הוא שימש אותי להרבה מאוד מידע (הורדות, גיבויים..) יש לי כרגע הארדיסק של טרה שמעל חצי ממנו פנוי, כך שמבחינת מקום אני מסודר ואין טעם להשקיע בהארדיסק בעל נפח גדול. חשבתי לנצל את ההזדמנות הזו ולרכוש SSD על מנת לשפר את ביצועי המערכת. אני אמנם עדיין מתלבט בגלל שהטכנולוגיה הזו עוד לא ממש בשלה והבנתי שההארדיסקים האלו נשחקים מהר (מה שנשמע לי קצת מוזר כי אין שם שום חלק נע שיכול להישחק..). בקיצור, אני מחפש הארדיסק SSD בנפח סביר (ישמש למערכת הפעלה, תוכנות, ואולי קצת מסמכים), שיתן ביצועים טובים ושיהיה כמה שיותר אמין. נניח ש60-80GB יספיקו לי אגב, כדאי לחכות קצת שיצא משהו יותר בשל? כי העניין לא ממש דחוף לי ואני מתכנן לק…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין להתחדש בכונן SSD 120-128GB חשוב לי שיהיה כונן איכותי עם אחריות לאורך זמן ושישדרג את ביצועי ה WD Black Caviar 1TB שיש לי כרגע התקציב הוא 500-600 ש"ח העדפה לחנות KSP/Ivory (לא מחפש השמצות) ואם מישהו שמע על מבצע Black Friday בקרוב שלא יתבייש לעדכן תודה לעוזרים רז
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מברר עבור חבר כונן SSD חיצוני בגודל 250 חשבתי על samsung evo 850 (קניתי לי כזה. טרם הגיע) אבל אני לא מכיר מארזים מומלצים הוא מחפש עם חיבור USB3 מטרה מערכת הפעלה plug and play תקציב 700 שקל (עדיפות לרכישה באזור המרכז)
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש כונן SSD בנפח 120/128 למערכת הפעלה ועריכות בפוטושופ ולייטרום. הלוח שלי תומך בSATA 2 : http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2743#ov מפרט מחשב: E8400 @ 3.96ghz 4GB זיכרון radeon HD5850 GA-EP35-DS3R תקציב-שאיפה לזול ביותר עקב הsata 2.
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
היי. ברצוני לרכוש כונן SSD בנפח של 120GB-128GB. קודם רציתי לקנות את ה Sandisk Extreme שעלה 625 ש"ח ב KSP אבל לפני שהספקתי לקנות הוא התייקר ל-850 ש"ח לכן החלטתי להזמין מחו"ל. התקציב שלי הוא 150-170 דולר כולל משלוח, אני מזמין מאיביי. יש לי SATA 3 ואני מעוניין להשתמש בכונן למערכת הפעלה ותוכנות, וגם שיהיו בו 2-3 משחקים שאני משחק בהם הכי הרבה באותו זמן. אשמח להמלצה, ואלו הכוננים שחשבתי עליהם ומתאימים לתקציב שלי, אשמח לדעת האם הם טובים: ADATA S510 120GB Mushkin Chronus 120GB (הגירסא הרגילה, לא ה Deluxe) OCZ Agility 3 120GB Corsair Force 3 120GB (אפשרות אחרונה, כי למוכר יש הרבה תגובות על זיופים אז מעדיף לא להסתכן). ועוד משהו, קראתי פה בפורום שעדיף לחבר כונן SSD לבקר של אינטל על …
-
- 0 תגובות
- 848 צפיות
-
-
אני צריך לשים כונן SSD בשרת לטובת קאש לאפליקצייה מסוימת. הכונן יחובר בsata2 כך שמהירות הכונן אינה פקטור. השרת מוגדר כקריטי ולכן אשמח לקבל המלצה לדגם אמין , ללא תלות במחיר. נפח: 120-128 GB. תודה
-
- 2 תגובות
- 985 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, יש לי מחשב דיי ישן (עוד מעט בן ארבע) שסוחב יפה: i5 750@2.67, 8GB RAM וכרטיס מסך AMD 7800HD. מותקן עליו WIN7 64. לוח האם הוא DP55WB של אינטל. (SATA 3.0 Gb/s) כרגע יש לי כונן קשיח 500GB של WD (לא זוכר איזה דגם) האם אתם יכולים להמליץ על כונן SSD בנפח 256-500 GB? מחיר הכונן עד 2000 ש"ח. תודה.
-
- 0 תגובות
- 689 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות SSD בגודל 500GB למחשב. 1. אשמח להמלצה לכונן SSD עד 300 ש"ח בארץ או מתחת למכס מאמאזון..בגדול המחשב משמש בעיקר לאינטרנט / סרטים / אופיס וכו אז לא חובה שיהיה חיית ביצועים, אבל שיהיה אמין. 2. הלוח אם שלי ישן יחסית - זה הדגם: Gigabyte GA-770T-D3L אם הבנתי נכון אני יוכל לחבר את ה SSD לחיבור SATA רגיל כמו ההארד דיסק שמחובר היום? זה מונע ממני למעשה לקנות SSD מסוג NVMe? יש הבדל משמעותי בין הסוגים? תודה..!
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
- 2 followers
-
-
יש לי מחשב נייד של Asus מדגם: Asus N550JV-CM248H המחשב אצלי כבר יותר משנה ועכשיו אני רוצה לשדרג אותו ולהוסיף לו כונן SSD. קודם כל רציתי לקבל המלצות על איזה כונן יהיה הכי מומלץ למחשב שלי ויהיה הכי כדאי מבחינת עלות תועלת. לפי מה שהבנתי מזאפ המחיר לכונן SSD 500GB סטנדרתי הוא בסביבות ה-1000 שקלים, האם יש מקומות מומלצים שמהם עדיף לקנות את הכונן במחיר זול יותר? (קבוצת רכישה, להזמין מחו"ל וכו'...) או האם צפויה להיות ירידת מחירים או יציאת דגם חדש בקרוב ששווה לחכות להם? בכל הנוגע להתקנת הכונן במחשב לפי מה שהבנתי הדרך הנכונה לעשות את זה היא להתקין את כונן ה-SSD במקום הכונן הרגיל ואת הרגיל להתקין במקום הכונן דיסקים. רציתי לדעת עד כמה הפעולה הזאת פשוטה לביצוע בבית או שאולי עדיף לבקש …
-
- 7 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
נפח 120-256GB. אני מניח שאין טעם ללכת על SATA III. זה הספק של לוח האם: Intel® P55 Express Chipset: [*=left]5 x SATA 3Gb/s connectors (SATA2_0, SATA2_1, SATA2_2, SATA2_3, SATA2_4) supporting up to 5 SATA 3Gb/s devices [*=left]1 x eSATA 3Gb/s connector on the back panel supporting up to 1 SATA 3Gb/s device [*=left]Support for SATA RAID 0, RAID 1, RAID 5, and RAID 10 GIGABYTE SATA2 chip: [*=left]1 x IDE connector supporting ATA-133/100/66/33 and up to 2 IDE devices [*=left]2 x SATA 3Gb/s connectors (GSATA2_0, GSATA2_1) supporting up to 2 SATA 3Gb/s devices [*=left]Support for SATA RAID 0, RAID 1, and JBOD iTE IT8720 chip: [*=left]1 x floppy disk drive connec…
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני קונה מערכת חדשה עוד מעט, אז חשבתי לשלב ssd לא מאוד גדול בנפח לכמה ומשחקים ומערכת הפעלה, התקציב עומד על 450-500 שקל. בינתיים שמתי עין על אחד של קרוסאייר force gs 128 שעולה בksp משהו כמו 450₪ מה דעתכם עליו ואם יש משהו מומלץ אחר שנע בסביבות אותו נפח ומחיר
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל המלצה לכונן SSD הכי משתלם למחיר של עד 650 ש״ח ובעדיפות לחיבור Sata 3(אלא אם לא באמת ארגיש בשינויים בין החיבורים). אני מעדיף לקבל את ההמלצה מ-TMS כי אני מתכוון לרשות מהם בקרוב מחשב ולהוסיף את זה לרכישה. תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
מעוניין בהמלצה לכונן ssd ובקר sata 3 ללוח אם asus m2n-e לשימושי תכנות אופיס גלישה באינטרנט והרצת מכונות וירטואליות. תקציב פחות מ 1000 שקל תודה.
-
- 0 תגובות
- 850 צפיות
- 1 follower
-
-
תקציב: מהו התקציב שהוקצה לקנייה? 600 אם ניתן לחרוג מהתקציב, מהי החריגה המותרת? 100 מהו הנפח הרצוי? 250 GB או ב128GB מהו ייעודו של הכונן? התקנת מערכת הפעלה ומשחקים לוח אם: ASUS P8H67-M יש לי שתי שאלות 1) האם זה משנה איפה מתקינים את המשחקים חוץ מזמני טעינה קצרים יותר? כאילו מבחינת ביצועים זה משנה? אם השובה שכן אז אני מעדיף 250GB ואם לא אז אני יכול להסתפק ב120 כי זה יהיה בעיקר למערכת הפעלה ואולי משחק שתיים 2) קראתי כאן באתר כל הבעיה של סדרת EVO840 השאלה היא אם בקניית חדש זה משנה? ואני מעוניין במשה שיתן לי את התמורה הכי טובה למחיר כמובן תודה מראש לעוזרים
-
- 20 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
לפני שאני קונה מחשב עם מעבד i9 9900k בערך בסוף החודש, אני לא סגור רק על 3 -4 חלקים בין כל הרכיבים ביניהם ה ssd אני מתלבט אם לקחת כונן של 250gb אבל שהוא בממשק pcle ולכן הוא מהיר וכדאי יותר, או שלנצל את ירידת המחירים ולקחת 500gb בכמעט אותו מחיר אבל ssd רגיל. ולכן אני מתייעץ איתכם איזה כדאי או שזה שיקול לגמרי שלי לדעתכם וזה לא משנה? אני מציין שאת המחשב אני צריך לגרפיקה וריבוי עומס ופעילות של תוכנות ונוסף לזה גם הרצת משחקים כבדים. הכונן הנוסף שאני קונה זה 3TB, כך שסרטים ושלל משחקים יהיו בו ואילו שאר התוכנות ומערכת ההפעלה ב ssd לגבי קבצי ותוכנות גרפיקה זה משנה איפה לשים? חשוב לי כונן טוב ואמין בתקציב של עד 500 שח , ואם זה כדא…
-
- 15 תגובות
- 9.4k צפיות
- 1 follower
-
-
היי כולם, בשעה טובה התחדשתי במחשב חדש: Intel core i5 3550 3.3Ghz 6MB L3 Cache s1155 Arctic Cooling freezer 7 pro rev 2 CPU Fan Asus P8Z68-V LE G.Skill Ares 2x4GB DDR3 1333MHz PC3-10666 Kit CL9-9-9 Sapphire Radeon HD 7850 2GB DDR5 ANTEC 620W ANTEC 300 ATX ויש לי HDD 1TB 7200RPM SATA II (ממחשב קודם) הבעיה היא שמרגישים ממש האטה במחשב וגם במשחקים יש מדי פעם טעינות קטנות של שנייה שתיים וזה ממש מבאס. לכן החלטתי שעם מחשב חדש צריך גם הארד דיסק חדש. בבקשה תעזרו לי ותנסו להתאים למחשב הנ"ל הארד דיסק SSD מתאים שיהיה טוב וגם בנפח נורמלי, שיכיל גם מערכת הפעלה וגם ישאר מקום לכמה משחקים ותוכנות. תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 998 צפיות
-
-
הי, יש לי מחשב ישן עם חיבור SATA 2 ולוח שאינו תומך ב TRIM. לוח Gigabyte P55-UD3, זיכרון 8 גיגה. אני מעוניין לרכוש כונן SSD על מנת לשפר את ביצועי המחשב. גודל רצוי: 120-250 גיגה. הבנתי שישנם כוננים עם יכולת לבצע TRIM מתוזמן למקרים בהם המערכת מסביב לא תומכת. כמובן שאני מעדיף כונן עם תמיכה ותוכנה רלוונטית. המחשב מותקן ולכן אני מעדיף כונן שניתן לבצע אליו מיגרציה לתוכן ללא התקנה מחדש. האם השיפור בביצועי המחשב יהיה דרמטי גם בחיבור SATA 2? אשמח להמלצות, המון תודה
-
- 2 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם יש ברשותי מחשב נייד מסוג asus n550jv cm248h ..ורציתי לקנות לו ssd בנפח של 256 גיגה.הכי זול ואיכותי שיש אם אפשר בבקשה המלצות
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
רציתי המלצה לכונן SSD עד 64GB ובמחיר של 600+- תודה מראש!!
-
- 24 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
איזה דגם הכי מומלץ כיום במחיר עד 600 ש"ח ? עדיף לי כזה שכולל קיט התקנה.
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חברים כמו רובנו, רוצה לנצל את השישי השחור חבר המליץ לי על הcrucial של 250 ג'יגב (יש לי במחשב 2 כוננים HDD רגילים גודלים אז לא צריך יותר בשביל מע' ההפעלה) באמזון ראיתי מחיר סביר (קצת יותר זול מבארץ), אבל ראיתי גם כמה אנשים שנתנו ביקורות פחות טובות, כי הוא הפסיק לעבוד להם אחרי כמה חודשים עד כמה שנים בודדות (שנה שנתיים) האם למישהו יש ניסיון רע עם הכוננים הללו?? כי קראתי קצת בפורום וראיתי רק דברים טובים שאלה נוספת - המחשב קצת מיושן. על אילו דברים אני צריך להסתכל כדי לדעת שהמחשב מתאים לכונן SSD כזה? (יש חיבור SATA כמובן, יש 12 ג'יגה זיכרון, חלונות 10, מעבד i5).... מה עוד כדאי לדעת? שוב אני בעיקר רוצה שהחלונות יהיה שם, ואולי כמה …
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום. רציתי בבקשה לקבל המלצה לכונן איחסון חיצוני בגודל 80 ג'יגה. מה דעתכם על ה WDXMS800TE של WD? ד"א, האם זו דרך אופטימלית לגבות מידע או שיש דרכים עדיפות (במחיר דומה..)? האם אפשר להעתיק לכונן גם את ההתקנה של ווינדוס באיזשהו אופן, למקרה שיש הפסקת חשמל וכל ההארד דיסק הפנימי נמחק?
-
- 1 תגובה
- 565 צפיות
-