עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by gm446,

בוקר טוב, אני רואה שהדעות מאוד חלוקות בנוגע לעניין הכתיבה על SSD. חלק אומרים לעשות אופטימציות לתיקיות Temp ולבטל Swap file, מצד אחד זה יכול להוריד את מספר הכתיבות על הדיסק מצד שני אני מאבד פה ביצועים חשובים שבשבילם בדיוק התקנתי את המערכת על כונן SSD. חלק אומרים שבכוננים מודרניים זה כבר לא רלוונטי ואין צורך. מישהו יכול לעשות סדר בנושא?

2. תגידו מה גורם לדבר הזה שניקרא בד סקטור בהרדיסק אני לא מבין את זה תודה לכול מי שיענה

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  3. אני מחפש לקנות DOK איכותי בנפח 16GB יש המון חברות בשוק המובילות הן לפי מה שהבנתי: PATRIOT SANDISK KINGSTON אני מחפש DOK שיהיה: 1)עם פקק\חיבור נחבא. 2)עם עדיפות לאפשרות לתפוס כמחזיק מפתחות. 3) כמה שיותר איכותי 4)תקציב 100 ש"ח +- תודה רבה מראש.

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by Matankzr23,

בכל אתר של מחשבים אני רואה דיסקים קשיחים של אותה החברה באותו הגודל אבל שבאחד מהם יש JS JB KS YS מה זה כל הדברים האלה? מה הכי טוב?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  5. קניתי רבעיית קשיחים, זה מחייב ביקורת טוב, נתחיל עם רבעיית הקשיחים ובקר הקשיחים הם SAMSUNG F1 HD103UJ בנפח של טרה, מדובר בקשיחים עם 3 פלטות בגודל של 334GB ו32מגה זכרון. הPERC עצמו כמו שהוא בא במקור והקירור החדש שלו הבדיקות: הבדיקות נערכו על ידי HD TACH 3.0.0.0 ו- HD TUNE PRO 3.50 בגדול רציתי להביא לכם את כל התמונות של הבדיקות אבל זה יותר מדי (גם גרם לקריסה באתר אחר) לכן אני אביא לכם את הטבלה המרכזת של כל המידע וגם קישור לתמונות אם מישהו רוצה אותם http://depositfiles.com/files/37fpg3m29 ICH VS PERC בגדול אפשר לראות שיש מקומות שהICH10 עדיף על הPERC אבל גם התוצאות השונות נובעות בעיקר מכך שבניגוד לאפשרויות הבודדות שיש לICH10 כמו סרטיפים בגודל של 32 עד 128 לעומת …

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  6. בטמפרטורה כפי שמופיעה בתמונה כשהמחשב עולה זה הגיוני? [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by Anonymous1,

שלום רב, אני צריך כונן SSD בנפח GB 256 בערך, לשימוש סטנדרטי. חיפשתי ב KSP כונן עם חיבור PCI-E וחשבתי על אחד מהשניים שמופיעים בקישור https://ksp.co.il/?list_compare=.50334..60068. אומנם ההבדל במחיר לא גדול כל כך, אבל עדיין האם סביר שיורגש בכלל ההבדל? האם יש המלצה לכונן אחר בכלל, באותו סדר גודל של מחיר. נ.ב. אני מניח שתמיד יש תמיכה לאחור לגירסת ה PCI-E, זה נכון? תודה מראש,

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by Moooshe,

הכותרת אומרת הכל... אם אני מקבל כבל IDE עם 80 סיבים, האם יש לי דרך לגלות אם הוא 66/100/133?\ תודה!

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by dcaspi,

שלום, לפני יומיים קניתי הארד-דיסק חדש, מקסטור, 40 גיגה, 7200 סל"ד. עכשיו, אני מעוניין להשתמש גם בחדש וגם בישן כשני כוננים נפרדים. הגדרתי את המקסטור כסלייב והתקנתי על שניהם אקס-פי. התקנתי בוט-מג'יק כדי שאוכל לעבור בין שני הכוננים, הבעיה היא שכשיש על שניהם אקס-פי, כשאני מנסה להריץ את הסלייב, המקסטור, הוא נותן לי שיגאה ולא נותן לי להעלות את ווינדוז. כשהיה לי על המאסטר, הישן, אקס-פי, וווינדוז מי על החדש זה עבד מצויין. למישהו יש מושג? תודה רבה, דן

10. האם יש הבדלי מהירויות בין הכוננים הקיימים בשוק או שכולם פחות או יותר אותו דבר? הבנתי שהטרנסנד מומלץ...השאלה האם יש משהו מהיר במיוחד במקום או שזה מספיק טוב?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by yuvalg,

לא מצליח לפרמט מחיצה באחד הדיסקים. לא באמצעות ה-disk managment ולא דרך ה-my computer אני מקבל הודעת שגיאה: failed to open drive/harddisk/partition 1 eror code 2@1050001

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  12. אני מעביר הרבה קבצים ותוכנות גדולים בין חברים, אני צריך הארד דיסק קטן לא יותר מ 40GB עדיף אפילו חצי מזה, אבל מהיר מאוד זה העיקר שהייה מהיר בערך ב 350 שקל יש הצעות? :asthanos:

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by stojakovic,

ראיתי בת'ראדים הדביקים בכל מיני מקומות שבמידה ויש צורב איכותי ודיסק איכותי איןטעם לא לצרוב על המהירות המקסימאלית. עכשיו, רציתי רק לשאול- בהנחה שזמן הוא לא פקטור כאן, ואני צורב על מהירות נמוכה (4X) אז הסיכויים שהדיסק ייצא עם פחות טעויות קטנים, נכון? כי העניין הוא שזמן יש לי, אבל אני לא מתכוון לבדוק כל דיסק אם הוא יצא טוב כי אין לי כח לזה אז הצריבה על מהירות נמוכה יותר בטוחה? ועוד משהו- איך המדיות של פיליפס ושל TDK? וגם הצורב שלי של פיליפס איך הם?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by x-dude,

אוקיי, אחרי שעשיתי את הסקר על צורבי NEC שנדפקו, אנשים התחילו להתווכח איתי שאחוז הצורבים התקינים עדיין משמעותי ושזה לא מראה על שום מגמה שלילית. לכן, הסקר הזה יראה פעם אחת ולתמיד מי היא החברה עם מספר הכוננים הדפוקים הגבוהה ביותר. - למי שאין כונן דפוק, נא לא להצביע. - למי שיש יותר מחברה אחת, איפשרתי מקסימום שני הצבעות. - אם היה לך צורב דפוק והחלפת, תצביע. - אם אתה מכיר מישהו (או יותר מבנאדם אחד) והוא לא משתמש בפורום hwzone (מה? איך לא?), אז "תצביע בשבילו". "נדפק": לא קורא דיסיקים, פעם קורא פעם לא קורא, צריבה גרועה... כל מה שמצביע על מגמת בעיית חומרה שלא קשורה למשתמש (אם לא חיברת את הג'מפר נכון, זה לא כונן דפוק ). תודה ל Decktor שהביא לי את הרעיון, אפילו אם זה לא היה …

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  15. הייתי באופיס דיפו חשקה נפשי במדיות ראויות לצורב (שעדיין אין לי) בכל מקרה זכור לי מישהו שפרסם בו 10 דיסקים ב35 שקל שם חיפשתי לא מצאתי לקחתי 25 ב109 באתי לשלם ראיתי בקופה את המבצע של ה35 קניתי 3...עכשיו בגלל החשדנות הגדולה שלי ושאין לי עדיין צורב רציתי לשאול אם למישהו יש ניסיון עם העשיריית דיסקים ב35 ויכול לתת לי מדיה קוד שלהם או לחילופין לתת לי תמדיה קוד של ה25 מקווה שהם אותו הדבר ולא שה10 סוג ב או סתם דיסקים עמחה שהאופיס דיפו נפטרים מהם. ויהי שלום

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  16. http://imgur.com/ikKO8 הזמנתי באינטרנט סיגייט 2 טרה וקיבלתי דיסק מתוקן. האם ידוע על הבדל מובהק בין חדש למתוקן? יש איזו אינדיקציה שהמתוקנים מתקלקלים יותר האם להתעקש על חדש?

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  17. משפחת ה-870 EVO מיועדת לרשת את דגמי ה-860 EVO המפורסמים לאחר יותר משלוש שנים של הפוגה, תודות לשבבי TLC מהדור החדשלכתבה

18. Started by Yotam.B,

היי, כבר קראתי עשרות פוסטים העוסקים בנושא הזה ובכל זאת לא הצלחתי לקבל את התשובה שלשמה חיפשתי את המידע. יש לי הארדיסק נייד של 1 טרה. כרגע הוא נמצא בפורמט של Fat32 וזאת רק על מנת שאוכל להשתמש בו גם במחשב מק שלי. קניתי כבר הארדיסק נפרד למק ועכשיו השאלה שלי האם בברירת המחדל שלו הכונן צריך להיות NTFS או FAT32 בהנחה ואני אשתמש בו בוינדוס? ות'כלס, מה ההבדל המהותי בניהם ובמה עדיף להשתמש? וכן, אני משתמש גם בקבצים שהם מעל 4 ג'יגה. שנה טובה !

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  19. שלום, אני מחפש דיסק חיצוני של 2TB לגיבוי ולשימוש ככונן רשת ביתי (NAS). תקציב - 500-800 ש"ח. אשמח ללמוד מנסיונכם תודה

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  20. אני מתכוון לקנות 2 כוננים ולחבר אותם ב RAID 0 האם אפשר לקנות כונן למשל RAPTOR 36 GB ולחבר אותו לעוד 7400 רגיל של 80 GB ? והאם זה יתן הבדל ביצועים מול 2 כוננים של 7400 80 GB ?

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  21. ארד דיסק עם באפר 64 MB מה נותן מול 32 MB ? ראיתי דיסקים 1 GB או 2 שההבדל בינהם הוא באפר אבל האם זה משפיע ?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by Yotam.B,

היי, אתחיל ואומר שאין לי מושג בנושא ואני רוצה להתחיל להיכנס אליו על מנת לרכוש אחד כבר בשבוע הקרוב. יש לי את האיימק 27׳ החדש עם חיבור TB3. כעת אני רוצה להוסיף נפח וחשבתי לעשות זאת דרך כונן TB3. הבנתי שיש דבר כזה שנקרא RAID ורציתי לשאול כמה שאלות לגביו: 1. אם יש לי כלוב שתומך ב4 כוננים אבל בשלב ראשוני אני מחבר כונן אחד נניח של 2 טרה ובעתיד אני רוצה להוסיף כונן נוסף של עוד 4 טרה. האם אני רק מכניס אותו ורואה אותו ישירות כ6 טרה במק? 2. נניח ויש לי בכלוב הנ״ל 2 כוננים ואני כל הזמן מגבה ומעביר לתוכו. איך אני יודע לאיזה כונן פיזי זה עובר? 3. האם יש אפשרות לראות כל כונן בנפרד פשוט? אני כמובן מדבר על הקשר של מק כי ייתכן ושם זה …

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by ori-silver,

מה ההיתרונות והחסרונות של דיסק עם פלטה 1 בדיסק מול דיסק קשיח עם 2-3 פלטות?דיסק עם פלטה אחת לא אמור להיות פחות אמין?

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by yousux,

ב CPANEL אני רואה שההארדיסק SATA2 שקניתי מזוהה כ SATA1 (של סיגייט), דיסקים אחרים במחשב מזוההים כ SATA2 (לא של סיגייט) מה יכולה להיות הסיבה (האם הדיסקים האלו מגיעים מגופמרים כ SATA1 מהמפעל?).

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by amisha,

היי , ברשותי לוח אם Z97-pro deluxe של ASUS. (לינק) כתוב : Intel® Z97 chipset : 1 x SATA Express port, compatible with 2 x SATA 6.0 Gb/s ports 1 x M.2 Socket 3, with M Key, type 2260/2280 storage devices support (both SATA & PCIE mode)*2 4 x SATA 6Gb/s port(s), gray Support Raid 0, 1, 5, 10 Supports Intel® Smart Response Technology, Intel® Rapid Start Technology, Intel® Smart Connect Technology *3 ASMedia® SATA Express controller : *4 1 x SATA Express port, black ASMedia® PCIe SATA controller : *4 2 x SATA 6Gb/s port(s), black אני רוצה לחבר לו כונן ב m.2 אבל לא כתוב במפורש שהוא תומך ב NVME אבל כן ב PCIe . מה או…

דיונים חדשים בפורומים