עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. אז ככה, יש לי שני כונני SSD זהים 60GB של mushkin דגם MKNSSDCL60GB, התומכים (לפי המפרט) במהירות כתיבה וקריאה של עד 280MB/Sec. הייתי שמח להשתמש בהם בתצורת RAID 0 במקום סתם שני כוננים במחשב. לוח האם שלי (Gigabyte p35ds3l) לא תומך ב RAID, לכן חשבתי להוסיף בקר שיוכל להתמודד עם RAID 0 בקצבים האלה (ושלא יהווה צוואר בקבוק), על מה הייתם ממליצים? אשמח גם לקישורים לחנויות מחו"ל.. תודה לעוזרים!

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by Screw_Master,

צהריים טובים לכולם, לדוד שלי יש בעיה עם צורב NEC שלא צורב DVDים משום מה, והוא רוצה חדש. עוד לא ניסינו את הדרכים לתיקון הבעיה בסטיקי, אבל הוא רוצה חדש בכל. אני אתעסק איתו אצלי בבית בתקווה לתקן אותו, אבל בינתיים... בכל מקרה, בדקתי בכל מני חנויות באיזור, והצורב הזה במלאי בחנות מאוד מאוד מומלצת פה בפורום. השאלה היא האם הוא מומלץ? הדוד צורב המון, גם CD וגם DVD, ואני רוצה לתת לו צורב עם איכות צריבה הכי טובה שיש. לא כל כך חשוב אם הוא IDE או SATA, הלוח שלו תומך בשניהם, רק שיהיה לבן כי זה הצבע של המארז שלו. אז האם הצורב הזה מומלץ? http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=28&products_id=9762 עברתי על סטיקי המומלצים, והוא אומנם לא מומלץ שם, אבל קרוב רחוק שלו כן…

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by Lyoko,

מחשב עם שני הארדיסקים, אחד 320, שני 250.. האם אפשרי RAID תוכנה דרך וינדוס?

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  4. Started by sh_idan,

?

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  5. שלום לכולם! אני צרך בבקשה המלצה לכונן קשיח נייד, 3.5. הוא יהיה לגיבוי של חומר בעיקר, בקושי לעבודה שוטפת. מספיק חיבור USB 2.0. צריך לפחות 1TB עם עדיפות ליותר. מבחינת תקציב אין ממש תקציב מוגדר.. ז"א הבנתי שרוב ההארדיסקים הם בטווח של 400-700, אז זה פחות או יותר התקציב אני מניח.. בגדול עדיפות לזול מן הסתם, אבל מוכן לשלם יותר על איכות (עד גבול מסויים, לא מוכן לשלם מעל 600 לטרה נגיד, נראה לי מוגזם).. בכלליות אני כנראה אצטרך יותר מטרה, אבל ראיתי שהמחירים של 2 טרה מאוד גבוהים ועדיף כבר לקנות 2 כוננים של טרה.. תודה מראש!

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by semuel_t,

תוכלו לרשום איזה דגם הוא? (כלומר לדוגמא GCR-8523B וכאלה...) ואיפה קניתם אותו? וכמו כן האם הצורב מכיל גם כניסה לאוזניות וכיוון לווליום?... ( כי אני רוצה רק כזה אבל לא יודע איפה אפשר להשיג אותו) אני מדבר על צורב במהירות של 52/32/52 ... תודה.

7. הצורב הוא צורב SATA - יש לו חיבור נתונים מסוג SATA אבל חיבור המתח שלו זה כמו SATA קטן ??? מישהט מכיר את המתאם אם קיים ? או שזה רק כבל מתאם לחשמל ? הצורב שקניתי - http://www.sony-optiarc.eu/supportservice/downloads/dvddrivesnotebooks/ad7670s.html קיבלתי מתאם עם המארז שנראה כאילו לצורב SCSI...

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  8. שלום לכולם, יש לי מחשב נייד עם דיסק קשיח 120 גיגה עליו החילוק הוא: d: 6 גיגה c: כל השאר ... רציתי להתקין מערכת הפעלה נוספת על אותו הדיסק הבעיה שאני לא יכול להתקין ווינדווס 7 על כונן d כי יש בו רק 6 גיגה... האם ניתן לקחת חלק מכונן c (ולהשאירו פעיל כולל מערכת הפעלה עובדת) שלא בשימוש (יש בו 40 גיגה פנויים)? אם הדבר אפשרי, כיצד?

9. Started by -JobNick-,

שלום חברה, היום קניתי את הצורב של LG 40X12X40 הפירמר (FIRWARE) שךו היה 1ץ02 עידכנתי ל1.04 ללא בעיות. קראתי אליו ביקורות טובות ברשת, וגם קראתי שפעם הם היו באים עפ BUFER של 8 מגה אבל עכשיו זה 2. אבל מה שאני רוצה לשול זה באיזה צורה הוא צורב P-CAV ? ואיך אני יכול לבדוק זאת, בחוברת שלו כתוב P-CAV אבל אני מקווה שבFIRMWARE 1.04 הם לא החיזור את זה לZ-CLS

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by ggg123,

שלום. אני רוצה לצרוב דיסק עם סרט שמתחלק ל 3 חלקים. 2 חלקים תופסים כ 400 מגה. האם אני אוכל לצרוב את 2 החלקים ומאוחר יותר להוסיף את ה 3 ע"י השארת הדיסק פתוח מבלי לפגוע באיכות הכללית וחייו של הדיסק? תודה!

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  11. שלום לכולם. אני מתעניין בקניית צורב למחשב חדש, ומתעניין מן הסתם בצורבי SATA בעיקר. lightscribe לא חשוב לי ואני גם לא צורב בכמות שמצריכה צורב מקצועי. חשובים לי בעיקר השקט שבהפעלה והשקט הנפשי שהדיסק יצרב מהר וכמו שצריך. ראיתי כאן בפורום את הצורב של LG מדגם H30N בין המומלצים ומצאתי אותו במחיר באזור ה210 ש"ח. לעומת זאתף גיליתי ממש במקרה גם צורב SATA של סמסונג מדגם SH-183 שנמכר רק בחנות אחת שמצאתי בזאפ, במחיר של 177 ש"ח: http://www.skypc.co.il/Product.asp?Pid=SH-S183&Cat2Cat1ID=16&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he את המפרט שלו מצאתי כאן: http://www.videohelp.com/dvdwriters.php?DVDnameid=1806&Search=Search&list=2#comments ובמבט ראשון הוא נראה בסדר גמור. מישהו מכיר איזה ב…

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  12. 1. קניתי DOK 2.0, העתקת קובץ של 700 MB לוקחת כ 11 דקות (אליו וממנו) - אם אני לא טועה זה המהירות שאמורה להיות ב USB 1.1 לא? עדכנתי את הדרייברים של הלוח אם לגרסה 6.66 החדשה והבעיה נשארה כאשר אני מחבר את ה DOC המחשב מזהה אותו כ USB 2.0 ולא מראה על שום בעיה המחשב שלי: amd athlon xp 3000 Gigabyte GA-K8NF-9 1GB RAM winxp pro האם יש תוכנה חינמית שתוכל לבדוק האם ה DOC הוא באמת 2.0? או שמא זו המהירות האמיתית של USB2? 2. מסתבר שבנוסף למהירות השגוייה, כאשר מעתיקים ל DOC קובץ גדול (100MB) הקובץ נוצר בצורה פגומה (כיווץ שלא ניתן לפתוח/ וידאו שלא ניתן ליראות) בינתיים עשיתי פירמוט ובדיקת שגיאות לכונן וזה לא עזר. האם יש דרך לתקן את הבעיה? (אין אחריות על המוצר - הוא נקנה בחו"ל…

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by Symbore,

טוב אז יש לי כונן ירוק של WD בעייתי. הוא מתקשר אצלי למספר בעיות שבאו והלכו כעומת שבאו.. ורגע לפני שאני שובר לו את הצורה וקונה אחד חדש, אני רוצה לברר האם אולי עוד אפשר להצילו. הבעיה הנוכחית היא כזו: הכונן משמש לאחסון ולהורדות ואיננו הכונן הראשי ואף לא המשני שלי. במחשב הנ"ל אין אנטיוירוס שפועל ברקע (המחשב נקי מוירוסים ורוגלות) וגם לא ה-defrag. עם זאת, לפעמים, קשה לי לדעת מתי ולמה, הוא מתחיל לעבוד לאט. קריאה וכתיבה יורדות למהיריות נמוכות מאוד ושוב, ככל הידוע לי, אין שום פעילות רקע המצדיקה זאת בהתחלה חשבתי שזאת בעיה בכבל הSATA והחלפתי אותו - פעמיים. אפילו חיברתי את הכונן לנקודה אחרת ועדיין אותו הדבר. מספר רב (רב) של פעמים עשיתי בדיקת תקינות על ידי התוכנה באתר של WD המתאימה לכ…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  14. http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=7118 מחפש חוות דעת לגביו, יש לו שנתיים אחריות והוא עולה 620 ש"ח, ככונן לגיבוי, שווה ?

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  15. Started by Spitted,

היי חברים יש לי במחשב 2 כוננים קשיחים, האחד בנפח 160GB והוא משמש לאחסון, והשני בנפח 640GB שמכיל מחיצה למערכת ההפעלה ומחיצה נוספת למשחקים/סרטים וכל הדברים הכבדים יותר. שניהם כבר לא כל כך צעירים. התקנתי את התוכנה HD TUNE בכדי לבדוק אותם והתוצאות שגיליתי היו מפתיעות: קודם ה-160GB (שתכלס הוא פחות חשוב), יש מידי פעם נפילות חדות במהירות אבל זה פחות מדאיג אחר כך ה-640GB, שהביצועים שלו חשובים כי עליו מותקנת מערכת ההפעלה וכמה משחקים תובעניים. אפשר לראות שמהירות הקריאה ממש ממש נמוכה בהשוואה לכונן הקודם, ובכלל הגרף הזה נראה מזעזע צירפתי גם INFO על כל כונן בכדי שתוכלו להסתכל על הנתונים, אני לא מבין בזה ואין לי מושג מה המשמעות של רובם מה אפשר לעשות בשביל לתקן את זה? יש לציי…

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by n_aviv1,

יש לי 2 כרטיסי זיכרון של 8 GB של חברת סיליקון פאוור ואני חושב ששניהם דפוקים: אחד מהם הוטס לסין וכשהוחזר לידיי התברר שכל המידע (כ-200 תמונות) נמחק לחלוטין. בשני יש מדי פעם תמונות תקולות עפ פס אפור לכל רוחב התמונה. האם מדובר בתקלה בכרטיסים בוודאות? האם יש חברות יותר מומלצות מבחינת אמינות?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by tront,

אני מחפש מארז לדיסק קשיח IDE של 80GB שיש לי, אבל רציתי שתהיה לו גם אפשרות של SATA אם אני אחליף אותו בעתיד, וכמובן USB2 משהו טוב במחיר סביר סביבות ה100 ש"ח אם יש משהו טוב במחיר גבוה יותר אז תציעו גם, תודה

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by yaniv-h,

כמה צריך לעלות היום צורב טוב *52????

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  19. שלום לכולם רכשתי מחשב עם הדיסק המדובר ואני שומע את הדיסק בכל פעולה של קריאה ממנו לדוגמא בעליית המחשב או פתיחת אפליציות שונות נאמר לי בחנות שהסדרה השחורה ידועה כרועשת ואם חשוב לי השקט לוותר במעט על הביצועים ולקחת את הסדרה הכחולה האם הדבר נכון ? ובמידה וכן האם אני בכלל ארגיש הבדל בביצועים בין 2 הדיסקים הבאים ואיפה זה יבוא לידי ביטוי: http://hdd-compare.com/en/compare/?d=wd10ealx,wd1002faex תודה מראש לעוזרים

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  20. אני מחפש צורב dvd טוב שיהיה אמין ומבחרה טובה, וכמובן יצרוב באיכות טובה אני לא יודע אם זה מחיר נמוך סביר או גבוה כי אני ממש לא מבין בתחום הזה, אבל אני מניח שאפשר לקנות משהו טוב נכון? בכל מקרה לא הבנתי מה זה dual layer הזה שכולם מדברים עליו או כל המושגים האחרים, אז הסבר קצר יהיה נחמד (ניסיתי למצוא הסבר לרוב המושגים במרוכז אבל לא מצאתי). ואיזה עוד נתונים מראים שהצורב הוא טוב? וכמה שאלות די חשובות מבחינתי... 1. כשאני אשכיר סרט בספריית הוידאו ואצרוב אותו, האם הדיסק הצרוב יוכל לנגן גם באיכות סאונד דומה? אני מדבר עם dolby digital ו- dts (הפרדת צליל). 2. כמה עולה מדיה לצריבה? 3. מה היא התוכנה הכי מומלצת לשימוש היום? תודה לעוזרים

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by mushka,

שלום רב, קראתי על ערכות השבבים החדשות (יחסית) של אינטל שבהן (לפחות ב H77/Z77) ניתן להנות מביצועים מוגברים של כונן SSD על ידי יצירת מערך RAID בין כונן קשיח רגיל לכונן או כרטיס SSD. ואז מתקינים את התוכנה של אינטל (rapid storage) ובתוכנה הזו אפשר להגדיר להעביר את הקבצים שנצרכים ביותר אל ה-SSD ועל ידי כך לשפר את ביצועי המחשב. וגם ראיתי שמגיעים מחשבים ניידים שכתוב שהאחסון שלהם זה (500GB HDD + 32GB ssd) כלומר יש להם כרטיס mSata שמשמש כבאפר. רציתי לשאול בעלי ניסיון מה הם יודעים על הביצועים במצב הזה (RAID), והאם כדאי להשתמש באפשרות זו או עדיין מומלץ להתקין את windows על כונן SSD ואת קבצי הדאטה בנפרד על כונן קשיח רגיל, מה עדיף ומה היתרון בכל שיטה. תודה

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by mp91,

אהלן חברים! ברשותי גלקסי 3, 16 ג'יגה. זיכרון הפלאפון התמלא ולכן אני מעוניין בהרחבתו. אני מתלבט בין 16 ג'יגה ל 32 ג'יגה(לצורך העניין- 16 ג'יגה מילאתי אחרי שנה ו 4 חודשים (בעיקר תמונות) וכרגע הוא מלא) אם מישו יכול להמליץ על גודל שמתאים לי + סוג ספציפי אני אשמח. תקציב שלי הוא עד 150. לדעתי גם זה יותר מדי לדרישות שלי. אני רוצה משהו שפשוט יספק את העבודה כמו שצריך וזהו. תודה רבה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  23. 4 טרה זה בכלל לא הרבה ביחד לגודל של משחקים היום. יש משחקים שמגיעים ל200 GB אפילו לבד. מה זה המחירים האלה? זה פשוט הזייה https://ksp.co.il/web/cat/152..1438?srsltid=AfmBOopl8HcT2mu-NKpUBpZ9d7TSbN_E8fkId--BMxZkatWlwkcsKouM

24. Started by belldom,

אחרי שהתחדשתי בכונן SSD במחשב הנייח בעזרתם האדיבה של האנשים פה (כן, כן. גם לי יש M4). אני שוקל להתפנק בעוד אחד לנטבוק שלי: http://www.msi.com/product/nb/U135.html#/?div=Specification האם באמת כדי? (למחשב הזה) האם שווה ההשקעה? למשל אם יהיה הבדל משמעותי במהירות, חיסכון בחשמל ומשקל?

25. Started by Os.Master,

שלום , מתלבט לגבי שלושה דגמים של דיסקים קשיחים בנפחים של 2 TB האופציות הן : iomega ego 2 tb LaCie Minimus 2tb Wd element 2tb אשמח לשמוע אם למישהו יש ניסיון עם הכוננים הללו בעיקר השניים העליוניים מכיוון שאין הרבה ביקורות עליהם ברשת .

דיונים חדשים בפורומים