אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,919 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה לקנות כונן SSD חדש וחשבתי על 240 או 480 ג'יגה. אין לי מושג איזה מותג טוב בSSD (אני בזכרונות מכיר את TRANSCEND או קינגסטון אבל מבחינת כוננים אין לי מושג איזה מותג טוב יותר).. מעבר לכך אני מתכוון להחליף את המחשב בן ה9 שנים אחרי התקופה הזו כך שאעביר את כונן הSSD ישירות למחשב החדש. השימושים שלי במחשב: עבודה משרדית ומשחקים פעם ב:.... כמובן שאני רוצה לקנות כונן עם זיכרון גדול כי אני מוריד המון וייתכן והשימושים ישתנו בהמשך.... אשמח לקבל עזרה ממכם יום טוב שיהיה לכם
-
- 6 תגובות
- 4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, מכר שלי נוסע בשבוע הבא לחו"ל לצורך מאסטרינג לדיסק שהוא הקליט. הוא מעוניין לקחת איתו את קבצי המוזיקה שהוא ערך על גבי דיסק קשיח. הבעיה שלו היא שהוא לא יודע איזו מערכת קבצים לבחור עבור הפרמוט של הדיסק הקשיח - מכיוון שהוא לא בטוח מה יתאים למחשבים שבאולפן שאליו הוא נוסע... משיחה עם האולפן הם סיפרו לו שיש להם גם MAC's וגם PC's, אבל הם לא נתנו תשובה חד משמעית לגבי מערכת הקבצים - אז בקיצור, הוא צריך להחליט אם הוא מפרמט את הדיסק שלו ב-FAT32 (מגבלה של 32 ג'יגה) או NTFS (אם באולפן ה-PC's עובדים על FAT32 תהיה לו בעיה). יש גם את ה-MAC בסיפור, אבל אין לנו מושג עם איזו מערכת קבצים המחשבים האלה עובדים. כל מי שיוכל לשפוך אור על הנושא, יבורך... תודה מראש.
-
- 10 תגובות
- 961 צפיות
-
-
80 ג'יגה, כבר מותקן וינדואז, כמה כדאי להקצות לכונן c:?
-
- 2 תגובות
- 868 צפיות
-
-
שלום.. ברצוני לחבר שני דיסקים קשיחים למחשב שלי שהמפרט שלו נמצא בצד. הדיסק שאינ רוצה לחבר הוא 40GB קצת ישן האמת.. איך אני יכול לחבר אותו שיעבוד במקביל למה שיש לי? וגם אני רוצה שהווינדוס יעלה רגיל כמו שהוא שהדיסק השני ישמש מעין "מחסן" לכל מיני קבצים. תודה.
-
- 13 תגובות
- 8.5k צפיות
-
-
שלום יש לי דיסק קשיח חיצוני 750 גיגה בן 6 שנים USB 2 השתמשתי בו לגיבויים עד לאחרונה, ולפני כחודש בערך התחיל לעשות בעיות: כשחיברתי אותו היה רשום התקן לא מזוהה, כשחיברתי אותו על מחשבים אחרים לא זוהה ולא היתה כל הודעה, עכשיו כשחיברתי אותו שוב למחשב שלי ליציאת USB לא זוהה ולא היתה כל הודעה החלפתי יציאה בהתחלה נשמעו צפצופים מוזרים כאלה ופתאום זוהה טוב ,ועכשיו עובד טוב מזהה את הדיסק ומעתיק אליו קבצים ,מה זה אומר , מה עושים ??? תודה למגיבים
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הלוח אם שלי תומך ב- UDMA 66/100 ואני מעוניין לקנות הארד דיסק Western Digital 160 Gb 7200 ATA 100 8 Mb Buffer האם הוא יפעל?
-
- 2 תגובות
- 823 צפיות
-
-
תיראו כתבתי בגוגל את הדגם הזה wd 500gb aaks ואמרו שיש לו באגים שאחרי כמה חודשים או שנה הוא מתחיל להידפק זה נכון? שמעתי שזה רק בגירסת ה aaks זה באמת נכון? והמון אנשים אומרים שיש את הבאג הזה ועזרה דחוף למה כבר הזמנתי את המחשב החדש שלי עם ההארד דיסק הזה ואני שוקל אולי להחליף עזרה מהירה בבקשה
-
- 5 תגובות
- 803 צפיות
-
-
-
אני רוצה להוסיף מקום למחיצת מערכת ההפעלה והיות שהיא יושבת על RAID אף תוכנה לא מצליחה לזהות את המערך ע"מ להרחיב את מחיצת מערכת ההפעלה. האם יש תוכנה המאפשרת הרחבת מחיצה שעליה יושבת מערכת ההפעלה בזמן עבודה (ולא בזמן בוט) לחילופין תוכנה שנטענת בזמן הבוט ומאפשרת לקרוא דרייברים (כמו נורטון GHOST לדוגמא), או כל פתרון אחר?
-
- 1 תגובה
- 896 צפיות
-
-
אחרי שהזמנתי את הכונן M4 מחנות "פלונטר" התאכזבתי לגלות שהכונן הגיע ללא אריזה אלא OEM במעטפה (וזה לא רשום בתיאור מוצר שזה OEM) הכונן הוחזר כמובן. עכשיו אני מעוניין לקנות מחנות ברשל"צ "פיסי סנטר" מישו מכם קנה מהם? האם הם אמינים לגבי אחריות ומקוריות מוצר? או אם יש חנות מומלצת שממנ אפשר לקנות את הכונן? בתודה
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, מרכיב מחשב למטרת משחקים ועריכה ( Premiere\Photoshop), המערכת הפעלה והתוכנות יהיו על הכונן הזה, יש בנוסף כונן samsung 970 evo plus 2TB, חשבתי על samsung 980 pro nvme m.2 1TB, ראיתי באמזון שיש את אותו דגם עם צלעות קירור, ההפרש במחיר לא גדול (הקנייה תעשה דרך אמאזון) האם יש סיבה לקנות את הדגם עם הגוף קירור ? (ראיתי הרבה שירשורים שהוא מיועד יותר ל PS) דבר שני האם הוא מתאים ללוחות אם, ההאם בהרכבה שלו צריך להוריד את הגוף קירור ?
-
- 0 תגובות
- 722 צפיות
-
-
ברשותי דיסק קשיח Wstern digital my book 1TB אשר שירת אותי נאמנה למעלה משנתיים. לפני בערך חודשיים פירמטתי את הכונן ע"מ להעביר אותו ממערכת קבצים FAT30 לNTFS בעקבות המלצה שקיבלתי פה בפורום כדי שאוכל להעביר אליו קבצים גדולים במיוחד. בשבוע האחרון שמתי לב שתיקיות שלמות פשוט נעלמו על כל תכולתן, מדבור בתמונות שמאד חשובות לי, אוסף שירים מה-5 שנים האחרונות, סרטים, בקיצור כל החיים שאפשר לשים על מדיה דיגיטלית. בנוסף בדקתי מה גודל הכונן כולו ומה הגודל של כל התיקיות והם זהים. אני יודע שאפשר לעשות חיפוש בפורום ויש תכונות שיחזור קבצים אבל באמת מדובר בעיקר בתמונות שמאד חשובות לי ואני לא רוצה לקחת סיכונים. מה הדרך הכי טובה ובטוחה לשחזור הקבצים?? תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 924 צפיות
-
-
אני שומע זימזומים בהרדיסק, זה מפחיד אותי אז לא יודע מיפו זה בא, כי זה בא ל5 שניות והולך ועד אז אני לא מצליך לגלות. אז אני 60 אחוז זה בא מההרד דיסק. אז יש לי שאלה א. אם קניתי לפני שנה את ההרד דיסק אז זה עדין 3 שנים אחריות או רק שנה. ב. אם יש בעיה בהרדיסק ניצאת מחת שוברה או משהוא כזה אז ההחאריות מגינה אל זה. ומה אתם חושבים שזה בבקשה תעזרו לי. עריכה: מרוצה?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
איזה צורב טוב מהיר והכי חשוב אמין כדאי לקנות בעד450 שקלים חדשים???
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ראיתי שיש הרבה שאומרים שהם יקנו שני הארד דיסקים למחשבים שמיועדים לעריכה גרפית, האם באמת יש עניין? ולמה זה משנה? נ.ב כמובן במידה ולא מדובר ב-RAID אלא על שני כוננים שבאחד יהיה ה-WIN ובשני כל תוכנות העריכה תודה רבה!!!
-
- 1 תגובה
- 674 צפיות
-
-
כאמור יש לי WIN2000 איך אני יכול לגלות בעיות ב HD עם יש בכלל :saint: עם הSCANDISK של 2000 אין שורה של BAD SECTORS ב2000 ולא רואים שהוא מתקן תקלה
-
- 4 תגובות
- 965 צפיות
-
-
ההבדל קריטי ? על הנייר ההבדל פי 2 אבל במציאות ? גלישה / משחקים / עבודה ? או שזה רק בהעברת קצבים ?
-
- 0 תגובות
- 384 צפיות
- 1 follower
-
-
לקחתי SSD למשל את זה Kingston Fury Renegade 1TB יש לו מטמון SLC בנפח 396GB ויש לו עוד Overprovisioning שנועד לשפר ביצועים של SSD של 92.7 GB , כל הנפחים האלה נלקחים מה SSD לטובת שיפור ביצועים עכשיו השאלה היא כזאת אם ניקח את הדיסק הזה 369GB+92.7 ביחד זה 461 GB שנלקחים מתוך 1TB זה המון ! , לפי מה שקראתי ה SLC מטמון זה בעצם חלק מהזיכרון הפלאש TLC והוא מדמה זיכרון SLC כדי לשפר ביצועים אבל הזיכרון הפלאש שמדמה SLC הוא מטמון בלבד ולא ניתן להעתיק עליו תוכנות זה נועד נטו לשיפור ביצועים הוא מתמלא ומתרוקן משהו זמני , אז בעצם מה שנשאר מכל ה 1TB זה 539TB בלבד משמע כל השיפורים שיש ב SSD זה על חשבון נפח וזה מטורף מתוך 100 אחוז נפח אפשר להשתמש כמעט בחצי זה לא שפוי . יש כונן SSD שראית…
-
-
- 16 תגובות
- 5.9k צפיות
- 3 followers
-
-
אני במהלך בניית מפרט למחשב חדש,צרכים יחסית בסיסיים (אינטרנט,עבודה מרחוק,וחיבור למסך גדול לצפיה בסרטים) האם כדאי לי לקנות לוח-אם מעט יקר יותר עם חיבורי M2/Express SATA ? (זה בעצם ינצל טוב יותר את הSSD הנוכחי שאקנה? או איפה זה בדיוק משפיע על המהירות? בSSD עתידי שיתמוך בחיבורים אלו? או שאלו חיבורים סטנדרטיים לכל הSSD הקיימים?) תודה
-
- 12 תגובות
- 6k צפיות
-
-
היי. כרגע אני משתמש במחשב נייח בדיסק של נייד. מכיוון שאני רוצה למכור את הנייד שהדיסק הזה שייך לו, אני אקנה דיסק חדש לנייח. האם יש דרך לעשות עותק מושלם של הנתונים מהדיסק הנוכחי על הדיסק החדש, כולל מערכת הפעלה ושאוכל לעשות בוט מהדיסק החדש? תודה.
-
- 1 תגובה
- 820 צפיות
-
-
כל החנויות או שמוכרים בקופסה של 5 או 10 (סעאמק מה אני צריך יותר מדיסק 1?) או מהירות 2X,עשיתי סיבוב בכל העיר העלובה הזאת,מישהו יודע איפה למען השם אני יכול לקנות באיזור חיפה דיסק אחד בודד כזה? מה כבר ביקשתי?
-
- 1 תגובה
- 635 צפיות
-
-
שלום,יש לי צורב nec 4551 dvd ועשיתי לו flash מגרסת 1.06 לגרסת 1.08 חשבתי שתמיד טוב להיות יותר מעודכן בגרסה ומסתבר שטעיתי עכשיו הצריבה נכשלת כל הזמן אחרי 20 אחוז ודופקת לי דיסקים ויש עוד בעיות... הורדתי את העדכון מהאתר הרשמי לא מאיזה אתר מפוקפק כך שאני לא מבין מה הבעיה. מישהו יכול להגיד לי איך אני מחזיר חרה את המצב לקדמותו והאם פירמוט יעזור? בתודה עידו
-
- 1 תגובה
- 569 צפיות
-
-
ניתן לבדוק אם הדיסק החדש באמת חדש.... מצרף קישור http://crystalmark.info/download/index-e.html
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני עומד לפרמט את ההארדיסק וברצוני להשאיר עליו ג'יגות רבות של סרטים. יש לי אותם מגובים על דיסקים של DVD, אבל יקח לי אחר כך שנה להעתיק את הכל בחזרה לדיסק הקשיח. חשבתי לחלק את הדיסק שלי עכשיו לשני partiotions , כדי שאפרמט רק את C, ובפרטישן השני יאוכסנו כל הסרטים. הבעיה היא שהדיסק שלי כמעט מלא ואני לא מצליח לעשות את החלוקה עם partition magic. למישהו יש רעיון איך אני יכול לחלק את ההארדיסק לשני חלקים, כאשר כבר אין בו כמעט מקום? אולי אני בכלל יכול להתקין ווינדוס על פרטישן לא ריק?
-
- 0 תגובות
- 675 צפיות
-
-
אם מישהו יכול להסביר לי על זה קצת תודה
-
- 4 תגובות
- 791 צפיות
-