עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by dannygnh,

מנסה לצרוב קובץ iso לדיסק , נרו מודיע שהצריבה הסתימה. כשאני מנסה לפתוח את הקובץ הצרוב לא רואים כלןם.

• 4 תגובות
    • 737 צפיות
  2. לאחרונה רכשתי הרדדיסק חיצוני של WD אני יכול להתקין עליו מערכת הפעלה כמו בהרדדיסק פנימי?

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. קניתי דיסק st4000dm000 של סיגייט. יש לי ווינדוס 7. כשניגשתי לdisk management על מנת לאתחל, אני רואה שהדיסק מחולק בעצם לחלקה אחת של 2048GB ואחת של 1678. האם כך זה אמור להיות? האם יש דרך סטנדרטית לאחד אותן? אני זוכר שלפני שנים, כאשר הדיסקים הראשונים בנפח 4TB יצאו לשוק, נאמר שזה בעצם "שני דיסקים בחבילה אחת" או משהו בסגנון הזה. האם זה המקרה פה? אציין גם שמופיעה לי אופציה של convert to GPT disk, בניגוד לdynamic disk. אין לי שמץ מזה זה אומר ואם זה קשור. שאר הדיסקים שלי נמצאים כבר במצב של GPT, בעוד שהחדש מוגדר כdynamic. מה עלי לעשות?

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. אני בן אדם שצריך נפח אכסון, וה80 של הנייד לא הכי מספקים. הדגם+מפרט בצד, האם יש HD כמו בכותרת?

• 10 תגובות
    • 997 צפיות
  5. Started by matan13,

ניסתי לחבר כ-3 HD's דרך מתאם usb 2.0 to ide ואף אחד מהם לא מזוהה, ה-USB גם לא מזוהה במחשב. שלושת ה-HD's הם IDE. יש לציין שהמתאם עובד תקין, הארד דיסקים אחרים גם בחיבור ה-IDE הוא מזהה לי. באיזה דרך אוכל לגשת למידע שבהם ? תודה רבה מראש.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by 659zzz,

שלום לכם, אני קונה מחשב ואני לא יודע איזה כונן קשיח לקנות... תמליצו לי בבקשה אמרו לי w.d טובים עכשיו הבעיה שאני רוצה שהrpm תהיה גבוהה משהוו כמו 10000 אבל זה יקר מאוד יהיה הבדל בין 10000 ל7500??

• 2 תגובות
    • 573 צפיות
  7. Started by zag_zag,

כמו שכתבתי בהודעה אחרת כאן (וסליחה על פתיחת ת'רד חדש, אבל הנושאים כאן פחות קשורים), אני לא מצליח להפעיל DMA על הכונן שלי. חקרתי קצת באתר של maxtor וגיליתי שיכולה להיות בעיית תאימות בין הכוננים מהסדרה שלי (D740X), ובין בקרי IDE של לוחות מבוססי צ'יפסט i440bx, שתמנע הפעלת DMA. הם מפילים את האשמה על יצרני הלוחות 1. למרות מה שכתוב באתר - יכול להיות שבעיה פיזית בכונן מונעת ממני הפעלת DMA? בהנחה שמה שהם כתבו זו אכן הבעיה, אני מתכנן לקנות כרטיס IDE (ל-PCI) 2. בחוברת של הלוח היה כתוב שהוא תומך עד ATA33. אם אני אקנה בקר ATA133 הוא יעבוד אצלי (הכונן תומך במהירות הזו)? 3. יכולה להיות בעיה עם מהירות הבאס ? אצלי המהירות היא 83 4. מישהו יכול להמליץ לי על בקר נורמלי שמוכרים בארץ?

• 0 תגובות
    • 795 צפיות
  8. Started by ThaPhoeniX,

יש לי WD SATA 120GB,ולוח P4P800 של ASUS, הכונן עובד ועושה BOOT טוב כאשר מעלים אותו בסביבה של Windows XP אך כאשר מעלים עם מערכת דוס של למשל דיסקט הפעלה של WINDOWS 98 הוא אינו מגיד כראוי והכונן עושה בעיות של SECTOR NOT FOUND וכאלה כאשר מנסים לקרוא ממנו. אני רוצה למשל להשתמש בדיסק MULTI-BOOT עם עזרים כמו PARTITION MAGIC כדי לשלוט במחיצות של הHD וזה לא מזהה כראוי את הכונן.... יש למישהו מושג איך אני יכול להתגבר על הבעיה הזאת או איך הוא יזהה לי את הHD כראוי? בביוס יש כמה מצבים שאמורים כביכול לעזור עם בעיות של תאימות אבל הם לא ממש עוזרים... עריכה: משום מה עכשיו אני בכלל לא רואה אותו רק מתי שאני נכנס לסביבה של WINDOWS, אפילו ההתקנה של WINDOWS XP נתקעת לי על ההתחלה...

• 0 תגובות
    • 711 צפיות
  9. קניתי NEC 3550A מksp בת"א וחיברתי אותו למחשב במקום כונן DVD רגיל שהיה לי (עכשיו יש לי צורב רגיל +הצורב DVD שקניתי ) אחרי שחיברתי אני מדליק את המחשב (בלי לגעת בביוס) והוא רושם בעיה : boot failure please insert a boot diskatte to drive a press any when ready אחרי שהוא עשה לי את הבעיה בדקתי בביוס והצורב DVD מוגדר כמסטר והצורב הרגיל מוגדר כסלייב ההארד דיסק שלי הוא IDE (שאלו אותי את זה בפורום אחר אז כבר רשמתי) יש למישהו דרך לפתור את הבעיה שלי ?

• 2 תגובות
    • 721 צפיות
  10. טוב אז ככה, הלוח שלי עתיק ואני צריך צורב IDE חדש, אני צריך שיהיה אפשר לצרוב עליו במהירויות נמוכות של 2X בשביל הPS2 שלי, שמעתי שמהירויות יותר מידי גבוהות מזיקות לאיכות המדיה ובכך גורמות נזק לעינית המכשיר. וגם יש לי שאלה קטנה, שמתי לב שגם על המדיות עצמן כתובות מהירויות, לדוגמא מדיה של TEAC DVD-R 18X מה זה אומר? או על מדיות יותר ישנות שקניתי לפני הרבה זמן של PHILIPS 1-8X. לגבי תקציב, לא חושב שצריך לציין, שמתי לב שכל הצורבים נעים סביב המחיר של 150 שקל וזה מקובל עליי.

• 10 תגובות
    • 896 צפיות
  11. Started by crovei,

לאחר ששירת אותי באופן נאמן כ-4 שנים, קרס לי ההארדיסק שהיה מיועד לגיבויים (40 ג'יגה). כרגע אני עם הארדיסק של 80 ג'יגה ועוד אחד של 30, שגם הוא עם פז"מ רציני. קיצור החלטתי שאני לא הולך לחכות שעוד הארדיסק יקרוס לי. אז אני מחפש תחליף. אני רוצה לפחות 300 ג'יגה, שיהיה שקט עד כמה שאפשר וקריר. התקציב הוא בסביבות ה-400 עם אפשרות לחריגה במקרה הצורך. חשוב לציין שכנראה שבחצי שנה-שנה הבאה אני הולך להחליף אולי את המחשב, אז אני אשמח להארדיסק שיתמוך בטכנולוגיות עתידיות למחשב הבא (כמו SATA 2 ודברים כאלה. אך עם זאת חשוב שהוא יעבוד גם על המחשב הנוכחי שלי..). ראיתי בזאפ את הכונן WD3200KS של ווסטרן דיגיטל. 320 ג'יגה ב-400 שקל בערך. הוא נחשב לכונן טוב? אם יש לכם המלצות לכוננים אחרים אני מאוד א…

• 3 תגובות
    • 665 צפיות
  12. אני רוצה לקנות כונן קשיח חיצוני 500GB בדקתי בזאפ ושניהם עולים אותו מחיר - אז אין בעיה של כסף. רציתי לדעת איזה חברה יותר טובה שלא פתאום ימחק לי כל הכונן , יעשה בעיות או משהו דומה. שיעבוד טוב בלי בעיות! שמעתי ש-transcend בולם זעזועים - שאם הוא ייפול אז לא ימחק לי הקבצים. מה אתם אומרים? http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=717077 ו- http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=750253

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  13. Started by sufy,

שלום לכולם אני רואה שיש מספר דיונים בנושא של ביצועים נמוכים ל-SSD. עם זאת, המספרים שאני קיבלתי נמוכים משמעותית מכל מה שראיתי כאן בפורום. אני מצרף גם את האבחון של AS SSD ואת מפרט המערכת כתמונה מ-HW MOnitor. צרפתי גם את הדו"ח של cpu-Z. הצ'יפסט הוא של Nvidia אבל נשארתי עם הדרייבר של מיקרוסופט בגלל ה TRIM. יש למישהו הצעות איך להעלות את הביצועים? תודה

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. היי, מה דעתכם על הדגם הבא (ועל המחיר)? יתרונות / חסרונות? מומלץ / לא מומלץ? ??? מתאים לשימוש שוטף (יום יומי) עבור מחשב נייד (ישן) בעל חיבור USB 2.0 בלבד? תודה לעונים!

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by dor700,

יש לי צורב LG GSA-H10N יש לו עידכון ? דרך "לשפץ" אותו? יש כזה?

• 3 תגובות
    • 982 צפיות
  16. Started by stas12,

שלום. הסידירום שלי הלך אז אני רוצה לקנות כונן DVD... אני זוכר פעם הכונני דיוידי היו מוגבלים ל 5 אזורים (REGIONS).. האם עכשיו הם כבר מולטיזון או שעדיין אפשר להחליף איזור רק 5 פעמים?? *אני מדבר על DVD של טושיבה. בכלליות איך הכונן? תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 621 צפיות
  17. החלטתי שהמחשב שלי זקוק נואשות לעוד TB אחד. עכשיו, כמה שאלות: * מה בדיוק ההבדל בין באפר של 32 מגה לבין 16? לפי מה שקראתי, יש הבדל זעום בזמן כתיבה\קראיה של קבצים קטנים, וזהו. * קראתי איפשהו שהכוננים הדחוסים יותר (כלומר, 640GB ומעלה) מתקרבים לביצועים שלהם לכונני ראפטור למיניהם. כמה אמת יש בדבר? * אם אני אקנה כונן מהסדרה הפגומה של סיגייט (משיקולים תקציביים) ואעדכן את הקושחה - עדיין יש סיכון? אולי עדיף להשיע עוד 50-60 שקלים ולקנות כונן מחברה אחרת? תודה

• 7 תגובות
    • 924 צפיות
  18. Started by NuXeR,

שלום, אני מריץ Matrix Raid במחשב שלי, 2 כוננים של WD 640GB מחוברים. חצי Raid0 וחצי Raid1. היום המחשב קרס לי, וקיבלתי BlueScreen ב-Vista שרשם IRQ NOT LESS OR EQUAL על iaStor.sys (שזה הדרייבר של ה-Raid). כל האפשרויות ל-Boot לא עובדות מלבד SafeMode, עשיתי עדכון דרייבר והעליתי אותו. המחשב עולה בסדר, אבל יש שגיאה מוזרה ב-Raid (שמופיעה גם במסך של ה-Bios). מישהו יודע לעזור? תודה, תומר.[br]פורסם בתאריך: 15.05.2009 בשעה 15:09:48 טוב אני חושב שפתרתי את הבעיה,פשוט עשיתי קליק ימני על הכונן עם האיקס האדום, ועשיתי Use Drive או Enable Drive, ואז ימני ו-Rebuild והוא מתקן את זה כרגע. לטעמי כשזה יסתיים הכל יחזור לעבוד, אם למישהו זה קורה - שהיה בהצלחה [attachment deleted by ad…

• 0 תגובות
    • 683 צפיות
  19. מערכת ההפעלה שלי יושבת על ראפטור בודד נכון לעכשיו (הראפטור השני עדיין באריזה, לא מצאתי זמן להקים את מערך הרייד 0 שלי) מבחינת טמפ' אצלי היא בסביבות ה33-36 מעלות, עם קולר ייעודי הדבר היחידי שמפריע לי הוא הרעש שהכונן עושה מידי פעם, הרעש חזק יחסית לכונן "רגיל", אך מצד שני, הרעש אינו דומה לרעש של כונן שעומד למסור את נשמתו. מבחינת ביצועים, ישנו שיפור קל בעליית מערכת ההפעלה, ובתגובות המחשב לטעינת תוכנות\משחקים וכו'.. מה קורה אצלכם מבחינת שלושת הקריטריונים?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. יש לי לוח ישן מאד ששמו ASUS CUSI -M קראתי פה באחד הפורומים שהארדיסקים בעלי נפחים גדולים יכולים להיות מוגבלים ע"י הלוח אם. לדוגמא עכשיו יש לי הארדיסק בנפח של 20 גיגה אני רוצה להגדיל אותו ל 160 האם תהיה בעיה? ועוד שאלה, אם אני קונה מתאם IDE ל SATA תהיה בעיה של תאימות? כלומר אני קונה הארדיסק של SATA ומחבר אותו בעזרת מתאם לחריץ של IDE. מקווה שהניסוח ברור, בכל אופן מחכה לתשובות. עריכה: אני כבר רוצה להזמין אשמח לתשובה

• 0 תגובות
    • 556 צפיות
  21. שלום. מה ההבדל למעשה בין כונן 3.5 ל 2.5 מלבד המחיר וחיבור לחשמל?(חיצוני) אמינות?ביצועים? אודה לכם אם תפרטו לי כי אני ממש לא מבין את הקטע .

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. כל DVD קורא DVD-R?

• 3 תגובות
    • 731 צפיות
  23. Started by jamoos123,

קניתי לאחרונה דיסקים של VERBATIM DVD+R x16 made in japan, בעלי מדיה קוד YUDEN000T03. צרבתי דיסק אחד והתוצאות שאני מצרף נופלות בהרבה מהתוצאות שאני מקבל כאשר אני צורב, על אותו צורב ובאותה מהירות, דיסקים בעלי מדיה קוד YUDEN000T02 אשר קניתי לפני כשנה. ניתן לראות את סוג הצורב ואת הקושחה בסריקות שאני מצרף. את שני הדיסקים צרבתי במהירות x12, בהפרש של מספר ימים זה מזה. הסריקות מתבצעות ב 8ECC, אם זה משנה. מישהו יכול להסביר מה פשר ההבדלים הגדולים בין T02 ל T03? זה TY אחרי הכל, לא? אשמח לעצות לשיפור איכות הצריבה על ה T03 או הסבר אפשרי לפשר הצריבה הלא טובה. תודה רבה מראש.

• 4 תגובות
    • 631 צפיות
  24. Started by gkman,

שלום לכולם. אני צריך לקנות דיסק קשיח חדש כי האחד שיש לי כרגע עושה לי בעיות..אבל אני קצת שוקל אם לקנות שני דיסקים או אחד ולעשות מחיצה ( אחד למערכת הפעלה והשני למידע ותוכנות) רציתי לדעת מה לעשות? כמה מחיצה מאיטה את המחשב? כשאני חושב על זה, זה נראה לי ישגע את הדיסק ויקצר לו מהחיים.. זה נכון? תודה למגיבים

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by mtn9,

שלום הזמנתי לפני כמה ימים מחשב עם הדיסק Western Digital 5000AAKS, אך להפתעתי קיבלתי את המחשב עם הדיסק Western Digital 5000AADS. מה אתם אומרים יצאתי מקופח או מרווח? מה ההבדל בין הדיסקים? לפי הנתונים היבשים שאני רואה לAADS יש 32MB זיכרון מטמון ולAAKS יש 16MB זיכרון מטמון, וגם הAADS הוא מגרסת ה"Green" ולפי מה שאני יודע הAAKS לא. אשמח לתשובות חברה. תודה

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.