עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by ציפורים בניוטרל,

שבת שלום לכולם, אוקיי אז לפי המפרט שלי אפשר לראות שיש לי הארדיסק אחד של 250 הבאתי עכשיו עוד הארדיסק SATA 160GB אף פעם לא התעסקתי בכל ה RAID הזה ואין לי מושג איך מתקינים את זה, הבנתי שזה מומלץ פשוט. אשמח אם תגידו לי איך עושים זאת כי אין לי מושג. יש לי לוח ASUS P5N-D nForce 750i. תודה רבה.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  2. WD 250GB JB במאמץ (העתקה של כמה ג'יגות אליו) הוא מגיע ל-50. זה נחשב תקין? יש מאורר במארז...

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by EpoXi,

שלום, בעיית המקום צצה ואני מחפש כונן קשיח נוסף ל500GB שיש לי כרגע. אין לי בעיה גם להזמין מחו"ל אם זה ייצא זול וכדאי יותר. אשמח אם תוכלו להמליץ לי על כונן 2TB פנימי. אין תקציב מוגדר, ראיתי שאפשר למצוא בסביבות 700-750, אבל אני מעדיף כמה שפחות. תודה רבה.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  4. לוח האם הנוכחי, asrock H71M-DGS, תומך SATA2. בכל אופן, הייתי רוצה לקנות את הדגם שהרבה המליצו עליו מחפירה ארוכה בפורום: Seagate Desktop 3.5" 2TB 64MB SATA3. הוא יהיה בעיקרון גם הכונן הראשי בנייח, שיחליף את החצי טרה הנוכחי של היום (שישכב אחרי זה ככונן אחסון בלבד). ללכת עליו ברא שקט? תכלס אין הרבה אופציות, וזה הדגם המומלץ ראיתי. אבל בכל זאת רציתי לקבל אישור לפני הזמנה עריכה: יש אפשרות שארכוש את הגרסה של 1TB בסוף, כי בתכלס 2TB נשמע מאוד מיותר. אז מקווה שההמלצה על הדגם הנ"ל היא גם בנוגע לגרסת ה-1TB...

5. Started by chicks,

שלום, אני מנסה כבר זמן מה להגדיר שני כונני SATA 2 250GB פנימיים במערך של RAID 0, אך ללא הצלחה. אני קורא את ספר ההדרכה ורשום שם שניתן ליצור ריידאך ו רק באמצעות חיבור דיסק פנימי אחד ליצאת SATA_E2 ודיסק אחד חיצוני לחיבור SATA 2 EXTERNAL. נשמע לי מוזר, אך האם באמת אין אפשרות לחבר שני כוננים פנימים במערך של רייד 0? במידה ואני טועה כאן אשמח לקבל הדרכה קצרה בנושא. תודה.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  6. ניסתי להתקין כונן 20G בכונן 40G במחשב פנטיום 166MHZ ולא הצליח לי האם יש הגבלה על הגודל במחשב הנ"ל תודה

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by teddy85,

לפני כמה ימים נתקלתי בהרד דיסק חיצוני 1T של WD המחיר נראה לי יותר מידי טוב 110 שח ...(29 דולר) האם יש איזה תקלה עם ההרדיסק הזה שאני צריך לדעת או שזה זייוף , למרות שמצאתי את המוצר הזה אצל הרבה מוכרים http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=190457653196&ssPageName=STRK:MEWNX:IT

8. שלום. כמו שכתוב בכותרת הדיסק הקשיח בנייד שלי מת. אחרי מספר לא מבוטל של ניסיונות לדלות ממנו פיסות מידע הוא שבק לחלוטין. יש לי נייד של HP מדגם DV5 עד עכשיו הקשיח שהיה ומת היה במהירות של 5400rpm השאלה שלי אין בעיה טכנולוגית / חומרתית כלשהי לשים לדוגמא קשיח במהירות של 7200rpm. במידה ואין כל בעיה לשים קשיח של 72K אשמח להמלצות בעדיפות עליונה על אמינות ואחכ מחיר, טווח המחירים הוא גג 400 שח. תודה ושבת שלום.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  9. הדגמים הנפוצים היום של 4 חברות הגדולות של דיסקים SATA2 עם 16MB זכרון וקיבולת של 320 גיגה הינם: הנה השוואה של כמה: מבדיקת מחירים בזאפ (ע"י חיפוש הדגם הספציפי, יכול להיות שהוא מופיע תחת שם אחר במחירים שונים): סיגייט - 557 - 589 ש"ח ווסטרן דיגיטל - 479 - 674 ש"ח ווסטרן דיגיטל רייד - 586 - 734 ש"ח סטמסונג - 520 - 557 ש"ח היטאצי - 539 - 565 ש"ח הדיסקים RAID של WD והסייגיט מגיעים עם 5 שנים לעומת כל האחרים שמגיעים עם 3 שנים אחריות. אם יש לכם לינקים לביקורות ספציפיות על דגמים אלו או יש לכם אותם ויש לכם חוות דעת אתם מוזמנים לצרף אותה.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  10. היום כשקניתי דיסק קשיח (WD2500KS) רציתי גם DOK והמוכר ניסה לדחוף לי את זה http://www.ivory.co.il/category.asp?catcode=119 מה תגידו עליו?מקודם הייתי סגור על SAN DISK MICRO CRUZER U3 עכשיו אני מתלבט כי פה אני יכול לקנות ישר מבלי להזמין באינטרנת.האם ההבדל ביניהם גדול?

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by neo01,

שלום לכולם רציתי לדעת מה אתם ממליצים מניסיון אם אפשר בדגש על הדגמים הספציפיים האלו Pioneer DVR-116D או optiarc ad7200a תודה רבה לעוזרים

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  12. אני רוצה לעשות גיבוי חיצוני להרדיסק שלי, אבל אני לא רוצה להיות מוגבל ע"י מהירות USB. אבל הבעיה שאין לי חיבור ESATA במארז! האם זה אומר שאין שום סיכוי לחבר הרדיסק חיצוני עם חיבור SATA או ESATA? אם ככה, חשבתי פשוט מדי פעם לפתוח את המארז של המחשב, לחבר הרדיסק פנימי רגיל ולשמור עליו ולהוציא. האם זה פתרון ברברי מדי או שזה בסדר? יש אופציה אחרת?

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by Symbore,

אבי משתמש במחשב בעיקר לאינטרנט (הרבה, הרבה,הרבה חלונות פתוחים בו זמנית) ,אופיס וסרטים (1080p) חשוב לציין שבזמן הפעילות, הכל עובד מצוין ובאופן כללי, אין האטה (אני מתחזק את המחשב) בקרוב, אני עושה לו פורמט וחשבתי שאולי כדאי להתקין לו ssd בשביל שיפור מהירויות. האם ישנו צורך לשימוש כזה ssd? האם התקנת וינדוס ותוכנות נעשית בצורה רגילה, משמע אין הבדל בין התקנת תוכנות על ssd או hard drive?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  14. מפרט המחשב שלי כיום : Processor Intel® Core i5-2400 CPU @ 3.10GHz, 3101 Mhz, 4 Core(s), 4 Logical Processor(s) Installed Physical Memory (RAM) 4.00 GB AsusTek H61M/U3S3 - H61 1TB - SAMSUNG HD103SJ ATA Device AMD Radeon HD 6700 Series היום למעשה אני די מרוצה מהמחשב אבל רוצה לעשות בו שיפור קל, שהוא בעצם גדול - להוסיף SSD. העניין הוא כזה, ההרדיסק של המחשב היום הוא בכונן אחד פיזי ובפועל C:, אשר מכיל 1TB ובאמת 900GB בערך תפוס, קבצי ה SYSTEM - בערך 60GB. אני שוקל לקנות את ה SSD הבא של INTEL : http://ksp.co.il/?uin=15533 ההרדיסק במחיר סביר וגם INTEL מציעים תוכנה שמשכפלת את ההרדיסק ל SSD, מבצעת ALIGN והכל בצורה פשוטה - העניין הוא שכל השיטות האלה של "שכפול" גם לא תמיד מומלצות ובוו…

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by Classify,

אפשר הסבר במילים פשוטות מה זה ולמה זה טוב? האופציה היתה דלוקה אצלי עד שיום אחד המערכת הפעלה החליטה שלא בא לה לעלות יותר והוציאה לי מסך כחול בזמן הבוט, וכך עד שביטלתי את האופציה של AHCI. עכשיו כבר החלפתי הרדיסק והתקנתי מחדש מערכת הפעלה ובמקרה נזכרתי באופציה הזאת, חזרתי לביוס הפעלתי אותה ושוב מסך כחול (כבר עם הכונן החדש ומערכת הפעלה חדשה), אז פשוט ביטלתי שוב והכל עובד יפה. אבל מסכרן לדעת מה יכולה להיות הסיבה למסכים הכחולים כשהאופציה דלוקה והאם היא באמת חשובה?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by killer47,

למה בכלל טוב לקנות?..מה הוא עושה וכו?!: 74GB Serial ATA 10,000 rpm w/ 8MB Cache

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by Verdoa,

שלום, אני רוצה להפוך את הכונן הפנימי שלי לכונן חיצוני, הבנתי שיש כמה סוגים שונים של חוטים ובתים לכוננים, אך לפני הכול, ברשותי Western Digital Caviar Green 1000GB WD10EADS ועוד כמה כוננים קשיחים פנימיים די ישנים .. עכשיו הבנתי שיש חוט מסוים, אני מעדיף את החוט מאשר את הבית שאליו מכניסים את הכונן.. שני הכבלים שראיתי, 1. חבילה כבל USB IDE SATA בלי מטען http://cgi.ebay.com/USB-2-0-SATA-IDE-HD-HDD-Converter-Adapter-Cable-S2-/350170718865?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5187cd2291#ht_2786wt_1139 2. חבילה כבל IDE SATA USB עם מטען http://cgi.ebay.com/USB-2-0-IDE-SATA-2-5-3-5-Hard-Drive-Adapter-CCB-5616-/270656559221?pt=AU_Components&hash=item3f04635875#ht_7125wt_905 …

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by wow,

יש לי שני HD של 80G. הייתי רוצה לעשות ששניהם יהיו ביחד 160G ואז כבר לחלק כמו שבא לי. האם זה אפשרי ובכלל מה ההבדל בין מאסטר לסלייב?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by struble,

יש ברשותי לפחות שלושה כונני IDE בעלי נפחים גדולים שאני מעוניין לנצל (במקביל לכונני SATA-II אחרים, ככל הנראה במערך RAID0). על חיבור ה IDE היחיד בלוח מודרני כלשהו אני יכול לחבר רק כונן IDE אחד פלוס צורב IDE. איך אני מנצל את שאר הדיסקים ומחבר גם אותם? האם רק לוח מסויים יאפשר לי את זה? האם אני זקוק לבקר IDE נוסף בחריץ PCI ? האם יש איזה Adaptor מ IDE ל SATA ? תודה למשיבים.

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  20. האם קיים דיסק חיצוני עם יציאת USB ורשת ? (במידה ואין, אז חיבור USB3). המטרה היא להעביר קבצים לדיסק באמצעות הרשת, ולחבר את הדיסק למכשיר באמצעות USB.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  21. היי חברים ראשית ברוכים הנמצאים יש לי בעיה עם הכוננים במחשב- כאשר אני לוחץ על מאפיינים בכונן D למשל הוא מראה שיש בו קבצים אך כאשר אני פותח אותו לא ניתן לראות שום קובץ אשמח לעזרה בכבוד רב HBIBO

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  22. החברה האמריקאית משיקה סדרת כוננים תקציביים עם בקרים מבית Silicon Motion ו-Maxio Technology - ומחירים מומלצים שנמוכים כבר עכשיו מרוב המוצרים בחנויות לכתבה

23. Started by digitalseeker,

סופ"ש נעים לכולם :-) הזמנתי לי מחשב חדש עם Z77. חבר שלי עם אותו לוח אם עשה RAID 0 לשני כונני הSSD שלו וקיבל ביצועים פנומינליים של 1GB לשנייה, וכמובן הWINDOWS עולה תוך 7 שניות. אני מתכוון לעשות בדיוק את אותה פעולה. ופה נכנס האבל.... אבל במחשב הנוכחי יש לי 2 כונני 500GB שעובדים היום בRAID 0, הייתי רוצה ליצור שוב את אותו מצב שהם יעבדו בRAID 0. אבל - אני בטוח שאם אני אעשה שני מערכים של RAID 0 באותו בקר "מסכן" הביצועים יפגעו. חשבתי לעצמי - אולי כדאי שאני אקנה בקר PCI-E ואשתמש בו לכוננים המכניים. יש טעם ?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by magafaim,

אני רוצה לקנות צורב די וי די ב300 שקל....עדיפות מפנדה תודה

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  25. איך הכונן הזה? והאם הוא מומלץ?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים