עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by drbrain,

שלום לכולם אני מעוניין לקנות דיסק קשיח בנפח 1 TB מה שחשוב לי זה אמינות שקט מהירות וכל השאר 1) כונן קשיח פנימי Western Digital Caviar Green 1000GB 2) כונן קשיח פנימי Western Digital Caviar Black 1000GB WD1001FALS הראשון 455 שח והשני 515 שח - הבדל זניח ולא חשוב אני מבקש לא להפנות אותי לסטיקי כי יש שם סייגייט שלא מעניין אותי תודה שרון

• 2 תגובות
    • 865 צפיות
  2. Started by Bengo5,

לשדרג למחשב של אחותי.. חיבור עם הכבל הצהוב הזה נראלי SATA... אממ.. משהו כמו 250 ג'יגה.. אפשר מחירים וחברות טובות?

• 1 תגובה
    • 543 צפיות
  3. Started by frenzy,

אהלן איזה דיסק 1TB הכי משתלם היום מבחינת ביצועים ואמינות? באיזו חברה אני אקבל מספר שנים גדול יותר של אחריות? אני הולך לחבר אותו ללוח שמבוסס nForce2 (כן, קצת ישן אני יודע). למיטב ידיעתי ישנם רק חיבורי SATA על הלוח ולא SATA 2, אז אני אצטרך גם המלצה לבקר SATA2 (עדיפות למשהו אמין, Adaptec?) תודה

• 3 תגובות
    • 670 צפיות
  4. שלום אני שוקל לקנות כונן samsung spinpoint F1 בנפח של 1 (SATA II 3.5) , בעיקר לצרכי אחסון מדיה. ראיתי גם את ה F2 וראיתי הבדל קטן של 30 ש"ח במחיר. 1. מהם ההבדלים העיקריים ביניהם? (אם תוכלו לכלול בתשובה גם את ההבדלים לסדרה F3, אודה עוד יותר). 2. ברשותי כונן F1 כחודשיים ואני מרוצה (סה"כ דרישותי מינימליות). האם אפשר לחבר כוננים מסדרות F1 ו F2 ב RAID 1 או RAID 0? תודה.

• 3 תגובות
    • 819 צפיות
  5. ביצעתי פרמוט לשניים מתוף שלושה כוננים, לאחר הפרמוט הכונן שאינו פורמט אינו מזוהה על ידי הביוס.. ניסיתי להחליף בין אחד הכבלים, בכדיי לבדוק שהבעייה אינה בכבל SATA והתוצאה - NTLDR are missing החזרתי את הכבלים למצבם הטבעי והבעייה נפתרה אך הכונן עדיין לא מזוהה.. אשמח לרעיונות, המון תודה לעזורים.

• 3 תגובות
    • 663 צפיות
  6. היי, אני מחפש DOK בנפח בינוני, משהו כמו 8 גיגה, אין לי צורך ב-16\32, זה סתם יקר ולא יתן לי כלום. אבל הכי חשוב זה שיהיה לו כפתור שנועל לגמרי את הכתיבה (גם מתוכנות שעולות בבוט, לא רק הוינדוס וכו', לגמרי שלא יוכלו לכתוב בו). היה לי את זה בכל מיני DOKים קודמים, אבל משום מה בכל הסאנדיסקים הנוכחיים שלי אין את זה וזה ממש מפריע לי. תודה רבה!

• 24 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. לדוגמה האם אפשר לעשות RAID של כונן Samsung 500GB יחד עם Samsung 1TB? כמו כן כונן Samsung 500GB יחד עם WD 1TB? ומה עם RAID 5 לשלוה כוננים שונים? מה עם RAID 5 לשני כוננים זהים ואחד שונה? אשמח לכמה תשובות

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. שלום אני מחפש המלצה לכונן חיצוני 2.5" 7200rpm 16mb שיהיה גם בממשק esata+usb, חשבתי להרכיב אותו מהמארז http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=25505&catid=73#details (מארז ישן יחסית אבל מצויין לפי הביקורות הדגם המדוייק הוא nst-260su-bk פשוט טעות קטנה באתר ווידאתי שוהא ניתן להזמנה) ומכונן כזה http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=24999&catid=884#details בעיקרון המחיר הסופי יוצא יחסית יקר לכונן 320GB אבל אם המהירות של הכונן באמת תיהיה מהירה משמעותית מכונן ממוצע שמוכרים אין לי בעיה לשלם את המחיר. אני ישמח לעצות והלמצות בנושא וגם להמלצות לכוננים אחרים שעונים לדרישות. ובקשר לDOK היה לי אחד (שאבד לצערי) של sandisk הנשלף של 8GB כונן ממוצע לא יותר מזה…

• 6 תגובות
    • 863 צפיות
  9. Started by Mr.Angel,

שלום, יש לי מחשב ישן עם חיבור IDE ישן בלבד. אני רוצה לקנות הארד דיסק SATA II 500 GB יחד עם מתאם SATA to IDE converter השאלה שלי היא האם תהיה ירידה בביצועים, ומהי, וכמובן אם יש עוד דברים שצריך לדעת כשמחברים הארד דיסק עם המתאם הזה תודה, אלעד.

• 1 תגובה
    • 615 צפיות
  10. Started by sbab,

לכל המומחים שלום, אני חדש בתחום ורוצה לקנות כונן חיצוני בנפח גדול לאחסון כל המדיה שלנו והוא יהיה מחובר לסטרימר שיזרים את המידע לטלוויזה ומערכת. מצאתי את הכונן הזה: Seagate 1.5 TB USB 2.0 Desktop External Hard Drive ST315005EXA101-RK, במחיר טוב (130$) באמזון (משפחה שחוזרת מארה"ב בזמן הקרוב). מה דעתכם על כונן זה? הוא מתאים למה שאני צריך שיעשה? אמין? במידה ויש לכם הצעות לכונן טוב יותר בנפח של 1-1.5T אשמח לשמוע על כך. על כל עזרה הודה.

• 1 תגובה
    • 645 צפיות
  11. שלום, יש לי 2 הרדיסקים של WD בנפח 80GB וכנראה שהם כבר עשו את שלהם. כשאני מעביר קבצים מהרדיסק להרדיסק הוא עושה זאת במהירות של 15MB/s. לפי PCMARK05 תחת HDD-General Usage אני בכלל ב 4.67MB/s. מה עושים כדי שהמהירות תגדל? אין לי שום דבר בזיכרון ופירמטתי את המחשב לא מזמן.. (שבוע) האם אני המהירות תלויה בהרדיסק חדש? ואם כן איך מה ההרדיסק המהיר ביותר והמשתלם ביותר? תודה מראש, ברדק.

• 1 תגובה
    • 845 צפיות
  12. Started by danvis,

שלום לכולם, לאחרונה אני בודק אופציות לקנות דיסק קשיח חיצוני מחברת Seagate ונתקלתי בחנויות שמציעות לי כונן בגודל של 2.5 אינץ' מסוג Portable או מסוג Freeagent. מישהו יכול בבקשה להסביר לי מה ההבדל ביניהם? תודה!

• 14 תגובות
    • 928 צפיות
  13. או לקנות את הHD103UJ? הבעיה היא המחיר והעניין שאני לא יודע מתי מגיע לחנויות... האם יש למישהו מידע מתי הדיסק יגיע לחנויות המחשבים בארץ? האם יש למישהו כיוון מה יהיה הבדל המחירים? תכננתי לקנות היום את הHD103UJ מSKYPC ב480 שקל. שורה תחתונה- האם כדאי לחכות או לקנות היום? תודה רבה.

• 17 תגובות
    • 2.1k צפיות
  14. שלום לכולם. אני צריך המלצה להארד דיסק או לאמצעי איחסון חיצוני עד 1.5T. יש לי מידע חשוב שאיתי כבר 6 שנים,אני בחיים לא מפרמט. התכונה הכי חשובה זה אמינות! לא מעניין אותי מהירות. תקציב 800 תודה לעוזרים.

• 5 תגובות
    • 926 צפיות
  15. אני מחפש משהו פשוט. בנפח של לפחות 16 GB. בתקציב של 150-180 ש"ח. וכמובן אמין (אחריות חשוב). יש לי את ה KINGSTON Data Traveler 16gb ובעיקרון אני מרוצה ממנו (הבאסה היחידה בו שהוא לא מקבל מספיק חשמל מהמפצל USB במחשב שלי). יש דגם אחר שכדאי לי לנסות (אולי משהו שפותר את הבעיה שציינתי למעלה)? תודה רבה.

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by grove,

שלום לכולם רציתי לשאול את דעתכם המלומדת איזה דגם מומלץ לקנות בנפחים קטנים 160 250 320 SATA שהוא בעל ביצועים גבוהים יחסית ויספק בתור דיסק SYSTEM למערכת הפעלה וכמה תוכנות כמובן שמיותר לציין שאני מחפש גם משהו עם אמינות WD? SEAGATE? דגמים תודה וסליחה על החפירה

• 6 תגובות
    • 742 צפיות
  17. Started by rez21379,

ערב טוב לכולם כמו שרשמתי למעלה אני עושה חיפוש לקניית מכשיר NAS או מיני סטורג ביתי ולא מצאתי משהוא שעונה לי על הצרכים (או שראיתי ביקורות גרועות ) תהיתי עם מישהוא יכול להמליץ לי על משהוא ??? דרישות מהמכשיר ביצועים טובים- (הוא יריץ כמה VMS) גודל אחסון- שיתמוך בלפחות 2 3 טרה בRAID 5 או 10 (ראיתי כמה שלא תומכים בדיסקים מעל 500גיגה) וכמובן עם איזה דיסקים אתם ממליצים לשים בפנים עדיף שיהיה חיבור לרשת אבל עם זה אחד חזק וטוב אני אסתדר גם עםESATA תודה לכול העונים REZ

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  18. Started by Angelroad,

דיסק של Western Digital גודל: 1TB דגם: WD10EADS דיסק בן 3 חודשים בלבד !! מתקבלת הודעת השגיאה הבאה בתוכנת Utorrent במסך של הטורנטים מופיע:(Data error (Cyclic redundancy check ותחת לשונית ה-LOGGER מופיעה ההודעה: IO ERROR: 23 Line: 370 Align: -99 Pos: -99 Count: 131072 Actual: 0 להבנתי ואני לא טכנאי או מומחה למחשבים הדיסק אינו תקין באם מישהו נתקל בתופעה כזו ויכול לספר מנסיונו מה היה לאותו דיסק קשיח ואם היה מה לעשות כנגד התופעה או רק ללכת לחנות ולמסור אותו כתקול בתודה מראש על כל עזרה מחברי הפורום.

• 1 תגובה
    • 733 צפיות
  19. התקנתי 3 כונני 250GB של WD (כונן אחד של היטאצ'י), ניסיתי רייד 5 ורייד 0 על לוח X58 של אינטל, אבל בעת עליית מערכת ההפעלה אני מקבל מסך כחול מהיר וריסט. יש לציין כי כונן המערכת לא נמצא במערך הרייד (כונן 1TB של היטאצ'י) אך משתמש באותו הבקר. מה הבעייה ? האם יש חובה להתקין את מערכת ההפעלה כשהרייד מותקן ??

• 4 תגובות
    • 831 צפיות
  20. Started by crazyfunk,

שלום רב, אני עורך וידאו ובונה מערכת i7 חדשה. אני צריך RAID 5 (מהירות + בטחון בקריסת כונן). רציתי ללכת על הGA-X58-EXTREME או GA-X58-ud5 שיש לו 10 יציאות SATA. אך התברר לי שניתן לעשות איתו רק RAID 0,1 ושיורכב רק משני כוננים פיזיים. ולכן כנראה אלך על הASUS P6T DELUXE V2. למרות שיש לו רק 6 יציאות SATA. השאלה שלי האם הוא תומך בRAID למספר כוננים במקביל. ועוד שאלה קצת כללית יותר על טכנולוגיית RAID: האם אני יכול לעשות RAID 5 על יותר מ3- כוננים - ובכך להרוויח יותר שטח ולשמור על ענין המהירות/גיבוי. לדוגמא אם אעשה RAID 5 על 3 כוננים של 1 טרה - כמה נפח ישאר לי? בהשוואה ל4 כוננים של 1 טרה - כמה נפח ישאר? האם היחס ישאר אותו היחס? או שהוא משתפר יחד עם כמות הכוננים שאני מכני…

• 31 תגובות
    • 2.3k צפיות
  21. Started by onissan,

שלום לכם =] אני כרגע בארה"ב ומפה אמשיך למקסיקו אני מחפש אמצעי אכסון לכל התמונות והסרטוני וידאו שאני עושה במהלך הטיול. לא משנה לי אם זה דיסקאוןקי או כונן ממש. אני רוצה את זה כגיבוי ומשהו שיהיה במזוודה רוב הזמן, אז לא כזה משנה לי. אני לא חושב שאני צריך יותר מ-20 ג'יגה מחיר, אני לא מכיר מחירים, תביאו לי משהו ממוצע. לא יקר ולא זול תודה רבה לכם =]

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by needcomp,

אני מחפש כונן SSD שיהיה איכותי, אמין, ביצועיסט ובלי בעיות מפגרות של דריברים. אני מבין שה X-25M עונה על דרישות אלה ? אבל הבנתי שבקרוב אמור לצאת ליין חדש של אינטל ? איך התחרות מולו ? אם הייתם צריכים לקנות השבוע בארה"ב הארד דיסק SSD, איזה הייתם קונים ולמה ?

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. WOOOO HOOOOO שיא עולמי למיטב ידיעתי כרגע. http://www.tomshardware.com/reviews/x25-e-ssd-performance,2365.html

24. אז קניתי מחשב חדש לא מזמן ... I7 וכו'.. זה לא אמור לשנות , עכשיו קניתי את ה HD103UJ של Samsung ופשוט הוא מתחיל העברה מהר מאוד (WIN 7 ) על מהירות של מעל 100 MB\S ממחיצה אחת לשניה ואחרי שניה אחת זה פשוט צונח ל 40 MB\S יש דרך לתקן את זה ? אפילו שירד טיפה אבל ישאר על מהירות ממוצעת של 70 MB \ S ? או שזו בעיה אצלי ? אמרו לי שהוא אמור להיות מהיר ואיני מבין למה הוא יותר איטי מהכונן הישן שלי ... תודה מראש לעוזרים נ.ב האם כדאי להחליף ל HD אחר ? של 1 TB ? מומלץ ? אולי WD Black Caviar?

• 2 תגובות
    • 623 צפיות
  25. שלום! יש לי לוח asus-p5ql-e צורב של LG הקטע הוא שליפעמים שאני במחשב פיתאום יש תקיעה של איזה 3 שניות במחשב ואחר כך זה חוזר במיקרה ניכנסתי למחשב שלי וראיתי שהוא נעלם מישם ורק אחרי ריסטארט זה חוזר,ושמתי לב שתמיד שיש תתקיעה הצורב נעלם ואז הבנתי שזה מימנו,יש פעמים שאני ישר מדליק תמשחב והוא לא מזוהה,ב davice manger הוא ביכלל לא מופיע!!! בדקתי חיבורים הכל מחובר ניסיתי לפרמט לא עזר יש לציין הווידוס מקורי,וזה מעצבן הקטע שזה נעלם מישהוא יודע מה הבעיה?

• 3 תגובות
    • 680 צפיות

דיונים חדשים בפורומים